Autoetu/aviopuolison auton käyttö

Enter64

Jos on autoetu ja ei tartte paljon autoa, mutta aviopuolisolla on pitkä työmatka, niin saako hän ajella töihin tällä autolla. Ja tää edunsaaja sitten vaikka ajelis sillä perheen huonokuntoisella 2-autolla töihin.

Entä saako firman kortilla tankata perheen 2 auton...siis tämän aviopuolison auton, jos hän ei uskalla sitä autoetuautoa käyttää.

Asiallisia vastauksia odottaen...

Mistä löytyy ohjeita työsuhdeauton käyttöön liittyen?

6

8519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitre

      Kyllä mielestäni saa ajaa kumpi vaan. EI meidän firmassa ainakaan katota millä autolla liikutaan.
      Muistaakseni 18000 km sai ajaa vuodessa jonka jälkeen yli menevät kilometrit pitäisi verottaa.
      Ei kai kukaan ole valvomassa kun käyt autoa tankkaamassa. Joten ihan sama mihin autoon bensaa pistät (eiköhän tuo ole omantunnon kysymys :)

      • Happo

        Se lienee sama kumpaa autoa tankkaa, kunhan ei tankkaa kahta. Tankkaamista on nimittäin erittäin helppo valvoa. Kaikille autoille on tiedossa normikulutus, johon verrataan bensakuluja. Normikulutuksen ylittävät tankkaukset paljastuvat välittömästi. Ei myöskään kannata tankata dieseliä, jos oma työsuhdeauto on bensa...


    • autopolitiikasta

      Kaipaamasi ohjeet työsuhdeautosi käyttöön määrittelee kukin työnantaja omalla tavallaan. Mitään yleisiä ohjeita ei ole, paitsi verottajan ohje autoedun verotusarvon laskentaperusteista. Jos työnantajasi sinulle auton antaa, on jonkinlaiset pelisäännöt oltava. Niihin kannattaa myös tutustua, ettei tarvitse myöhemmin tyytyä "en minä tiennyt"-selityksiin

      Ajan itsekin työsuhdeautolla. Minun tapauksessani firman ns. autopolitiikka määrittelee, että autoa saavat lisäksi käyttää perheenjäsenet ja firman muut työntekijät. Tämä lienee aika yleistä. Leasingautot vakuutetaan usein lesingyhtiön kautta ja vakuutuksen hinta voisi olla aika lailla korkeampi, jos mitään käyttäjärajoituksia ei olisi. Verottaja ei sano tästä mitään.

      Julkisen liikenteen matkakulut voi aina vähentää verotuksessa riippumatta siitä, onko työsuhdeautoa vai ei. Verottaja kuitenkin olettaa sinun käyttävän työsuhdeautoasi myös työmatkoihin ja päättelee sen perusteella vuotuisen ajomäärän, joka siis ilman autoedun verotusarvon korotusta saisi olla enintään tuo jo mainittu 18 tkm. Jos tuo määrä ylittyy, voi verottaja pyytää lisäselvitystä.

      Sinun tapauksessasi omat ajosi eivät ilmeisestikään yllä tuohon 18 000 km:iin. Verottajalla tuskin on keinoja seurata auton todellisia kilometrejä, jos puolisosi ajaa sillä omaa pidempää työmatkaansa. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että leasingsopimus tehdään tietylle oletetulle kilometrimäärälle, esim. 3 vuotta ja 60 tkm. Jotkut firmat sallivat vapaan autoedun vain tiettyyn kilometrimäärään saakka, muuten on tyydyttävä käyttöetuun eli maksettava polttoaine itse.

      Firman kortti on valitettavasti tarkoitettu sitä firman autoa varten. Ainakin oman työnantajani tapauksessa autoedulla on tietyt ehdot, joihin auton käyttäjä sitoutuu. Eräs niistä on, että vapaan autoedun haltija sitoutuu ilmoittamaan kilometrimäärän aina tankkauksen yhteydessä.

      Ainahan voi yrittää huijata: tankata puolison autoa ja ilmoittaa firman auton kilometrit sen mukaan todellista suuremmiksi. Tämä tulee valitettavasti ilmi viimeistään autoa sopimuskauden jälkeen palautettaessa.

      Jos puolisosi ei työsuhdeautoasi saa tai uskalla käyttää, etkä sillä itsekään kovin paljoa aja, niin unohda koko juttu. Joudut maksamaan siitä kuitenkin niin paljon veroa, että kannattaa harkita muutaman vuoden ikäistä käytettyä.

      Tai sitten pidät nykyisen ykkösauton ja ostat puolisolle vähän nykyistä paremman ja turvallisemman kakkosauton.

    • ksdjgfsdk

      Perheenjäsenet saa myös käyttää vapaasti. Tarkoitushan on korvata oma auto.

      Kakkosautoa ei saa tankata.

      • pallopuu

        Työnantaja voi halutessaan rajoittaa auton käyttöä. Saattaa siis olla ettei perheenjäsenet saa ajaa. Verottaja sallii sen kyllä.
        Bensan ostaminen firman kortilla kakkosautoon lienee kyllä yksiselitteisesti rikollista sekä työnantajan että verottajan mielestä.


    • TyösuhdeTDI

      Ohjeet löytynevät työnantajaltasi.

      Meillä autoetu on palkan osa, ja työnantajan kannalta on yksi hailee, kuka perheenjäsen autolla ajelee. Omassa käytössäni olevaa työsuhdeautoa käyttää meillä se perheenjäsen, kuka sitä milloinkin kipeimmin tarvitsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe