Tuliliskoista

Eeca

Hei! Kyselisin siis tuliliskoista.. Olen hankkimassa kiinankääpiötuliliskoja (Cynops orientalis), tarkoitus olisi hankkia niitä kaksi. Akvaariota en ole vielä ostanut mutta melko varmasti ostan 80-litraisen akvan, onko sellainen hyvä kahdelle tuliliskolle?
Olen lukenut että akvaterraan voisi tehdä sellaisen "hiekkatöyrään" jota pitkin liskot voisivat lasketella. Se kuulostaa mielestäni hienolta mutta voiko sellaisen todella tehdä, tuliliskothan voivat syödä hiekkaa vahingossa? Mitä te tuliliskojen omistajat olette keksineet maa-alueeksi? Voisiko jonkinlainen kanto olla hyvä? Ajattelin laittaa maa-alueeksi joko korkkilautan tai tarpeeksi ison kannon.

Voiko jostain muuten tunnistaa terveen tuliliskon? Ajattelin ostaa tularit joko yksityiseltä tai eläinkaupasta, tosin todennäköisesti ostan tularit eläinkaupasta koska en ole nähnyt kauheasti ilmoituksia myytävistä liskoista. Luin matelijat.infosta että sairauden havaitseminen on hankalaa ja pelkään että ostamani tuliliskot ovatkin sairaita.

Miten tuliliskoja pitäisi kuljettaa? Pitäisikö ne kuljettaa jossakin muovilaatikossa, esim. faunaboksissa? Pitääkö kuljetuslaatikossa olla pelkästään vettä vai miten?

Onko hyvä idea jos ruokkisin tuliliskot joka päivä ja antaisin ruoan pinseteillä tai antaisin niiden napata ruoan sormieni välistä? Voiko tällainen käytäntö stressata niitä liikaa? Ja miten sitten jos ostan tularit eläinkaupasta (jossa niille on tod. näköisesti annettu ruoka veteen) ja yritän heti ensimmäisenä päivänä syöttää niille ruokaa pinseteistä? Vai pitäisikö odottaa vaikka viikon ja sitten vasta alkaa ruokkimaan niitä pinseteillä?

Huh, aika paljon kysymyksiä.. Mutta olisi kiva jos vastaatte! :)

4

650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulari

      80 l akvaario in ihan hyvä 2, mutta isompi helpompi pitää puhtaana ja itse ainakin ottaisin 100 l enemmin. Akvaarion voi ostaa käytettynä niin saat edullisemmin.Aquawebissä ainakin on myynnissä paljon akvoja.Hiekkapuhallushiekkaa en ainakaan laittaisi. Iso ja pyöreä kivistä hiekkaa laita. Sitten maa-alue oisi hyvä jotenkin väsätä.Esim korkki lautta tai sitten tiilien päälle lasi levy johon sitten hiekkaa päälle.Voit ruokkia tularit pinseteillä tai sitten laittaa ihan n.s ruokakupin jos suostuvat siitä ilman tappeluja syömään ym.Kuljetuksesta sen verran, että muovirasia ihan hyvä esim. jäätelö laatikko jos matka ei kauhean pitkä ja sinne sitten eläinliikkeessä sen akvaarion vettä.laatikon kanteen voit ilmareikiä tehdä.faunaboksi tietysti hyvä koska liskoja voit siinä sitten pitää silloinkin kun akvaa puhdistlet ym.Hyvää tietoa tulareista löytyy täältä Joonaksen sivulta:http://www.matelijat.info/tulilisko/

      P.S mulla maa- alue niin, että kaksi juurakko pystyssä toisiaan vaten ja siiden päällä iso korkkilautta jonka nurkassa pieni savinen kukka ruukun puolikas. Ruukun puolikas antaa paino niin ettei korkkilautta liiku ja antaa myös hyvän piilopaikan.

      • Marlapää

        Voit laittaa kaksi tuliliskoa hyvällä omalla tunnolla 80 l. altaaseen, 60 l. lienee minimi. Puhdistus kerran viikossa niin hyvää tulee. 100 litran akvaario on aika hulppea kahdelle liskolle, kallis hankkia ja vaikea sijoittaa.

        tuo joonakseni linkki on hyvä, siellä on myös kivoja sistustusideoita.

        Eläinliikkeessä tuliliskot annettiin muistaakseni sellaisessa puhalletavassa kalapussissa jossa oli vähän vettä. Mutta matka olikin minulla lyhyt.


    • vastaan nyt

      Minun akvaterraariossani on 2 tuliliskoa, en tiedä sen kokoa. Minä olen tehnyt sinne maa-alueeksi hiekasta "tornin" ja siellä on myös kanto.
      Jos tarkkailet liskojasi usein, huomaat miten ne käyttäytyvät ja huomaat, jos niiden käyttäytyminen muuttuu huomattavasti. Silloin ne voivat olla sairaita. Jos liskosi eivät enää ui niillä on luultavasti maakausi, joka ei ole vaarallinen, mutta pientä maa-aluetta tulisii silloin suurentaa. Omallanikin on ja se pärjää. Nyt tuli kiire jatkan joskus toiste näitä vastausksia.

    • vastaan nyt

      Eli nyt mä jatkan.........
      Itse kuljetin liskot muovipussissa jossa oli vettä, mutta matka oli lyhyt. Ruokin ne joka toinen päivä pinseteillä. Aloitin heti kun olin ostanut ne eläinkaupasta. Toinen liskoni syö ylösalaisin käännetystä simpukankuoresta, jossa on ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe