S-typen kolina edessä

Jaguar 3.0

Pistetään nyt viestiä tännekin jos joku osaisi avustaa.

S-type (vm.2000 80tkm) kolahtelee edestä ajettaessa terävempiin kuoppiin, katukivetysten tai hidasteiden yli. Ääni on voimistunut viime aikoina. Aikaisemmissa viesteissä olis mainintaa että kunnossa oleva S-type ei ääntele. Omassamme äänetlyä on ollut enemmän tai vähemmän alkuvuosista saakka (auto ostettu uutena). Onko tämä merkki siitä, että alapallonivelet tai joku muu eturipustuksessa on loppu? Aikonaan huollon yhteydessä kerroin kolahtelusta ja silloin vaihtoivat koko tukivarren toiselle puolelle. Hetken oli hijaista mutta alkoi uudestaan. Oli aika arvokas remontti tukivarren vaihto, joten tämä ei innostaisi enää. Osaavatko huollossa (Inchape) korjata asian vai onko jollain jotain parempia neuvoja tai vinkkejä miten edetä? Muilla ollut kolahtelua edessä? Olen kuullut, että puslia voi vaihtaa mutta vaatii jonkun erikoisprässin?

Apua sekä kommentteja asian tiimoilta kaivataan.

7

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös !

      Omassa s-typessä meni myös edestä jotain tukijuttuja rikki noin 100 000 kieppeillä ja oli aika kallis paukku. Vika ilmeni voimakkaana kirskuntana ja korjattiin samalla molemmilta puolilta. Varmaan on aivan tyyppivika. Se onkin ainut remontti mikä on ollut, mutta oli todella kallis.

      • S-type itselläkin

        jos oli todella kallis...?


      • muistaakseni
        S-type itselläkin kirjoitti:

        jos oli todella kallis...?

        Noin tonnin töineen.


      • Jaguar 3.0

        Se tässä onkin omituista sillä autoomme on vaihdettu toiselle puolelle uusi tukivarsi kun viimeksi kolisi. Maksoi töineen 800e. Hetken oli hiljaa ja alkoi uudestaan ja nyt kuuluu mielestämme molemmilta puolilta. Täytyy selvittää asiaa tarkemmin. Kuulemma S-type on alapallonivelten kuluttaja. Painava auto rasittaa jousitusta ja ilmeisesti konstruktiokin on aika monimutkainen. Selailin tuossa nettiä niin yleisin vika on tämä pallonivelten kuluminen. Toisaalla oli että voi johtua iskareiden päällä olevista kumeista jotka kuluneet. Huolto kohta edessä niin täytyy kysellä asiasta.


    • Vaihtanut

      Melkoisella varmuudella kyseessä on kallistuksenvakaajan kumikiinnikkeet jotka kuluvat ässässä selvästi alle sadan tuhannen vaihtokuntoon. Aiheuttavat juuri tuon terävissä montuissa kuuluvan kolahduksen. Myös alapallot tekevät samantyylistä ääntä mutta niistä kyllä leimamiehetkin jo sitten huomauttavat.Kiinnikkeet sijaitsevat kallistuksenvakaajan keskiosuuden molemmissa päissä.Pystyy kyllä itsekkin vaihtamaan mutta ovat hieman hankalissa paikoissa yltää työkaluilla. Inchapella muistaakseni pyysivät kumeista reilut 100e kappale(2kpl tarvitaan)mutta Englannista saa tilattua johonkin 50e pari,jos nyt muistin oikein,mutta joka tapauksees huomattavasti halvemmalla.
      Vielä tuosta alapallojen vaihdosta,pallot kyllä pystyy vaihtamaan prässillä mutta vaatii hyvät vehkeet sekä hieman ymmärrystä mitä tekee. Itselläni on ylimääräiset tukivarret joihinka olen ajatellut laittaa uudet pallot.Pystyisin myymään 200 eurolla parin,jos jollakulla on kiinnostusta moisiin osiin(Inchapella 700e kappale?).

      • Jaguar 3.0

        Täytyy selvittää mistä ääni lähtee ja mitä toiminpiteitä vaatii. Inchape osaa ainakin ottaa omansa korjaustöissä. Katsastus on seuraavan kerran talvella. Tähän saakka on ainakin mennyt huomautuksitta läpi. Englannista saa kuulemma tilattua kunnostettuja ja tarkastettuja tukivarsia 206£/kpl hintaan. Täytyy harkita mikäli joutuu vaihtamaan.


    • Jaguar 3.0

      Nyt tuo aikaisemmin kysymäni vika on korjattu. Huollossa vaihtoivat molmepien tukivarsien puslat eteen. Ei kolise enää ja kulkee sukkasiltaan niin kuin uutena.

      Eli koko tukivartta ei tarvitse vaihtaa vaan voi vaihtaa pelkät puslat. Mikäli jollain muulla vastaavaa niin kannattaa tiedustella seuraavan huollon yhteydessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      285
      3023
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      216
      1921
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1241
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1178
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      841
    Aihe