hei! auttakaa hyvät ihmiset! ostin pantteri duo- karkkipussin ja nyt aloin epäilemään saanko sitä syödä? kun se sisältää "tulisia salmiakkilakuja", mutta tuoteselosteessa ei ole vehnäjauhoja...on mm. vehnätärkkelystä ja lakritsiuutetta! osaisko joku auttaa?
saanko syödä..
apua kaipaava!
4805
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 4
Vanhimmat
"Vehnätärkkelyksestä on teollisesti poistettu gluteeni niin, että se täyttää voimassa olevan gluteenittoman tuotteen määritelmän vaatimukset. Luontaisesti gluteenittomat jauhoseokset eivät sisällä vehnätärkkelystä.
Jotkut erittäin herkät keliaakikot, esimerkiksi ihokeliaakikot, voivat tarvita luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota. Luontaisesti gluteenittomassa ruokavaliossa ei käytetä vehnätärkkelyspohjaisia jauhoja eikä näistä valmistettuja tuotteita."
Jos olet gluteenittomalla ruokavaliolla, voit syödä vehnätärkkelystä. Jos olet luontaisesti gluteenittomalla, et voi syödä kyseistä tuotetta. Lakritsiuute on tietääkseni ihan vaaratonta.
sitten myös ostaa niitä panttereita, jos ne kerran on gluteenittomia. En ole pussia tutkinut, kun oon ajatellu, että ei kelpaa, koska tavallisissa panttereissa kyllä on vehnäjauhoa.
no toivotaan, että näissä nameissa ei ole gluteiinia...mietityttää vaan noi salmiakkilakut...mut tuoteselosteessa ei kyllä ole vehnäjauhoja..
http://www.fazermakeiset.fi/user/default.asp?id=3780&site=2
tuolta erityisruokavaliot ja siitä vain tarkistamaan mitkä on fazerin mukaan gluteenittomia! Niitä on muuten huomattavan paljon. Pantteri Duo ei tuon listan mukaan ole gluteeniton...