Kilju

...

Miten voi estää kiljuun tulemista metanolia tai tietääkö sitä mitenkään että jos siinä on sitä ilman maistamista?

5

884

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et maista

      vaikka sitä olisi reilustikin juomassasi. Kilju on spurkujen juomaa, jos ei ole varaa juoda muuta, on parempi alkaa raittiiksi.

    • tule metanolia pässi!

      Tai jos jotenkin sitä sinne saat niin pitoisuus on mitätön.
      Nuo metanoli ongelmat on alkoholin tislaajien ongelmia, ei kiljun keittäjien.

      Muista ravista kiljusta hiilihapot pois ja seisottaa kylmässä päivä jolloin hiiva laskeutuu pohjalle. (mukavampi juoda kirkasta kiljua kuin hiivalientä)

      • kaikessa

        Käsittääkseni kaikessa käymisessä syntyy hieman metanolia. Ainoa tilanne, jossa se voi olla vaaraksi, on aivan ensimmäiset liraukset tislauspannusta. Niistäkään ei ole haittaa, mikäli antaa niiden sekoittua loppujenkin lirausten kanssa.


      • ...

        Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.

        Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon.


      • ...
        ... kirjoitti:

        Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.

        Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon.

        Metanolia ei voi todeta maistamalla, sillä se on "mauttomampaa" kuin etanoli. Yleensä pitoisuus määritetään kaasukromatografilla, jota tuskin kiljuntekijän kotoa löytyy. Muita menetelmiä voisi olla potentiometrinen titraus jollain voimakkaalla hapettimella. Toisin sanoen metanolia ja metanolipitoisuutta ei voi kotioloissa kiljusta todeta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      113
      5253
    2. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      67
      5054
    3. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      91
      4124
    4. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      75
      3610
    5. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      60
      3208
    6. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2801
    7. Kerro kolme huonoa ja

      kolme hyvää asiaa kaivatustasi? Än yy tee nyt
      Ikävä
      15
      2297
    8. Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen

      Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️
      Ikävä
      52
      1924
    9. Rakastatko mua

      Vielä?
      Ikävä
      40
      1800
    10. Onko kaivattusi

      kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.
      Ikävä
      37
      1628
    Aihe