Miten voi estää kiljuun tulemista metanolia tai tietääkö sitä mitenkään että jos siinä on sitä ilman maistamista?
Kilju
5
907
Vastaukset
- et maista
vaikka sitä olisi reilustikin juomassasi. Kilju on spurkujen juomaa, jos ei ole varaa juoda muuta, on parempi alkaa raittiiksi.
- tule metanolia pässi!
Tai jos jotenkin sitä sinne saat niin pitoisuus on mitätön.
Nuo metanoli ongelmat on alkoholin tislaajien ongelmia, ei kiljun keittäjien.
Muista ravista kiljusta hiilihapot pois ja seisottaa kylmässä päivä jolloin hiiva laskeutuu pohjalle. (mukavampi juoda kirkasta kiljua kuin hiivalientä)- kaikessa
Käsittääkseni kaikessa käymisessä syntyy hieman metanolia. Ainoa tilanne, jossa se voi olla vaaraksi, on aivan ensimmäiset liraukset tislauspannusta. Niistäkään ei ole haittaa, mikäli antaa niiden sekoittua loppujenkin lirausten kanssa.
- ...
Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.
Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon. - ...
... kirjoitti:
Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.
Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon.Metanolia ei voi todeta maistamalla, sillä se on "mauttomampaa" kuin etanoli. Yleensä pitoisuus määritetään kaasukromatografilla, jota tuskin kiljuntekijän kotoa löytyy. Muita menetelmiä voisi olla potentiometrinen titraus jollain voimakkaalla hapettimella. Toisin sanoen metanolia ja metanolipitoisuutta ei voi kotioloissa kiljusta todeta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle342755Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖362591Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k532564Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt962094Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle401961Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me3131742- 1501526
- 731388
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos231158Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.271123