Ruvettiin työporukalla ihmettelemään ammattinimikkeiden värikästä käytäntöä. Nykyään tuntuu olevan vallalla systeemi, että voit valita itsellesi mieleisen nimikkeen riippumatta siitä mikä koulutuksesi on.
Kuinka esimerkiksi mielenterveystyöhön suuntautunut lähihoitaja, voi käyttää itsestään virallisesti nimikettä mielenterveyshoitaja? Mielenterveyshoitajiahan ei ole käsittääkseni sitten -90 luvun alun jälkeen valmistunut...? eli samaan aikaan kun mielureiden koulutus päättyi alkoi lähihoitajakoulutus? Joten mielenterveyshoitajan tutkinto on erilainen koulutus kuin mielenterveystyöhön suuntautuneen lähihoitajan.
Itse olen sairaanhoitaja, joka on suuntautunut opinnoissa psykiatriseen hoitotyöhön, mutta en voi silti virallisesti nimittää itseäni psykiatriseksi sairaanhoitajaksi, sillä se on eri tutkinto.
Sinänsähän se on aivan sama, mitä titteliä kukakin käyttää. Eihän hoitotyötä ammattinimikkeellä tehdä vaan persoonalla ja asenteella, mutta jonkinlainen selkeys ammattinimikkeissäkin olisi kiva säilyttää.
Nimikkeiden käytöstä
37
6187
Vastaukset
- monenlaista titteliä
Niin, itse olen päivittänyt terv.hoit. opinnot sairaanhoitajaksi, koska vanhamuotoinen terv.hoitaja ei ollut sair.hoitaja. Todistuksessa lukee sairaanhoitaja, mielenterveystyö. Että sekö lienee sitten ammattititteli. Ammattini on nyt kylläkin ohjaaja.
- opiskelijan vika
Eihän se ole opiskelijan vika jos ei ole kunnollista ammattinimikettä keksitty.
Olen suuntautunut lähihoitajakoulutuksen jälkeen myös mielenterveyteen mutta en todellakaan tiedä mikä on ammattinimikkeeni. Sama juttu kun valmistuin asiakaspalvelu ja tietohallinnan koulutusohjelmasta jonka pitäisi korvata osastonsihteerikoulutuken. Meille ei osattu silloinkaan kertoa mikä ammattinimikettä tulisimme käyttämään, joten kyllä pitäisi ihan oikeasti saada jokin selvyys tuohon asiaan ja saada selkeät ammattinimikkeet erikoistumisjaksoille. Nyt tuntuu että olemme tuuliajolla ja vanhat työntekijät eivät osaa ottaa todesta ammattiamme . - se on ammattinimike
opiskelijan vika kirjoitti:
Eihän se ole opiskelijan vika jos ei ole kunnollista ammattinimikettä keksitty.
Olen suuntautunut lähihoitajakoulutuksen jälkeen myös mielenterveyteen mutta en todellakaan tiedä mikä on ammattinimikkeeni. Sama juttu kun valmistuin asiakaspalvelu ja tietohallinnan koulutusohjelmasta jonka pitäisi korvata osastonsihteerikoulutuken. Meille ei osattu silloinkaan kertoa mikä ammattinimikettä tulisimme käyttämään, joten kyllä pitäisi ihan oikeasti saada jokin selvyys tuohon asiaan ja saada selkeät ammattinimikkeet erikoistumisjaksoille. Nyt tuntuu että olemme tuuliajolla ja vanhat työntekijät eivät osaa ottaa todesta ammattiamme .hyvä opiskelija, sinun ammattinimikkeesi on LÄHIHOITAJA, that`s it. Ei siinä sen enempää...
- nimikkeiden käyttöä
Kyllä se niin on, että meillä Suomessa on ihan juridisesti suojattuja ammattinimikkeitä - ja sitten on rekisteröitäviä ammattinimikkeitä.
Eli jos väärinkäytöksiä ilmenee, niin niistä voi ilmoittaa eteenpäin. Voipa tehdä jopa rikosilmoituksen. Näin sanoo suomen laki.
Esimerkiksi `terapeutti`nyt on joka tätillä käytössä jos milläkin alalla, mutta se ei takaa yhtään mitään. Sen sijaan esim. psykoterapeutti on rekisteröitävä nimike, jota ei voi käyttää ellei ole asianmukaista koulutusta. - tässä linkissä
Terveydenhuollon ammattihenkilöt tilaston tiedot perustuvat Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO) ylläpitämään terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterin (TERHIKKI) vuoden viimeisen päivän tietoihin. TEO myöntää hakemuksesta ammatinharjoittamisoikeudet ja valvoo terveydenhuollon ammatinharjoittamista. Rekisteri käsittää kaikki Suomessa terveydenhuollon ammatinharjoittamisoikeuden saaneet henkilöt.
https://www.stakes.fi/FI/tilastot/aiheittain/Sosiaalipalvelut/ammattihenkilot_kasitteet.htm - lisää faktoja
Terveydenhuollon ammattihenkilöt
Terveydenhuollon ammattihenkilöistä säädetään laissa terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/1994) ja asetuksessa terveydenhuollon ammattihenkilöistä (564/1994).
Terveydenhuollon ammattihenkilöitä ovat
A. Laillistetut ammattihenkilöt
Laillistettuja ammattihenkilöitä, joille lain nojalla myönnetään ammatinharjoittamisoikeus, ovat lääkäri, hammaslääkäri, proviisori, psykologi, puheterapeutti, ravitsemusterapeutti, farmaseutti, sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, laboratoriohoitaja, röntgenhoitaja, hammashuoltaja/ suuhygienisti, toimintaterapeutti, optikko ja hammasteknikko (17 nimikettä).
Edellä mainittuja ammatteja saa säännönmukaisesti harjoittaa vain ao. laillistettu ammattihenkilö.
Terveydenhuollon oikeusturvakeskus myöntää hakemuksesta laillistuksen em. ammatteihin.
B. Luvan saaneet ammattihenkilöt
Terveydenhuollon oikeusturvakeskus voi myöntää ammatinharjoittamisluvan laillistuksen sijasta niille ulkomaalaisille, jotka ovat EU/ETA:n ulkopuolisen valtion kansalaisia ja jotka ovat suorittaneet ao. ammattiin johtavan koulutuksen muussa kuin EU/ETA-valtiossa.
Lupa on aina määräaikainen ja se voi olla rajoitettu tiettyyn ammattitehtävään.
C. Nimikesuojatut ammattihenkilöt
Ammattihenkilöitä, joilla on koulutuksensa perusteella oikeus käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä, ovat apuhoitaja, apuneuvoteknikko/apuvälineteknikko, hammashoitaja, jalkojenhoitaja, jalkaterapeutti, koulutettu hieroja, koulutettu kiropraktikko, koulutettu naprapaatti, koulutettu osteopaatti, kuntohoitaja, lastenhoitaja, lähihoitaja, lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja, mielenterveyshoitaja, mielisairaanhoitaja, perushoitaja, psykoterapeutti, sairaalafyysikko, sairaalageneetikko, sairaalakemisti, sairaalamikrobiologi ja sairaalasolubiologi (22 nimikettä).
Nimikesuojattujen ammattihenkilöiden ammateissa voivat toimia muutkin henkilöt, joilla on riittävä koulutus, kokemus ja ammattitaito. Heillä ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.
Terveydenhuollon oikeusturvakeskus merkitsee rekisteriin ammattinimikettä käyttämään oikeutetun ammattihenkilön.
http://www.teo.fi/uusi/suomi_1.htm- hoitaja hannele
Luin tekstin linkin takaa. Ymmärsinkö siis oikein? Henkilö joka on esim. lähihoitaja, voidaan siis palkata mielenterveyshoitajan toimeen jolloin hän tekee mielenterveyshoitajan työnkuvaa ja hän saa palkkakuittinsa mielenterveyshoitajan nimikkeellä, mutta kuitenkaan hän ei voi esim. potilaspapereihin kirjatessan kirjoittaa olevansa mielenterveyshoitaja? Jos asia näin on, niin sitten olen ymmärtänyt.
- ex-ylihoitaja
hoitaja hannele kirjoitti:
Luin tekstin linkin takaa. Ymmärsinkö siis oikein? Henkilö joka on esim. lähihoitaja, voidaan siis palkata mielenterveyshoitajan toimeen jolloin hän tekee mielenterveyshoitajan työnkuvaa ja hän saa palkkakuittinsa mielenterveyshoitajan nimikkeellä, mutta kuitenkaan hän ei voi esim. potilaspapereihin kirjatessan kirjoittaa olevansa mielenterveyshoitaja? Jos asia näin on, niin sitten olen ymmärtänyt.
Kyllä se asia näin on, että sen titteli kirjoitetaan mikä itsellä on. Ei sitä virkanimikettä mitä tekee...
voihan laittaa
Tiina Virtanen
sair.hoitaja-opiskelija (vs. mielenterveyshoitaja) jos sitten oikeen tarkkoja ollaan ;.)
- .....................
Useasti törmää keskussairaalassa terveydenhoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelijoihin, jotka käyttävä toimiessaan sijaisena, lähihoitaja nimikettä vaikkeivat ole ko. tutkintoa suorittaneet. Ja syyksi ovat kertoneet että "heiltä vaaditaan" ammattinimikettä kun työskentelevät "oikeasti".
- ex-ylihoitaja
Sellaista ei voida vaatia.
Oikea termi ko. tilanteessa on esim. lähihoitaja-opiskelija tai sairaanhoitaja-opiskelija, joka toimii lähihoitajan tehtävissä.
Nimilaatassa eikä suullisestikaan esittäytyessä voi käyttää sellaista nimikettä, jota ei ole oikeus käyttää...
Mikä työnantaja tällä tavalla toimii? Otan sinne yhteyttä. - edellinen
ex-ylihoitaja kirjoitti:
Sellaista ei voida vaatia.
Oikea termi ko. tilanteessa on esim. lähihoitaja-opiskelija tai sairaanhoitaja-opiskelija, joka toimii lähihoitajan tehtävissä.
Nimilaatassa eikä suullisestikaan esittäytyessä voi käyttää sellaista nimikettä, jota ei ole oikeus käyttää...
Mikä työnantaja tällä tavalla toimii? Otan sinne yhteyttä.itsekin tiesin sen että se on laitonta. Itse olin siellä harjoittelemassa ihan lähihoitaja-opiskelijana ja samalla osastolla teki keikkaa sh-opiskelija jolla oli nimikyltti jossa luki että lähihoitaja. Kysyin häneltä vieläpä että onko hän ammatiltaan lähihoitaja ja sanoi ettei ollut. Lisäsi vielä että hänen "piti" toimia jonkun nimikkeen alla.. en tiedä miksi!
- kipusiskoli
sairaanhoitaja on sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ei saa kaikilla koulutuksilla käyttää sairaanhoitaja nimikettä, nyt valmistuvilla on lupa siihen, koska koulutus on pidentynnyt. Kätilö on kätilö ja sairaanhoitaja ja myöskin ensihoitaja saa käyttää sairaanhoitaja nimikettä.
Nimikesuojatun esim. lähihoitaja ammattinimikettä ei saa käyttää kukaan muu, mutta hänen töihinsä voi palkata esim sairaanhoitajan omalla nimikkeellään.
Laillistetun esim. sairaanoitajan työtä ei voi lähäri tms. tehdä.
jokainen käyttäköön omaa nimikettään.
vanhat perushoitajat ovat ph:ta,lastenhoitajat lastenhoitajia, mielenterveyshoitajat ovat mielenterveyshoitajia nykyään kun näiden nimike on lähihoitaja, ei saa käyttää vanhaa nimikettä. - tiedoksi
Kaikille opiskelijoille tiedoksi:
Vaikka olisit vakituisesti töissä, sijaisena, keikkalaisena tai mitä tahansa, olet nimikkeeltäsi lähihoitaja-opiskelija, sairaanhoitaja-opiskelija, terveydenhoitaja-opiskelija, kätilö-opiskelija jne.,
sen mukaan MITÄ NIMIKETTÄ OLET OPISKELEMASSA.
Siis vaikka toimisit kesätyössäsi mielenterveyshoitajan sijaisena, mutta opiskelet sairaanhoitajksi - kirjaat, esittelet, olet "sairaanhoitaja-opiskelija".
Sama pätee valmistumisen jälkeen: jos sairaanhoitaja menee ja tekee perushoitajan sijaisuutta, hän SILTI kirjaa, esittelee, on "sairaanhoitaja".
Jonkun kerran tullut nähtyä näitä perus-, mielenterveys- ja lähihoitajia, jotka sitten ovat paljastuneet pari vuotta opiskelleiksi sairaanhoitajaopiskelijoiksi. Kysykää, ellette tiedä...- .....................
Itse olen lähihoitaja joka opiskelee terkkariksi. Voinko siis käyttää lähihoitaja titteliä työskennellessäni vai olenko th-opiskelija?
- senyt
..................... kirjoitti:
Itse olen lähihoitaja joka opiskelee terkkariksi. Voinko siis käyttää lähihoitaja titteliä työskennellessäni vai olenko th-opiskelija?
kummalista ettei edes tiedä ammattinimikettään, mihin on valmistunut!! Tottakai käytät lähihoitaja nimikettä ja tarvittaessa tarkennat että olet opiskelija. Ja jos vielä tarvitsee tarkennusta niin TH-opiskelija...
- paikkaansa..
Jos olet vielä opiskelija, mutta kunnon palkallisena esim. kesätöissä, silloin ei todellakaan käytetä mitään opiskelija-nimikettä, vaan esim pelkkä hoitaja, tai hoitajan sijainen. Toki muitakin nimikkeitä on käytössä, mutta tuota opiskelija-sanaa ei tarvitse ilmoittaa, jos et ole harjoittelussa!
- ........................
senyt kirjoitti:
kummalista ettei edes tiedä ammattinimikettään, mihin on valmistunut!! Tottakai käytät lähihoitaja nimikettä ja tarvittaessa tarkennat että olet opiskelija. Ja jos vielä tarvitsee tarkennusta niin TH-opiskelija...
eihän nyt ollu siitä kyse ettenkö tiedä mikä olisin! Vaan jos toimin sijaisena nyt opiskellessani niin saanko käyttää lähihoitaja nimikettä vai käytänkö th-opiskelija nimikettä!
- kummallista...
........................ kirjoitti:
eihän nyt ollu siitä kyse ettenkö tiedä mikä olisin! Vaan jos toimin sijaisena nyt opiskellessani niin saanko käyttää lähihoitaja nimikettä vai käytänkö th-opiskelija nimikettä!
ettei oma pää ollenkaan raksuta: No tietenkin olet Lähihoitaja, vaikka olisitkin töissä ja tekisit th:n sijaisuutta tms. Ei opiskelija nimikettä tarvitse käyttää kun harjoitteluissa. Tai jos haluaa olla "tittelin" päälle niin laittaa siihen rintaneulaan Molemmat!
- lähihoitaja ihmettelee
myös, kuinka voi esim. apuhoitaja laittaa rinnuksiin lähihoitajan merkin yx kaks jos ei ole kyseistä koulutusta käynyt. Tätä tapahtuu etenkin yleisesti, jos esim. apuhoitaja on saanut lähihoitajan toimen. Mielestäni se ei vielä anna oikeutta käyttää nimikettä, hakea saa`lähihoitajan toimia ja saada, siitä ei ole suinkaan kysymys.Kyllähän joudutaan joskus valitsemaan esim. sijaiseksi lähihoitaja ,sairaanhoitajan paikalle jos ei ole sh. saatu, mutta ei silloin voi lähihoitaja käyttää sairaanhoitajan nimiketta tuosta vain.Turhaanko harmittaa...
- käyttäkää nyt
ihan rauhassa vaan kaikki yhtä samaa nimikettä: terveydenhuollon ammattilainen. Taitaa olla vain 1 prosentti terveydenhuollon väestä, jolle tuo nimitystä todella sopii. Niin että ....
Eikä nyt sitten parempaa kiistan aihetta teilläkään ole - olenko lähis vai pehis, mieluri vai kieluri. - sossupossu
käyttäkää nyt kirjoitti:
ihan rauhassa vaan kaikki yhtä samaa nimikettä: terveydenhuollon ammattilainen. Taitaa olla vain 1 prosentti terveydenhuollon väestä, jolle tuo nimitystä todella sopii. Niin että ....
Eikä nyt sitten parempaa kiistan aihetta teilläkään ole - olenko lähis vai pehis, mieluri vai kieluri.Todellakin hyvä idea!!!!! Ei tarvitse kinastella rintaneula merkinnöistä kun kaikki ovat terveydenhuollon ammattilaisia. Sama asia on sosiaalipuoleella tuo ohjaaja nimike: ohjaaja voi olla ammatiltaan melkein mikä vaan mutta töissä olen ohjaaja. Oli koulutus mikä sitten vaan....
- ex-ylihoitaja
Tässä koulutuksessa nyt sekoitetaan koulutus ja ammattinimike.
Sinulla voi olla vaikka ´lähihoitajan koulutus, mutta teet sijaisuutta esim. hoitoapulaisena. Silloinhan siinä ei ole mitään muuta kuin se, että olet ylikoulutettu ko. viran hoitamiseen.
Voit olla sairaanhoitaja koulutukseltasi ja tehdä lähihoitajan sijaisuutta. Sama juttu.
Oleellistahan tässä on se, että kukaan ei saa väärää käsitystä siitä, että olisit koulutetumpi kuin annat ymmärtää. Oleellista on myös se, että tekee niitä tehtäviä, johon koulutuksensa kautta on (juridisesti) pätevä.
Näin myös tavallaan käytetään ylikoulutettua henkilökuntaa hyväksi, kun sairaanhoitajat tekevät lh-sijaisuuksia ja myös sitten suorittavat sairaanhoitajan toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä. (Ehkä sitä ei kannattaisi tehdä, koska palkkakin on pienmpi. Mutta kun me hoitoalan ihmiset olemme niin kilttejä.)
Sitten opiskelijat. Kun olet opiskelija niin olet. Voit olla töissä vaikka sh:n tai lh:n sijaisena. Juridiselta kannalta ja myös potilaat huomioon ottaen on oleellista taas on se, että olet tietoinen koulutuksesi antamasta pätevyydestä ja osaamisesta. Teet vain sellaisia tehtäviä johon olet pätevä.
Tittelit eivät ole tärkeintä vaan potilaiden hyvinvointi, eikö niin? - kale
Moi!
Lähihoitaja ei voi käyttää mielenterveyshoitaja nimikettä, sillä se on suojattu ammattinimike. Meillä kävi lähihoitajilla lukemaan jopa opiskelioilla, jotka tulivat töihin mielenterveyshoitaja nimikettä. Yksi soitto hallinto ylihoitajalle, niin se loppui. Jotkut halusivat käyttää hoitaja kylttiä tai opiskelija. - härkä
Moi!
Eikö teillä riitä mitään järkevää ajateltavaa, kuin millä nimikkeellä olen töissä. Voin olla vaikka paskakuski nimekkeellä, kun tulee työni tehtyä ja voin levollisin mielin käydä nukkumaan perheen kanssa ja saan palkan ajallaan. Koittakaa nyt hyvät hoitajat aikuistua!- Oma ammnike tiedossa
Eikö jokainen sentään tiedä, mikä on oma virallinen ammattinimike. Ei pitäisi olla vaikeaa.
Esim. älkää missään tapauksessa käyttäkö nimikettä jalkojenhoitaja, ellette ole valmistunut aikoinaan jalkojenhoitajaksi(koulutus lopetettu jo aikoja sitten). Jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut .............
- mimmiliina2
Tuli juuri mieleen tästä, että vuosia sitten HUS:ssa Meikussa työskennellessäni opintojen ohella (tein listan mukaan vakituisesti) nimikyltissäni (siis se HUS:n oma kortti) oli "perushoitaja" nimikkeenäni, vaikka olin sh-opiskelija, enkä ph koulutukseltani. Luulisi että Meikussa oh:t ja yh:t olisivat osanneet laittaa oikean nimikkeen, mutta eipä näköjään. Itselläkään ei "hälytyskellot" tuolloin soineet, mutta aina kyllä suullisesti muistin itseni sh-opiskelijaksi tituleerata, koska joskus kyllä -täytyy anteeksi vaan myöntää - hävetti olla "vain" ph. Meikussa ainakin tuolloin oli vielä rankka hierarkia, jossa ph:lla ja sh:lla oli molemmilla oma selvä paikkansa ja tietty sh oli siinä korkeammalla
.- Selvä kuin pläkki
Juu, mutku sh-opiskelija ei kuitenkaan ole sama kuin sh. Sen takia siihen kylttiin ei voi laittaa sh.
- Hiukan faktaa
Käytät sitä nimikettä aina , johon olet kouluttautunut. Esimerkiksi lh, sh, th jne opiskelijat ovat erikseen.Esimerkiksi sh-opiskelija voi tehdä lähihoitajaa ja silloin hänen nimikyltissään on lh, jos työantaja on hänet palkannut sille vakanssille.
Nimikyltin käyttö on useinkin työnantajan päätettävissä eli mitä tehtävää kyseinen työntekijä tekee.
Koulutasoisilla kuten; ah, ph, mth, lh jne voi siis hakea samaa työtehtävää ja näin usein näkeekin olevan hakuilmoituksessa. Eli kelpoisuus on sama ja usein vahvempi hakija on ns. vanhankoulutuksen saanut kuin lh.
Esimerkiksi lh-koulutushan on hyvinkin pirstaleinen ja ajoittain, jopa sekava niin klliinisen kuin näyttöjen osalta, jotka ovat liian lyhyitä.
Työtehtävissä jne on tietty hierarkia eli laitoshuoltaja, (ah,ph, mth ennen) ja nykyään lähihoitaja=perustason puurtajia kun taas sh, th jne on aina asiantuntija ja oma alaajan koulutuksen sekä usien vielä erikoistumisen johonkin erityisalaan. Sitten vielä aoh ja oh. Vastaavat sh-hoitajat rinnastetaan lähes aina esimiestehtäviin ja heillä tulee olla myös muita lisäkoulutuksia, työkokemusta, osaamista sekä johtamisosaamista.
Kun taas opisto ja sh, th tutkinnoilla on selkeä työtehtävä eli he yleisimminkin toimivat asiantuntijoina ja eityis ja muissa koulutustaan vastaavissa asiantuntija työtehtävissä. Sekä laillisuus työtehtävään oltava.
Sekin tulee vain muistaa, että se nimike on vain koulutuksesta saatu "titteli".
Koulutus antaa suunnan työtehtäviisi ja voit tehdä kyseistä työtä työnantajan valtuuttamilla ohjeistuksilla eli kuka saa tehdä mitäkin ja lait, asetukset ja ohjeitukset määräävät ammatiharjoittan työtehtävät. Valvira valvoo näitä osa-alueita.
Joten älkää sooloilko työssä ja tehkö sellaisia työtehtäviä, joihin Teillä ei ole lupa tai koulutuksen antamia taidollisia valmiuksia.- lähihoitaja MM
Niin ja sitten muistetaan myös että lyhennys LH tarkoittaa lastenhoitajaa, lähihoitajalla ei virallista lyhennystä ole... näin vaan knoppitietona, eli virallisiin papereihin ym lähihoitaja kirjoittaa nimenomaan lähihoitaja NN eikä lh NN.
- VaipanVaihtaja
Jaakko Valvanteen sanoin: me kaikki hoitajat olemme "Rakkauden Ammattilaisia".
Olen vanhempi apuhoitaja ja teen nykyään pelkkää yövuoroa. Ajattelin teettää nimineulan , jossa lukee
Rakkauden Ammattilainen
Marja K
- LH=lähihoitajan lyh.
Ennen valmistui pelkästään lastenhoitajia. Ei nykyään minusta lähihoitaja on hyvin usein siis lyhennetty lh ja jokainen sen ymmärtää.
Nykyään siis lh = sama kuin lähihoitaja - erikoistuva potilas
Ihan näin potilaalta pieni muistutus: joskus kuulee vaikkapa lähihoitajan "erikoistuneen psykiatriaan". Luulevatko, etteivät hoitoalan ulkopuoliset ihmiset tiedä, ettei lähihoitaja erikoistu yhtään mihinkään? Vai miten on niin vaikea kertoa omasta ammatistaan ja opiskelustaan oikeita tietoja?
Suosittelen vakavasti suuntautumista, ja sen erikoistumisen voisi jättää lääkärille. - ägge
No suuntautuminen se kyllä onkin!
- Joo mitähän vielä
Suuntautuminen ja vieläpä muutaman päivän näytöin! Heh onkohan homma yhtään hanskassa?
Kyllä arveluttaa hiukan nämä näytöt ja mitä kyseinen henkilö osaa esimerkiksi psykiatriasta tai muusta akuutista potilaan hoidosta.
Aika hataralta, turvattomalta ja suorastaan huolestuttaa potilasturvallisuuden osalta, nämä pätkänäytöin suoritetut suuntautumisjaksot ja harjoittelut!- ghdfsg
Hoitotyössä, kuten varmaan monessa muussakin työssä opiskelunsa juuri päättänyt ihminen on vasta saanut oikeuden ryhtyä oppimaan ja pätevöitymään ammattiinsa tekemällä työtä käytännössä. Kukaan juuri koulusta päässyt hoitaja, oli sitten lh tai sh, ei voi kehua olevansa täysi ammattilainen. Se vaatii vuosien kokemuksen ja jatkuvaa itsensä kehittämistä.
- Enolepitänyt
ghdfsg kirjoitti:
Hoitotyössä, kuten varmaan monessa muussakin työssä opiskelunsa juuri päättänyt ihminen on vasta saanut oikeuden ryhtyä oppimaan ja pätevöitymään ammattiinsa tekemällä työtä käytännössä. Kukaan juuri koulusta päässyt hoitaja, oli sitten lh tai sh, ei voi kehua olevansa täysi ammattilainen. Se vaatii vuosien kokemuksen ja jatkuvaa itsensä kehittämistä.
Kehitin itseni pois mokomasta "hoitotyöstä"!
- Näinasiannäen
Ainoa, joka jotain psykiatriasta ymmärtää on psykiatri, joka on sitä kuusi vuotta opiskellut, että hoitajien kannattaa olla ihan hiljaa vaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊931438Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi1841400Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?761175- 901125
- 81985
- 83979
- 39952
Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa
Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa66905Satonen Kelaan, on paras mies ?
Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v78888Korjaamo Kiesifix
Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/5841