Infoa Nizzasta?

Su matkaan...:)

Hei,

Olen lähdössä mieheni kanssa Nizzaan tulevana sunnuntaina viikoksi. Näin ensikertalaisena olisi kiva tietää, missä olisi parhaat ja edullisimmat ostospaikat, hyvää ruokaa sopuhintaan - mielellään jotain paikallista. Mitä kannattaa ehdottomasti nähdä, onko kokemuksia museoista jne? Saako palvelua englanniksi? Mitä kannattaa ostaa tuliaisiksi? Otan kaiken infon enemmän kuin mielelläni vastaan...:)

Ajattelimme käydä Monacossakin samalla, onko siitä kokemuksia? Oletteko vuokranneet autoa tai skootteria siellä, siis Nizzassa? Millainen on liikenne siellä?

Kiitos etukäteen vastauksistanne!

11

7530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maaseudulle

      Viikon matkalla ei kannata ahnehtia ja lähteä Monacoon. Tulet pettymään. Siellä ei ole varsinaisesti mitään nähtävää ja hintataso on huikea.
      Kaiken olet jo telkkarista nähnyt moneen kertaan.
      Suosittelen kiertämistä Nizzan ympäristön pienissä kaupungeissa, Antibes, Grasse jne. Uskoisin että se on paljon antoisampaa, jos et vain halua että voit sanoa käyneesi Monacossa.

      • Côte d'Azur

        Monacon hintataso on huikea mikäli tahdot ostaa asunnon tai jahdin joita satamassa voi ihailla.

        Toisaalta maukasta syötävää sataman ravintoloissa voi nauttia samaan hintaan kuin Niceessä tai jopa hieman edullisemmin.

        Nicestä Monacoon ajaa rantaväylää noin puolessa tunnissa ruuhka-aikojen ja turistisesongin ulkopuolella. Siitä hieman eteenpäin sijaitsee sympaattinen Menton joka aikoinaan oli italialaisten "reviiriä" ja edelleenkin sen vaikutteita ilmassa.

        Kannatta poiketa kivenheitto Nicestä Monacon suuntaan olevassa St jean Cap Ferrat'issa, pieni kaunis paikka.

        Siitä hieman eteenpäin ja ylempänä sijaitsee pieni kylä Eze, jonka huipulla komea linna upeine näkymineen. Visiitin arvoinen paikka.

        Paljon nähtävää ja viikko hurahtaa nopeasti. Tuo ylempänä ollut vinkki vuokrata > pieni < auto on suositeltavaa, sillä parkkipaikkojen löytyminen helpottuu. Samoin ovet suljettuna ajaminen ja jättämättâ mitään autoon näkyville.

        Ps. Ne "mopopojat" ovat usein täysin parkkiintuneita huumeliigoihin kytkettyihin jengeihin kuuluvia yksilötä ja joille "linnavierailut" ovat arkeen kuuluvaa rutiinia.


    • olav III

      cannesia todella kiva paikka aivan vieressä ja melkeinpä hienompi kuin nizza, nizzassa paremmat shoppailu mahdollisuudet. Antibessissä taas erittäin laaja picasso museo, musaanin kukkulat lähellä (hajuvesiteollisuus)

      • olav III

        mainita liikenteestä sen verran että aja aina auton ovet lukossa mopo varkaiden takia, eli jos ovet auki suuri mahdollisuus joutua mopo poikien ryöstämiksi-ovi auki käsilaukku ym.. mukaan mopolla karkuun
        siinä ei autolla mopo poikia kiinni oteta.

        liikenne muuten sujuvaa/ suomalais tyylistä joskin ruuhka aikoina erittäinkin takkuista


      • Antibesissä

        Olin juuri Nizzassa ja sain tietää, että antibesin Picasso-museo on suljettu. Kannnattaa ottaa selvää onko vielä suljettuna ettei pety jos se on kovin tärkeää.


    • Very Nice

      Hei,

      vuokratkaa ihmeessä auto - miel. pienehkö, helpompi parkkeerata ja suhata ahtailla pikkukujilla kylissä. Silloin näkee sitä oikeaa Provencea ja kaunista maaseutua. Älkää päätykö skootteriin, jos henkikulta on kallis, sen verran hulvatonta tuo skootterielämä, ja autolla pääsee paljon pidemmälle, eikä pienet sadekuurotkaan niin haittaa. Nice on yksi suurkaupunki muiden joukossa 8onkohan Ranskan 3. tai 4. suurin?) - vanha kaupunki kauniinen taloineen on siellä vain "pieni pläntti", Cimiezin kaupunginosan lisäksi (paljon museoita) - ja kokonainen viikko siellä tuntuu ainakin itsestäni ahdistavalta. Rannikon suuntaissti voi toki kulkea junallakin niin itään kuin länteenkin, mutta ylös vuorille ei juuri pääse. "Les trans des pins" - tai jotain sinne päin kulkee kyllä Dingeen, mutta kulkeeko näin syksyllä, en tiedä. Upeaa on ajella myös aivan rannan tuntumassa kulkevaa tietä, menee läpi pikkukylistä, mutta myös upeita kalliojyrkäteitä (mm. Esteral)yms. ohitellen. Koko rannikko välillä vaikkapa Ventigmilia - Cassis kannattaa ajella, näkee miten erilaisia paikat kuitenkin noinkin suppealla alueella ovat. Monaco on täyteen tungettua, ei mikään järin viehättävä kohde, toki senkin ajelee läpi, jos päätyy rantatielle. Pakolliset "must" ovat ruhtinaanlinnan niemi sekä casinon mäki - itse tykkäsin eniten Jardin Exotique -puutarhasta ylhäällä kaupungin yllä. Parkkipaikkoja noin ylipäänsä voi olla vaikea löytää, helpoiten tähän aikaan vuodesta löytää parkin uimarannan läheltä ;) Keskustoihin menoa en suosittele, on tosi ahdasta! Ns. kukkulakaupungit (vaikka Vence), mitä vuorilla sisämaassa löytyy riittämiin, ovat monesti lähes autottomia, kaupungin portilla on isohkot parkkipaikat, josta jatketaan kävellen - varaudu matkaan kunnon tukevilla kävelykengillä, monet kadut pelkkää mukulakiveä! Pikkuaukioiden kahvilat ovat ihania, istuskella ja katsella vaikka toripäivänä kaupungin vilinää - parasta antia! Maalle kannattaa yrittää suunnata juuri toripäivänä, maalaistorit ovat vertaansa vailla! Varmaan turisti-info kertoo toripäivät, tai katso etukäteen netistä joidenkin kylien torit. Jokaisessa pikkukylässäkin on ainakin yksi toripäivä. Liikenne arkena ruuhka-aikojen ulkopuolella on ihan kelvollista. Pienillä mutkateillä kyllä paikalliset ajavat aika haipakkaa, mutta ei niiden kanssa tarvi rallikisaan lähteä, väistää, niin pääsemään kaahaamaan ohi ;)

      Kannattaa yrittää sanoa ranskaksi tervehdykset, kiitokset, muistaa teititellä, niin heti on ystävällisempää palvelua - tottumattoman vain ei kannata yrittää puhua kovin paljon ranskaa, joka äännetään aika lailla erilailla kuin mitä papereilla seisoo (puolet niellään tai niputetaan urahdukseen ;) Sellainen berlitzin tai vast. kirjanen missä on ääntämisohje on paras tulkki. Ruoan valinta voi olla aika antoisa kokemus, syö sen mitä sattuikaan tilaamaan! Monesti pikkukylässä kannattaa syödä "päivän lautanen" - se on monipuolinen ja maittava päivän annos - ei siis mikään turistimenu. Lounaaksi voi syödä isoimmissa kaupungeissa katubaareista valitun aterian, jolloin voi sormella osoitella valitsemansa ainekset. Ja jos näkee kreppibaarin, sitä ei saa maistamatta ohittaa...

      Itse en harrasta shoppailua, mutta Nicen vanhassa kaupungissa on kivoja putiikkeja, ei mitään edullisia mutta erilaisia. Kivaa ostettavaa löytyy - huom! minun makuun - enenmmän juuri noilta kylätoreilta. Nicessäkin on lähes joka päivä tori, joskus se on kukkatori (komea), mutta sen mittakaava on jotenkin liian iso että sieltä löytäisi jotain - samoin hintatasossa on citylisä.

      Mukavaa matkaa! Bon voyage!

      • Su matkalle...:)

        Kaunis kiitos kaikille teille vastaajille! Saimme paljon tietoa jota arvostamme suuresti, sillä se on teidän itse kokemaanne. Kiitos, että jaatte sen kanssani!

        Kiireetöntä syksyä teille kaikille - Carpe diem, nauti hetkestä!


      • Sirkku II
        Su matkalle...:) kirjoitti:

        Kaunis kiitos kaikille teille vastaajille! Saimme paljon tietoa jota arvostamme suuresti, sillä se on teidän itse kokemaanne. Kiitos, että jaatte sen kanssani!

        Kiireetöntä syksyä teille kaikille - Carpe diem, nauti hetkestä!

        Muutamia vinkkejä vielä, joita ei ole taidettu mainita: hyvä ostosretken kohde on Nizzan lentokentän läheisyydessä (St Laurent-du-Var:n kaupungissa, mutta siis käytännössä ihan Nizzaa) sijaitseva iso kauppakeskus Nice Cap3000. Bussilla pääsee (tai vuokra-autolla, jos sellaisen otatte). sieltä löytyy putiikki poikineen ja myös iso tavaratalo.

        Jos vuokraatte auton, niin aivan ehdottomia kohteita jo mainittujen Antibesin, Cannesin, Monacon ym ohessa ovat sisämaassa vuorenrinteellä sijaitsevat keskiaikaiset kylät Eze ja St.Paul de Vence. Todella kauniita, kuvauksellisia paikkoja! Kokonaisen päivän vaatisi sitten retki Verdonin kanjonille, mutta jos luonnon nähtävyydet kiinnostaa ja sää suosii, niin sitäkin voi suositella. Kanjonia kiertää hyvä tie, jolla voi tehdä rengasmatkan ja ihailla henkeäsalpaavia näkymiä.

        Hankkikaa Kaupunkikirjat-sarjassa ilmestynyt kirja "Provence ja Ranskan Riviera" - siitä saa erinomaisia vihjeitä ja ideoita matkaa varten!


    • Côte d'Azur

      Tuli vielä mieleen, mikäli pidätte rullaluistelusta, niin siihen siellä tarjoutuu erinomainen mahdollisuus.

      Erinomaisesti rullaluisteluun siveltuva rantabaana, jonka satamanpuoleisessa päässä hyvä luistinvuokraamo.

      Mielastäni ideaali vuodenaika matkalle Niceen ja sen ympäristöön > sesonkiturismin mega-ruuhkat poissa, tilaa liikkua ja kaunis lämmin ilma edelleen & sininen taivas.

      Mukavaa lomaa!

    • raitiolinjan

      takia. Myös keskustan puisto on työn alla. Aika hankalaa kulkea ja pujotella siellä. Tämä tuli liian myöhään kysyjälle, mutta ehkä jollekin toiselle on tiedosta hyötyä. Etoile ostoskeskuksessa oli alennusmyynti ja sieltä voi tehdä hyviä ostoksia. Lelukauppa oli tosi iso.
      Lafayttessakin on paljon kiinnostavaa, mutta siellä menee hermot kassajonossa, kun tietokoneet ei toimi. Onkohan niillä joku oma systeemi siinäkin. Antiikkitori on maanantaisin.
      Mielenkiintoista, mutta muistakaa käsimatkatavaroiden rajoitukset.

    • ilmaiseksi

      joka kuukauden 1. sunnuntaina.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe