Mistä taittuva vesihana?

mistä löytyis?

Onko kellään tietoa, mistä löytäisi ns. taittuvia keittiön vesihanoja? Olemme suunnittelemassa pesuallasta ikkunan eteen ja käytännön syistä taittuva hana olisi tarpeen. Paljonko olette tälläisestä hanasta maksaneet? Minkä merkkinen hana on ollut?

Vai onko teillä millaisia ratkaisuja käytössä, jos allas on ikkunan edessä?

13

2970

  Vastaukset

  • suomessa hanan tulee olla kytketty jäykkään putkeen, joten ainoa vaihtoehto kyseiseen tilanteeseen on hanan sijoittaminen ikkunan sivulle ja ostamalla hana,jonka ulosvedettävä juoksuputki yltää altaaseen/altaisiin

  • tilanne, mutta asia ratkesi kivuttomasti niin, että puolikaaren muotoinen korkea Oras Vienda-hana laitettiin ikkunan eteen. Meillä saa ikkunan nostettua pois paikaltaan pesun ajaksi (ehkä kerran vuodessa ikkuna pestään myös välistä). Löysimme jostain mallista myös kaatuvan hanan, mutta senkin varsi olisi ollut ikkunan aukeamisen tiellä.
   Kyllä nytkin ikkuna aukeaa jonkun verran, kun hanan ja ikkunan väliksi tuli noin 10 cm.

   • te oikeasti nuin tyhmiä rataisuja tänä päivänä kun muut yrittää tehdä kaikesta mahdollisimman toimivaa??? Kyllä pitää olla niin modernia niin modernia, mutta ratkaisut onkin sitten mahdollisimman epäkäytännöllisiä....unohda se hana siitä ikkunan edestä!


  • Älä laita hanaa ikkunan eteen ellei aivan pakko. Jos teet kuitenkin niin, ainakin www.lapetek.fi ja sieltä hanat, löydät etsimäsi. Niissä ei kuitenkaan voi olla apk-vipua eli se sitten silleen ihanan vanhanaikaisesti erikseen, vaikka
   johonkin kaappiin...

  • Moralta siis löytyy kaareva han, jonka saa käännettyä alas -hyvän näköinenkin vielä ja ennen kaikkea laadukas! Mulla ollut kyökissä Mora-hana 10 vuotta eikä ole tarvinut korjailla eikä tiivisteitä vaihtaa!

  • Oletteko ottaneet huomioon että jos vesijohto on ulkoseinällä se saattaa talvella jäätyä.

  • Kiitos, voisi käydä katsomassa noita vinkiksi tulleita hanoja.

   Ja tiedoksi myös se, että ko. ratkaisusta on meillä jo usean vuoden kokemus toisessa asunnossa ja vieläpä kiinteällä hanalla sekä mm. Englannista (muualla Euroopassahan ratkaisu on kovin tyypillinen), joten kiitos kovasti huolenpidosta, mutta ei tarvitse huolehtia olemattomista ongelmakohdista. Mielenkiintoista vain kuulla, millaisia erilaisia ratkaisuja voi löytyä.

   • valmistaja tekee pois nostettavaa mallia, olen nähnyt en muista mallinimeä.
    löytyy tiedot www.grohe.fi


   • Saksalainen kirjoitti:

    valmistaja tekee pois nostettavaa mallia, olen nähnyt en muista mallinimeä.
    löytyy tiedot www.grohe.fi

    Että mihin kohtaan sen hanansa laittaa? Eikö jokaisella ole vapaus valita. Sitä paitsi moneltakin valmistajalta löytyy kaatuvia taikka pikalukolla varustettuja hanoja, jotka saa ikkunan tieltä pois. Ja tuskimpa kenenkään vesijohdot jäätyy talon ulkoseinän puolella. Eiköhän ne nykyajan talot ole sen verran eristettyjä, että kestävät nämä nyky-SUomen leudot talvet ;)


  • Taittuvia hanoja löytyy esim. Lapetekilta. Damixalta vastaavasti hanoja joka voidaan irrottaa ikkunanpesun ajaksi (x-change merkityt).
   Suomessa on Ympäristöministeriön tyyppihyväksuntäpäätös (annettu 23.8.2006) neoflex spx-kytkentäjohdoista, että se siitä kovien putkien pakollisuudesta.

  • Vanha topicci, mutta Hans Grohen variarc mallistosta löytyy täysin kaatuva keittiöhana.

  • Hana allas ikkunan alla on aivan loistava! Meillä on toiminut oikein hyvin. Blancolta löytyy malli, jossa on myös ulosvedettävä juoksuputki sen lisäksi, että koko hanan voi nostaa ylös ikkunan pesua varten. Hanaahan saa Lapetekilta, mutta jos haluat säästää yli puolet hinnassa, niin tilaa Saksasta. Sieltä sen itsekin tilasin, toimitus tuli parissa viikossa ja oikein olen ollut tyytyväinen.

   • Hei!
    Mistä tilasit kun sanoit tilaamasi Saksasta?🤔


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   181
   4995
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   123
   4278
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   185
   3745