kimosyöpä

Marjukka

Tietääkös joku millaisia oireita kimosyöpä aiheuttaa? Mulla on kimo heppa ja se on jo aika iäkäs eli on alkanu huolettaa, että sille tulis melanooma. Netistä koitin etsiä tietoa kimosyövästä, mutta en oikein löytänyt. Tiedättekö jonkun hepan joka on sairastanut kimosyöpää? Onko kokemuksia?

21

16028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisponi

      Kimosyöpä on tosi harvinainen, mutta alkaa syylän näköisillä paukamilla. Eli ihoon kasvaa kukkakaalimaisia paukamia, osa voi tosin olla hyvälaatuisiakin. Huonolaatuinen kukkakaali on sisältä musta, mutta sehän ei näy päällepäin... Jos hevosellasi on omituisen näköisiä paukamia niin eläinlääkäri voi ottaa niistä paloja tutkimuksiin mikäli myöskin epäilee syöpää.

      • kimosyöpä

        Meidän sinisilmäisellä voikolla on kimosyöpä ja se ilmenee peukalonpään kokoisina patteina hännän alla. Olen kuullut, että usein patit tulevat ensin hännän alle. Kimosyöpä ei vaivaa mitenkään meidän 25 v ponia.


      • olivia p
        kimosyöpä kirjoitti:

        Meidän sinisilmäisellä voikolla on kimosyöpä ja se ilmenee peukalonpään kokoisina patteina hännän alla. Olen kuullut, että usein patit tulevat ensin hännän alle. Kimosyöpä ei vaivaa mitenkään meidän 25 v ponia.

        ponin, jolla koko pää täynnä "kääpämäisiä" syyliä, ja mietinkin mikä siinä mahtaa olla. Patit niin isoja että suitset pitää purkaa ennen pukemista ja riisumista. Mahtaako kyseessä sitten olla kimosyöpä?


      • ---

        kimosyöpä ei ole harvinainen


      • Kulutettu

        Kimosyöpää esintyy noin 75% kimoista niin ei ole harvinainen!


      • Anonyymi

        Kimosyöpä ei ole niin harvinaista. Se tulee melkein kaikille kimoille jossakin niiden elämän vaiheessa.


    • marsu

      kimosyövästä.....mieti nyt haluatko lukea eteenpäin! En halua pelotella mutta tällainen saattaa tulla vastaan! Mulla oli kimo pv ruuna! Sillä oli kimosyöpä joka todettiin pattina hännän tyvessä( persreiäi vieres)Pitkään kesti ettei ollut mitään. Välillä patti vuoti keskeltä sellasta möhnää mutta ihan putsaamalla helpotti taas aika ajoin! Heppani oli kanssa kovin vanha ( oli 28 kun piti lopettaa).Nämä seuraavat asiat mitä kerron niin en tiedä onko syövällä osuutta asiaan mutta kerron kuitenkin varoks. Eli alkoi tulla hengitys ongelmia ja limaa keuhkoihin...helpotti välillä! Muutaman kerran heppa turpos ihan muodottomas ja keräs nestettä joka paikkaan. Sitten jaloista ja mahan alta rupes lähteen iho ihan kokonaan. Kaikki nämä vaivat saatiin aina lääkkeillä hetkellisesti pois mutta loppujen viimelsi hengitys oli niin karmeaa kuunneltavaa että päätin päästää vaarin vihreimmille laitumille! Toivotaan että teillä ei tule vastaan tällaisia juttuja! Nauti jokapäivästä heppasi kanssa!

    • sanzi

      minulla on tamma jolla on kimosyöpä. eikä se ole haitannut yhtään hevosen käyttöä ratsuna. melanooma patteja ei vaan pitäs päästää puhkeamaan . mutta jos ne puhkee niin ne kyllä paranee kun niitä puhdistaa hyvin ettei tulehdu. jotkut ihmiset lopettaa hevosen jos niille tulee kimosyöpä mutta minun tammalla on ollu kimosyöpä jo ennen kun sen ostin. eli hevonen voi elää sen kanssa.mutta tietysti jos hevonen menee huonoon kuntoon sen takia niin ei sitä kannata pitää kärsimyksissä. yleensä melanoomasta ei ole haittaa hevoselle ja se voi elää täyttä hevosen elämää :) kannattaa pitää silmällä sitä hevosta että tietää millon joku on huonosti. toivottavasti tästä oli jotain apua :)

    • kimojen puolella

      Talli jolla ratsastan on suurin osa kimoja. Yksi tallin laiskimmista ja tasaisimmista poneista oli myöskin kimo. Jepellä oli ollut kimo syöpä kauan mutta se jouduttiin lopettamaan. En tiedä miksi

    • whitteli

      vuokrahepollanikin (15v.) on kimosyöpä, mutta se ei haittaa sen liikkumista ja sun muuta eikä sillä ole mtn oireita :>

    • ihoon

      Esimerkiksi karvattomat vaaleat koirat palavat auringossa ja palaminen ja auringon uv-säteily aiheuttaa ihosyöpiä. Hevosilla ja ihmisillä on sama asia. Vaaleisiin eläimiin iskee ihosyöpä helpoiten. Kannattaa varmaan laittaa aurinkovoidetta karvattomiin kohtiin. Peittäminen on toinen tapa estää auringon uv-säteitä, mutta monet loimetkin ovat hännän ja pään kohdalta auki. Häntä ja päähän ne herkimmät karvattomat kohdat ovat.

      • ktukty

        Voiko norjanvuonohevosella olla kimosyöpää? :S


      • Anonyymi

        Kimosyöpä ei johdu UV-säteilystä.


    • Mäsata2

      © Wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kimo#Kimosy.C3.B6p.C3.A4
      Kimosyöpä

      Noin 75 prosentilla kimoista hevosista esiintyy melanoomaa eli tummasolusyöpää[1], jota hevosilla kutsutaan kimosyöväksi. Todennäköisimmin sairastuvat pohjaväriltään mustat, sekä ne yksilöt, jotka ovat perineet kimogeenin molemmilta vanhemmiltaan.[1]
      Melanooma kehittyy ihon värisolujen lisääntyessä rajusti. Pieni, möykkymäinen kasvain kehittyy usein häntään tai sen alle.[1] Melanoomakasvaimet sinänsä eivät ole haitallisia, mutta ne voivat muodostaa etäpesäkkeitä esimerkiksi sisäelimiin.[1] Tällöin sairaus voi jopa uhata eläimen henkeä. Useimmiten kimo kuitenkin ehtii kuolla muusta syystä.[1] Joskus kimo joudutaan kuitenkin lopettamaan jo hyvinkin nuorella iällä melanooman takia.

    • :0

      minulla on kimo andalusialainen joka on pohjaväriltään musta ja on ollut kokoo ikänsä täysin terve eikä ole ollut mitään ongelmia mutta nyt huomattiin noita patteja just, 2 hännän alla ja yksi mahassa, kuinka kauan kestää ennen kuin hevoselle tulee jotain oireita tai se menee huonompaan kuntoon?

      • kimostus

        Mikäli tuossa sinun hepan tapauksessa kyseessä on kimosyöpä, niin ne patithan juuri on niitä oireita. Muita oireita ei tietääkseni välttämättä ikinä tulekaan. Sinun hevosen patit ovat harmittomassa paikassa, joten ongelmia ilmenee varmaan vasta sitten jos patteja ilmestyy kriittisempiin paikkoihin, kuten lähelle tärkeitä elimiä. Ei siis välttämättä koskaan. Voithan näyttää heppaasi eläinlääkärille ja kysyä häneltä lisätietoa aiheesta!


    • Helmiforever

      En tahdo ketään pelotella tällä, mutta oma heppa kuoli kimosyöpään jo 10-vuotiaana. Tamma oli todella haluton liikkumaan ja patteja alkoi ilmestyä. Ensin ilmestyi kylkeen ja sen jälkeen päähän. Kyljessä oleva patti näytti ulkoapäin pieneltä, mutta leikkauksessa sieltä löytyikin lapsen pään kokoinen patti. Pattien lisäksi oireina oli kaulan jäykkyys, haluttomuus liikkua ja kaulaan nesteenkertyminen.

      Loppujen lopuksi ei ollut mitään mitä pystyi enään tehdä, ja tyttö pistettiin ikiuneen Hyvinkäällä samana iltana kun tulokset tulivat, että tytön ruumiissa mellastaa päähän asti levinnyt melanooma.

    • Itkupusero

      Mun "hoitohevosella", suunnilleen 18-vuotias tamma, on kimosyöpä, ainakin näin oon päätelly ja kuullukin. Eli ainakin viis vuotta sillä on sellasia tummia pahkuloita ollut siellä hännän alla. Nyt tässä loppukesästä tuli jalkaan iso haava ja se turpos ja kaikenlaista, eikä sitä nyt enää oikein saada parannettua. Ilmennyt tässä nyt myös sellasta, että karsina on joka päivä niinkuin joku suo ja korvaasta leukaan on ihan turvonnut sellasiksi koviksi pahkuroiksi. Epäillään että se kimosyöpä on levinnyt jonnekin munuaisiin tai jotain. Tämänpä vuoksi joudutaan tamma lopettamaan tässä parin viikon sisään :(
      Varmasti on kyllä ihan hevoskohtaista että miten se kimosyöpä ilmenee, jos ilmenee ollenkaan. Muistaa vaan ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ja noudattaa ohjeita, jos haluaa hevosystävät pitää luonaan :)
      Ja se muistakaa myös, että ei anneta hevosten kärsiä sen takia, ettei me haluta päästää irti. Tammakin on vielä ihan ok kunnossa, mutta aika reipasta alamäkeä menee niin päästetään irti ennen kuin kuihtuu silmiin. Parempi muistaa tällaisena :)

    • Heppa RAKAS!

      Oikeastaan kimo syöpä ei ole harvinainen meijjän talliilla yhelle tuli ja se ei ole kauhean vaarallista eli vielä ainakin 2 vuotta!

    • Kimosyöpäliini

      Jos hevoselle tulee kimosyöpä kannattaa patteja putsailla lähes joka päivä ja käyttää klinikalla jos tulee lisää. Olen tässä hoidellut kahta kotitallin kimosyöpää sairastavaa ponia, huomasin tuossa keväällä että patteja oli alkanut ilmestymään hännänalusen lisäksi myös mahassa kerroin ponin omistajalle ja hän toimitti ponin klinikalle siellä sanottiin ettei mitään haittaa ja päätin alkaa seuraamaan ponin vointia siitä päivästä lähtien olen alkanut putsaamaan patteja joita ei ole tullut lisää enäähän niitä ei ole kuin kaksi ilmeisesti johtuen aktiivisesta putsauksesta niitä kannattaa myös kylmätä ja suoraan lämmittää niin se hävittää patteja

    • Yksisarvinen123

      Lili on sairastunut kimosyöpään 2.8.2018

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe