Puristava/pistävä kipu kyljessä

dirak

2 viikkoa sotten alkoi koskemaan selän puolella oleviin kylkiluiden kohdalle. Kipu alkoi jo olemaan parempi kunnes olin töissä muutaman päivän ja kipu mene todella pahaksi, ei saanut yötä nukuttua.

Kipu tuntuu niinkuin joku puristaisi lihasta kyljestä, rasituksessa kylki alkaa kramppaamaan noin muutaman sekunnin puristuksiin niin että koko ylä kroppa jännityy. Tarpeeksi kauan kun on paikallaan niin se helpottaa.

Kävin lääkärissä ja sanoi että liharevähtymä ja määräsi särkylääkkeitä. Tämä vaiva ei ole helpottunu yhtään ja itse asiassa tällä hetkellä on taas todella paha, tuskan hiki on otassa kun kouristaa välillä niin pahasti.

On kellään ollut vastaavaa tai onkohan edes lienet enää pelkkä lihas revähtymä?

16

27878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomattu

      Kyllä se on niin, että pahasti sijoitaan vasemmalle. Jotkut osaa sen korjata oikealta ja toiset vasemmalta, muut ei osaa korjata, mutta etsin jatkuvasti uusia haastateltavia sivuilleni.

    • dirak

      Vai voiko parantua itsestään?

      • itsestään

        ajan kanssa. Jos haluat nopeutusta prosessiin, mene OMT-fyssarille / osteopaatille / kiropraktikolle / naprapaatille


    • Eve 38

      Koklaa hierontaa, jos vaikka joku lihaskramppi siellä on tai revähtymä.

    • neppi

      MOi,


      Minulla oli samanlaisia oireita. Minulla se johtui rintarangan täydellisestä paikalleenjumahtamisesta. Minulla auttoi OMT-terapeutti-napropaatilla käynti ja (älä naura yhtään!) sauvakävely on ollut taivas. Eli lihakset ja jänteet ovat niin kiinni selässä että vain kiertoliike auttaa.

      Minäkin luulin, että se on syöpä tai revähtymä tm

    • dirak

      Ihmettelen jos on pelkkä revähdys tms. kun 2 viikkoa jo ollut kipeä eikä juurikaan mitään parannusta melkein pahempaan päin on mennyt. Kohta on jopa kosketus arka ja jos sitä painaa tulee taas kramppi.

      Kipu on ollut nyt yöllä paha melkein samoihin aikoihin ja nyt taas kunnon kramppeja. En tiedä... Lääkäriin kait se on mentävä näin ensi alkuun..

      • Jåpå

        Putosin heinäkuussa vasemman käteni varaan roikkumaan, jolloin kylkeni revähti. Tähän päivään asti on ollut kipuja & kramppeja ja kyljessä tuntuu kuin siinä olisi panssari. Fysioterapeutti sanoi, että revähtymä paranee hitaasti (jopa puoli vuotta), siihen tulee arpikudosta ja siellä on paljon pieniä hermoja, jotka aiheutta sen kivun. Ei voi tehdä oikein muuta kuin hitaita venytyksiä, ehkä infraa tai jotain muuta hoitoa vois kokeilla.


    • yks vaan

      Minullakin oli tälläisia kramppeja ja syynä oli lihasrustotulehdus ja siihen kun sai oikean lääkkeen, niin kipu hellitti heti. Vaikka kipu minun mielestäni oli niin kova ja purista va ettei saanut edes henkeä, niin lääkäri sanoi, että pahimmat tapaukset ovat sairaalassa ja kahden tunnin välein on annettava pistos kylkiluiden väliin, jottei potilaat kramppaa kylkiluita poikki.

    • Ottaa aivoon

      Itsellä viikon hyvin samanlaisia oireita. Nyt krampit näkyvät selvästi oikean kyljen alla, selkekipu helpompi.
      Oikean käden liikkeet aiheuttavat helposti kovan kivun ja krampin. Pari kertaa kipu "pudottanut" polvilleen.Töissä Pienten lasten parissa joten kuinka pitkiä sairaslomia tiedossa?Kaikki alkoi hyvin mitättömästä virheliikkeestä. Mikä vointisi nyt?

      • Monta syytä

        Voi olla myös välilevyperäistä, ikävä kyllä. Toivottavasti on silti "vain" fasettilukko jossain kohtaa. Sitä eivät särkylääkkeet eivätkä lääkärit paranna, vaan pitää löytää pätevä osteopaatti/kiropraktikko tms. manipulaatiolla hoitava.

        Jos puolestaan on lihasrevähdys, sitä ei saa missään nimessä hieroa. Pahentaa vain (tulehdustila). Kudoksen pitää antaa rauhassa parantua. Kun paikat alkavat kestää varovainen venyttely on OK tai oikeastaan jopa suositeltavaa.


      • ottaa aivoon
        Monta syytä kirjoitti:

        Voi olla myös välilevyperäistä, ikävä kyllä. Toivottavasti on silti "vain" fasettilukko jossain kohtaa. Sitä eivät särkylääkkeet eivätkä lääkärit paranna, vaan pitää löytää pätevä osteopaatti/kiropraktikko tms. manipulaatiolla hoitava.

        Jos puolestaan on lihasrevähdys, sitä ei saa missään nimessä hieroa. Pahentaa vain (tulehdustila). Kudoksen pitää antaa rauhassa parantua. Kun paikat alkavat kestää varovainen venyttely on OK tai oikeastaan jopa suositeltavaa.

        Kipu ja tykittävä kramppailu ajoi lääkäriin. Kipu-ja relaksantti pakaraan, reseptillä lisää. Helpotti oireita, toivottavasti myös vaiva häviää. Lääkäri sitämieltä ettei revähdyksellä välttämättä mitään tekemistä vaivan kanssa.


      • Arto Luomala
        ottaa aivoon kirjoitti:

        Kipu ja tykittävä kramppailu ajoi lääkäriin. Kipu-ja relaksantti pakaraan, reseptillä lisää. Helpotti oireita, toivottavasti myös vaiva häviää. Lääkäri sitämieltä ettei revähdyksellä välttämättä mitään tekemistä vaivan kanssa.

        oma lihasvenähdys tapahtui kun pitkällisen yskän kestäessä erehdyin aivastamaan / tai yskäisemään sivulle päin - kiertoliikettä käyttäen! Toella varottavaa, ihmettelen ettei siitä varoiteta yleisemminkin! Nyt ollut 1.5 vkoa tätä tuskaa, yskittäessä tuntuu erityisen pahalta... 1 kuuri meneillään - Panacod 1-2 tabl. päivässä. Lepo on niin ja näin - istua voi... löhötuolissa, makuulle ei voi mennä kuin pakosta. Yölevolle siis. Aamulla ylös nousu on vaikeaa - kääntyminen terveemmälle kyljelle, mahalleen, siitä hivuttautumalla reunan yli - hitaasti ...


    • TiiTuu

      Minulla on pistemäistä revähdyskipua ollut enimmäkseen oikeanpuoleisessa kyljessä sivulla tai selän puolella vuodesta toiseen, välillä poistuen ja taas tullen. Tällä hetkellä ei tarvitse kuin yöllä heilauttaa oikeaa kättä eteenpäin huolimattomasti ja kipu alkaa. Selän kiertoliikettä ja huonoa asentoa on todellakin syytä varoa. Aivan kevytkin huolimaton liike voi laukaista kivun. Voltaren Rapid voide auttaa pahimpaan hätään, mutta sauvakävely poistaa vaivan pitemmäksi aikaa - kunnes taas olen Suomen kurjista säistä tai muista syistä johtuen jättänyt kävelyretket väliin. Myös satulatuolista on ollut apua ja tuntuu, että varsinainen syy kipuhin on liikkumattomuus ja liika istuminen selkänojallisessa työtuolissani.

      Olen ollut muutamaan otteeseen aina vuoden verran töissä Pohjois-Italiassa ja Etelä-Englannissa. Erikoista oli, että kumpanakaan kertana kipuja ei ollut lainkaan ja jonkin kuukauden Suomeen paluun jälkeen kivut aina palasivat. Luulen että jotenkin tämä myös liittyy Suomen kylmään ilmastoon tai vetoon, sillä kotonamme sisäilman lämmöntalteenottojärjestelmä aiheuttaa vetoa kahdessa kohtaa asunnossamme. En tietäänkään oleskele lähelläkään vetokohtia, mutta kivut tulevat silti aina uudestaan. Pari kertaa vuosien aikana on ollut todella kivuliassa noidannuoli selässä, niin etten ole voinut oikein mennä edes makuulle hengen salpaantumatta. Onneksi pahin kipu on hellittänyt päivän aikana.

      Haaveilen eläkkeellä muuttamisesta lämpimämpään ilmanalaan talveksi, koska se kuulemma nuorentaa ruumista kymmenellä vuodella. Helposti voin tuon uskoa aikaisempien kokemusteni perusteella.

      • TiiTuu

        Myös voimakkaasta hieromakoneesta on ollut apua ja kipu on lievittynyt paljon ellei jopa poistunut muutamassa päivässä.


      • TiiTuu
        TiiTuu kirjoitti:

        Myös voimakkaasta hieromakoneesta on ollut apua ja kipu on lievittynyt paljon ellei jopa poistunut muutamassa päivässä.

        ... Selkäkivut alkoivat mielestäni, kun sain ensimmäsen ja pahimman noidannuolen monta vuotta sitten: Puhdistin vain kuljettajan viereisen puolen tilaa auton maton alta huonossa asennossa ulkoa sisäänkumartuneena, kun noidannuoli iski. En todellakaan tehnyt mitään raskasta nostoa, vaan vain olin muutaman minuutin huonossa asennossa. Myöhemmin on ollut pari kertaa lievempi noidannuoli, ja ajoittain jatkuvaa pistemäistä kylkikipua, jonka paikka saattaa eri kerroilla siirtyillä hieman, mutta pysyen kuitenkin suunnilleen 10 sentin sisällä.


    • dirak 18.9.2006 16:43

      Samaa kuviota tuo kipu joka iskee oikeaan kylkeen takapuolelle on hiki-karpaloita nostattava tunne, kun se kramppi iskee. Ja vaikka kuinka yrittäisi liikkua kun keitetty makaroni, niin ei onnistu se iskee kuin 1000 volttia hetkellisesti ja tämä show kestää aina sen 2-3 päivää.

      Mutta, tuon syyksi on ilmennyt/ yhdessä paksunsuolen tukos/tai toiminta häiriöt. Olen huomannut että Laxsoberonit ja muutkin lillingit yhdessä juotuna lyhentävät tuska vuorokausia! Ja tuo piru kun jättää oikeaan kylkeen varjokivun vielä viikoksi, jotta kuvittelee että kohta tulee uusi sätky ja kramppaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe