sähköjunien paluuvirta

111111

Minne sähköjunien ja ratikoiden paluuvirta menee? Jos menee kiskoihin, onko kiskoilla kävelyssä sähköiskun vaara?

12

1437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Superhuru

      En tiedä. Etelässä sähköradoilla on ns. imumuuntajia, jotka imevät kiskoihin palautuneen virran. Kysypäs joltakin osoitteessa: www.vaunut.org tai kokeile www.rhk.fi

      • ole vaaraa.

        Ei kiskoilla kävely ole vaarallista, siis sähköä ajatellen, koska kiskot on maa/nollapotentiaalissa eikä niissä siten kulje virta. Toisin on metrossa, tosin niissäkin on erilliset virtakiskot mutta kuitenkin vaara on olemassa ja suurempi kuin tavallisissa junissa.

        Se on sitten toinen juttu että mitä mieltä on kävellä kiskoilla, juna tulee ja pyyhkäisee kovaa vauhtia niin siinä etsitään sitten ruumiin palasia sieltä täältä.


      • mjk
        ole vaaraa. kirjoitti:

        Ei kiskoilla kävely ole vaarallista, siis sähköä ajatellen, koska kiskot on maa/nollapotentiaalissa eikä niissä siten kulje virta. Toisin on metrossa, tosin niissäkin on erilliset virtakiskot mutta kuitenkin vaara on olemassa ja suurempi kuin tavallisissa junissa.

        Se on sitten toinen juttu että mitä mieltä on kävellä kiskoilla, juna tulee ja pyyhkäisee kovaa vauhtia niin siinä etsitään sitten ruumiin palasia sieltä täältä.

        "Toisin on metrossa, tosin niissäkin on erilliset virtakiskot mutta kuitenkin vaara on olemassa ja suurempi kuin tavallisissa junissa."

        Eipä metrossakaan tuota vaaraa käytännössä ole, ellei ehdoin tahdoin mene työntämään kättään virtakiskon muovisen suojakotelon alle. Onpa muuan radalle eksynyt laitapuolen kulkija jopa istahtanut virtakiskon kotelon päälle ja pistänyt siinä kaikessa rauhassa tupakaksi, eikä luonnollisestikaan saanut sähköiskua.


    • tobell

      Meneepä se sähkö kiskoihin, joka on maan kanssa nolla potentiaalissa. Tosin potentiaalilla ei ole väliä, kunhan se on sama kuin omasi. Eli ts jos varis istuu sähkölangalla, niin se ei saa sätkyjä koska sähkölangan potentiaali on esim 230V niin silloin variksen on sama. Eli potentiaaliero ratkaisee, 230 - 230 = 0 (nolla) ja sätkyjä ei varis näin saa.

      Taas ratakiskolla seistessä potentiaaliero on 0 - 0 = 0, eikä sätkyjä saa.

      • tobell

        Mutta annappas olla kun kosket kepillä lankaan kun olet maassa. Silloin potentiaaliero on 230 - 0 = 230, ja sätkyt saa TODELLAKIN. Älä kokeile!!!


    • Tuge

      Ajolangan ja maan välissä potentiaaliero on 25000 Volttia, eli tosiaan sähkö kulkee jo hieman kosteaa puutkin pitkin.

    • Luumäellä-juhannuksena

      Luumäellä jää paljon paluuvirtaa käyttämättä kun on 70 tunnin katko junaliikenteessä juhannuksena. Track taitorakentajilla menee vähintään sata tuntia ennen kuin valmista. Työrako menee pitkäksi kun kaikki vierailevat liikennevirasto ja VR insinöörit haluavat selffiet ja dokumentin työmäälla käynnista. Viikko on pitkällä ennen kuin ensimmäinen juna ohittaa Luumäen ja vaihteet on valvonnassa.

    • Liikennevirastosakkaa

      Rata i nfra urakoitsijoiden laatu ja riskien hallintapisteet tarjouksissa on jäänyt liian pienelle huomiolle. Liikenneviraston rataurakka Jyväskylässä myöhästyy toisena viikonloppuna peräkkäin.
      Luumäki vaihteenvaihto myöhästyy samoin. Halvin urakka ei aina ole paras. Urakoitsijoiden riskienhallinta ja johto on nuorta ja kokematonta. Niin on valvojatkin.

    • Yötyökunniaan

      Milloin VR projektipäälliköt tulevat yötyömaille. Liikennevirasto ja valvojat ovat öisin paikalla. Yöllä tehtiin ennen eniten sutta ja sekundaa rata urakoissa.
      VR liikenne ei kyllä tavoita 100% Täsmällisyyttä kuin aamuyön tunteina.

    • VRrataInsinööri

      Paluuvirta todellakin palautetaan suoraan kiskoille, josta se kulkeutuu samalla raiteella kulkevaan junaan. Jos rata on tyhjä vaikkapa välillä Helsinki-Oulu, niin virta siis voi kulkea kiskoja pitkin Helsingistä Ouluun. Kulketumis aika on kuusi tuntia ja 20 minuuttia tuolla välillä.
      Silloin kun paluuvirtaa on kiskoilla, niin silloin kiskoissa on 25 000 voltin jännite ja kiskoilla kulkeminen jalkaisin on hengenvaarallista.
      Maapotentiaali maasta ajolankoihin on 24 000 volttia ja kiskoista kiskoihin 25 000 vltiia, jolloin jää ylimääräinen 1000 volttia maan ja kiskojen välille. Siksi kiskoilla kävely on vaarallista.

    • VRHenkilökuntaVaatii

      Jos henkilökunta sai Pride liputuksen vähemmistön äänin niin VR enemmistö henkilöstö vaatii lisää henkilökuntaa että junat saadaan lähtemään ja kulkemaan aikataulussa. Tämä on helppo toteuttaa niin laadippa Tatu Tuominen VR lehdistötiedote.

    • SiipijengiVRTrackpoishet

      Miten joku Jenni Heinisuo kuuluu VRtrack johtoryhmä Twitter tiliin. Sinne voi lisätä Ville Saksi ja Viher vasuri Oton. Vai onko tämäkin joku Villen pano kuten Annaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3280
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1803
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1747
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe