Mikä minua vaivaa?

noitavaate

Typerä mutta niin ahdistava ongelma josta ei pääse eroon kuin suihkussa.
Kaikki vaatteet tuntuvat päällä pahalta, en voi pitää rintaliivejä, varsinkaan kaarituellisia, en voi pitää farkkuja tai melkein mitään housuja sillä jos sauma koskettaa haaroväliin niin meinaan tulla hulluksi, se tuntuu suunnattoman ärsyttävältä. Joka päivä on taistelua sen ahdistuksen kanssa kun vaatteet päällä tuntuu pahalta, aina on joku pahasti. Milloin mikäkin asia paisuu mielessäni ja olen monta kertaa lähtenyt koulusta kotiin ja ruvennut itkemään. Riisunut jo käytävällä sen vaatteen pois mikä ahdistaa.
Tiedän että joku (pervo) tulee tänne jotain tyhmää sanomaan, mutta vaikka tämä kuulostaa naurettavalta niin toivoisin että jollakin olisi jotain järkevää sanottavaa. Elämäni kärsii tästä liian paljon. Itseasiassa olen kärsinyt tästä jo ihan lapsuudesta saakka, kylmetin jalkani monta kertaa kun sukkahousujen pitäminen ei tullut kuuloonkaan, pipo on kamala, kovilla pakkasilla käytän vain korvaläppiä. Ja listaa voisi jatkaa ja jatkaa.. Apua!

11

4130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neuvoa tarjolla..

      Käy puhumassa koulusi kuraattorille/ terveydenhoitajalle asiasta. Selviää varmasti tarkemmassa tutkiskelussa tuo sinun ahdistuksesi syy ja mistä se juontaa. Rohkeasti vain puhumaan asiasta. Tsemppiä sulle!

    • Lun

      En tiedä mitä tuo voisi olla, mutta kun tuo kuulostaa todella paljon elämääsi rajoittavan, niin suosittelisin ehdottomasti hakemaan apua ongelmaan. Muistelen että olisin joskus kuullut tuollaisesta, mutta se olisi ollut ihan fyysistä.. Hmm.. Minusta ei kyllä nyt oikein apua ole, mutta ammattilaisista varmasti on!

    • Yx vaan

      Oireesi vaikuttavat pakko- oireisilta joten sinun
      tulisi puhua asiasta aluxi vaikka terveydenhoitjan ja myöhemmin psykiatrin kanssa.
      Myös minulla on sama ongelma. On paljon hienoja
      ja lähes käyttämättömiä vaatteita mutta en voi
      pukea niitä ylle. sama koskee kenkiä, aurinkolaseja ym. Jos uhmaan ahdistusta ja puen jonkin " väärän " vaatekappaleen ylle alkaa ahdistaa, lihakset jännittyvät ja tuntuu että pää sumenee. En pysty
      keskittymään mihinkään sillä ajattelen koko ajan
      vain mitä kamalaa voi tapahtua jos vaikka lähden ulos juuri " sellainen tietty " paita tai takki
      tms. yllä. Syön nykyään serotoniinilääkkeitä ja pystyn joten kuten hallitsemaan tätä ongelmaa mutta sekin on vähän kausittaista.

    • SureThru

      Ei ole mikään ennenkuulumaton juttu nuo sinun vaivasi. Meillä 13v poika ei ole eläissään farkkuja käyttänyt, itse asiassa mikään kiristävä vaate ei käy. Myös jäykät kankaat ja hiertävät saumat ja puristavat kengät ovat kieltolistalla.

      Meidän pojalla on hyvin lieviä asperger-piirteitä, niin lieviä, etteivät muut niitä aina edes tajua. Mutta tuo vaateongelma on yksi näistä hänen oireistaan. Eikä se itse asiassa ole meille enää mikään ongelma, nyt on vaan elettävä sen asian kanssa. Hyvin ollaan opittu ostamaan vaatteet tietyistä kaupoista, joissa on tietyn merkkisiä löysiä vaatteita.
      Ainakin koulun terkkari ja koulupsykologi tietävät näistä asioista, sieltä meidänkin pojan asioita ruvettiin selvittämään. Rohkeutta sulle ja aloita vaikka terkkarista, hän osaa taatusti antaa hyviä neuvoja.

    • pakko-oireita tai

      aspergeria, mutta mulla on vielä kolmas ehdotus. Sulla voi yksinkertaisesti olla hyvin herkkä tuntoaisti. Mulla on yksi tuttu, jota sattuu kun tuulee (vaikka olisi kesä ja lämmin tuuli) ja kiristävät vaatteet ahdistavat sitä tosi paljon. Se on joku oireyhtymä tai syndrooma, en muista mikä. Käy terkkarilla ja kerro oireistasi ja pyydä että lähettää sut paikalliseen keskussairaalaan tutkimuksiin.

    • noitavaate

      tuntuisi minulla olevan :D
      Luin tuosta aspergerista, jotkin kohdat sopivat minuun, toiset eivät.
      Minulla tosiaan on muita(kin) pakko-oireita, mm. trikotillomania eli pakonomainen karvojennyppiminen, sitten sellainen josta en ole kenellekään kertonut. Minun on pakko jännittää lihaksia toispuoleisesti, eli tuntuu että nyt oikean käden hauista täytyy jännittää, sillä ehkä vasemmanpuoleinen tuntuu kireämmältä, samoin on jalkojen ja kylkilihasten kanssa. Sormissa sama juttu, toisen puolen sormesta pitää ihoa venyttää kynnen alta ja toisen puolen painaa, varpaissa varsinkin. Teen sitä aika usein. Luulen että tämä liittyy jotenkin tähän vaateasiaan, että jos jossakin väärässä kohtaa tuntuu jokin painavan niin se on aivan kauheaa. Tuli muuten mieleen että kun lapsena nukuin vasemmalla kyljellä niin taitoin korvanlehden, sillä minulla oli outo käsitys siitä että se korva oli "kireämmällä" kuin toinen. Liittyisiköhän nämä asiat toisiinsa vai olenko vain monipuolisesti neuroottinen?

      • äiti-olento<

        ..nuo monet oireet ovat uskoakseni samasta alkulähteestä ja hajautuneet noin moniksi ahdistuksiksi.Ehdotan samaa kuten muutkin..hae reippaasti apua ja kerro kaikki rehellisesti,olet nuori,sinulla on aikaa ja totaalinen mahdollisuus ehetyä.Voimia.t.äiti-olento


    • syksyntyttö

      Hei,

      mullakin ahdistavat tietyt vaatteet päällä, esim. keinokuituvaatteet tuntuvat monilla todella ahdistavalta päällä. Auttaisiko esim. suht löysät pellava- silkki tai puuvillavaatteet? Esim pellava tuntuu iholla hyvältä, ei ahdistavalta, siinä iho hengittää, keinokuituvaatteissa iho ei hengitä sen läpi, toisin kuin luonnonkuiduissa. Kokeile pehmeitä ei-kutittavia luonnonkuituja, löysiä, ja varmista että vaatteiden väri ja "olemus" on sellainen jossa olo hyvä. Mulla ahdistaa joskus tietyntyyppinen tai tietynvärinen vaate kamalasti, ja on pakko saada se pois päältä. Myös mulla pitää saada olla vapaa olo vaatteet päällä, inhoan kireää, ahdistavaa tunnetta, jonka jotkut vaatteet saavat aikaan. Kesäisinkin vain sandaalit käy, muissa kengissä alkaa ahdistamaan. Ja voithan olla käyttämättä vaikkapa alusvaatteita, ei niitä ole pakko käyttää. Pukeudu niin, että olosi on mahdollisimman vapaa.

    • syksyntyttö

      Kerroit myös pakko-oireistasi yms, ja ajattelin että ehkä joistain luontaishoidoista voisi olla sinulle apua. Ainakin itse olen saanut ahdistukseeni ja pahaan olooni apua vitamiineista, yrteistä ja bachin kukkatipoista. Esim. omega 3:sta ja 6:sta, kuten kalaöljyn ja helokkiöljyn yhdistelmästä, ja E-EPA:sta voisi ehdottomasti olla apua (on apua jopa vaikeasti masentuneille ja skitsofreenikoille, parantaa mielenterveyttä, netissä paljon tietoa E-EPA:sta), sinkki (mielenterveyden ongelmista kärsivillä todettu yleisesti ottaen pahaa sinkinpuutosta), B-vitamiinit ja magnesium (rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa). Lisäksi sokerit ja valkoiset vehnäjauhot pois, samoin kaikki kofeiinipitoinen. Yrteistä kärsimyskukka ja valeriaana rauhoittavat tosi hyvin, mäkikuisma auttaa masennukseen. Bachin kukkatippoja saa luontaistuotekaupasta, niitä voi käyttä jopa viittä tippaa yhtäaikaa, tippoja yhteensä 38 masennukseen, pelkoihin, itseinhoon, vihaan, ahdistukseen jne. Esim. white chestnut auttaa kun ei-toivotut ajatukset pyörivät päässä loppumatta kuin oravanpyörä, ja cherry plum auttaa pelkoon itsekontrollin menettämisestä ja hulluksi tulemisen pelkoon, tunteeseeen että sekoaa tai räjähtää. Ehkä näistä voisi olla apua. Lisäksi vyöhyketerapia on todella hyvää mielen tasapainottamiseen.

      Apua voit todella saada, suosittelen luettavaksi netistä ortomolekulaarisesta lääketieteestä, eli ravinnon ja ravintolisien vaikutuksesta mielenterveyteen.

      Kaikkea hyvää sinulle

      • noitavaate

        Voisin kokeilla luontaishoitoa, masennuslääkkeitä olen syönyt joskus ja ne eivät ollenkaan sopineet minulle.
        Nuo bach tipat kuulostavat mielenkiintoisilta, pitää kysyä luontaistuotekaupasta niitä.
        Vyöhyketerapia olisi luksusta, mutta kaupungissa sellaista ei tietääkseni ole tarjolla, paitsi ehkä yksityisellä. Jos täällä sellaisiakaan on.. Kävin kesänalussa terapiassa tuon trikotillomanian takia, mutta sitten unohdin mennä yhteen tapaamiseen ja tunsin siitä suurta häpeää ja juttu jäi siihen. Jotenkin tuntuu tyhmältä puhua asiasta, se on niin noloa, ja koko ajan oli tunne että tyhmää tälläisen takia mennä terapiaan kun täällä on muutenkin pulaa ajoista. Mutta sen verran siellä selvisi että kyseessä voisi olla tapani purkaa ahdistusta. Eli tipat ahdistukseen kiitos :)


    • Anonyymi

      Naturismi on ratkaisu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe