Kun ei huvita

mann,

Kirjoitan täällä ihan ensimmäistä kertaa.

Kiinnostaisi tietää että löytyykö täältä ketään joka tuntee samalla tavalla kuin minä.

En tiedä mikä mua vaivaa mutta mua ei huvita tehdä paljon mitään. Joitain harvoja asioita jaksan tehdä ja ne kiinnostaa mua, mutta ihan yleisesti ottaen mä en oikeen jaksa tehdä mitään. Mä käyn töissä, urheilen, oon kavereiden kanssa yms.. mutta mun aikaa vie tosi paljon mm. tietokonepelit. Yleensä ku mä pääsen kotiin niin meen suoraan koneelle eikä mua esim. kiinnosta pestä pyykkiä tai viedä roskia. Sitten yhtäkkiä mä huomaan että onkin jo nukkumaanmeno aika.

Mikä siinä on ku ei huvita tehdä mitään? Kaikki melkeinpä mitä mä teen, mä teen sen takia että on pakko. Tai no eihän mitään oo pakko tehdä mutta en mä muuten sais ruokaa, en olis terve, yms..

Mä saatan esim. pelaa 7 tuntia putkeen tietokonetta, koska mua ei huvita tehdä mitään muuta. Tuntuu että multa on jotenki elämän ilo kadonnu eikä vaan mikään oikeen enää kiinnosta. En saa mitään aikaseks vaikka haluisin. En saanu ees lukiota käytyä loppuun koska mua ei huvittanu. En mä halua pilata koko elämääni sillä ettei mua huvita tehdä mitään. Tätä menoa mä oon 3- kymppisenä samassa tilanteessa kuin nyt, ja siihen on vielä 6- vuotta aikaa. Mulla on kumminki haaveita, mutten jaksa tehdä mitään niiden eteen ku ei huvita.

6

2577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelaaminen vei syvälle

      minutkin, joten ymmärrän tilanteesi aika hyvin. Itse pelasin yöt, nukuin päivät...illat olin yleensä töissä. Rajat tulivat vastaan, kun sain paniikkikohtauksen ja toisen kerran migreenikohtauksen!

      Peleissä on saavuttamisen koukku...kaikki kentät ja bonus-hässäkät houkuttavat, lisäksi kaverista on pakko panna paremmaksi...näin se menee! Tällä hetkellä pelaan vapaa-aikana varovaisesti esim. PSP:tä, pleikka 2:sta ja Xboxia on tullut pelattua silloin, kun ohjelma-anti on köyhää! Yöllä ei kannata pelata, siinä menee polla sekaisin! Kaikki muu todellakin tuntuu tylsältä ja turhalta, jos pelaaminen on mennyt veriin, voisi puhua jopa riippuvuudesta!

      Sen neuvon annan, että jätä aluksi laitteet rauhaan ja tauon jälkeen pelaa ilman suorituspaineita korkeintaan 2-3 tuntia päivässä...tämän jälkeen lisää itsellesi sosiaalisia kontakteja (käy esim. bilettämässä)...kuuntele kehon ääntä ja jätä pelaaminen heti, kun ympäristö käy turhauttamaan...nuku tarpeeksi, älä pelaa unissasi...voimia sulle ja kaikille pelikoukussa oleville...entinen koukkupelaaja! ps. pelaamista en silti jätä koskaan!

    • nettiriippuvuus

      Eipä silloin muu enää huvita. Sääli, että annat itelles luvan lösähtää tietokonees orjaksi.

      Sulla on valinta vapaa. Joko pyristelet koneenorjuudesta eroon ja alat tehdä jotakin hyödyllistä omaksi parhaaksesi tai jatkat entiseen malliin. Jälkimmäisen vaikutuksesta vieraannut yhä enemmän oikeasta elämästä ja syrjäydyt. Oletko sitten muiden elätettävänä?

      Jos et yksin selviä eroon pääsystä, hae ammattiapua jostakin. Tässä maassa on muitakin, joilla lienee sama ongelma.

      • Speedball

        Alkuperäiselle kirjoittajalle:

        Sulla on depressio, tarkemmin sanoen epätyypillinen (atypical) depressio. Sen tunnunpiirteitä on just noi motivaation ja innostuksen puute ja et koe mitään asiaa tässä elämässä mikä toisi sulle nautintoa. Käsite depressio on tosi laaja ja siihen kuuluu monenlaisia oireita, epätyypillinen depressio on vaan yksi monista osa-alueista, siihen ei kuulu esim. ahdistuksia lainkaan vaikka niitä pidetään "tyypillisenä" depression oireina.

        En osaa neuvoa muuta kuin että koita etsiä jokin arkielämän ulkopuolinen harrastus tai mielenkiinnonkohde. Depressiolääkkeet auttaa tuohon myös, mutta voi vaatia kokeiluita löytää se mikä just sulle sopii. Sanon vaan että terkkarista ei ole mitään apua, jos olet todella pahassa pulassa niin varaa aika yksityiselle psykiatrille.

        Tässä on heitetty kehiin syitä peliriippuvuudesta, vaikka kyse ei ole siitä. Depressio kalvaa ihmisen sisältä ontoksi, niin että jää vain se ulkokuori. Ulkokuori voi sitten tehdä vaikka mitä, koska sen on pakko kuluttaa aikaa jollain tavalla. Peliriippuvainen keksii syitä miksi vois pelata vaikka 24h/vrk. Masentunut ihminenkään ei voi olla ilman virikkeitä, itse tuijotan TV:tä puoli vuorokautta, koska se on joku mihin olen jäänyt tän sairauden takia kiinni.

        Mä tiedän missä jamassa sä suunnilleen olet, itse olen käynyt saman läpi silloin nuorena. Jos päätät hakea apua julkisen terveydenhuollon kautta (mihin sulla on oikeus!), niin se vaatii hieman ponnisteluja. Helposti luullaan että epätyypillinen depressio on vaan joku "teini-iän kehitysvaihe", vaikka se on iso ongelma elämässä! Kun haet apua niin muista painottaa miten paskana sä oikesti olet noin niinkuin henkisesti, vaikka ei mitään ahdistuksia olisikaan.


      • Geelitön

        Tässä maassa ei juuri tarvittaisi ammattiauttajia, jos ympärillä ei pyörisi äärimmäisen onnistuneita ja taitavia oman ja toisten elämän mestareita. Korvia ja olkapäitä ei näillä menestyjillä ole, eipä liioin kykyä asettua empaattisesti toisen ihmisen asemaan.
        Onnea ja menestystä vaan osaaville, taitaville ja menestyville pintaliitäjille. Toivottavasti rakennekynsi ei koskaan lohkea tai geeli lopu, ettei vaan tulisi traumoja. Tosin silloin voi aina maksaa terapiaistunnoista.


    • ei kiinnosta

      Ensin ei huvittanut vastata, mutta päätin kuitenkin sanoa että olen aika samassa tilanteessa. Olen kai nettiriippuvainen. Avovaimon mielenterveysongelmat on saaneet minut pakenemaan nettiin. Tapaan kavereita, urheilen, teen vähän töitä, mutta opiskeluja en ole hoitanut ollenkaan. Vituttaa ja oon allapäin.

    • viisaus:

      Ihminen on onnellinen vaan silloin kun on juuri rakastunut ja silloin alkuvaiheessa kun tällainen suhde on kypsynyt molemminpuoliseksi seurusteluksi. Muuten elämä on lähinnä paskaa tai tasapaksua. Rakkaus varmaan motivoisi sinuakin, saisit jonkun muun "pakkomielteen" kuin tietokonepelit. mutta miksi sun tarvitsisi ennen sitä rakkaan löytämistä luopua palaamisesta?

      Elämä on. Tee sitä mikä tuntuu hyvälle. Ja yleensäkin hei aika harvaa motivoi siivoominen milläänlailla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe