Voyager nykii

voikusta kärsivä

Minulla on 2.4 vm-02 manuaali ja auto on nykii välillä aika voimakkaasti. Tulpat ja johdot vaihdettu, mutta toimenpiteillä ei ole ollut vaikutusta. Tulppia vaihdettaessa yksi tulpista oli melko musta. Sen olen laittanut merkille, että kylmällä koneella ajettaessa nykiminen on voimakkaampaa. Onko kellään kokemuksia tai tietoo mikä mättää?

12

7220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Family

      Mulla sama juttu. Tulppien ja johtojen vaihdosta ei ollut mitään hyötyä. Kaksi tulppaa oli päässyt kastumaan, mutta vaihto ei vaikuttanut nykimiseen.
      Huohotinputki myös ok, ei ollut sylkenyt roinaa ilmansuodattimeen.
      Kylmällä koneella tai vesisateella tuppaa nykimään enemmän :-/

    • ex voyager

      samat oireet oli mullakin samanlaisessa autossa kuin teilläkin, joten tiedän miten käy hermoille joten osanottoni siitä.

      Eli kumminkin, autooni vaihdettiin tulpanjohdot kaikkiaan 3 kertaa, mitä se minulla oli. heikoimmat johtimet kesti alle 20tkm ja aina nykimisen syy oli kumminkin tulpan johdot.
      Eli veikkaan että syy on kumminkin niissä.
      Voikun perusluonteeseenhan kuuluu aina pieni nykiminen, mutta tuo johdin vika aiheuttaa terävää ja n siinä matkanopeudella 80-100km/h ja kiihdytyksessä ja vedätyksessä tapahtuvaa terävää ja nopea katkomista.
      Autohan on muuten hyvä mutta hiukan laduton eräiltä osin ja kallis pidettävä, koska huoltaminen ja varaosat ovat älyttömän kalliita ja se huono puoli vielä että niitä tarvitaan usein.

      • jjames

        joo kyllä itsekkin piti siirtyä ulkomailta hommaamaan varaosat. Tähän mennessä on säästyä tullut jo ihan mukavasti että voi ihan kehua.. :)


    • GV2000

      Kai tulpan johdot ovat tarpeeksi kaukana konepellistä (eristematto välissä) ja moottorin rungosta niin ettei läpilyöntejä pääse esiintymään. Moottorin ilmansuodatin on varmaan vaihdettu.

      Onko nykiminen niin voimakasta ettei se voi johtua ilmastoinnista. Pienillä kierroksilla moottorista irtoaa niukasti tehoa varsinkin kylmänä. Ilmastointikompressorin päälle/pois kytkeytyminen tuntuu silloin pieninä nykäyksinä.

      Jos ilmavirtauksen säädin on tuulilasille puhaltavissa asennoissa, niin ilmastointi on päällä. Jos ilmastoinnin ohjauksessa on vikaa, niin se voi olla aina päällä.

    • suodatin,

      kannattaa myös vaihtaa.

    • 3.3

      Kannattaa vaihtaa 3.3 automaattiin...jaksaa kulkea nykimättä ilmastointilaite päälläkin....

      • "halpoja"

        korjausohjeita tulee. taidat ollakin oikein tosi asentaja.


    • GV2000

      Musta tulppa viittaa liian rikkaaseen seokseen. Tosin luulisi useamman tulpan mustuvan.

      Voisiko vika olla lambda anturissa ja seos sen vuoksi liian rikkaalla. Käytä korjaamolla testissä tai mittaa oskilloskoopilla lambda anturin johtoa. Siellä pitäisi näkyä vähintään 2 Herzin siniaaltoa kuumalla moottorilla 2000 rpm kierrosluvulla. Voi näkyä jo tyhjäkäynnilläkin. Jos taajuus on alle herzin, niin lambda anturi ei toimi enää kunnolla. En ole tuota Voyagerissa testannut, mutta oletan toiminnan olevan samanlaista kuin muissakin autoissa.

      Ainakin Bosch lambda anturien pitäisi olla kunnollisia. Löytyisiköhän merkkiliikkeen lisäksi tuolta sopivia www.vpv-motorracing.com ja www.motonet.fi.

      • sen lambdan

        toiminnan, pystyy ihan tavallisella yleismittarillakin mittaamaan, mV asteikolla.ja mitä nykimiseen tulee, niin ainakin omassa 2,4:ssa,syyksi on aina selvinnyt läpilyönti tulpanhatun ja tulpan eristeosan välistä. ongelmasta pääsee, kun voitelee tulpan eriste osan lämmön kestävällä rasvalla. miksei sitä vois laittaa suoraan tulpanhatun sisäänkin, kohtuudella tietenkin.ise käytän molykoten laakerirasvaa, joka kestää lämpöä aivan tolkuttomasti. eikä idea ole ihan esson baarista keksitty, eräs ruotsalais merkki, KÄSKEE laittamaan juuri kyseistä molykotea, tulpan eristeisiin vaihdon yhteydessä. juuri läpilyönnin ehkäisimeksi. kyseessä kylläkin maakaasu moottori, mutta sytytys järjestelmä samanlainen kuin bensa koneissakin.


    • myjuhani

      Minulla on Chrysler Voyager Family 2.0 -98, ajettu nyt 200000 km. Saksasta vuonna 2004 tuotu ja autoliikkeestä ostettu. Vaihdelaatikko kunnostettu 2006, jarrut eteen uusittu 2007, nokkahihna vaihdettu 2008 ja nyt nykimistä korjattu vaihtamalla tulpan johdot tulpat ja puola. Puolan vaihto uuteen poisti jatkuvan nykimisen kierroksilla 1500-3000. Moottorin ollessa kylmä ja kun lähden heti liikkeelle voi vielä nykäillä mutta kai tämä nyt on sitten se tyyppivika. Kun painaa silloinkin reippaammin kaasua ei se tunnu nykimiseltä. Mutta lämpimänäkin nykimistä tuntuu, kun yrittää ajaa säästeliäästi hyvin pienellä kaasulla, vetääkö vai eikö vedä. Harmi en taida saada chrysleriani täysin nykimättömäksi!?

    • Voyageristi

      Vanha foorumi mutta, vastaan kaikkiin haulla liittyvään. Jos tulpat ja johdot kunnossa, nin seuraava on egr venttiili.... Se oli se alkuperäinen tekijä ainakin omassa 3.3. 2001 vuoden voyagerissä. No, tuli siinä tosin vaihdettua TPS, MAP anturi turhaan, sekä suorasytkä puola turhaan. Lambdan vaihto osu kohilleen kun autolla vedetty 275 000 kilsaa eikä koskaan vaihdettu. Lambdan vaihto vaikutti suoraan kulutukseen, sekä siihen, että pakoputkesta ei tule sitä paskan hajuista pakokaasua. Vaikutti suoraan tohon. Saas nähdä paljonko kulutus tippuu lisää kun tulppasin egr:n. Aiemmin kun tankkas 20 egellä nin pääs about 60 kilsaa, nyt pääs lambda vaihdon jälkeen about 90 kilsaa... Katotaan sitten paljon egr tullpaus tekee kilsoja lisää... Mutta näin meitin hyrslerin kohdalla...

    • Voyageristii

      Ja siis nykiminen / nypyttäminen hävis täysin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      220
      1774
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1764
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      323
      1328
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1249
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      129
      1234
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      1223
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1135
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1067
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      67
      1043
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      94
      1026
    Aihe