EasyBalancen liika-annostelu

kathrynne

Eilen illalla lisäsin akvaarioon Tetran EasyBalancea veden vaihdon yhteydessä ja kävi köpelösti eli ainetta vähän "lorahti". Koska akva on kuitenkin 317 l, niin ainetta ei ohjeen mukaan mennyt liikaa, mutta tänä aamuna oli ilmeisesti hieman happivajetta, ja loistotetrat kävivät haukkaamassa happea pinnalta ja kardinaalitetrat "läähättivät". Ensiapuna laitoin päälle ilmastimen, mutta nyt ahistaa, että miltä tilanne näyttää kun pääsen töistä kotiin.

Tajusin vasta nyt töissä katsoa netistä, että jos käyttää EasyBalancea, niin ilmastuksesta on huolehdittava. Muuten voi tulla happivaje. Eli muillekkin varoituksen sana; kannattaa huolehtia ilmastuksesta jos käyttää kyseistä ainetta akvaariossa.

Muten kaiken pitäisi olla akvaariossa kunnossa, veden vaihto tapahtuu kerran viikossa tai kahdessa, riippuu nitraattipitoisuudesta ja siitä onko paljon kalan kakkaa. Kaloja on sopivasti, ei liikaa ja kasveja runsaasti. Vesitestit teen säännölisesti ja veden kemia pelaa. Käytän hiilidioksidilannoitusta kasveille.

Onko kellään vastaavaa kokemusta EasyBalancesta tai happivajeesta? Täytyy toivoa että ilmastus auttaa ja kasvit tuottaisivat päivällä mahdollisimman paljon happea.

Pitänee illalla myös putsata suodatin, meillä on eheimin ulkosuodatin, numeroa en muista (olisiko 2026 tms.) Suodatusteho on heikentynyt ja sekin varmaan osaltaan heikentää happitilannetta kun vesi ei oikein kierrä.

Täytyy illemmalla päivittä tilannetta, nyt kyllä todellakin ahistaa. Altaassa on myös salamanteripleko, joka ei ole ihan halvimmasta päästä. Aamulla se kävi valojen syttyessä kerran pinnassa haukkaamassa happea.

Onkohan tuo happivaje pidemmän päälle vaarallista kaloille? Täytyy toivoa että tilanne on kohentunut kun pääsen kotiin.

Vertaistukea siis kaivataan...

4

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rihma
    • fish KING

      Jos akvaariosta loppuu happi syystä tai toisesta, kala kuolema on 100%.

      Muuten rutiinisi näyttäisi olevan hallinnassa, siitä

    • kathrynne

      Kalat olivat ok kun pääsin töistä kotia. Ilmastus auttoi ja nyt pidänkin viisastuneena öisin aina ilmastinta päällä että hapen puute ei pääse iskemään.

      Onneksi tilanne ei kuitenkaan ollut älyttömän vakava. Vierailen säännöllisesti AquaWebissä, ja siellä olen törmännyt kirjoituksiin, jossa hapenpuutteesta kärsivät kalat roikkuvat koko ajan pinnan tuntumassa. Omassa tapauksessani kalat vain kävivät haukkaamassa happea, mutta palasivat aina kuitenkin veden keskikerrokseen.

      Tuosta EasyBalancen käytöstä, olen itse kokenut sen käytön akvassani hyödylliseksi. Mitään tutkittua tietoa ei ole kuin omat kokemukseni ennen ja jälkeen käytön aloittamisen ja vesitestien tulokset, mutta ainakin meillä se tuntuu toimivan. Ongelmana oli aikaisemmin pH:n raju heittely, johtuen alhaisesta karbonaattikovuudesta sekä korkea nitraattipitoisuus, jonka takia vedenvaihtoja oli tehtävä vähintän kerran/vk, parhaimmillaan 2 krt.

      Altaassa on kalanpoikasia, joita täytyy ruokkia usein ja nitraatti nousee ruokinnan takia. Vesijohtovedessä on ollut usein laatuongelmia ainakin kalojen kannalta katsottuna, joten pyrin välttämään liian usein tapahtuvia vedenvaihtoja. Vettä ei voi seisottaa sankoissa (tilanpuute) enkä mielelläni lisää veteen älyttömästi erilaisia kemikaaleja. Tästä syystä vaihdan vettä n 1 krt/viikko tai kaksi. EasyBalance on auttanut pitämään veden laadun hyvänä vaihtokertojen välissä. Nämä ovat siis toki vain omia kokemuksiani, muilla saa olla toisenlaisia mielipiteitä :-)

      Tärkeintä minulle on kuitenkin kalojen hyvinvointi. Hyvinvoiva akavaario on kaunis katsella. Onneksi tilanteesta selvittiin. Pitänee käydä vastaisuuden varalle hankkimassa apteekista vetyperoksidia, joka on hyvä ensiapu hapenpuutteeseen. Onkohan kukaan testannut happitabletteja, mitä näkyi olevan ainakin tuolla akvaarioon.fi nettikaupan sivuilla?

      • fish KING

        Kannattaa ottaa opiksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe