rautatieverkko kaipaa investointeja

katsokaa karttaa

lisää oikoratoja, aluepolitiikkaan kyllä työnnetään rahaa ja ihmetellään kun työvoima ei liiku. Hki-tpe, Hki-lhi, hki-tku nyt ok sekä tpe-jkylä-pieksämäki sekä lahti-joensuu reitteinä, tosin rataosuudet vaatisivat nopeustason noston.
Lahdesta oli rakennettava heinolan kautta suora rata Jyväskylään. Tämä korjaisi pahimman puutteen Suomen rataverkossa, palvelisi myös kuopion yhteyttä.
http://www.oiko.phnet.fi/artikkelit/20051223-Keski-Suomen-oikorataehdotus.html
Jyväskylä olisi alle 2 tunnin junamatkan päässä pendoliino kalustolla. 300km/h mitoituksella kuten oikorakin tehtiin niin olisi nopeammalla kalustolla 15min-20min otettavissa pois.
Loisi myös mahdollisuuden tavaraliikenteelle suoraan helsinki -lahti-jyväskylä-savo, vähentäisi pääradan kuormitusta ja mahdollistaisi henkilöliikenteen edelleen kehittämisen nyt kun raiteet alkaa olla täynnä.
Itärata suoraan helsingistä porvooseen ja edelleen itään palvelisi yhä kasvavaa idän liikennettä ja myös idän kaupungit kytkettäisiin helsingin työssäkäynti alueeseen.
Tämä olisi sitä oikee alue ja työllisyys politiikkaa jos halutaan ettei kaikki pakkaudu ruuhkaiselle pääkaupunkiseudulle

6

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hidass

      Joo hienoo ett otit esille. Mut voitas hankkii mielummin epsanjalaista talgo 350 junaa se on nopee 350kmh.

    • itärata-täysin-hanurista

      Voiko enää idioottimaisempaa rata-ajatusta olla kuin savolais-kouvolalaisten huuheloiden itäratahaave Vantaa-Porvoo-Kouvola??
      Piirsin luotisuorat rataosuudet Helsinki-Vantaan lentokentän maanalaiselta asemalta suoraan Porvoon vanhan rautatieaseman kautta edelleen Korialle. Tuollaisen llähes luotisuoran radan pituus olisi noin 110 km.
      Nykyinen ratamatka Koria-Lahti-Kerava-H:ki/Vantaa-kenttä on noin 140 km eli ainoastaan n. 30 km pitempi.
      Mikä helevetin hinku savon ja kouvolan huuheloilla on haaveilla ainoastaan vain n. 30 km lyhyempää oikorataa kuin nykyinen?? KETÄ TAI MITÄ varten???
      Pendolino ajaa 220 km/t nopeudella tuon 30 km noin k a h d e k s a s s a (8) minuutissa. Onhan se kauhean uuvuttava matka-aika savolais- ja kouvolalaisperseille??
      Ja mikä hauskinta, vasta 12 vuoden ikäinen ja yli 300 miljoonaa euroa maksanut 75 km:n Lahti-Kerava-oikorata jäisi tarpeettomaksi.
      Lahti-Kerava-radan kilometrihinnaksi tuli noin 4,4 miljoonaa euroa. Sillä hinnalla itärata maksaisi noin 480 miljoonaa euroa.
      Tokihan se kannattaisi veronmaksajilta kyniä, jotta savolaisperseet eivät puutuisi tuon kahdeksan minuutin takia.

    • puutunein-pepuin

      Anu Vehviläinen (kepuli) kävi härskisti lobbaamassa kouvostoliitossa Porvoo-kouvostoliitto-radan puolesta.
      Eipä todellakaan tullut yllätyksenä, sillä mitäpä muuta maalaisliittolainen ja umpikiero karjalais-savolainen politrukki voisikaan puhua.
      Tämä onneton liikennevirroista mitään tietämätön savolaiskepulien äänitorvi unohti vain mainita, että mitä tehtäisiin vasta 12 vuoden ikäiselle Kerava-Lahti-oikoradalle. Purettaisiinko se kokonaan ehkä pois?? Aika vaarallinen unohdus näin vaalien alla unohtaa koko Lahden talousalue.
      Nykyinen savolaiskarjalaisille junteille täysin riittävän nopea junamatka Kouvola - Lahti - Kerava-Tikkurila on 150 km, jonka sekä Pendo että IC huokaisee 63-64 minuutissa, vaikka keskinopeudeksi tuleekin vain 140-143 km/t Lahden pysähdyksen kanssa.
      Kouvola-Porvoo-Tikkurila olisi luotisuorina viivoinakin n. 114 km eli teoreettisesti lyhyin mahdollinen rata. SILTI oikaisua tulisi VAIN naurettavat 36 km eli ajassa nykynopeuksillakin vain max. 15 minuuttia ja huippunopeudella 220 km/t vain noin KYMMENEN (10) minuuttia!!
      Aika kalliita minuutteja ja kilometrejä vain kouvostoliiton ja savokarjalaisten tuohikontteja varten. Ehkä niiden per.seet puutuvat jo 10 minuutissa, joten kyllä yksi 500 miljoonaa euroa pitää noin järkevään luotisuoraan kyytiin upottaa. Ehdottomasti.

    • olkaammeylpeitä

      Mitä silmäni näkevätkään! Täällähän ihan selvästi yritetään pilkata savolaisuutta ja karjalaisuutta! Mutta me emme välitä, koska tiedämme, että olemme maamme ehdotonta eliittiä ilmaisuvoimaisten murteidemme, sulavan käytöksemme ja mitä erilaisimmissa oloissa pärjäämisemme suhteen! Toisin kuin te pääkaupunkiseudun onnettomat asukit! Ette tulisi toimeen päivääkään ilman ratikoitanne ym. vehkeitänne!

    • aivanesya

      Aloitus vuodelta 2006. Joo ihan tuore asia.

    • Partajugi

      Ihan yks vitun maku miten vanha on aloitus !
      Asiat eivät ole muuttuneet miksikään sitten aloituspäivän.
      Missään asiassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2405
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1327
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1012
    Aihe