Auton alle jääneet eläimet

Yököttäviä...

Onko muilla sama homma, että tulee hirveän paha ja yököttävä olo, kun näette aina joskus tienlaidassa auton alle jääneitä eläimiä, jotka on liiskautuneet verisiksi ja "yäk" inhottaviksi ja muodottomiksi lihakasoiksi tien pintaan?

Olisikohan olemassa mitään ratkaisua näiden pieneläinten suojelemiseksi, ettei niitä jäisi niin tuhottoman paljon autonalle. Varsinkin nyt on taas pupuja, kettuja ja näätiä liikenteessä ja kesällä oli valtavsti siilejä jäänyt auton alle. Eikö joku puolimetriä korkea verkkoaita olisi jo hyvä este varsinkin pikateiden varsilla? Yhteiskeräys pystyyn jos joku osaa sellaisen järjestää, voin lahjoittaa omalta osaltani 100 euroa, kyllä se niin inhottavan näköistä on.

9

1164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotilo-ja-gekkofani

      kun menin kouluun, näin oravan joka oli jäänyt auton alle :( Ei ne mua rupee yököttään, mutta kivaa se ei ole katsoa kun reppanat on heittäneet henkensä ihmisen ilmeisen kiireen takia..Se tie, jossa kurre oli jäänyt alle, oli varsin hiljainen, eikä siihen aikaan aamua hirveästi kulje siinä kohtaa autoja..

      • vqaikka auto

        hiipisi niin se orava tai siili tosiaan muussantuu painon alla.

        Jos kissa loikkaa ojasta sekuntia ennen kuin auto on klohdalla niin ei siinä mitään ennätä tehdä.
        Ainoastaan se ääni tai pieni pompahdus on kuskille tiedoksi, että jotain jäi alle.


    • tania

      Itse en onneksi koskaan ole ajanut reppanoiden päälle mutta läheltä piti tilanteita ollut muutama...
      Eipä sille mitään voi jos pientareelta yht äkkiä hyppää orava tai jänis tielle. Senkin seikan ymmärtää vasta kun itse on autoa paljon ajanut.
      (harvempi varmaankaan tahallaan ajaa päälle sillä siinä voi vaurioitua myös auto)
      Jos takana tulee auto ei kannata paljoa alkaa hiljentämään sillä onnettomuuden riski on todella suuri!
      Vauhti ei välttämättä estä onnettomuutta sillä olen joskus meinannut ajaa oravan yli jopa polkupyörällä!
      Tuo aita homma olisi muutoin ihan kätevä, mutta populaatiot eivät pääsisi liikumaan alueilla ja sisäsiittoisuuden vaara olisi suuri.Pelkkä aita ei siis riitä.
      (nykyäänhän esim moottoriteiden alla menee putkia josta ketut ja sitä pienemmät voivat turvallisesti alittaa tien)

    • Nimetön

      tulee minulle niistä. Tekisi mieli pysähtyä katsomaan, onko se varmasti kuollut, ettei ainakaan kidu. Pahimpia ovat siilit, joiden perässä usein on pitkä mutkikas verivana, kun ovat ryömineet loukkaantuneina. Siilin päöälle ajon voi mielestäni jo laskea tahalliseksi, se on helppo väistää, jos vaan viitsii.

      Olen kyllä pysehdellytkin joskus mahdollisuuksien mukaan katsomaan. En kyllä voisi tappaa... No ehkä korkeintaan ajaa yli jos on hengissä ja sen näköinen, ettei voi parantaa. Ne kuvat vaan jää päähän kummittelemaan pitkiksi aikaa. :-(

      • neippis

        Oravat ovat vähän vaikeita tapauksia, kun ne voivat hypätä suoraan renkaan allekin. Minäkin olen polkupyörällä mennyt oravan päältä, en ole varma jäikö se renkaan alle, mutta pinnoihin törmäsi joka tapauksessa. Ei onneksi kurrelle ainakaan pahasti käynyt, hyppäsi lähimpään puuhun säksättämään minulle vihaisesti, minkä toki varmaan ansaitsinkin.;)

        Siilikin voi ravata yllättävän nopeasti kun kerran liikkeelle lähtee, joskin sen huomaa helpommin kuin oravan. Tänä kesänä kun siilejä on tuntunut riittävän, olen pariinkin otteeseen noussut autosta ja siirtänyt piikkipallon pois keskeltä tietä. Ikävähän niitä liiskautuneita pikkuotuksia on katsella, ei ole kauaa kun tuossa läheisellä rantatielläkin makasi orava, vielä ehjä tammenterho oli vaan vierinyt parinkymmenen sentin päähän... Kauhea kun ihmiset eivät edes viitsi pysähtyä varmistamaan ettei eläin jää kitumaan.:(

        Miten muuten lopettaisitte esim siilin nopeasti ja kivuttomasti? Minulla on tuota elopainoakin sen verran vähän, etten ihan luottaisi kantapään voimaan. Autolla ajaessa minulla on toki lapio takakontissa, mutta entä kun liikutaan polkupyörällä?


      • Elämän kiertokulku

        Itse autoilevana väistelen kyllä kaikki eläimiä jos vain kerkiää tai pystyy. Olen ajanut yhden kituvan oravan ja myyrän yli kun edellinen (?) auto oli niiden yli mennyt (huom erilliset tapaukset, ei saman kuskin aikaansaannoksia). Tuli vielä tähdättyä renkaat linjaan että varmasti menee etu- ja takapyörän alta, tuskat loppu.
        Oli muuten ihan komea näky yhtänä aamuna kun iso haukka siivosi yhtä raatoa siivet levällään tienpientareella.


    • raukateläimet <3<3<3

      Se yököttää mutta tunnen myös surua !! esim tämä video http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XfMJqhzCK5o#!
      aloin itkeä kun katsoin tämän...koska kissa yritti saada sen toisen kissan eloon!!!!! tuntuun niin surulliselta katsoa tämä video :'( haluan että tajuatte että ihmiset ja eläimet ovat samanlaisia ja molemmilla on tunteet

    • Ällöä

      Itse ajoin tänään polkupyörällä oravan kaulan päälle, huono ja surullinen muisto siintä jäi, juoksi vaan eteen ja sitten kuului "naps" ja siinä se sitten makasikin pää veressä, en viitsinyt edes jäädä katsomaan kun olisin varmaan alkanut itkemään. Eihän se tietysti autoilijoiden vika ole kun ei sille vaan voi mitään kun se orava hyppää eteen. Sitä mä en ymmärrä ettei siilejä voida väistää kun ne liikkuvat hitaasti niin luulisi olevan helppo vähän väistää. Mutta harvemmin siilejä näkee jääneen auton alle että eiköhän se pääosin ole noi oravat mitkä siinä jää alle.

      • Anonyymi

        He jotka eivät väistä, jotka voisivat kuitenkin väistää ilman minkäänlaista muun vaaratilanteen aiheuttamista. Jotka oikein ohjaavat auton ajamaan päältä. Luokittelen heidät ihmisen älykkyyden irvikuviksi, pohjasakaksi lietekaivossa. Ne jotka eivät voi tilanteesta johtuvista syistä väistää ja osuvat, jos mahdollista käykää tarkistamassa, ettei kidu tienposkessa ( ellei loukkaantuneena sännännyt umpimetsään), silloin voi vain toivoa nopeaa loppua, jos edellytykset ovat sellaiset... Isommat riistat luonnollisesti poliisin tai metsästäjän johdolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe