Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Takajouset poikki?

onneton :(

Osaako joku kertoa minkälaisia oireita aiheuttaa, jos takajouset on autossa poikki? Ja miten ne voi mennä poikki??

12

22319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä väliä

      eli jos on poikki ihan juuresta (esim. 124-korisen mesen tyyppivika etujousien kohdalla) niin käytännössä ei vaikuta mitenkään ajoon. Jos poikki ylempää, kylki putoaa alaspäin ja sen kyllä jo huomaa ajossa. Jousi voi mennä poikki joko vanhuuttaan, valmistusvian takia, liian suuren kuorman takia tai ajettu liian kovaa monttuun. Ei jousen poikki meneminen mitään tavatonta ole.

    • aiqkaa.

      Etkö pystyisi itse katsomaan,
      seuraa vaikka kädellä jousta niiltä osin kun et näe.

      (tietysti aina kannattaisi merkki ja vuosimallikin hieman kertoa)

    • rajansa

      Yleisin syy jousen katkeamiseen on, että kesällä entisestään pöhöttynyttä siiderivalasta kuljetetaan takapenkillä.Riski on suurimmillaan mikäli ihrakasaa ei tunkata keskelle autoa ja kuormitus jää toispuoleiseksi.

      • M Asentaja 2

        katkeile kuin jostain muutenkin epäonnistuneista merkeistä/malleista. Ranskan Rapealla olen ajanut 300 tuhatta km, edellisellä rapealla ajoin 220 tuhatta km eikä jouset katkeilleet. Ei edes Fordissa!
        Jossain VW:ssä ja olikohan Opelissa olen tuollaisen tapauksen nähnyt.
        Kuormitus ja kova käyttö jousia ei katko, valmistusvika kylläkin.


    • onneton...

      Toinen takajousi oli kuin olikin poikki (ja sieltä juuresta)itse en ajossa huomannut mitään vikaa... Tarkkasilmäiset veljenpojat hoksasivat. Korjaus onneksi menee takuuseen joten nyt taas hymyilyttää! Kiitokset kaikille avusta!

      • tyyppivikatilastoon tietoa

        markki, malli, vuosimalli ja km-lukema olivat?


    • Vha pieru

      Jouset ovat (yleensä) metallia ja metalli väsyy rasituksessa. Väittäisin jopa, että JOKAINEN autonjousi (ehjäkin) menee lopulta poikki, kunhan tarpeeksi kauan rasitetaan. Meneekö siihen vuosikausia vai kymmeniä tai satoja vuosia, on sitten oma kysymyksensä.

      Itselläni takana yli 37 vuotta autoilua. Saldo:

      Renault 12 (Ranska): takajousi poikki (kierrejouset)
      Talbot Horizon (Suomi): etujousi poikki (vääntösauvajouset)
      Opel Vectra (Saksa): etujousi poikki (kierrejouset)

      Kaksi ensinmainittua ilmenivät näkyvällä tavalla. Opelin etujousi oli poikki melkeinpä päästä (vastinkuppinsa sisällä), ja vian huomasi vasta tarkkasilmäinen katsastusmies.

      Jouset kannattaa vaihtaa aina pareittain. Jos toisella puolella on vanha ja väsynyt, toisella nuori ja terhakka jousi, ei kokonaisuudesta tule tasapainoista.

      Kun Rellu 12:n takajousi katkesi joskus 1970-luvulla, soitin romikseen ja sain kuulla, että jousia löytyy. Menin paikalle ja kerroin tulleeni puhelun perusteella. Kaveri otti työkalut ja lähti Peugeot 404:n kimppuun, vieläpä etujousia irrottelemaan! Menin perässä ja ihmettelin, tuliko sittenkin jokin väärinkäsitys. Ei kuulemma tullut, vaan kaveri kehui myyvänsä minulle alkuperäisiä paremmat takajouset! Niin kuin myikin: Peugeot 404:n etujouset sopivat mitoiltaan täsmälleen Renault 12:n takajousiksi, mutta olivat alkuperäisiä (liian löysiä) jousia huomattavati jämäkämmät. Romiksen kaveri oli asiantuntija alallaan!

      • M Asentaja 2

        on pitempiaikaista kokemusta vain kolmesta autosta:

        Ford Escort vm -72. 270 000 km /11 v, ei katkeilleita jousia.

        Citroen Visa -83. 222 000 km, ei katkeilleita jousia.

        Fiat Uno Fire -86. ??? km, ei katkeilleita jousia.

        Peugeot 205 -89. 301 000 km, ei katkeilleita jousia.

        Niin, että saattaa ne jotkut kestääkin kun on oikein mitoitettu...


    • Petrip1

      Mulla meni VWGolfissa -01 jousi poikki 60tkm kohdalle. Soittivat vw huollosta, että jousi on ruostunut vanhuuttaan poikki ja sanoi et pitää vaihtaa. Selvittelin asiaa muuta kautta ja sain tietooni että VW:llä on valmistusvika tämän vuosimallin autoissa. Kun menin hakemaan autoa sanoin että haluan nähdä vaihdetun ruostuneen jousen. Jousta ei löytynyt joten totesin että en maksa vaihdosta jos juosta en saa nähtäville. Jousta ei haluttu enää näyttää. Ei voi muuta todeta kuin älytöntä kusetusta Vw :ltä, kun väitetään et jouset ruostuu poikki eikä myönnetä valmistusvikoja. Tämän takia vw on elinikäisessä boikotissa minulla. Aivan viimeinen niitti oli päästö manipoliointi. Rehellisen toiminnan pitää olla kaiken perusta.

    • slfjsdkfjskjglksgskljs

      Mazda 323 sedan vm. -90, vasen takajousi katkesi kun auto oli n. 9,5v ikäinen, kilometrejä n. 235 tuhatta. Muistaakseni jousen ylin kierre katkesi ja auton asento muuttui kaltevaksi. Vaihdatin takajouset ja iskarit samalla uusiin.
      Mistään muusta autosta ei ole jousia katkennut mutta eipä ole niin hirveästi ollut kilometrejäkään muissa autoissani.

    • Ookke

      Kiia -12 vuosimallista, kuskin puolen jousi on poikki, deltas sanovat että yläpäästä noin 2-3cm pala. Meinasi et kestää deltas huollon vastaanottaja? Kestääkö ajella? Kääntäessä jyrkkään kuuluupi aina kolahdus ja huomattavasti puoltaa ratti vasenmalle ajaessa.

    • Anonyymi

      Kolme vuotta takaperin vaihdettiin kaikki jouset. Nyt takajousi poikki kilometrejä 20000, jousi hankittiin tarvikeliikkeestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe