Vanhapoika kukkii!

Todellinen vanhapoika

Yllättäen pieni alle 10 cm:n korkuinen vanhapoika-kaktus alkoi kukkia asunnossani Lahdessa eteläikkunalla! Syynä varmaan on kuuma kesä. Kukka on suuri ja vaaleanpunainen. Oletteko muut saaneet vanhaapoikaa kukkimaan?

Entä kukinnan jälkeen? Pitääkö kasvi siirtää pimeään viileään kellariin talvehtimaan muutamaksi kuukaudeksi? Se oli siellä viime talvena. Entä mahdollinen lannoitus?

Kasvin lähellä asustelee kahdessa eri häkissä neljä kanarialintua, joista kaksi koirasta laulavat tosi hienoja aarioita. Se on varmaan myös yksi syy miksi vanhapoika kukkii. Olen antanut sille nyt kukinnan aikana vettä, muulloin se saa vettä hyvin niukasti.

4

1882

  Vastaukset

  • Mulla kans rupes sellanen pieni vanhapoika kukkimaan eli varmaan tällä aurinkoisella kesällä oli osuutta asiaan. Aikasemmin on myös ollut vanhapoika-kaktus ja se kukki vasta paljon isompana. En ole mitenkään erikoisesti talvehdittanut kaktustani, tosin meillä on aika alhainen lämpötila talvisin n.19 astetta ja vanhan talon vanhoilla ikkunoilla on varmaan vielä vilposempi.Siis ihan samalla paikalla eteläikkunalla kesät talvet. Vettäkin on saanut suht tasasen nuukasti läpi vuoden.

  • Minullakin on vanhapoika-kaktus olen saanut kukkimaan monet kerrat,entinen ennätys on kuusi kukkaa yhtä aikaa.Mutta nyt toukokuussa teki 12-kukkaa yhtä aikaa ja mikä ihana tuoksu.
   Koko talven pidän sen viileässä ilman vettä keväällä tuon huoneen lämpöön ja pidän sellaisen sadekauden, sille noin puolitoista viikkoa ja annan runsaasti vettä.Heti sen jälkeen ilmestyy kukannuput.Kesän aikana pitää lannoittaa suksyyn asti.Sen jälkeen talvilevolle viileään ja ilman vettä.Kaktutukseni on noin 30-vuotias ja 32sentiä.

  • Minulla oli vanhapoikakaktus kukki ja tuoksui. muutimme Metsäkankaalle Kyrölän kadulta.Oli niin iso ja painava, jätin entiseen asunt. Ikävöin sitä enkä saa mistään uutta, olen kysellyt.

  • Mulla just teki 2 komeaa kukkaa ja 6 tulossa lisää. Eteläikkunalla ollut läpi vuoden. N. 30 senttiä korkea, ikää en tiedä, varmaan aika vanha. Nestemäistä lannoitusta kasteluvedessä olen antanut maaliskuusta syksyyn ja keväällä laittanut multaan lisäksi vielä sellaisia lannoitustikkuja. Taimia olen ottanut sen juuresta n. 10 kpl.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   125
   4391
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   122
   3621
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   165
   1046