Karhunmetsästäjät leikkivät

syrjäseudun asukkaiden

hengellä! Nämä joka vuotiset metsästäjän huolimattomuuden ja ahneuden vuoksi metsässä juoksentelevat haavoittuneet karhut osoittavat että metsästäjät ovat karhun ampuakseen valmiita uhramaan ihmishenkiä oman mielihyvänsä vuoksi.

Kyllä kaikilla pitäsi olla tiedossa että karhu ammutaan vain tilanteessa jossa tappavasta osumasta voidaan olla varma, jos ei olla varma,jätetään ampumatta. Silti metsästäjät viis veisaavat ahneuksissaan "karhun kaato silmissään" tästä ehdottomasta turvallisuussäänöstä jota pitäisi noudattaa ja ampuvat epävarmoissakin tilanteissa "toivotaan toivotaan-laukauksia". Tuloksena on metsässä olevat haavoittuneet ja haavottuneina äärimmäisen vaaralliset eläimet.

Karhu on ihmiselle vaarallinen tilanteissa joissa se;
a) puolustaa pentujaan
b) kokee itsenä uhatuksi ja tuntee ettei pakomahdollisuutta ole (pääosin metsästystilanteessa>mies,koira,ase)
c) vaarallisin karhu on haavoittuneena

Silti metsästäjät tuottavat muuten ihmiselle varsin vaarattomasta eläimestä joka vuosi näitä tappavan vaarallisia "haavakko-ohjuksia" joiden kohdalle osuessa jälki voi olla pahimmassa tapauksessa kuolettavan karmaisevaa. Vaarassa ovat paitsi syrjäseudun asukkaat myös muut luonnossa liikkujat.

Ei voi olla myöskän oikein että yhteiskunnan varoja tuhlataan pienen marginaaliryhmän töppäilyjen vuoksi suurin poliisioperaatioihin, helikoptereineen ja lentokoneineen. Nämäkin rahat voitaiisiin käyttää syrjäseutujen palveluiden kehittämiseen.

Missä on nykyään näiden "pyssysankareiden" vastuu? Vastaus: vastuuta ja vastuuntuntoa ei tunnu olevan laisinkaan näillä "herroilla"!

3

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jooh...

      Oletkos ollut mukana karhunmetsällä? Tiedätkö miten nopeasti voi tilanteet vaihtua metsästyksen aikana. Aika kovia sanoja, puhuen vain oman asian puolesta. Entäs jos ei metsästetä karhuja ollenkaan, ei tule haavakkoja. Antaa karhujen kasvaa ja elää rauhassa...mitäs siitä seuraa, kaikille karhuille ei ole tilaa eikä ruokaa, joten siirtyvät lähemmäs asutusta (kaupunki alueillekin) helpomman ruoan toivossa. Mites vaarallista sitten meillä ihmisillä on. Toisekseen, kerrohan kun en itse ole tilastoja lukenut, monta ihmistä haavoittunut karhu on tappanut tai vahingoittanut!? Kuinka monta haavoittunutta karhua on jätetty metsiin kuolemaan omia aikojaan? Miten pitkään karhu on haavoittuneena elänyt metsässä ennen kuin se on lopetettu joko viranomaisten tai itse metsästäjien toimesta? Mietihän asiaa ja vastaileppa sitten noihin, vastaa ainakin itsellesi, ei tänne oo pakko. TÄRKEIMPÄNÄ, oliko tämä oikeasti vain karhun metsästystä tarkoittava paheksuntasi vai johtuisiko asenteesi yleensä kaikkeen metsästykseen. Sano vielä että olet kaupunkilainen, etelä-suomesta, joka ei itse ole ollut karhun kanssa vastakkain. Jooh, tiedän että halusit vain provosoida ja aiheuttaa keskustelua mihin et kumminkaan enää osallistu, mut itse harrastan metsästystä ja olen metsässä karhun kohdannut pentujen kanssa. Karhu lähti pentuineen toiseen suuntaan ja minä toiseen suuntaan. En kiellä sitä etteikö haavoittunut karhu ole vaarallinen, mutta nykyisin sen lopettaminen hoidetaan niin hyvin ettei todellista vaaraa ole kuin vain haavoittuneen karhun lopettamiseen osallistuneilla ja heilläkin vaara loppujen lopuksi pieni koska tilanne hoidetaan suunnitellusti. Karhu on vaarallinen aina, joka tilanteessa, kaikki vain riippuu siitä miten ihminen kohtaamisessa toimii. Yleensä karhu viisaampana lähtee pois, ihminen jännittyneenä ja pulssin hakatessa tuhatta ei välttämättä osaa toimia oikein. Sama olitko metsästämässä vai vain lenkillä luonnossa.

    • Metsästystäkö

      Tosiasia on että karhujahan on liikaa täällä itäisessä Suomessa joten niiden metsästäminen on ihan paikallaan. Toinen asia on miten se hoidetaan. Itse karhualueella ikäni asuneena en karhua pelkää enkä myöskään susia. Omistan myös koiria ja niiden puolesta kyllä hieman pelkään. Karhunmetsästäjät ovat saaneet osan asukkaista suoraan sanottuna raivon valtaan röyhkeällä käytöksellään. Olen keskustellut asiasta myös ihan oikeiden metsästäjien kanssa jotka myöskin ovat sitä mieltä, että tällä nykyisellä "metsästyksellä" ei ole mitään tekemistä eränkäynnin kanssa. Pulskat etelän vetelät tulevat paikallisiin porukoihin vieraaksi ja WhatsAppi laulaa kun karhu on kaadettu ja kymmenpäinen mies- ja naisjoukko siinä ylpeänä saalista esittelee.
      Kivahan se on siellä rotaryjen tai leijonien klubissa elvistellä kun kaikkea nykytekniikkaa apuna käyttäen on saatu joku karhun repuska ammuttua. Ei ole nykytekniikalla todellakaan mikään uroteko karhun kaataminen. Fiksumpaa olisi ampua se karhu ja jättää mainostamatta ja itseään kehumatta joka käänteessä. Lisäksi haittapuolena on röyhkeä käytös metsäteillä ja moni onkin kritisoinut sitä että normaali käyttö estetään pysäköimällä miten sattuu ja kokousta pidetään keskellä tietä ja estetään normaali vaivaton liikkuminen työkoneilta ja rekoilta . Tähän syyllistyvät myös marjastajat, mutta heitä ei yleensä liiku niin suurina laumoina kuin näitä metsästäjiä. Lisäksi metsästäjien virittelemät langat pitäisi ehdottomasti velvoittaa poistamaan maastosta heti kun metsästys on ohi ja jos jaksaa metsään kantaa pullo ym. täytenä niin ei liene kovin suuri vaiva tuoda ne myös sieltä takaisin. Luojan kiitos karhut on täällä jo kaadettu. Karhukiima ei kuitenkaan kaikilla helpota vaan pyssyt on jo pakattu ja suunnattu pohjoiseen kohti uusia lahtausreissuja. Ja lopuksi metsästyksen johtajilta toivoisi tarmokkaampaa otetta neuvontatyöhön niin ei näitä rikkeitä tapahtuisi. Nytkin on tällä metsästyskaudella tullut lukuisia rikkeitä esiin ja paljon on myös jäänyt pimentoon.

    • missä_realismi_

      Parahin syrjäseudun asukas!

      Kertoisitko nyt aluksi tältä syksyltä vaikkapa kolme esimerkkiä karhunmetsästyksen takia tarvituista suurista poliisioperaatioista, joissa on ollut mukana helikoptereita ja lentokoneita?

      -

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      327
      2772
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2076
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      883
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe