"Huonoin" Queen-levy?

mr. Farenheit

Mistä Queenin levystä pidätte vähiten? Vastaan itse Hot space(yllätys,yllätys!).. Kyllähän levy sisältää hyviäkin kappaleita mutta karmeimmillaan Staying powerin ja Body languagen tasoista sontaa.. Tais olla Queenin huonoin kausi tämä Game-Hotspace-works-aika?

12

1045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sammy who was low

      ... The Works, A Kind Of Magic ja The Miracle. Toki onhan näilläkin levyillä joitain helmiä, kuten Keep Passing The Open Window, It's A Hard Life, Friends Will Be Friends. Was It All Worth It yms. Mutta kokonaisuutena ovat minusta jotenkin epä-queenimaisia. :( Freddien virtuoosimaiset säveltäjänkyvyt, jotka viimeisinä vuosina kuitenkin re-aktivoituivat, eivät olleet tuona kautena parhaassa mahdollisessa vireessä.

      Hot Spacessa, vaikka Staying Power, Dancer ja Body Language eivät minuakaan miellytä, on jotenkin taustalla kuitenkin sitä 70-luvulla vaikuttanutta Queen-henkeä (näkyy tosin enepi konserteissa kuin noilla tuolla levyllä). Innuendo on kuitenkin kunniallinen päätös Freddien uralle ja kuuluu minunkin Top 5 Queen-levyihin.

      70-luvun levyistä huonoin minun makuuni on ehkä A Day At The Races, jostain syystä, en tiedä miksi. Mutta ei se oli missään nimessä paska...

      • sisälsi

        sentään yhden kunnolla rullaavan kappaleen, aloitusbiisin tie your mother down... mutta sitten alkoi ote lipsua, seuraavilta levyiltä ei jäänyt oikein mitään mieleen. Hot Spacekin oli muuten surkea, mutta Under Pressure on kyllä hyvä. Siitä eteenpäin levyt olivat vähän epätasaisia, sisälsivät paljon hyviä mutta myös heikompia biisejä... vasta Innuendolla kaikki toimi taas. Se oli kyllä, kuten sanoit, kunniakas päätös komealle uralle.


    • Soul Brother

      Levy, joka on kaikkein vähiten viettänyt aikaa levylautasellani on Flash Gordon Soundtrack. Tiedä sitten, tekeekö se siitä huonoimman?

      Täysin paskaa Queen-levyä ei olekaan, mutta Greatest Hits III vie tittelin "turhin Queen-julkaisu kautta aikojen".

    • Great King Rat

      Enpä osaa sanoa.. Kuuntelen jokaista levyä aina jonkin aikaa, ja sitten muuttuu. Joihinkin levyihin rakastun aina uudelleen, joitakin kuuntelen vain silloin tällöin.

      Minun Queenin kuunteluni alkoi siten, että kuulin Show Must Go On:in radiossa, ja siitä huokui tunteita ja karismaa. Yritin löytää kyseistä kappaletta kotoa, mutta löysin 'vain' Greatest Hits 1:n. Ensimmäinen kappalehan sillä on Bohemian Rhapsody, ja ensimmäinen ajatus, joka minulla tuli kappaleesta mieleen, oli että "hei, tuo on ihan kuin Liisa Ihmemaassa!"x) Tiedän, ihan hullulta kuulostaa:) Mutta sitten kuuntelin sitä levyä lapi pari kertaa, ja aloin jo ymmärtää sitä musiikkia. Se oli siis ensimmäinen levy, johon rakastuin!
      Seuraavaksi löysin Greatest Hits 3:n hyllystä. Sitä siirryin kuuntelemaan, ja sitten tämä taas jatkui, kun sain lisää levyjä. Miracleen olin tosi rakastunut, mutta enää ne NIIN paljoa. Queenin musiikkia en lakkaa kyllä rakastamasta!

    • eikukkaan

      Staying power ja Action this day olisi olleet hyviä biisejä, jos ne olisi levyllä vedetty yhtä tiukasti kuin lavalla. Hot space olisi kaivannut myös toisen rokkibiisin "Put out the fire" lisäksi, esim. "I go grazy" olisi olisi ryhdittänyt ko. levyä kivasti.

      Levyllä oli myös selkeästi valittu väärät soittimet, jos olisi jätetty torvet ja saksofonit pois ja pistetty lisää kitaraa A-puolen biiseihin ja päästy lähemmäs "Dragon attack" meininkiä, eli funk-hard rokkia, niin se olisi voinut jopa toimia.

      Silloin Hot space olisi voinut olla jopa edelläkävijä-albumi, koska vuosikymmenen lopulla heavy-funkista tuli kova sana Extremen ja RHCP:n ansiosta. Valitettavasti sorruttiin perinteiseen discoiluun.

      Mikäli Flash Gordon unohdetaan, niin mielestäni The Works oli kuitenkin heikoin albumi muutamasta hyvästä biisistä huolimatta. Lähinnä itsensäkopioinnin takia: "Hard life" on kuin toisinto "Play the game"sta, "Man on the prowl" muistutta "Crazy little thing"in liveversiota jne.

      • Sammy who was low

        "Hard life" on kuin toisinto "Play the gamesta"

        Nämä ovat makuasioita. Minusta Hard Life on kuin toisinto paria vuotta vanhemmasta Life Is Realista. :D


      • jupiter68

        Queenin rikkaus on juuri siinä, että kaikkea kokeillaan ja tehdään niin laadukkaasti kuin vain on mahdollista.
        Freddie sanoi, että jos joku levy on samantyyppinen kuin edellinen - hän iskee hanskat tiskiin.
        Edelleen sanoi, että Queen on kuin Cecil B.DeMille rockissa, aina vain tekee asiat paremmin ja näyttävämmin.


      • Jazz..
        Sammy who was low kirjoitti:

        "Hard life" on kuin toisinto "Play the gamesta"

        Nämä ovat makuasioita. Minusta Hard Life on kuin toisinto paria vuotta vanhemmasta Life Is Realista. :D

        on tehty samalla "kaavalla" kuin The Game.

        Bändi palasi tutulle ja turvalliselle "myyvemmälle" linjalle Hot Spacen discokokeilun jälkeen.

        Olen samaa mieltä ylempänä kirjoittavan kanssa siitä, että It´s A Hard Life muistuttaa Play The Game kappaletta ja Man On The Prowl kopioi ainakin idean Crazy Little Thing Called Love biisistä, jos ei heti muusiikillinen kopio olekaan ;)


      • Soul Brother
        Jazz.. kirjoitti:

        on tehty samalla "kaavalla" kuin The Game.

        Bändi palasi tutulle ja turvalliselle "myyvemmälle" linjalle Hot Spacen discokokeilun jälkeen.

        Olen samaa mieltä ylempänä kirjoittavan kanssa siitä, että It´s A Hard Life muistuttaa Play The Game kappaletta ja Man On The Prowl kopioi ainakin idean Crazy Little Thing Called Love biisistä, jos ei heti muusiikillinen kopio olekaan ;)

        "Olen samaa mieltä ylempänä kirjoittavan kanssa siitä, että It´s A Hard Life muistuttaa Play The Game kappaletta ja Man On The Prowl kopioi ainakin idean Crazy Little Thing Called Love biisistä"

        Ja listaan voisi lisätä vielä Keep Passing The Open Winwowsin, jossa on tyylillisesti ja musiikillisesti jotain samaa kuin Don't Stop Me Now'ssa. (siis jotain muutakin samaa kuin että molemmat ovat pianovetoisia nopeatempoisia popkipaleita. :)

        Onhan se tosiaan karu tosiasia, että Hot Space jäi Queenin viimeiseksi musiikilliseksi kokeiluksi. Hot Space -katastrofin jälkeen uusia musiikkityylejä ei enää kokeiltu, vaan bändi otti varman päälle ja teki myyvää kasaripoppia, tosin omaan eleganttiin tyyliinsä. Tässä muuten varmaan syy myös siihen, miksi nykyään monet pitävät Queenia nimenomaan 80-luvun popbändinä. Anyway, vioistaan huolimatta The Works ei mielestäni ole lainkaan huono levy, ja itse asiassa pidän melkein kaikista levyn biiseistä, vaikka 70-luvun puolivälin kulta-aikaan levyä tuskin kannattaa lähteä vertailemaan. Levyn löyhänä teemana toimiva vuoropuhelu humaanien arvojen ja nyky-yhteiskunnan kovien arvojen välillä toimii monella tasolla, kuten muistaakseni jossain aikaisemmassa keskustelussa jo esitin.


    • Hannie

      Olen samaa mieltä siitä, että 80-luvun alku oli kokonaisuutena eika epäkiinnostava. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että minut Made in Heaven jätti kylmäksi. Siinä on "faninäkökulmasta" kiinnostavaa materiaalia, mutta biisien taso on epämääräinen. Vähän jäi sellainen maku, että Freddien kuolemaa kaupallistettiin vähän turhan läpinäkyvästi.

      Jos jotain jäähyväislevyideaa kaivataan, niin Innuendo teki jo tehtävänsä. Siinä kuultiin vahvaa, surumielistä, pateettistakin Queenia parhaimmillaan. Made in Heavenin materiaali istuu mielestäni parhaiten kokoelmiin, extramateriaaliksi, keräilykamaksi. Albumina se on juuttaan keskinkertainen.

      • Janzu

        ...Freddie ei olisi kyseisen tasoista albumia ikinä julkaissut.


    • Memento89

      Mitä mieltä olette Queenin kahdesta ensimmäisestä levystä Queen ja Queen 2 ?. Ne ovat erikoisia, hieman naiveja ja varmasti jakavat mielipiteitä. Itse pidän niistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      696
      5380
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3347
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2593
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2419
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe