Miten voi estää kiljuun tulemista metanolia tai tietääkö sitä mitenkään että jos siinä on sitä ilman maistamista?
Kilju
5
820
Vastaukset
- et maista
vaikka sitä olisi reilustikin juomassasi. Kilju on spurkujen juomaa, jos ei ole varaa juoda muuta, on parempi alkaa raittiiksi.
- tule metanolia pässi!
Tai jos jotenkin sitä sinne saat niin pitoisuus on mitätön.
Nuo metanoli ongelmat on alkoholin tislaajien ongelmia, ei kiljun keittäjien.
Muista ravista kiljusta hiilihapot pois ja seisottaa kylmässä päivä jolloin hiiva laskeutuu pohjalle. (mukavampi juoda kirkasta kiljua kuin hiivalientä)- kaikessa
Käsittääkseni kaikessa käymisessä syntyy hieman metanolia. Ainoa tilanne, jossa se voi olla vaaraksi, on aivan ensimmäiset liraukset tislauspannusta. Niistäkään ei ole haittaa, mikäli antaa niiden sekoittua loppujenkin lirausten kanssa.
- ...
Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.
Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon. - ...
... kirjoitti:
Metanolia syntyy aina etanolikäymisen sivutuotteena kuten myös vaaratonta glyserolia, ja käytännössä ei-haitallista 1-pentanolia ja koko joukko muita alkoholeja. Varsinkin raakojen marjojen ja hedelmien sisältämä pektiini aiheuttaa metanolikäymistä. Pektiiniä saa pois pektolaasientsyymillä (viinitarvike). Yleensä määrät ovat hyvin pieniä, mutta joskus kiljustakin on näkö mennyt. Pikahiivat voivat joissain olosuhteissa lisätä metanolikäymistä. Tislauksessa metanoli rikastuu ensimmäisiin tippoihin alhaisemman kiehumispisteensä ja suuremman höyrynpaineensa vuoksi.
Puhtaita raaka-aineita kun käyttää, niin riski on olematon.Metanolia ei voi todeta maistamalla, sillä se on "mauttomampaa" kuin etanoli. Yleensä pitoisuus määritetään kaasukromatografilla, jota tuskin kiljuntekijän kotoa löytyy. Muita menetelmiä voisi olla potentiometrinen titraus jollain voimakkaalla hapettimella. Toisin sanoen metanolia ja metanolipitoisuutta ei voi kotioloissa kiljusta todeta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581321Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491155- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?207990Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18986Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42889
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875