Astma koira-allergiaksi??

Jaakko

Onko astmaatikolla mahdollista elää sisäkoiran kans samassa asunnossa??? ulkona asustelevien koirien kans ei ole havaittu ongelmia niiden kans ollessa!!??? voiko ajan kuluessa ilmetä koira-allergiaa vaikka nyttemmin ei allergiaa ole havaittu???

5

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietenkin

      Siis tietenkin jos koira on sisällä niin se jo lisää astmaatikon astman oireilua ja lisää riskiä astman pahenemisesta ja kyllä astman rinnalle voi kehittyä myös koira-allergia vaikka allergiaa ei toistaiseksi ole havaittu.

    • astmaatikko, mutta

      se on sisäsyntyistä astmaa. Minulla on 2 koiraa, isoakin vielä (Kultaista noutajaa) jotka ovat sisäkoiria ja nukkuvatkin vielä samassa sängyssä kuin minä. Astmani on hallussa.

    • myös koira

      Hei!

      Minulla epäillään tällä hetkellä astmaa. Sitä ei vielä ole diagnosoitu, mutta koelääkitys on meneillään. Minulla on koira, mutta en ole allerginen sille enkä millekään muullekaan. Kyseessä ilmeisesti ns. sisäsyntyinen astma. Lääkärien mukaan koiraa voi hyvin pitää. Ei mitään estettä.
      Tottakai kaikenlaisia pölyjä kannattaa astmaatikon välttää, mutta koirasta ei tarvitse luopua. Onneksi ! Lääkärin mukaan se ei vaikuta mahdolliseen astmaani mitenkään.

      • lääkärin "lupa"

        pitää eläimiä (koira ja 2 kissaa), mutta olen kyllä huomannut oireiden niistä ja etenkin koirasta, pahenevan, vaikka allergiaa ei millekään ole. Kyllä se henki paremmin kulkee kaukana elukoista. Hirveitä pidetään eläimet-ei pidetä -ajatuksia... Kai se on yksilöllistä miten käy.


      • Speedball
        lääkärin "lupa" kirjoitti:

        pitää eläimiä (koira ja 2 kissaa), mutta olen kyllä huomannut oireiden niistä ja etenkin koirasta, pahenevan, vaikka allergiaa ei millekään ole. Kyllä se henki paremmin kulkee kaukana elukoista. Hirveitä pidetään eläimet-ei pidetä -ajatuksia... Kai se on yksilöllistä miten käy.

        Kärsin lapsena koivu- ja heinäallergiasta ja sen aikaisten ohjeiden mukaan mitään lemmikkieläimiä ei saa kuulemma pitää.

        Alkoi epäilyttämään nuo ohjeet teini-iässä, joten hakeuduin kesätöihin eläinten hoitajaksi. Ei tullut mitään oireita vaikka karvaa ja pölyä oli työtiloissa. Heinävarastossa käynti tuotti kylläkin jotain astmaattisia oireita.

        Kissoja minulla on ollut jo monta vuotta, eikä niistäkään mitään oireita ole tullut. Viime kesänä oli erään sukulaisen lapsi meillä viikon kylässä ja jouduimme järjestelemään hänelle erillisen huoneen missä voi nukkua ja missä kissa ei oleskele. Kissa-allergia oli kuulemma diagnosoitu. Käytännössä poika oli päivisin kissan kanssa tekemisissä, mutta ei tullut minkäänlaisia oireita.

        Lääkärit usein liioittelevat noita allergioita. Jos on testeissä näkynyt yliherkkyyttä jollekin, niin sitten sitä allergeenia pitää välttää kaikin tavoin. Käytännössä tuo yliherkkyys voi olla jotain pientä nuhaa, mikä hoituu antihistamiineilla. On tietenkin vakaviakin allergioita, mutta ne huomataan kyllä ilman mitään testejäkin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      448
      2185
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      223
      1946
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1271
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1247
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      40
      1114
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      64
      1045
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe