Tilisiirto viikonloppuisin?

wazzuup82

Eli kulkeeko raha viikonloppuisin, eri pankista pankkiin vai? To iltapäivällä laittoi tietty henkilö rahaa tulemaan minun tilille, Optiasta-->Osuuspankkiin, mutta ei vieläkään ole tullut, siksi kyselen täältä viisaammilta, että kulkeeko siirrot myös viikonloppuisin vai arkipäivisin pelkästään? Kiitos jos vastauksista:D

15

12164

  Vastaukset

  • raha ei liiku viikonloppuisin. Pankkiryhmien välilllä siirto kestää pari pankkipäivää ja pankkipäivä on arkipäivä. Eli periaatteessa maanantaina pitäisi odotetun lähetyksen osuuspankkiin putkahtaa. Saman pankkiryhmän sisällä siirto yleensä näkyy vastapuolen tilillä saman pankkipäivän lukuun.

   • Jos tilit samassa pankissa/pankkiryhmässä, raha siirtyy heti, myös viikonloppuisin. Eri pankkien kohdalla sitten se pidempi viive.


  • siis tarkoittaako tuo että myös viikonloppuna tehdyt siirot tulee viikonloppuna että jos on nordea ja maksaja nordea

  • Pankkiryhmän sisällä tilisiirto on välitön. Siirto siis tapahtuu, mutta jos kyseessä on viitteellinen siirto, viitteet käsitellään yleensä seuraavana arkiaamuna. Henkilöasiakkaat näkevät siirrot heti verkkopankista. (Ja kai yrittjäkin, jos vaivautuu katsomaan. :) )

   Pankkiryhmien välillä siirtoaika on yhden pankkipäivän. Ennen klo 17.00 (noin) siirretyt varat näkyvät pääsääntöisesti seuraavan päivän aamuyöllä. Käsittääkseni noin aamukahden aikaan ajot tapahtuu. (ennakkoon ohjemoidut laskunmaksut tosin lähtee joskus neljän-viiden aikaan) Klo viiden jälkeen siirretyt rahat siirtyvät kai edelleenkin sitten seuraavana pankkipäivänä joskus viiden aikaan, ellei IBAN-aika ole siirtänyt sitä seuraavaan aamuyöhän.

   Perjantaina tehdyt siirrot toiseen pankkiryhmään ovat perillä maanantaina.

   Euroopan sisällä tehdyt IBAN-siirrot vienevät enempi aikaa, pari pankkipäivää?

  • Noin nuo omien kokemuksieni mukaan ovat. Kellonajoista en kuitenkaan osaa sanoa varmaa.

   Ulkomaiset iban-siirrot voivat olla nopeitakin. Tapiola Pankista tehty klo 20 aikoihin tehty siirto näkyi jo seuraavana aamuna nettimyyjän hollantilaisen pankin tilillä. Mainitsi kyllä sähköpostissaan, että noin nopeasti maksu ei ole koskaan siirtynyt muualta ulkomailta. Tämä siirto toimi siis yhtä nopeasti kuin kotimaisten pankkien välillä.

  • Seuraavan arkipäivänä pitäisi näkyä eri pankkiryhmien väliset siirrot jos maksaa ennen 19.30.

   EU:n sisällä IBAN SEPA-tilisiirrot on myös seuraavana arkipäivänä perillä. Tosin kirjautuu myöhempään kellonaikaan tilille, toisin kuin kotimaanmaksut jotka ovat siinä 02.00-06.00. SEPA siirtoja on tullut minulle välillä 09.00-14.00.

   Harrastan nettipokeria, niin tulee muutama kotimaan ja ulkomaansirto otettua vuoden aikana. Ovat ihan kohtuullisen nopeita nykyään.

  • Minulla nordea, puolisolla säästöpankki. Jos siirrän nordeasta iltapäivällä, viimeistään ennen iltapäivän ajoja (noin klo17) niin näkyy seuraavana aamuna. samoin pe ennen klo 17 maksettu näkyy maanantai- aamuna. Myöhemmon viikonloppuna tehdyt maksut tiistaiaamuna. Suunnilleen sama aikataulu pätee toisinkin päin. Joissakin pankeissa saattaa hieman myöhemminkin illalla tehty maksu perille seuraavaksi aamuksi...

   • Kun on siirretty keskiviikkona nordeasta nordeaan ,ei näkynnä vieläkään,niin on noppeeta toimintaa norteassa!!!!


   • NOPPEE kirjoitti:

    Kun on siirretty keskiviikkona nordeasta nordeaan ,ei näkynnä vieläkään,niin on noppeeta toimintaa norteassa!!!!

    Ei ole mahdollista. Joko siirtäjä valehtelee (eli ei ole maksanut vaikka väittää että on) tai sitten on laittanut väärän tilinumeron.


  • Kyllä jos siirtää esim Nordeasta Nordeaan, niin pitäisi heti näkyä heti pienellä viivellä. Ainakin mitä oon siirtänyt niin kyllä on heti näkynyt jos on sama pankki. Muta joo, jos laittaa siirron eri pankista ennen kello 17 niin pitäisi näkyä seuraavana päivänä. Muuten jos laittaa sen jälkeen niin menee se muutama pankkipäivä siirtoon.

   • Tuo klo 17:n raja on kyllä pankkikohtainen. Esim. S-Pankin verkkopankissa se on noin klo 21.30. Ja sen jälkeen illalla tehdyissä siirroissa ei mene muutama pankkipäivä, vaan vain yksi pankkipäivä enemmän.


  • juu.. nordeasta lähtee ainakin 18.30 vielä rahat ulos... ja s-pankista ja sammosta vieläkin myöhemmin.. mutta säästöpankista tietääkseni ei.. en ole testannut, että josko nykyään sielläkin ois myööhentynt tuo aika.. :) mutta mikähän nyt ti aamna klo 7, mättää kun ei näy säästöpankissa yksikään monesta (nordeasta ja osuuspankista) peiltana ja viikonloppuna tehdyistä siirroista? onko muille saapunut jo tänään suorituksia säästöpankkiin?

   • Ei ainakaan tililtä lähde mitään kun viikonloppuna nostaa automaatilla.


   • pjd kirjoitti:

    Ei ainakaan tililtä lähde mitään kun viikonloppuna nostaa automaatilla.

    Kyllä lähtee, nykyisin varojen nosto varmennetaan. Eli jos nostat rahaa se lähtee pois tilin katteesta, mutt ei varsinaisesti tilistä. esim jos sulla on rahaa 1000€
    Nostat 100€. tilitiedoissa tuo satanen näkyy katevarauksena, eli et voi nostaa uudelleen kuin korkeintaan 900€ (Raha vähennetään katteesta, ei varsinaiselta tililtä).


   • Noin se suunnilleen. kirjoitti:

    Kyllä lähtee, nykyisin varojen nosto varmennetaan. Eli jos nostat rahaa se lähtee pois tilin katteesta, mutt ei varsinaisesti tilistä. esim jos sulla on rahaa 1000€
    Nostat 100€. tilitiedoissa tuo satanen näkyy katevarauksena, eli et voi nostaa uudelleen kuin korkeintaan 900€ (Raha vähennetään katteesta, ei varsinaiselta tililtä).

    Kyllä se lähtee ihan aikuisten oikeasti ja ihan heti sieltä tililtä jos pankkiautomaatista debit-/visa electron kortilla nostat rahaa.

    Taisit sekoittaa tilin päivittäisen nostorajan pienenemiseen?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   169
   5917
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   180
   4775
  3. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   101
   3160
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   261
   3024
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   25
   2915