Kuinka valitaan vaihto-oppilaat?

Hakijan äiti

Heippa!
Haluaisin tietää, jos joku viisaampi voisi neuvoa, kuinka vaihto-oppilaat valitaan. Tyttäreni (16) on jo vuosia ollut kiinnostunut Japanista ja sen kulttuurista ja kielestä.Lukion aloitettuaan lupauduimme kustantamaan hänelle vaihto-oppilasvuoden Japanissa, jos hän sinne pääsee. Hänen tavoitteenaan on oppia Japanin kieli ja käy tällä hetkellä japaninkielen kurssia. Ainut vaihtoehto jonka tiesimme, oli Rotary ja sinne tyttäreni myös teki hakemuksen. Haastattelu sujui siihen nähden hyvin, että
jännitys pisti kieltä hieman solmuun. Haastattelussa tyttäreni oli yksin, jotta haastattelijat kuulevat asiat hänen omasta suustaan. Viikonloppu meni ja maanantaita odotettiin innostuksen vallassa. Tyttäreni hyvä ja samanhenkinen ystävä oli myös tehnyt hakemuksen ja oli haastattelussa. Maanantaina jännitys oli jo niin kova, että koulussa alkoi itkunpurkaukset, koska vastausta ei kuulunut ja ystävä oli saanut myöntävän vastauksen aikaisemmin samana päivänä. Kotiin tultuaan tyttäreni haukkui itseään typeräksi ja idiootiksi, joka ei varmasti pääsisi ikinä mihinkään, koska olisi niin tyhmä. Myöhemmin hänelle soitettiin ja päätös oli kielteinen... Syyksi sanottiin, että ei mahtunut mukaan...
Joten, onko meillä muuta mahdollisuutta? Pettymys oli niin suuri, etten ole koskaan kuullut sellaista itkua ja nyt hän haluaa olla rauhassa omassa huoneessaan. Itse tunnen olevani voimaton sanomaan mitään.... Voisiko joku viisaampi neuvoa, kuinka tästä jatketaan ja onko vielä toivoa...

16

11541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuleva vaihto-oppilas

      Kannattaa kokeilla myös muitakin järjestöjä kuin Rotareita. Esimerkiksi AFS ja YFU lähettävät vaihto-oppilaita Japaniin. Näiden jäejestöjen kautta lähteminen on kylläkin kalliimpaa, mutta todennäköisyys valituksi tulemisesta on myös suurempi.

      • Kyllikkiina

        Olen huomannut, että rotaryn kautta otetaan usein suhteilla.


      • vaihtari

        Kannattaa todellakin vielä muidenkin järjestöjen kautta hakea! Rotareiden kautta pääsyprosentti on aika pieni muihin verrattuna. Suosittelen AFS:ää!! Se ei ole kauppallinen järjestö eikä näin maksa perheille vaihtarin ottamisesta. Tällöin perheet haluavat ottaa vaihtarin juuri sen kokemuksen, eikä rahan takia. YFU toimii myös näin. Itse olen AFS:n kautta lähdössä ja mielestäni se oli paras jäejestö! hintaan sisältyy eniten, kuten valmennukset, viisumit ja koulukirjat, mitä muut järjestötö eivät maksa. AFS:n hakukausi japaniin vuodeksi 2008-2009 alkaa nyt tammikuussa mutt akannattaa laittaa hakemus ajoissa koska japaniin paikkoj aon vähän (AFS:llä n. 10) Menkäähän käymään osoitteessa www.afs.fi ja ei muuta kun hakemus jo menemän! (:


      • YFU:n kautta lähtevä
        Kyllikkiina kirjoitti:

        Olen huomannut, että rotaryn kautta otetaan usein suhteilla.

        Totta.


    • ex-vaihtarijärjestötyöntekijä

      Tyttäresi on varmasti ollut hyvä hakija, mutta esimerkiksi Japaniin on sen verran vähän paikkoja (näin luulisin, sama pätee myös Australiaan ja Uuteen seelantiin), että sinne voidaan valita vain muutama kaikista hakijoista. On hyvä hakea myös muiden järjestöjen kautta, jos se vielä onnistuu! Kielellä ei pitäisi niin suurta ongelmaa olla, että sen takia olisi hakemus hylätty, sillä Japania ei nyt luonnollisesti osaa lukiolainen vielä niin hyvin... kieltä sinne mennään oppimaan! Muuta en oikein osaa sanoa, kuin että hakee uudelleen ensi vuodeksi, ellei ole jo liian myöhäistä? Kannattaa panostaa hakupapereihin, ja haastattelussa tuoda esille, miten paljon oikeasti haluaa lähteä. Kypsyyttä arvostetaan, kuin myös sitä että on realistinen kuva vuodesta. Toivottavasti teillä tärppää, pidän peukkuja :)!

    • n.n.

      Rotaryt ovat hyväntekeväisyysjärjestö, jossa paikalliset Rotaryt kustantavat vaihto-oppilaan ylläpidon, koulutuksen sekä antavat taskurahaa.

      Haastattelussa pitää osoittaa olevansa reipas, fiksu ja kykenevä vastaamaan vaikeampiikin asioihin. Esimerkiksi voidaan kysyä "Mitä mieltä olet Yhdysvaltain ulkopolitiikasta?" Tähän voi vastata miten vaan, mutta ehdottoman väärä vastaus on että "Mua ei politikka kiinnosta."
      Aloittajan tyttärellä kieli on saattanut mennä solmuun juuri näissä vaikeissa kysymyksissä, kuten useimmilla 16-vuotiailla. Hakijat on usein aika tasavahvoja ja näillä vaikeilla kysymyksillä erotellaan jyvät akanoista.

      Koulumenestys ei ratkaise, mutta hyvä olisi olla luokkansa parhaan kolmanneksen joukossa.

      Hakemukseen kannattaa satsata. Jos on suosittelijoita(esim. oma opettaja tai rehtori), niin se on plussaa.

      Hakemuksessa kannattaa mainita joku urheiluharrastus. Varsinkin USA:ssa tykätään urheilijoista.

      Lisäksi vaikuttaa(vaikkei sitä ääneen sanottaisikaan) se, jos vanhemmat ovat vastavuoroisesti valmiit ottamaan kotiinsa ulkomaisen vaihto-oppilaan esim. 4 kuukaudeksi, silloin kun oma lapsi vaihdossa. Tai miksei muulloinkin. Siinäkin oppii paljon Japanilaisesta kulttuurista, jos ottaa vaihto-oppilaan perheenjäseneksi.

      • sisäpiiri

        Jos otat vaihtarin sovit ja suplaat hyvin etukäteen voit onnistua pääsee minne vain.
        Muuten Rotarien valinta systeemiin ei kannata luottaa,päätökset ailahtevia.
        Itse vaihtarivuosi kyllä toimii.


    • vastausta

      Hei!

      Kuuluuko miehesi Rotareihin? Oletteko olleet aktiivisesti aikaisemmin mukana Rotareissa? Oletteko valmis ottamaan vaihtarin perheeseenne? Nuo kolme asiaa ovat melkeinpä ainoita mitä siihen tarvitaan. Tärkein ehkä ensimmäinen ja kolmas ainakin oman kokemuksen mukaan.

    • laskea

      noin kypsymatonta nuorta viela minnekaan ulkomaille yksin. Japani on senverran kaukana etta voi tulla monet itkunpurkaukset joita ei mamma sitten ole lievittamassa.
      Tassa taisi olla onni onnettomuudessa.

      • noin helppoa

        Arvioda jonkun kypsyys,miksi kutsutaan haastatseluun tai ei siellä jo kerrota mitä avuja puuttuu.
        Ai niin se imago,ja mitä aiemmin jotkut jo arvelivat.
        Kypsät aikuiset tekevät järkevästi perusteltavia päätöksiä?
        Aikusena senkin ymmärrän,ainakin jos minusta
        tulee ROTARY


    • sasae

      Japaniin ei tule Suomesta montaa vaihto-oppilasta, ja on alusta asti selvää, että samasta koulusta ei kahta oteta Rotarien kautta. Jompi kumpi oli siis pakko pudottaa pois, ja se on voinut olla tosi pikkujuttu, mikä tiputti tyttäresi. Tyttäresi ei siis ollut välttämättä huonompi.

      Mielestäni Japaniin voi tulla ihan yksityisestikin, jos saa jotenkin sen järjestettyä. Kyselepä vielä eri Japanin ystävyysseuroista, olisiko vinkkiä. Eikä Japaniin tulo tähän kaadu. Tyttäresi voi esim. lähteä Suomessa yliopistoon opiskelemaan jotain japaniin liittyvää, ja hakea yliopistovaihtoon tänne tai vaikkapa Kioton teeseremoniakoulutukseen, johon myönnetään vuosittain yksi stipendi suomalaiselle.

      Terveisin,
      Sasae Tokiosta

    • perusteista

      Onko mahdollista että tyttäresi on haastattelussa kertonut olevansa halukas lähtemään vain ja ainoastaan Japaniin? Rotareiden kautta lähdettäessä on nimettävä 3 maata, joista mihin hyvänsä voidaan lähettää. Jos maavaihtoehtoja on vain yksi, on selvä että nuori ei tule valituksi.

    • tuleva vaihtari

      olen lähdössä vaihtoon rotareitten kautta ensi syksynä. suhteita ei ole ollenkaan, kukaan sukulainen tai tuttu ei ole rotareissa mukana, isosisko tosin oli pari vuotta sitten rotareitten kautta vaihdossa mutta se ei auta asiaan millään lailla, sillä tavallaan rotarit ovat jo "sponsoroineet" yhden meidän perheestämme. meille ei todennäkösisesti ole tulossa vaihtaria kotiimme. hakijoita oli lähiklubiimme kolme ja vain yksi valittiin.

      rotary-vaihtarin pitää olla mm. sosiaalinen, iloinen, suvaitsevainen, aktiivinen ja valmis lähtemään mihin maahan vain. hän edustaa suomea ulkomailla. yleensä yksi rotary-klubi lähettää vain yhden vaihto-oppilaan vuodessa, joten kaikki eivät voi päästä.

      • hehee

        Tietenkin juuri näin,kaikki hakijat lähes ton
        täyttää.Toi ei vaan lähellekään riitä,ainakaan japaniin.Rotary yhteydet,tulevan vaihtarin hoito
        ensin sovittuna niin on jotain mahkua.
        Esim supatat jonkun perhe/sukulais tms tutun
        rotaryclubin nuorisovaihtoasiamieheksi ja junailette tulevan vaihtarin majoituksen jne.
        Näin se menee.
        Niin muuten miks toi ylempänä hakee sijoitusperheitä.
        Tietenkään kaikki ei voi päästä,mutta valinnan
        pitäisi perustua avoimesti ilmoitettuhin seikkoihin,näin ei useinkaan ole.


    • Education

      Vaihto-oppilasjärjestöjä on mm. AFS, ASSE, EF, EXPLORIUS, STS, YFU, ROTARY, TR, INTO, UP Education. Eli siis kyllä mahdollisuuksia löytyy jos on lähdössä vaihto-oppilaaksi :)

    • lähtisin jos voisin

      YFU:lla on vielä paikkoja ensi vuodelle, lähtö maaliskuussa 2013.

      Mahdollisuus hakea 1000€ apurahaa!:))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe