hyvä raivaussaha

mikä olisi?

Sahan tarve on metsäpalstan raivaukseen. Nyt on 4-metrinen mäntytaimikko ja paljon samankorkuista koivunvesaa, jotka pitäisi saada pois varjostamasta.

Metsänhoitoyhdistyksen arvio kustingeista on noin 500 euroa/hehtaari.

Ajattelin, että jos tekisin vaikka vain hehtaarin itse, niin saisin sahan melkein ilmaiseksi. Muuten saavat kyllä tulla tekemään, ei itsellä aika riitä koko palstan raivaukseen kuitenkaan.

25

17496

  Vastaukset

  • Ajattelin kysäistä sivu mennen sitä toista seikkaa, MHY:n arvio 500€/hehtaari, onko eritelty kustannuksia vai lonkalta heitetty arvio? Ajattelimpa vaan...............

   • lonkalta heitetty arvio tässä vaiheessa. Ja koskee sitä risukkoisinta aluetta, muuten on selvästi alle (ehkä puolet tuosta).

    Siinä osassa, jossa on risukkoa paljon, ei tarvitse kyllä kävellä niin paljon. Riittää päiväksi töitä ihan muutaman askeleen sisällä :)


  • Niin et pety.

   • huolimatta Partner on täysi p...a!


   • nimestä kirjoitti:

    huolimatta Partner on täysi p...a!

    totuus


   • näin on kirjoitti:

    totuus

    Samaa tavaraa.


  • jotta teho riittää kohtuudella. Merkiksi Stihl, Huski tai Jonsered. Näiltäkin mieluiten okea ammattimalli, ei mökkimalleja. Itsellä on nyt Husqvarnan 245 rx, seuraava saha on kuitenkin Stihli.

   • Ite kans niitän huskin 245:lla ja samat suunnitelmat vaihtaa stiiliin. Toki hyviä merkkejä molemmat.


   • juntti^ kirjoitti:

    Ite kans niitän huskin 245:lla ja samat suunnitelmat vaihtaa stiiliin. Toki hyviä merkkejä molemmat.

    elekää vaihtako sthiiliä tulee ikävä ruotsalaista sahaa


  • kymmenen vuotta vanha partner 450 hajoaa noihin raudankoviin alikasvoskuusiin.
   Kävin tänään katsomassa husky 345FXT, olisi lämpökahvoilla, mutta ompa mennyt teräkulma loivaksi. Kevyt ja loistovaljaat plussaa.
   Stihl on nykyään kai tosi yleinen, käyn vielä noitakin katsomassa. Ilmeisesti stihlin valjaat lähes yhtä hyvät. Painoeroakaan ei juuri ole.
   Voi olla tosivaikea valita noitten väliltä.
   Jonseredin myyntiä ei ole lähellä.

   • Ja ei ole turhaan testivoittaja.


   • Ilman lämpökahvoja kirjoitti:

    Ja ei ole turhaan testivoittaja.

    Ja ergonomialtaan ja pirteydeltään huippua.


   • Minulla menossa jo kolmas raivuri. Nyt on unelma; husky 345 lämpökahvoilla. Suosittelen.


   • nainen valjaissa kirjoitti:

    Minulla menossa jo kolmas raivuri. Nyt on unelma; husky 345 lämpökahvoilla. Suosittelen.

    naiselta. Mutta en epäile, kovakuntoisia daameja löytyy.
    Enkä epäile tuota suositustakaan.
    Tänään kattelin sthiilit, malli FS480 K on hinnaltaan ja suorituskyvyltään samaa luokka tuon huskyn kanssa.
    Lueskelin myös koneviestin testin noista, oli jossain 2004 vuoden lehdessä.
    Molemmat todettiin hyviksi tuossa testissä.

    Nyt vielä käytössä partner B450, jossa ongelmina:
    Kaasuvaijerin kuoren stopparit/kiinnitykset aivan olemattomat, kaasuttimen päässä ei saa paikoilleen kuin kaasuttimen irroittamalla--> Kaasutin kiinni muovilevyssä kyprokkiruuveilla.
    Alkaneet pyöriä tyhjää, vielä tosin pelaa.
    Kahvan kumit loppuunkuluneet, myös muovinen käsikahvojen pidike haljennut, nippuside tosin pitää vielä.
    Toinen kulmavaihde: oli kallis investointi tähän sahaan.
    Mutta en nyt niin moiti tuota, tosi paljon käyttötunteja takana ja hintansa on haukkunut takuulla.
    Ehkä voi yleistää nuo viat tuon hintaisissa sahoissa, jos joutuvat kovaan käyttöön.


   • nainen valjaissa kirjoitti:

    Minulla menossa jo kolmas raivuri. Nyt on unelma; husky 345 lämpökahvoilla. Suosittelen.

    Kun seuraa monia keskustelupalstoja niin tuosta Husqvarna 345 raivurista tulee käyttäjiltä hyvin ristiriitaista tietoa. Toisten mielestä se on paras saha mitä löytyy ja toiset taas valittavat että on oikea vikapesäke ja moittivat Husqvarnan huonontunutta laatua yleensäkin. Kehottavat ostamaan Stihlin varsinkin raivaussahana. Mikähän lie totuus tässäkin asiassa?


  • Jos itsellä riittää viitseliäisyyttä,osta kunnon saha,tulee helposti maksettua,kalliiksi käy palkkatyöllä

   • ... sitä viitseliäisyyttä ja intoa kummasti lisää se, että on hyvä saha - eli kannattaa ostaa joku suosittua merkkiä oleva ammattisaha. Jos kerran on metsää mitä raivata, niin sahan hinnanhan saa silloin vähentää verotuksessa...


  • kiitos asiallisista kommenteista ja perusteluista. Kun aina vähän jaksetaan kertoa syitä, niin ei tule sellaista pelkkää oman kehumisen tuntua (niin kuin monilla palstoilla tuntuu kakarat "keskustelevan").

   Nyt on esivalinta tehty Jonseredin, Husqvarnan ja Stihlin kesken. Partner tippuu pois, on pitkä ja painava, tai vanha konstruktio, riippuu mallista.

   Tuntuuko ne Huskyn lämpökahvat mukavilta käytössä? Tämä ominaisuus erottaa nuo koneet selvimmin toisistaan. Ainakin tuo ominaisuus maksaa eniten, eli Husky jää kalleimmaksi. Kannattaako lämpökahvoista maksaa?

   Stihlissä taas olisi eniten tehoa ja vääntöä samassa kuutio- ja painoluokassa, mutta vain liipasinkaasu.

   Jonsered on siitä väliltä, varmaan ihan hyvä. Sama kone kuin Husky 345 ilman lämpökahvoja vähän eri paketissa. Jonssun ja Huskyn valjaat ovat paremmat kuin Stihlin, mutta eivät nekään ole huonot.

   Onko oikeanlaisia huomioita?

   • Lämpökahvat maksaa eikä tällä kelillä niistä ole hyötyä, mutta kun tulee vähän pakkasta, (mikä on paras sää raivaukseen) niin ainakin minulla palelee sormet vaikka muuten tulee lämmin.


   • nainen valjaissa kirjoitti:

    Lämpökahvat maksaa eikä tällä kelillä niistä ole hyötyä, mutta kun tulee vähän pakkasta, (mikä on paras sää raivaukseen) niin ainakin minulla palelee sormet vaikka muuten tulee lämmin.

    Kun tässä nyt on hyvä raivurikeskustelu niin kysyn välissä onko kellään kokemuksia tai mielipiteitä japanilaisista Echo, Shindaiwa tai Tanaka raivureista? Eivät ehkä ole käyttömukavuudeltaan tunnettujen merkkien tasolla, mutta kestävyydessä kyllä, ainakin kun katsoo rakenteita-kahdet männänrenkaat, matala viritysaste, korkealaatuiset laakerit? Miten lie?


   • ..hyvinkin tarpeen. Raivaussahalla työskentely nyt on enemmän sulan maan hommia, ainakin meillä harrastelijoilla.
    Husky on pudonnut jalustaltaan, jonne se kiistämättä aiemmin kuului.
    Virta on vienyt Vaarillakin Stihlin suuntaan, eikä kaduta ollenkaa. Valjaat erinomaiset.


   • EJU kirjoitti:

    Kun tässä nyt on hyvä raivurikeskustelu niin kysyn välissä onko kellään kokemuksia tai mielipiteitä japanilaisista Echo, Shindaiwa tai Tanaka raivureista? Eivät ehkä ole käyttömukavuudeltaan tunnettujen merkkien tasolla, mutta kestävyydessä kyllä, ainakin kun katsoo rakenteita-kahdet männänrenkaat, matala viritysaste, korkealaatuiset laakerit? Miten lie?

    Tässä vaiheessa Japsit voi unohtaa, mutta oppivathan he. Jos muistellaan autopuolta niin näinhän se meni sielläkin. Joskus tulevaisuudessa saattaa yli puoletkin raivaus- ja moottorisaha markkinoista Suomessakin olla Japseilla.


   • Ostin Huskun 345 fx:n silloin kun se tuli markkinoille. Ainoa asia mikä meni pieleen oli se, että en ottanut lämpökahvoja. Sitä on tullut kaduttua pitkään ja hartaasti. Syksyn märkinä ja alkutalven kylminä päivinä olisi aika luksusta pistää virrat päälle.(Moottorisahassa, jonka ostin myöhemmin sellaiset on, joten voi vertailla). Nyt jos vaihtaisin raivuria, niin en edes katsoisi kylmäkahvaisia.

    Koneviestissä on useaan otteeseen vertailtu raivureita ja rankig-lista on 1)Hva 345 2)Jonssin vastaava ja 3)Sthilin 480. Erot on olleet melkoisen pieniä, mutta kuitenkin. Mm. moottoria on pidetty parempana.

    Valjaat on puhtaasti maku- ja anatomiakysymys. Paremmuus riippuu omasta ruumiinrakenteestasi, joten kokeilemalla se selviää.

    Yksi tärkeimmistä vertailtavista on huolto- ja varaosapalvelut. Millä merkillä ne toimii parhaiten? Varaosien saatavuus ja toimitusten nopeus? Entäs saako huoltomiehen helposti, vai onko saha vietävä jonnekin iivantiiraan?


  • sahhaa, iso 165 husku ja kaks kevyempää eli 245 rx husku ja fs450 k stihl. Iso husku käy "tukin" kaatoon, eli jos on yli kymmen senttistä kaadettavat ja nää toiset kaikkeen sitä pienempään. Varmimmaks on osoittautunut stihl, ei ole käyntiongelmia koskaan, sammuu ainoastaan polttoaineen loputtua tai jos itse sammuttaa.

   • Ie oo miullakaa kahtee vuotee tilhin fs 480 sammunu kertaakaa muuta kuin sammuttimesta tai bensan loppuessa. Eikä muutenkaa oo ollu mitää vikaa. Aijemmin huskun tolla 345 sahasin, eikä siinä ollu muuta kuin harmia. Ja vesisatesta tuo husku ei tykänny yhtää, tilhi ei tiiä siintä mitää. Eihän kyllä kukaan kai sateella töitä teekkää vai? Ja valjaista, tilhin valjaat on aika erilaiset kuin nää ruotsalaiset, mutta nyt en niitä antais mistään hinnasta pois. Kyllä niissä se paino jakautuu niin mukavasti koko kropalle, eikä ne purista mistään.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   7573