Lukijakilpailua : meluisin Bussi

Hanna k ins.

Nykyään kun ulkosalla liikku kauniina kesäpäivänä joita on nyt sitten on piisannutkin huomioni on kiinittänyt nykyisten bussien suuri melutaso.
Bussi lähtiessään liikkeelle pitää korvia repivää ja raastavaa ääntä kun kuski painaa kaasun pohjaan, jotta kerkiää kiilaamaan muiden tienkäyttäjien eteen . Samoin kun jarrutetaan pysäkille kuuluu jo kaukaa kaasutus ja koneen mylvintä ja sitten jarrut pohjaan ja alkaa kiljunta ja vinkuna. Sama taas alkaa kun lähdetään, kaasu pohjaan ja automaatti vetämään viimeisilleen, alitehoinen kone vinkuu viimisillään jotta matkaan päästään. Automaattihan vie osan koneen tehosta joka muuten tarvittaisiin bussin kiihdyttämiseen.
Siis manuaali laatikko sopisi parhaiten busseihin , ns ammatti kuskeille, (amatöörit ha. voisivat ajaa automaateilla.)

Kysynkin teiltä hyvät raatilaiset mikä on kaikista meluisin ja eniten ymäristöään terrorisoiva bussi PKS seudulla . Sellainen joka
Todella saa hermot tosi tiukalle. Mielestä ne Connexin keltaiset ovat ainakin kärjessä ( sisäisillä linjoilla).
Sitten vielä voisi yhdistää kuka kuski bussi yhdistelmä on kaikista eniten ympäristöä saastuttava ja meluavin yhdistelmä.
Onhan niitä hyviäkin kuskeja , mutta varmaan jokin tuntuma teillä on.
Kilpailu alkaakoon. aikaa tasan viikko, nii9n sitten luoetaan ja arvostellaan tulokset.

12

1082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalamies69

      vanhat wiimalaiset meluisimpia ja nuo shäflet mitä meinasit , nuo keltaiset conneksin autot , ovat suhteellisen hiljaisia.
      Mietippä mitä siintä tulisi jos paikallisliikenteessä manuaali vaihteiset bussit, ei yhtään mitään kun pitää vaihtaa n.30m välein parhaimmillaan vapaalle pysäkkien kohdalle. SE OLISI PAINAJAINEN JOS MANUAALIT OTETTAS TAKAS, NIITÄHÄN OLI 70-90 LUVULLA PALJON

      • meluisimmat

        Sisältä ja ulkoa, uudet ja vanhat. Äänen vaimennuksesta ei tietoakaan.

        Muutama vuosi sitten oli vielä pahempia liikenteessä, nuo pohjolan liikenteen matalat mersut. Siinä meni kuulo ja järki jos takapenkillä istui vähänkin pidemmän matkan.


    • Ei näin

      Hei nyt meni koko homma väärin.

      - Meluisin on tietysti se tavallinen yksityisauto, jonka kulkua et silmät kiinni huomaisi jos puorät eivät lätisisi karkeaan asfaltiin.

      - Eniten saastuttava on tietysti se pikkuauto, joka pääsee perille sillä polttoaineella, jonka bussi vie pysäkiltä kiihdyttämällä. Puhumattakaan siitä, että sen katalysaattori polttaa lähes kaiken sen saasteen, jonka bussi syytää päällesi.

      Näin se oppi menee. Eikä muita oppeja ole. Ei prkle ole!


      ps. Tämä tuli ihan tämä mieleen, kun menin viikolla hakemaan autoani huollosta. Onneksi pääsin edestä sisään, takaa levisi sakea sininen pilvi. Olin melkein koko matkan yksin matkustajana. Kone melusi ja vaihteisto ulvoi takana niin, että kaipailin Bilsomeja korviini. Kyseeessä oli Helsingin sisäinen linja. En huomannut kenen.

    • Hepuli

      Mielestäni meluisimpia busseja ovat Suomen Turistiauton (nykyisin osa Helsingin Bussiliikennettä) vaalean siniharmaat Ikarukset. Ne ovat meluisia, kun niitä vertaa esim. HeBuLin sinisiin Scalan valmistamiin tai uusiin 550:llä liikennöiviin busseihin. Busseissa alustat ovat melko samanlaisia koritehtaasta riippumatta eli Volvo, Scania jne.
      Ikarus, tuo Unkarin ylpeys, rakentaa ainakin Scanian alustalle, mutta äänieristystä ulko- että sisäpuolella voisi parantaa.

      Bussiin automaattivaihteisto vaiko manuaalivaihteisto? Mielestäni automaattivaihteisto, koska manuaalilaatikko (varsinkin kytkin) on kovilla, koska kaupunkiajo on kiihdytystä, hidastelua, kiihdytystä, pysähtymistä, kiih...... Lisäksi kytkimen/vaihteiston kulumista aiheuttaa se, että bussia ajaa lukuisa määrä eri kuljettajia ja jokainen vaihtaa vaihdetta omalla tyylillään. Lisäksi kuljettaja joutuu esim. rahastamaan ajon aikana = ei aikaa vaihteen vaihtoon (kyllä, kun bussi on jo lähtenyt liikkeelle). Myös matkustusmukavuus on automaattivaihteistolla parempi. Toki kulutus kasvaa manuaaliin nähden, mutta automaateissakin on tapahtunut (ja tapahtuu) kehitystä. En tiedä, että onko raskaalle puolelle tullut VAG-konsernin DSG-automaattivaihteisto, mutta siinä voisi olla hyvä ratkaisu busseihin. DSG:ssä on yhdistynyt ajamisen mukavuus ja taloudellisuus.

    • uudehko bussi

      Uusimmissa busseissa automaatti ilmeisesti ei vaihda vaihdetta päälle jos ovet ovat auki. Siispä jotkut kuskit huudattavat konetta täysillä sulkiessaan ovia ja viimein ovien sulkeutuessa vaihde menee päälle kovan nykäyksen ja "TUMM"-äänen saattelemana. Jotain järkeä tähänkin puuhaan. Ei taida veronmaksajillekaan kovin halvaksi tulla tällainen pelleily.

      • kalamies69

        Riippuu mallista ja merkistä, onko pysäkki,-ovijarru voimassa. Tiedän uusia mallleja, joissa ei ole kumpaakaan.....ja homma sujuu mielekkäästi ilman noita turhuuksia (ovi, pysäkkijarruja).


    • mutta vastataan.

      Manuaali ei tosiaankaan sovi busseihin. semmosellahan saa vaa jännetuppitulehduksen jatkuvasta veivaamisesta, ja kuten jo joku sanoi, kytkin olisi kovilla.
      Siis automaatti koska kytkinrempat tulisi kalliimmaksi kuim pottoaine kulut.

      Äänekkäin: luultavasti ikarus, tosin muita en ole paljoa käyttänyt, karuja kaitteita karuun maahan =) (monista ikaruksista revitty I ja S pois joten perässä lukee karu.)

      Saasteet.

      • grohihwoi

        Toimii kyllä ihan hyvin pitkän matkan busseissa ja maaseudulla.


      • grohihwoi kirjoitti:

        Toimii kyllä ihan hyvin pitkän matkan busseissa ja maaseudulla.

        mutta meinasinkin näitä paikallisliikenteen autoja. kun on pysälit tiheimmillään 250m. välein.


      • Rahtarisika

        Ikarus on ihan paska


    • on se jota

      Hanna K, ins. ajaa itse manuaalivaihteilla tai kuten hän itse kutsuu, "kovalla laatikolla".

      Automaatti on tätä päivää eikä sitä tule syrjäyttää millään muulla, ei ainakaan suurissa kaupungeissa. Joku Vantaa voisi olla hyvä paikka ajaa manuaaleilla tai puoliautomaateilla mutta ei Helsinkiin ainakaan mitään manuaaleja tai puoliautomaatteja!

    • Kipeät korvat

      Voisi varmaankin sanoa että kaikki bussit on äänekkäimpiä, en ole ainakaan osannut eritellä merkkiä / linjaa jossa ei olisi niitä äänekkäästi sihiseviä paineilmajarruja.

      Siinä soi jalankulkijalla korvat ja hampaisiin sattuu kun vaikkapa Hämeentiellä dösä ajaa ohi ja juuri siinä kohdilla päästää sen raastavan TSSCCHHHHHH -äänen! Mikä ihme siinä on ettei siihen saada jotain äänenvaimenninta?? Itku meinaa välillä tulla kun ääni on niin kova!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      146
      2033
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1582
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1397
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      92
      1338
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1292
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1141
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      48
      1086
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1076
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1057
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      242
      899
    Aihe