Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kulkumies

Rhanna

Onnistuinpa eilen aamulla aivan sattumalta kuulemaan iskelmästä (n.klo.7.30 jälkeen) ennen töihin lähtöä tämän Tapsan uuden biisin, Kulkumies. Täytyy sanoa että kun sanoja kuunteli, tuli siinä mieleen Tapsan oma elämä. Vähän niinkuin tulee Kari Tapion oma elämä mieleen Paalupaikka kappaleesta (älkää ampuko minua jos joku ei pidä vertauksesta, pidän molempien miesten musiikista!)... Olen kyllä positiivisesti yllättynyt näistä Tapsan uusista kappaleista!

13

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Amppari

      VAU!:-) Kuulostaa hyvältä. Hitsit sentään... pitäisiköhän nyt ruveta kuuntelemaan sitä Iskelmää ( vaikken siitä kanavasta pidäkkään), jospa vaikka onnistuisin sen biisin sieltä kuulemaan. Toivossa ainakin on hyvä elää.

    • mä vaan

      Nyt alkoi kyllä oikein todenteolla kiinnostamaan tuo biisi ja koko Tapsan kohtapuoliin ilmestyvä uusi levy. Täytyypä olla kuulolla jos tuo kulkumies- laulu Iskelmässä ensiviikolla soisi.

    • Tapsa sanoikin jossain , että tämä uusi levy on erittäin omakohtainen levy, eli varmasti se "Kulkumies" kertoo Tapsan omasta elämästä. Olisi kyllä tosi ihanaa kuulla se laulu !!! :D

      • Rhanna

        Tosiaan yhden kerran vain olen laulun kuullut ja täytyi jäädä ihan kuuntelemaan sanoja! Tapsa lauloi laulussaan rakastumisesta, lapsien saamisesta ja sairaudesta... Joten kuten Juastiinax totesit, varmaankin levyn laulut kertovat paljolti Tapsan omasta elämästä.


      • Ansku.
        Rhanna kirjoitti:

        Tosiaan yhden kerran vain olen laulun kuullut ja täytyi jäädä ihan kuuntelemaan sanoja! Tapsa lauloi laulussaan rakastumisesta, lapsien saamisesta ja sairaudesta... Joten kuten Juastiinax totesit, varmaankin levyn laulut kertovat paljolti Tapsan omasta elämästä.

        http://www.bonniermusic.fi/fi/julkaisusivu.php?week=40&year=2006

        Eli tuossakin sanotaan, että levyn biisit kertovat pitkälti Tapsan omasta elämästä. Odotan kuin kuuta nousevaa tuota levyä. Varmasti sykähdyttäviä ja mukaansatempaavia biisejä siinä.


    • musafani*

      Juuri äsken tuli Iskelmästä tuo Tapsan KULKUMIES :-D Hieno laulu kieltämättä. Siinä oli jotain Kari Tapiomaista. Biisikin oli sellainen menevän kantrahtava.
      Sanat oli hyvät, vaikuttavat ja monipuoliset, ei jankattu kokoajan samaa. Kertoi Tapsan elämästä aivan selvästi.

    • Kulkurmies

      Tässä pari arvostelua muusikoiden net palstalta:

      Valitettavaa siksi, ettei "Kulkumies" Kansan uralle ainakaan nostetta tuo. Se on juuri sitä, mitä ainakin itse pelkäsin. Timmiä opistosoitantaa, korneja sanoja. Viisiminuuttisia, pateettisia kappaleita. Tämä muodostunee samanlaiseksi anti-kulttilevyksi kuin "Unelmissani nainen tanssii". Tässä "bonuksena" Kansan ääni kuulostaa vanhalta ja väsyneeltä, ylä-äänet ovat pahimmillaan semmoista manneosastoa, että sitä oikein pelästyy, joskovaikka sille tuli joku kohtaus?

      Sekä

      Tuossa viime vuoden puolella oliskohan ollut Iskelmä Finlandia -ohjelmassa Tapsa laulo yhden biisin käsittääkseni tuolta levyltä. Ainakin tämä oli sen omaa matskua... Kuuntelin, että jopas on ääni menny eli vanhuus ei vissiin tule yksin ja siks toisekseen kuuntelin, että jopa on paska biisi. Muuta en tuosta levystä oo kuullut, mutta se yks ei kyllä vakuuttanut sitten mitenkään.

      Että silleen.

      • loimii.

        Ja samaisessa viestiketjussa ainakin pari muusikkoa kehuu Tapsan ääntä ja ja myös ko. levyn tulkintoja.

        Eräskin muusikko toteaa Tapsasta siinä näin :
        "Komein ääni mikä tällä hetkellä mieslaulajista löytyy,fraseeraus ja nyanseeraus toimii,laulutekniikka huippuluokkaa. "

        Oma suosikkini levyn biiseistä on " Elämäni laulukirja" on huikean ja hätkähdyttävän kaunis laulu niin niin sanoitukseltaan, sävellykseltään. kuin enenkaikkea Tapsan upeana ja koskettavana tulkintana.


    • Pianisssimo

      Se kappale oli Elokuun yöt.
      Olin siellä tilaisuudessa paikalla.
      Tapani Kansan esitys silloin Nokialla oli illan kaunein ja herkin esitys.

    • loimii.
    • loimii.

      POP- lehden arvostelu Kulkumies- levystä v.2006 :

      " Artistin uusi pitkäsoittolevy Kulkumies on syntynyt Tapani Kansan ja Kassu Halosen tiiviin yhteistyön tuloksena. Halonen on paitsi vastannut levyn tuottamisesta, niin myös säveltänyt kappaleet yhdessä Kansan kanssa. Kansa puolestaan on sanoittanut kaikki levyn biiseistä. Keskivertoa kunnianhimoisemmasta iskelmästä voidaan puhua, jopa siinä määrin että tietty yksinkertaistamisen tarve levyllä pääsee syntymään. Esim. levyn nimiraidassa on kansibookletissa lähes 50 riviä tekstiä, joka iskelmän muotissa tarkoittaa helposti sitä, että suuri osa teksteistä valuu kuulijoiden korvien ohitse. Lopputulos olisi voinut olla parempi joko tekstien tiivistämisellä tai paremmalla jäsentelyllä. Toisaalta, onhan se kiehtovaa että kaikki eivät tee kerralla kaaliin -renkutuksia, joissa toistetaan muutamaa lausetta kappaleen alusta loppuun.

      Kulkumiehen voima piilee ensisijaisesti Kassu Halosen hienoissa sävellyksissä, jotka ovat kauniita, rajoja rikkovia ja jonkinlaiseen mielen tyyneyteen pyrkiviä. Ongelmaksi tietenkin voi nähdä sen, että paikoittaisessa pienimuotoisuudessaan Kansan loistava tulkintakyky valuu suorastaan hukkaan. "

      • musacorner

        Hyvä levy, mutta kyllä Tapsan uudempi "Rakkautta on rauhaa ei"- albumi on vielä parempi. Siinä Tapsa pääsee käyttään ääntään monipuolisemmin ja käyttämään upeita äänivarojaan kun saa vähän revitelläkkin (Esim. En ole se mies- biisissä on hieman Delilahin kaltaista dramaattista ja veret seisauttavan tyylistä komeaa tulkintaa ).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe