Plussat ja miinukset

SaiPa: SaiPa on toinen keskikastin joukkue, joka toimii kuitenkin varsin rajallisilla resursseilla Pelicansien tapaan. Koska rahaa ei ole käytössä paljoa, niin menestys perustuu joukkueessa tehtävän työn laatuun ja laatu on Lappeenrannassa hyvää. SaiPan osakkeita nostaa vielä se, että joukkue menetti monta keskeistä pelaajaansa viime kauden jälkeen. Silti moni rivimies on onnistunut nostamaan profiiliaan.

Pelicans: Pelicans on ollut toinen alkukauden yllättäjä keikkuen ihan sarjan kärkipäässä- Oikeastaan lahtelaisten alkukautta voisi kuvailla täydelliseksi ilman viime aikojen tappioita. Joukkue pn parantanut sijoitustaan ilman suuria satsauksia. Alkukauden positiivisin yllättäjä.

Blues: Blues tuntuu päässeen eroon jokakautisesta alisuorittamisesta. Joukkue enemmän menetti kuin sai huippupelaajia ja siitä huolimatta sijoitus sarjassa on parantunut viime kauteen verrattuna. Joukkueen alkukautta parantaa vieläpä se, että Blues on kärsinyt loukkaantumisista enemmän kuin mikään muu joukkue sarjassa. Kaukalossa sitä ei ole huomannut. Heikkilä se jatkaa laadukkaan työn tekemistä.

Jokerit: Kannattaa muistaa ettei Jokerit yltänyt viime kaudella pleijareihin ja tällä hetkellä joukkue painaa ihan sarjan terävimmässä kärjessä. Profiilin nosto on siis huimaava.

HPK: Jukka Jalosen työtä voi vain ihailla. Sarjan ylivoimaisesti paras valmentaja tekee laatutyötä kaudesta toiseen. Kerho oli kauteen lähtiessä poikkeuksellisessa asemassa. Joukkue oli hallitseva mestari ja edelliskausista poiketen joukkue lähti kauteen ennakkosuosikkina. Joukkueen rakentaminen oli tehty aiempia kausia nimekkäämmistä pelaajista. Silti ei ole tarvetta ylenkatsoa hämeenlinnalaisten suorituksia. Hallitsevana mestarina ei ole helppo pelata, mutta Kerholta se näyttää luonnistuvan varsin mainiosti.

Kärpät: Kärpät menetti 5 pelaajaa NHL:ään ja kaksi pelaajaa Lukkoon. Vahvistuksia palkattiin silti maltilla. Varsinkin puolustuspää on nuorentunut, mutta siitä huolimatta joukkue on tällä hetkellä piikkipaikalla. Kärpät toki lähti sarjaan yhtenä ennakkosuosikeista ja on vastannut huutoonsa hyvin, ehkä himpun verran odotettua paremmin.

HIFK: Hifkin alkukausi on lievästi positiivinen. Kilpeä himmentää pari rumaa tappiota ja Pelicansin murskavoitto ei ihan helpolla unehdu. Joukkue kuitenkin menetti viime kaudesta ykkösnyrkkinsä ja valmentajansa, mutta on siitä huolimatta pysynyt tiukasti kärkikuusikossa. Saavutus on kelpo luokkaa ja Hifkillä on mahdollisuudet vaikka mihin asioiden loksahdellessa kohdalleen. Joukkueen kohdalla avainkysymys on avainpelaajien terveystilanne.

KalPa: KalPan tilanne on kutakuinkin plus-miinus 0. Viime kauden heittopussi alkaa nyt osoittaa kuuluvansa liigaan. KalPa on selvästi kehittynyt viime kaudesta, mutta niin oli syytäkin. Joukkue on myös uusiutunut varsin rajusti, joten parantuneet otteet eivät ole mikään itsestäänselvyys. Joukkue teki myös harvinaisen onnistuneen valmentajanvaihdoksen.

- Tappara: Tappara on ollut lievä pettymys. Joukkue on toki kahdesti niistänyt sarjaa johtavan Kärpät, mutta aivan saman tasoisia otteita ei ole esitetty muita joukkueita vastaan. Tapparalla on sarjan paras sentteriosasto ja sen pitäisi näkyä otteissa etenkin kun ylivoimaa pelataan nykyisin paljon. Tämän ruhmän pitäisi olla pari pykälää korkeammalla sarjataulukossa. Jos sarjan alku olisi sujunut normaalisti, niin todennäköisesti niin olisikin.

-- JYP: JYP on pelannut hieman alakanttiin alkukautensa. Joukkueella on toki ollut huolensa loukkaantumisten suhteen, mutta esitykset ovat olleet vaisuhkoja. Alatalo on taikonut edellisillä kausilla enemmän vaatimattomasta materiaalista, nyt sellaista ei ole tapahtunut. Joukkueella on edellytykset parempaan, mutta maksimissaankin sijat 6-8 olisivat huippusaavutus jyväskyläläisille.

--- TPS: TPS teki melkoisen nimekkäitä hankintoja täksi kaudeksi. Siitä huolimatta joukkue on jokseenkin sillä samalla sijalla kuin viime kauden päätteeksi. Tepsi ei myöskään menettänyt pelaajamarkkinoilla ketään profiilipelaajaa, joten sijoituksen pitäisi olla sarjassa ylempänä. Valitettava tosiasia taitaa olla, että joukkue on valahtanut sarjan keskikastiin, eikä pysty sieltä nousemaan juurikaan tämän ylemmäksi.

---- Ilves: Ilves lähti kauteen suurin satsauksin ja suurin odotuksin. Kuitenkin Ipa teki sen virheen, että uudisti joukkuetta liian kovalla kädellä ja siten tuhosi kaiken pitkäjännitteisen työn, jota seurassa tehtiin edellisellä kaudella. Ilveksen kaudesta voi tulla melkoisen raskas ja pettymysten täyttämä. Viimeisestä pleijaripaikasta käydään kova taisto tälläkin kaudella.

----- Lukko: Lukkoon pätee pitkälti samat asiat kuin Ilvekseen. Tosin uudistus oli jopa rajumpi, sillä pelaajistoa uudistettiin surutta ja samalla pistettiin valmennuskin uusiksi. Näin rajun uudistamisen vaarana on, että joukkue muuttuu kokonaan virkamieskiekkoilijoiksi, eikä kellään syki rinnassa Lukko-sydän. Ihmetryttää se miksi kaikki pitää pistää uusiksi, eikö riittäisi, että vain ne toimimattomat osat. Lukon asemaa toki hankaloittaa epäonnistumiset mnaalivahtipelissä.

------ Ässät: Sarjan viimeisenä on viime kauden hopeajoukkue. Tämä taitaa olla yksi kaikkien aikojen hurjimmista (tai kurjimmista) pudotuksista. Ässien tilanne ei kuitenkaan ole niin kurja mitä sarjataulukko näyttää. Joukkueessa on potentiaalia ja jopa pleijarit ovat mahdllisuuksien rajoissa. Maalivahtipeli on vain saatava kuosiin ja mieluummin heti eikä viidestoista päivä.

2

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärppäfani-

      arvioissa. Oikeastaan ihmetyttää vain se, että sanot Tapparan sentterikalustoa kovimmaksi.

      Jari Viuhkola > Petri Kontiola
      Michal Bros > Quinn Hancock
      Kalle Sahlstedt ~ Stefan Öhman
      Tommi Paakkolanvaara > Jonas Enlund

      Viuhkola on ehdottomasti kokonaisuutena arvokkaampi pelaaja kuin Kontiola, ainakin vielä. Maailmanmestari Brosilla lienee enemmän annettavaa kuin Quinn "nobody" Hancockilla. Sahlstedt on kuulunut liigan ehdottomiin eliittipelaajiin aikanaan ja ratkonut mestaruuksia TPS:ssä ja Ruotsissa. Öhmanilla ei ole vastaavia meriittejä. Paakkolanvaara on kokeneempi kuin Enlund, joka ei taida vielä olla oikein liigaan kypsynyt? En tiedä Enlundista mitään, mutta olettaisin näin ja turvaudun tilastoihin.

      Näin lähinnä tilastoihin ja oletuksiin pohjautuen. Peliäkään en ole tällä kaudella nähnyt, heh.

      • Pröttörööt

        Jari Viuhkolaa olisi parempi vertailla Ojasen Janneen, joka vaikuttaisi ottaneen Tapparan ykkössentteryyden. Jannehan on fyysisempi, parempi avaamaan ja kokeneempi, Viuhkolalla parempia kikkoja. Jannella on myös enemmän meriittejä ja hän on parempi aloittamaan. Ojaselle 3-2

        Kontiola on puoliverinen, tykkää pelata sentterinä, mutta se on vähän niin ja näin mitä siitä tulee, tykkää liikaa kiekosta.

        Stefan Öhman on tällä hetkellä Tapparan paras maalintekijä, hänkin on pelannut enemmän laidassa kuin keskellä. Stefan on parempi aloittamaan kuin Michael Bros, mutta muuten Bros parempi.4-1 Brossille.

        Kalle Sahlsted on vanhanajan sentteri, kuten myös Quinn Hancock. Teknisiä syöttökoneita.
        3-2 Sahlstetille

        Tommi Paakkolanvaara on pelannut kauemmin liigassa, Jonas Enlund rookie-pelaaja, saavutuksena yksi rangaistuslaukauskilpailumaali. Taitava kaveri, hänestä kuullaan vielä.
        Paakkolanvaarakin nousee varmasti, mutta ei niin paljoa kuin Enlund.
        3-2 Enlundille.

        Kokonaisuus: Kärpät voittaa näiden neljän sentterin kisan, mutta Tapparalla on antaa vielä huippusentteri sen lisäksi.

        Tapparalla on periaatteessa neljä ykkössentteriä ja yksi nelossentteri, joten kokonaisuus menee Tapparan hyväksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1640
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1313
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1238
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1045
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      152
      1010
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      994
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      882
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      60
      851
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      816
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe