Tukikohdat ja kallioluolat

spyker

En tiedä puolustusvoimien "salaisista" tukikohdista sen enempää, mutta ainakin VT5:n varrella on ilmeisesti yksi näistä. Paikka on jossakin Kuortin jälkeen, ehkä Vihantasalmen paikkeilla, en ole aivan varma, mihin kyseinen paikka kuuluu. Isoon kallioharjanteeseen on louhittu jokin varasto. Tielle siitä näkyy iso "pääovi" sekä toisella puolella kalliota oleva pienempi varauloskäynti (pieni ovi). Alueella on kyltti "Asiaton oleskelu kielletty - Tiehallinto". En kuitenkaan usko, että se olisi mikään Tiehallinnon suolavarasto tai muu vastaava, koska tuo pienempi ovi on todellakin vaikea huomata eikä sillä ole mitään funktiotakaan ajatellen Tiehallinnon tarpeita. Lisäksi kallioharjun laelle menee kapeahko tie. En kyllä tiedä, mitä sielläkään sitten on.

Kenelläkään enemmän tietoa kyseisestä paikasta?

47

15941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi-kp.

      Mitä sä noilla tiedoilla teet? Oletko joku vieraan vallan vakoilija? Pidä turpas kiinni vaan näistä asioista!!!

      • onkomukannoinsalaista

        Joku näyttää pelkäävän? Onko todella noin salainen juttu?


      • erakko91
        onkomukannoinsalaista kirjoitti:

        Joku näyttää pelkäävän? Onko todella noin salainen juttu?

        Ilmeisesti pv:n singnaali tiedustelu tukikohta se vt.5 varressa oleva paikka eli yrittäävät luultavasti pitää salaisena tosin hyvin huonolla menestyksellä niinkuin muutkin pv:n asiat nykyaikana. Radio aalloilla tapahtuvat yhteydet kärsineet tuon paikan ilmestyttyä huomattavasti ja lisäksi ihme masto ruvennut näkymään välillä ja välillä ei vaikka kartoissa ja satelliitti kuvissa ei mastoa sillä suunnalla edes näy. Muutama kaverikin jo todistanut että tämä kyseinen masto nousee ja laskee ihan paljailla silmillä nähden.


    • eeeesae

      kai siellä saattaa sitten joku romuvarasto olla missä ehkä pari ruosteista 60 luvun rynkkyä, mutta entäs sitten?

      • spyker

        Heheheh. Joo, olen kuulepas Putin, joka haluaa tuhota sen. Huoh. En minä sillä tiedolla konkreettisesti mitään tee, mutta harrastukseni (vanhat sotakoneet yms.) kannalta vain kiinnostaa. Ei syytä paniikkiin.


    • kuka kaivaa

      törmäsin joskus netissä sivuun jossa oli lueteltuna pitkät pätkät suomen armeijan salaisia ja puolisalaisia paikkoja. mm. rannikkotykkien gps-koordinaatteja ym. Kuka löytäis vielä ton sivun jostain? Suomeksi oli tai englanniksi.

    • Ressujuntti

      Kyllä tukikohdat ja varikot on merkitty ihan selkeästi sotilasalueeksi. Tuo näkemäsi kallioluola voi olla entinen puolustusvoimien varasto, joka on nyt Tiehallinnon käytössä.

      • paikat ei

        ole, jos ne on sotilasalueiden ulkopuolella.


      • Tietäjä x
        paikat ei kirjoitti:

        ole, jos ne on sotilasalueiden ulkopuolella.

        Näin se vaan on.


    • ,

      ainaki jonkun isontien vieressä on kallioon louhittu puolustusvoimien ase- ja räjähdevarasto

    • 10+1

      Turku ainakin näitä täynnä.. Vaikkapa toi Itäharjun tornin alusta hyvä esimerkki.
      Liekkö nyt mitään niin salaista paikkaa Suomessa olemassakaan.

    • turisa

      Armeijan "salaisia luolia" ei koskaan sijoiteta niin, että suuaukko näkyy yleiselle tielle tai yleiselle paikalle, vaan ne on sijoitettu aina sotilasalueen sisälle. Eivät ne muuten olisikaan salaisia. Ei armeiljalla ole yksinkertaisesti varaa tehdä luolia näkyville, kun rahasta on muutenkin pulaa. Kun tietä tai jotain muuta rakentaessa tai maan omistuksen vaihtuessa on joku vanha luola tullut näkyviin, on luolan käytöstä luovuttu - eli luola on annettu jollekin muulle.

      Viime vuosina armeija ei ole paljon luolia rakennellut. Jostain maanalaisista käytävistä Itä-Suomessa on kyllä ollut puhetta. Viime aikojen suurimmat "salaiset" luolanrakennusprojektit ovat olleet huoltovarmuuskeskuksen rahoittamat ruuan ja polttoaineen varmuusvarastot. Niitäkin koskee sama: ei kenelläkään ole Suomessa varaa rakentaa "salaisia" asioita näkyville.

    • Asioista_tietävä

      Vekaranjärven tunneleissa säilytetään monenlaisia asioita. Vielä 80-luvulla maan alle oli varastoitu neuvostoliiton salaisia vakoilukoneita. Asiasta vaietaan yhä, mutta palvelusaikanani näin asiakirjoja.

      Todellinen salaisuus ovat kuitenkin vekaran halli B-12 esineet. 80-luvulla Inarinjärveen pudonnut "ohjus" oli vain peitetarina. Oikeasti lappiin syöksyi avaruusalus. Sylinterimäinen alus hajosi pirstaleiksi, jotka kuljetettiin vekaranjärvelle tutkimuksia varten salaperäisyyden verhon suojissa.

      Minun komppaniani vastuulla oli vartioida hallia B-12 2010 joulukuussa. Emme tienneet hallin sisällöstä, mutta heti ensimmäisten päivien aikana joukkoomme alkoi levitä outo epidemia. Loppusodan aikoihin joukkueittain miehiä hävisi veksiin. Ei ole normaalia, että koko joukkue vemppaa samaan aikaan. Vielä mystisemmpää oli se, ettei sairastuneiden oireille löydetty mitään syytä, aivankuin oireet olisivat kadonneet matkalla leiriltä veksiin.

      Tässä vaiheessa aloin epäillä Hallin B-12 olevan ratkaisu mysteeriin. Yöllä tekeydyin sotilaspoliisiksi ja vaadin pääsyä halliin. Töhöt vartiomiehet ostivat nerokkaan hämäykseni. Hallin sisällä minun oli vaikea peittää järkyrtystäni. Vasemmalta puolelta litistynyt syliterimäinen hopeanharmaa alus kiilteli edessäni. Se leijui noin metrin korkeudella ilmassa piitttaamatta painovoimasta.

      Mutta alusta enemmän minua kauhistuttivat matalan hallin taaimaisella seinustalla sijaitevat pakastimet. Läpinäkyvän arkkupakastimen kannen läpi minua kyyläsi vihertävä lonkeroinen humanoidi. Toisesta pakastimesta tursui kuvottavaa löyhkää, joku töhö tykkimies oli unohtanut kytkeä pakastimen pistorasian seinään. Kompaniaamme kohdanneen salaperäisen tartunnan täytyy olla peräisin mädäntyneen humanoidin visvaisesta raadosta. Nappasin läheiseltä pöydältä inari ufo-tapauksen yksityiskohdat sisältävän paperinivaskan ja pakenin paikalta.

      Seuraavana aamuna minulla oli flunssainen olo, enkä kyennyt osallistumaan hiihtomarssille. Oireet tosin hävisivät nopeasti. Yritin hiippailla uudemman kerran hallin luo, mutta vartiointia oli tiukennettu.

      Vekaralla tapahtuu usein kummia, totuus on tuolla ulkona...

    • erakko91

      Satun itse asumaan lähellä tätä vt5. Paikkaa... se oli ennen valtatien korjausta kyllä suolavarastona ja siinä kuorkkeja meni sisää ja tuli ulos. Mutta kun tietä siirrettiin ja tämä kyseinen paikka jäi sivutielle loppui kuorkkien ajot ja sinne ilmestyi kaivon renkaita aidaksi ja parakki. Uteliaisuuttani kertan kävin kurkkaa parakin ikkunasta ni siel näky m05 puku naulakos ja telinees rynkky mut ei ihmisiä. Ja joku muutama kuukaus takaperin siihe etee oli pysähtyny auto ni poliisit käänty sinne sivutielle ja kävi häätää nää uteliaat. Eli pv:n jotai juttujaha siel on samoten siin lähel pertunmaalle päi ajaes on joku paikka myös mut siitä mul ei tietoa ole "VIELÄ".

    • jibohob

      Mitkäs Tiltun kätyrit täällä kirjoittelee, tuollaiset pitäisi taluttaa isolle hakkuuaukealle ja antaa pajukepillä selkään ja jättää kesähelteellä sinne ilman kenkiä.

      • erakko91

        No siinähän tuut ensin ehtii täältä ja vaikka sattusit löytää ni voi olla kyyti kylmää tuollasille. Kyllä näit paikkoja on suomen itsenäisyyden säilyttämisen kannalta jo kartotettava siltä varalta et suomi natoo liittyy jollon puolustusvoimista tulee yhtälailla uhka kuin venäjästä kiitos jenkkien... niitä öljyn perässä saapastelijoita ei suomi kaipaa mutta eihän kansa tätä älyä kun pitää päivästä toiseen lukea ja uskoa kaikkea iltapulu lehtien liikkeelle laittamaa propagandaa.


    • jibohob

      Turpa kii tiltun kätyrit!

    • jibohob

      Minäkin tiedän missä ko. luolia on mutta en kerro.

      • NukkuvaTiedustelija

        Löyty tuo erakon mainitsema sisäänkäynti kaivonrenkaineen ihan NSA:n lempityökalu googlen, tarkemmin street view palvelun avulla.


    • Kosteusvaurioita

      Venakoilla on maksullisia luolia.

    • NäinOnMarjatPisteFi

      Salaiset varastot pystyy paljastamaan yllättävän helpolla keinolla.

      Tsekkaa kuva, saatat arvata niksi.

      http://yle.fi/uutiset
      /supistukset_tasmentyivat_irtisanomisilta_valtytaan_ahtarissa/5468199

      Kerron myöhemmin ellette itse keksi....

    • Ededed

      http://yle.fi/uutiset
      /supistukset_tasmentyivat_irtisanomisilta_valtytaan_ahtarissa/5468199


      Kopioikaa koko linkki osoitesivulle

    • Salattomia

      No mitä salaisialuolija ne olisivat jos sinäkin ne tietäisit!

      • Ededed

        Kyllä ne vaan ovat oikeasti salaisia mutta vain pieni sisäpiiri tietää että jos tieviitta onkin mustapohjainen ja siinä on leijonalogo (ks. linkin kuva) ja jos siinä vielä lukee että "räjähdelaitos" ja jos kaiken huipuksi viitan näyttämän tien päästä tulee aidattu alue ja suljettu portti vastaan niin kyseessä on 100-varmasti alue joka on jossain tekemisissä Pv:n kanssa.


    • tietoalöytyy

      Presidentin asunnolta Mäntyniemestä lähtee merenalainen kiskotunneli ruotsiin. Se on yksikiskoinen ja tarkoitettu tärkeiden henkilöiden liikkumiseen vaikeina aikoina sekä myös elintärkeiden asekomponenttien kuljetukseen. Tunnelia rakennettiin 19 vuotta ja se valmistui vasta 2012. Myanmarilaiset työntekijät kuljetettiin työmaalle umpipakettiautoissa ja he työskentelivät maan alla viikon vuoroissa, yöpyen Mäntyniemen halleissa. Pienoisrautatietä testataan kahdesti vuodessa ajamalla päästä päähän.

      • lässytpelastetaan

        Uskomatonta paskaa.


    • hogoxaviwas

      No kai ne hieman salassa yritetään pitää, ei kai niistä aivan julkisesti huudella ja merkitä suurilla kylteillä että "tässä armeijan ammusluola".

      Suuret määrät tavaraa on hieman vaikea pitää salassa nykypäivänä mutta onko se nyt tarvekaan, kaikkihan tietää että armeijoilla on varusteita, ammuksia yms sotateollisuuden tuotteita varastoissaan.

      • josjokunyttajuaa

        Erttäin asiallisesti kirjoitettu, eikä housut tutisten pelkäävällä apinan rääkäisyllä kuten suomi-kp tuolla alussa.
        Enemmän pelätkää helvettiä, kuin sitä, että joku maanalainen salaisuus paljastuu maan päällä, koska kaikki salaisuudet paljastetaan kuitenkin tuomiopäivänä, jolloin on tämän planeetan lapset leikkinsä leikkineet.
        Naurettavaa tyhjän huitomista tämän kaikki on. Tuolla porukka paskoo housihinsa, jos jotain salaista paljastuu esim. venäläisille ikäänkuin näillä olisi valta vallata koko avaruus sillä tiedolla. Ja presidenttien kiidätys turvaan johonkin hevon kuuseen, kun sota tms. alkaa? Naurettavaa. Paimen ei jätä laumaansa. Mitä sanotaan palkatusta paimenesta? Lauma ei ole oma, oma henki tärkeämpi.
        Vituttaa ja ällöttää tietääkin, että jossain tuolla on olevinaan helvetin tärkeitä natsa ukkoja, jotka on pelaavinaan kovaa peliä esim. usa:n kanssa. Missä olisi yksikään, joka voisi ilman apinanraivopelkoa kertoa asiallisestia asioista, kun useilla usko asian tärkeyteen saa tunteet pintaan - tyhjän takia. Maiden valtion liput ovat osa kulissia. Raha on yhtä tyhjän kanssa. Se, millä todella on merkitystä, on se, mikä tuolla ulkona on elävää.
        Se, että venäjä valtaisi suomen. Entäs sitten? Onko armeijan usko aseissa, salaisuuksissa ja natsoissa? Kun näistä asioista puhutaan, ja ihmiset haluavat vastauksia, pitäisi niitä antamassa olla korkea upseeri, jolla on omia lapsia, ja joka siis tietää miten lapsille selitetään asioita.


    • Olisikivatietää

      Oikeasti paljon kiinnostavampaa olisi tietää, onko itänaapurilla ase-ja ammusvarastoja Suomen alueella.
      Mielenkiintoisia alueita ovat Seutula ja Pasila, siis lentokenttä ja päärautatieristeys. Ja toki Turun sisääntuloväylän saaret.

    • konspiraatioko

      ..nuista tiedä mutta Suomihan on vuonna 2015 tehnyt USA:n kanssa kahdenkeskisen puolustussopimuksen kriisitilanteessa. Vastineeksi Suomi antaa USAn asevoimille ulkosaariston saaria käyttöön tukiasemien ja tutka-asemien perustamiseen venäjän toimien varalle. USA tulee "vierailemaan" laivaston aluksilla Suomessa muutamia kertoja. Maajoukkojen yhteisharjoitukset oli ensimmäinen merkki tästä sopimuksesta. Ja kun Suomi hankkii uudet hävittäjät, kiväärit, tykistön kuorma-ammukset ja ohjukset USAsta on tämäkin selkeä merkki että sopimus on tehty. Muukin kalustohan on jo täysin USA yhteensopiva, esim lentolaivueiden ilmatankkaukset ja lentäjien vaijerilaskeutumistaidot (vrt. Lentotukialus). Talvella 2017 tulee PV järjestämään arktisen sodankäynnin kursseja USAn ammattisotilaille. Ja kohta on Ivalon kairassa täys tukikohta kaikessa hiljaisuudessa valmis. Vai mitä arvelette että Koppelon kairassa tehdään aidan takana. Keskellä ei mitään vedetään ranteenvahvuista valokuitua ja securitas vartioi...??

      • eienempää

        Hohhoijaa menkää nukkumaan.


    • Hra.spy

      LOL

    • 44693643

      Tässä aivan lähellä on jo ihme luola, luolan ovea ei juurikaan älyä jos ei satu aivan pahki kävelemään, en tiedä mikä luola tuo on, olisiko joku armeijan varasto, oven sain auki ja pimeässä haparoin peremmälle ja siellä oli aivan kuten käsikranaatteja luolan perillä puisissa laatikoissa, otin pari mukaani ja ulkona katselin niitä ja ne olikin perunoita, ehkä jotain lapin puikulaperunaa. Naapuri vaan huuteli että "mene *elvettiin sieltä *aatanan hiippari, pudotin "käsikranut" maahan ja juoksin karkuun.

    • iugiugiug

      haluan kyrpää, en pillua

    • luottamuksellistatietoa

      Salainen on salainen.Ne jotka tietävät salaisuuden eivät kerro siitä näillä palstoilla sen paremmin kuin muillakaan.

    • örkkilö

      Löytyy luolia, no prob.

    • jepenköllikkä

      en tiedä luolista mutta itse olen luolamies.

    • o98ijongy8g

      varusmies aikana kuulin että lpr:n lähialueella olisi sairaalatilat louhittuna kallioon. sinne tuodaan sitten ukkoa järviset jalassa.

      • Anonyymi

        Vanha tarina. Kuulin saman jo v91.


    • g8r7gydes

      Höpö höpö, noita juttuja intissä kuuli kaikenlaisia, Upinniemessäkin kiersi huhu että Venäläiset sotavangit kummittelee Eteläkärjessä, varastoaluetta ei enää uskaltanut kukaan kiertää pimeällä yksin vaan oli laitettava parivartio ja Hilan mummosta oli myös kauhutarina jota jokainen jutun kertoja väritti omilla "tiedoillaan".

      • lämäri88

        Kyllähän siellä kummittelee muttei venäläiset. Siellä ne II/98 mortit vaeltelee rauhattomana jotka eivät koskaan kotiutuneet. Näille I/18 alokkaille ei asiasta uskalla edes vihjata sillä niiltähän menee vetelät housuihin. Tuttu reservin alikki jutteli pari vuotta sitten että hänen inttiaikoinaan komennuksella Upinniemessä ollessa auton moottori alkoi pitämään ihmeellistä valittavaa ääntä yhtäkkiä aina tietyssä kohtaa. Jotain siellä taatusti on.


    • tiemestari

      Nämä valtateiden varsilla olevat kalliotukikohdat liittyvät 50-60-luvulla rakennettuun valtatieverkostoon, hiekkasiiloja ja myöhemmin myös suolaa varastoitu. Näiden käyttö loppunut 90-luvun puolella. Osa on saatu myytyä yksityisille.

    • Needtoknowbasic

      On niitä ydinsodan varalle rakennettuja luolavarastoja ympäri Suomenniemeä,puolustusvoimat ei haluakaan että suuri jengi saa niistä tietää,sitten jos sota tulee ko alueen sotajoukot saa sijainnit tietoonsa,asiat ja kalusto sekä henkilösuojat pysyy tällä tavalla parhaiten salassa.

      • gtyuoik

        Totta!
        Sinnekkään ei pääse suojaan kuin valitut.
        Loput jää ulkopuiolelle..


    • Stoinus

      Miksi venäjä ei aio sotia suomen urhoiden kanssa on syy että liian lähellä piataria"leningrad" tai moskova, ei kannata koska suomen kanssa on menneisyys ja verinen, miksi lähteä tekemään tyhmiä virheitä uudelleen kun suomella on länsi status eu lippuineen, nykyaikaiset aseet. parempi olla hyvääpataa.

    • Anonyymi

      Sorasiilo.

    • Anonyymi

      On näitä ja laajalti, mutta ei niistä huudella julkisesti. 1940 -luvulla alettiin jo varautumaan uuteen sotaan. Välillä on ollut rauhallisempia aikoja, mutta ennakkoon varautuminen on jatkunut kaikki nämä vuodet ja jatkuu tulevaisuudessakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe