Père Kermann's Absinthe

fjwieoruogh

niin kannattaakohan tuota ostaa pullo?

Père Kermann's Absinthe,  0,7 l,    35,70e
     Slaur Chauvet , Ranska,  60%,  sokeria 3 g/l
     Turkoosi, terävä, voimakas, yrttinen.
     E 102, E 131

että onko kukaan maistanut tuota absinthea, ja kannattaisiko ostaa?
ja miten ja millaisesta lasista absinthea juodaan?


tossa vielä absinthesta tietoja:
Absintin maustamiseen käytetään mm. koiruohoa (Artemisia absinthum),
anista, korianteria, fenkolia ja lakritsia. Juoman kehitti Ranskan
vallankumousta Sveitsiin paennut tri Pierre Ordinaire vuonna 1792. Hän
testamenttasi tämän terveysjuomansa reseptin taloudenhoitajalleen, joka
puolestaan myi sen Henri-Louis Pernod'lle. Juoma saavutti valtavan suosion
1800-luvulla varsinkin taiteilijapiireissä, joissa sitä kutsuttiin
lempinimellä "La fée verte" (vihreä haltijatar) juoman inspiroivan
vaikutuksen takia. 1900-luvun alussa raittiusliike puolestaan antoi
absintille nimeksi "Vihreä hulluus", koska väitettiin, että absintti
aiheuttaa hulluutta. Tästä seurasikin, että absintti kiellettiin useissa
maissa, esim. Yhdysvalloissa (1912) ja Ranskassa (1915). Ranskalainen yhtiö
Slaur Chauvet aloitti absintintuotannon uudelleen vuonna 1999 ja tuottaa
sitä EU:n määräysten mukaan. Absinthea on saanut ostaa myös suomesta vuodesta 200 lähtien

15

2864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abs

      Muutama pätkä:

      Absintti: Absintti on vahvaa (n. 60%), epämääräisen vihreää tai sinertävää alkoholijuomaa, mikä on ollut huomattavan pitkän aikaa kielletty. Nykyisin Absinttia voi ostaa laillisesti myös Suomessa ja kyseisen taiteilijoiden juomana pidetty mm. Koiruoholla maustettu viina on maineensa veroinen. Puhtaalla Absintilla saatu humalatila on huomattavan omituinen ja eroaa tavallisesta humalasta epämääräisellä tavalla. Absintti pitää juoda raakana, mutta sokeripalalla maustettuna, minkä oikeaoppinen sekoittaminen Absintin sekaan raskaassa humalassa on varsinainen taidonnäyte. Jos välttämättä haluaa lantrata Absinttia, niin parhainta on ananas-täysmehu.


      absintti
      vihertävä likööri, jonka mausteena käytetty koiruoho on myrkyllinen ja aiheuttaa mm. hallusinaatioita ja pitkäaikaisessa käytössä mm. näköhäiriöitä, kouristuksia ja älykkyystason laskua; juoman valmistus ja myynti on tämän vuoksi kielletty useissa maissa"


      Koiruoho on lääkekasvi, joka on maailman vanhimpia rohdoksia. Pienissä määrin käytettynä se vaikuttaa etenkin ruoansulatusta edistävästi ja ruokahalua parantavasti, mistä syystä sitä käytetään aineksena vermuttiin ja monenlaisiin muihin ruokailun yhteydessä tai ruoan edellä nautittaviin "ruokaryyppyihin". Kasvin saksankielinen nimi onkin "Wermut". Aikaisemmin se oli myös suosittu matolääke. Liian suurina annoksina ja jatkuvasti käytettynä koiruohon sisältämä tujoni on myrkyllistä, aiheuttaen ruumiin ja sielun vaurioita (l. hermostohäiriöitä), myös pysyviä. Sen vuoksi onkin eräs hyvin suosittu, etupäässä koiruohosta valmistettu liköörilaji, Absintti, useissa maissa kiellettyä tavaraa. Absintin aineksina on 100 spriilitraa kohti n. 2,5 kg koiruohoa, 6 kg fenkolia (mistä johtuu juoman voimakas aniksentapainen maku ja tuoksu), sekä tislauksen jälkeen lisättyinä mausteina vielä sitruunamelissa ja iisoppi

    • kiinankaali

      Juoman nimi on muuten absintti suomeksi ;)

      Absintti on aika omalaatuisen makuinen, joku tykkää ja joku ei. Vaikea sanoa etukäteen, pidätkö juuri sinä siitä vai et... suosittelen, että maistat baarissa etukäteen.

      • gkaergljaergklj§

        myydäänkä sitä baareissa miten yleisesti?
        ja minkäköhänlaisissa baareissa sitä voisi olla?


      • kiinankaali
        gkaergljaergklj§ kirjoitti:

        myydäänkä sitä baareissa miten yleisesti?
        ja minkäköhänlaisissa baareissa sitä voisi olla?

        Enpä osaa oikein sanoa, miten yleistä se on, mutta kyllä sitä ihan varmasti joistakin baareista löytyy. Teinihelveteistä tuskin löytyy, mutta hyvin varustetuista baareista pitäisi löytyä. Kannattaa kysellä!


      • erghperkpghkio
        kiinankaali kirjoitti:

        Enpä osaa oikein sanoa, miten yleistä se on, mutta kyllä sitä ihan varmasti joistakin baareista löytyy. Teinihelveteistä tuskin löytyy, mutta hyvin varustetuista baareista pitäisi löytyä. Kannattaa kysellä!

        maistoin nyt lauantaina sitä: ei kyllä mitään herkkua oikeastaan ollut, mutta ei sitä oikein tarjoiltukkaan: laittoi vaan lasiin 4cl.
        kun eikös se pitäisi tehfä sillein että sytyttää tuleen ja liekissä polttaa sokeri vai?


      • kiinankaali
        erghperkpghkio kirjoitti:

        maistoin nyt lauantaina sitä: ei kyllä mitään herkkua oikeastaan ollut, mutta ei sitä oikein tarjoiltukkaan: laittoi vaan lasiin 4cl.
        kun eikös se pitäisi tehfä sillein että sytyttää tuleen ja liekissä polttaa sokeri vai?

        ...suomalaisissa baareissahan ei väkevää alkoholia saa tarjoilla enempää kuin 4 cl kerralla. Absinttia voi kyllä juoda ihan sellaisenaankin, mutta tuo sokeri-sytytysjuttu on ihan yleinen tapa - jotkut ilmeisesti sytyttävät itse alkoholinkin palamaan. Omasta mielestäni ei kylläkään ole mitään järkeä polttaa alkoholia pois ;)


    • absintheuse

      Aito absintti valmistetaan tislaamalla ainakin seuraavasta kolmesta yrtistä: anis, fenkoli ja koiruoho. Yksikin jos puuttuu niin resepti se muuttuu eikä ole absinttia tuotos. Voidaan toki valmistaa absinttia laittamalla väkevään alkoholiin mainittujen yrttien öljyjä, mutta korkealaatuisimmat valmistetaan tislaamalla. PK Alkossa on roskaa. Absintilla ei ole muita vaikutuksia kuin alkoholilla yleensä eikä ole ollutkaan. Asiaan ei vaikuta se, että (EU:ssa) nykylainsäädäntö ei määrittele tarkasti, mistä ja miten absintti tulee valmistaa. Vaikka liottaisi koiruohoa viinassa niin että vedet silmistä vuotaa kun sitä haistaa, tulee siitä lähinna mahavaivoja (onkin lääkeyrtti ollut ruoansulatuksen ongelmiin, ei raskaana oleville naisille sopiva).

      • absintheuse

        absintin yrtit liotetaan 85...90% alkoholissa noin vuorokauden, tislataan liotuksen tulos, kierrätetään osa tisleestä takaisin pannuun, laimennetaan (leikataan?) vedellä lopputuotos 45...72%:iin, värjätään Artemisia ponticalla (ei pontikalla joka on kirkasta).

        Siis yrteistä ei tietenkään tehdä alkoholia vaan erotetaan maku ja aromi alkoholin kanssa tislaamalla.


      • absinthe absintti absinth
        absintheuse kirjoitti:

        absintin yrtit liotetaan 85...90% alkoholissa noin vuorokauden, tislataan liotuksen tulos, kierrätetään osa tisleestä takaisin pannuun, laimennetaan (leikataan?) vedellä lopputuotos 45...72%:iin, värjätään Artemisia ponticalla (ei pontikalla joka on kirkasta).

        Siis yrteistä ei tietenkään tehdä alkoholia vaan erotetaan maku ja aromi alkoholin kanssa tislaamalla.

        Pernod Fils -rekonstruktio PF1901 -absintti, joka on vanhan ranskalais/sveitsiläisen reseptin mukaan asianmukaisesti tislaamalla valmistettua, on muuten tosi hyvää. Juon parastaikaa...

        Taitaa tämä absintti olla tislattukin alkuperäisillä laitteilla?


      • Pernod Ricardin
        absinthe absintti absinth kirjoitti:

        Pernod Fils -rekonstruktio PF1901 -absintti, joka on vanhan ranskalais/sveitsiläisen reseptin mukaan asianmukaisesti tislaamalla valmistettua, on muuten tosi hyvää. Juon parastaikaa...

        Taitaa tämä absintti olla tislattukin alkuperäisillä laitteilla?

        valmistamaa, mitä tarkoitat alkuperäisillä laitteilla?

        P-R valmistaa vain sitä kehnohkoa pernod aux extraits d'absinthe 68% jota saa kapakoistakin.

        PF1901:tä valmistaa Jade Liqueurs Ranskassa. Ne käyttävät kyllä vanhoja tislauspannuja tai miksikä niitä kutsutaan. Mutta ne eivät ole Pernod Fils'n peruja...


      • on Jadea kyllä
        Pernod Ricardin kirjoitti:

        valmistamaa, mitä tarkoitat alkuperäisillä laitteilla?

        P-R valmistaa vain sitä kehnohkoa pernod aux extraits d'absinthe 68% jota saa kapakoistakin.

        PF1901:tä valmistaa Jade Liqueurs Ranskassa. Ne käyttävät kyllä vanhoja tislauspannuja tai miksikä niitä kutsutaan. Mutta ne eivät ole Pernod Fils'n peruja...

        Pernod-Ricard valmistaa nykyisen absintti-irvikuvansa öljyistä sekoittamalla. Vanhat Pernod Filsin absintintislauslaitteet taisivat siirtyä Espanjan Tarragonaan, kun absintinvalmistus Ranskassa kiellettiin 1912 vai oliko se 1915.


      • valmistaa sitä
        on Jadea kyllä kirjoitti:

        Pernod-Ricard valmistaa nykyisen absintti-irvikuvansa öljyistä sekoittamalla. Vanhat Pernod Filsin absintintislauslaitteet taisivat siirtyä Espanjan Tarragonaan, kun absintinvalmistus Ranskassa kiellettiin 1912 vai oliko se 1915.

        Halvemmaksi tulee valmistaa se panemalla vain öljyjä alkoholin sekaan. Parempaa ja aidompaa se uus Pernod-68 on kuin jotkut King of spititsit. Jos haluaa yrteillä aromatisoitua viinaa voi itse maustaa. Raaka viina on vielä ainakin niin halpaa että jos ei maistu hyvältä niin voi kaataa viemäriin .


      • ja sassiin sittenkin
        absinthe absintti absinth kirjoitti:

        Pernod Fils -rekonstruktio PF1901 -absintti, joka on vanhan ranskalais/sveitsiläisen reseptin mukaan asianmukaisesti tislaamalla valmistettua, on muuten tosi hyvää. Juon parastaikaa...

        Taitaa tämä absintti olla tislattukin alkuperäisillä laitteilla?

        Olisi se jotain, jos saisi Duplais Balancea (60% vol, valm. Matter-Luginbühl, Sveitsi) Alkoon. Prosenttimäärä ei ole esteenä siis ja hintakin olisi kohtuullisempi kuin Jade-absinteilla. Tai miksei verte ja blanchekin (72%), se vasta ilahduttaisi. Voisihan siihen hyllynreunaan laittaa lapun, että panette sitten jääkylmää vettä sekaan 3-4 -kertaisesti.

        http://www.duplais.de/


    • on roska-absinttia

      on ns. ordinarie-absinttia, joka tehdään aromaattisista aineista (öljyistä) alkoholiin sekoittamalla. Se on kehnoimmasta päästä, ehdottomasti, eikä sen perusteella kannata tehdä johtopäätöksiä liialti. Se ei sisällä anista kuin nimeksi, eikä yrttisyydellä juhli, päinvastoin.

      Absintti on näet juoma, jota ei valmisteta ripauttamalla hieman aineksia viinan sekaan vaan tarkkojen reseptien mukaisesti, jos halutaan kunnolliselta maistuvaa, tuoksuvaa, autenttista tuotetta. Öljyistä sekoittaminen ei ole sinänsä väärin, jos suhteet ovat kohdallaan. Parhaat absinttilaadut on poikkeuksetta kuitenkin valmistettu tislaamalla absinttiyrttien ja raaka-alkoholin seos hitaasti, useampaan kertaan. Reseptit ja menetelmät ovat tallessa mm. de Brevans´n ja Bedelin käsikirjoissa (englanninnoksina nähtävissä www.oxygenee.com).

      • vahinkoja

        mainittakoon, että öljyistä alkoholiin sekoittamalla saatavat juomat on tehtävä oikeista ja puhtaista raaka-aineista ja tarkasti ylittämättä mittasuhteita. Ylityksestä nim. voi seurata maksa- tai munuaisvaurioita tai muita pysyviä haittoja, ellei pahempaa (mutta ei minkäänlaisia "trippejä").


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3362
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3157
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2648
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1465
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe