MUUTTOAVUSTUS??

epätietolainen

Kertokaa viisaammat, millä perusteella tätä avustusta saa, kuka sen maksaa (aina vaan puhutaan jostain valtion maksamasta, muuta ei anneta infoa) en taida tarkoittaa soskun maksamaa vaa sitä mitä maksetaan max 700e.
Mistä sitä voi hakea tai kysellä??

Pitääkö vaihtaa paikkakuntaa?

Kaikki tieto olisi tervetullutta.

14

15979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oletuksia

      Enpä paljon ole ottanut itsekään selvää, mutta käsitykseni on, että se on vasta ensi vuoden budjetissa (tämäkin voi olla väärä oletus), eli silloin sitä ei vielä nyt saisi mistään.

      Hämärästi muistelen myös lukeneeni, että oletetun työsuhteen, jonka perässä siis lähdetään muuttamaan, piti kestää joku tietty aika vähintään. Sehän on joka tapauksessa sidottu muuttamiseen työn perässä eikä pelkkään muuttamiseen, jos nyt sattuu siltä tuntumaan.

      Ja kyllä siinä varmaan joku oletus työn perässä muuttamisesta paikkakunnalta toiselle on, koska nykyäänkin on nämä työssäkäyntialueet. Eli esim. työkkäri olettaa, että jos asut paikkakunnalla A, niin paitsi sieltä, sinun pitäisi olla valmis vastaanottamaan töitä tietyllä säteellä sijaitsevista lähikunnista. Tuskin siis saat avustusta, jos asut Malmilla ja muutat Munkkiniemeen, tai edes Tapiolaan.

    • työvoimatoimistosta

      Työvoimatoimiston harkinnan mukaan puollettavalla lausunnolla voi työtön saada kelasta kahden kuukauden työmarkkinatuen palkan ohella.

      Eli työvoimatoimistosta.

      Toinen paikka on sosiaalitoimisto, josta jotkut ovat saaneet rahat muuttoa varten, mutta edellytyksenä on "pers'aukinen rahatilanne".

    • sain muutto rahaa

      kun muutin pohjoisesta etelämpään ja en eedes työn perässä koska olen eläkkeellä.Pakettiauton vuokran polttoaineineen ja vuokratakuut sekä junalipun koska jouduinhan ajamaan muuttoauton takaisin joten junalla uuteen kotiin.Kaiken maksoi sossu koska eläke niin pieni.

      • taas...

        Kokemani mukaan ei euroakaan muuttoavustusta kun kysymyksessä nuori ihminen joka muuttaa pohjois-suomesta eteläsuomeen, on työtön ei saa tytöttömyyskorvausta eikä ole mitään tuloja, asui kotona. Tuli liina kalliiksi kuleka viikottain työhaastatteluissa ym. työnhaun hommissa joten pakko muuttaa paikalle jottq työnsaanti helpompaa ja alkavan opiskelun takia.
        Ei siis mitään avustuksia vaan kaikki omalla kustannuksella, eli siis vanhempien ja muitten sukulaisten avustamana.


    • xcxccxcxcxcxc

      Muuttoavustusta haetaan Työvoimatoimistosta (nykyään työ- ja elinkeinotoimisto), siihen on oikeutettu työtön, joka muuttaa toiselle paikkakunnalle ja ottaa vastaan vähintään 6kk kestävän kokoaikaisen työsuhteen. Lisäksi on mahdollista saada avustusta työhaastattelussa käyntiin jos matkaa enemmälti kuin samassa kaupungissa. Itse olisin tätä avustusta saanut muuttaessani oman työssäkäyntialueen ulkopuolelle, ainoa huono puoli että kyseessä aluksi määräaikainen sopimus, joten torppasivat sen sillä. Hakea pitää ennen muuttoa, ei voi hakea jälkikäteen.

    • kokemusta on

      Kyllä työvoimatoimiston virkailijat keksii aina jonkun syyn ettei tarvitse maksaa mitään, säästyy eurot ja saa sulan hattuun, nehän suorastaan nauttii työttömän
      kiusaamisesta,miten sinne sattuu aina tällaisia ihmisiä...

    • EivätMaksa

      Sama kelan/sossun/työkkärin vittuilu siis yhä vaan jatkuu vuodesta toiseen. Ja jos jotain maksetaan, niin aina jälkikäteen vähintään 4 viikon päästä, jolloin muuttolasku on jo ehtinyt mennä perintään.

      Muuttoavustus on vain sana paperilla, ja sitä ei ole tarkoituskaan maksaa, ainakaan suomalaiselle. Pääasia on, että byrokratit saavat nostaa palkan turhasta työstään.

      Kun ei ole tarkoituskaan, että syrjäseuduilta ihmiset voisivat oikeasti lähteä työnperässä muualle.

      • sereeh

        En maksa minäkään, mistä maksaisinkaan kun mitään ei ole toimeentuotuen asiakkaalla.


    • noinsemenooo

      et sinä mitään avustuksia saa ellet ole keskusipuolueen jäsen ja huuda allahia kumarassa sipilaakohti

      • jjyjyyjfydycrj

        Ensin pitäis olla asunto älykääpiö, kukas ne sitten etsii, joulupukki vai.


      • Parempiikujetro
        jjyjyyjfydycrj kirjoitti:

        Ensin pitäis olla asunto älykääpiö, kukas ne sitten etsii, joulupukki vai.

        Totta kai joulupukki ja Pinokkio ja rölli -
        Peikko ovat ainakin todella innokkaita asunnon välittäjiä. Väittaisin että ainakin 80% suomen asuntoa tarvitseville ovat ko. välittäjät etsineet asunnot. Loput 7 älykääpiötä ja muut ovat asunnottomia. Ite ei ainakaa kukaa oo kämppää löytänyt.


    • Jovainjo

      Harkinta-ajat ovat jatkuneet muutamia vuosikymmeniä jo. On meinaan tullut muutettua sen verran jo. Nyt käy luomet pehmeesti, eiku antaa unen tulla jo.

    • asunnollinen

      Asunto löytyy netin kautta. Joka pääsee tänne kommentoimaan, pääsee myös etuoveen ja oikotiehen sekä kuntien asuntosivuille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe