Leppävaaran talli

Saara

Olen kuullut, että TUNTIHEVOSET pääsevät tällä kyseisellä tallilla vain kerran viikossa, yhtenä päivänä tarhaan? Pitääkö paikkansa?!?

18

1683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stouna

      En tunne tallia,mutta eikös tuo väite ole jo liian kaukaa haettu.Aikamoinen "syytös",kun tarkemmin funtsii.Eiköhän ton asian sanoja vois katsella maailmaa ja toimintaa muutenkin kuin musta valkoisesti.Kyllähän jokainen tallin pitäjä tietää kuinka hevosensa hoitaa,kun vielä on toimivana tallina.Sun ei kannata muutakuin talsia itse paikalle ja todeta asia omin silmin kuinka se on ja jos on aihetta huomautukseen,niin ilmoitat asiasta lähimmälle eläinlääkärille.

      • Evie

        Ei ainakaan ennen vanhaan meno ollut kovin suotavaa sillä tallilla...kaveri kävi siellä.Luulisin kyllä että ovat asiat parantuneet sen jälkeen...


      • Saara

        Ei se ollut väite!!!!

        Olin kuullut tuollaisen huhun ja sen enempiä sitä levittelemättä ajattelin kysyä jos joku tietäisi asioiden oikean laidan?


      • antsu
        Saara kirjoitti:

        Ei se ollut väite!!!!

        Olin kuullut tuollaisen huhun ja sen enempiä sitä levittelemättä ajattelin kysyä jos joku tietäisi asioiden oikean laidan?

        Olen samaa mieltä,että kannattaa mennä itse ja todeta onko tilanne tallilla noin huono.Huhuilta pitää katkaista siivet tai sitten puhua varmaa asiaa.


      • V.S
        antsu kirjoitti:

        Olen samaa mieltä,että kannattaa mennä itse ja todeta onko tilanne tallilla noin huono.Huhuilta pitää katkaista siivet tai sitten puhua varmaa asiaa.

        Olen ratsastanut Leppävaaran tallilla, tosin siitä on jo jonkin verran aikaa ja ainakin silloin talli, hevoset ja muut puitteet olivat ihan asiallisessa kunnossa. Kävin silloin muillakin pääkaupunkiseudun talleilla ja mielestäni Leppävaara oli ehdottomasti paras! Sielä oli parhaat opettejat ja osaavimmat hevoset. En oikein jaksa uskoa, että sielä olisi taso niistä ajoista laskenut tuntien tallin pitäjän...


      • V.S
        antsu kirjoitti:

        Olen samaa mieltä,että kannattaa mennä itse ja todeta onko tilanne tallilla noin huono.Huhuilta pitää katkaista siivet tai sitten puhua varmaa asiaa.

        Olen ratsastanut Leppävaaran tallilla, tosin siitä on jo jonkin verran aikaa ja ainakin silloin talli, hevoset ja muut puitteet olivat ihan asiallisessa kunnossa. Kävin silloin muillakin pääkaupunkiseudun talleilla ja mielestäni Leppävaara oli ehdottomasti paras! Sielä oli parhaat opettejat ja osaavimmat hevoset. En oikein jaksa uskoa, että sielä olisi taso niistä ajoista laskenut tuntien tallin pitäjän...


    • ** hevosista pitävä tyttö *

      Moikka !!

      Siis en oikein tidä mutta voi olla niin että ne pääse vain kerran viikossa ulos ....=( Mutta se on kamalaa kun ne tuntihevoset on jo pilattu siellä.....=(( Voi olla aika varma että tunti hepat pääsee vain kerran viikossa ulos ....Sun kanttaa kysyy joltai joka siellä käy ....tai tietää asiasta enemmään .....Sori en oikein voinut kauheesti autaa ....* sori =( *

      • *asian tietävä:

        sinä,
        ** hevosista pitävä tyttö * :
        HEOSIA JA PONEJA EI OO PILATTU SIEL!!!!!!!!
        Niil on mukavat oltavat esim. kaikil hevosil on karsinat, osal poneist pilttuut, mut ne voi kääntyy niis!! Toiseks, niil on käytöss kaikki tarvittava ensiapu :). Eli jos joku esim. ontuu se hoidetaan heti. Tai esim yks "imppaaja" (joka on tosi kiltti!) oli saannu mahan täyteen ilmaa, mut se hoidettiin heti pois. Onks missään pääkaupunkiseudun tallil ees mahollisuutta pitää hevosii koko aikaa ulkona, EI OO!! Esim. jotkut idiootit voi heitellä niit esim. kivillä! Ja jos ne ois ulkona, nii kukahakis ne ennen tuntei sisään (huomaa: ratsatajat ei voi hakee niit, siit ei tuu mitää!!!!!), ei opeil oo aikaa, koska niiden pitää tehä kaikkee muutki!! Et sillee!!!!!!!!!!!!!


    • 5 vuotta Leppävaaras

      ^Taidat olla joku pikkutyttö ainakin lapsellisesta kirjoitustyylistäsi päätellen. Voi sinua, kyllä vanhempana vielä ymmärrät, miten raskaat oltavat niillä hevosilla oli kyseisessä tallissa.

      Itsekin olin siellä asiakkaana muutamia vuosia sitten ja lopetin, kun aloin huomata, ettei paikka ollutkaan niin reilu ja kiva kuin millaisena sen nuorempana näin.

    • lipizza

      Ihan tässä kaikille kirjoittelen. Leppävaaran tallin hevoset ja ponit pääsevät joka päivä tarhoihin. Talli on päivisin suljettu (aukeaa 15.00) ja saattaa olla ettei kukaan silloin ole tallilla niitä tarhoissa näkemässä. Talli on siisti, hyvä opetus ja osaavat ponit ja hevoset.

    • Ratsastanut

      Leppävaaran talli on minusta asiallisen hyvässä kunnossa. Se on siistein talli jossa olen Etelä-Suomessa käynyt, hevoset ja ponit ovat hyväkuntoisia ja niitä päästetään ulos joka päivä ja opettajat ovat hyvin koulutettuja.
      Ensinnäkin en ymmärrä mistä tämä ''Olen kuullut, että TUNTIHEVOSET pääsevät tällä kyseisellä tallilla vain kerran viikossa, yhtenä päivänä tarhaan? Pitääkö paikkansa?!?'' - huhu on tullut.
      Olen ollut tallilla aika kauan, ja tallilla ei ole ollut huonoja vuosia, joten siitä se ei voi johtua.

    • Milli3

      Tuntihevoset eivät pääse päivittäin tarhaan vaan vain kerran viikossa paria poikkeusta (hengitystieongelmaisia tmv) lukuunottamatta. Kysykää vaikka henkilökunnalta.

    • Kamomille

      Vähäinen tarhaus (= kerran viikossa) oli Leppävaaran ratsastuskoulun käytäntö kevääseen 2015 asti, jolloin tallli erotettiin SRL:stä - juuri siksi, ettei hevosia ja poneja tarhattu SRL:n sääntöjen mukaisesti. Tämän jälkeen käsittääkseni asia on korjattu, toivottavasti asiaa valvotaan niin ettei hevosten hyvinvoinnin vastainen käytäntö palaa.

      Tarhausongelmaa lukuunottamatta hevoset ovat hyvin hoidettuja ja meno tallilla hyvä.

    • järki4321

      Hevosen pitäisi päästä ulos joka päivä!! Eikö kukaan ole puuttunut ennen asiaan??!

    • Kokenutratsastaja

      Itse olen ratsastanut jo monta vuotta kyseisellä tallilla, ja ratsastan edelleenkin. Tuntihevoset sekä -ponit pääsevät joka päivä tarhaan. Talli aukeaa ma-pe 15.00 (klo 16 alkaa ensimmäinen tunti.), jolloin hevoset ovat tuotu sisälle. Ennen tätä ne ovat olleet ulkoilemassa tarhassa. Opettajat/tallin muu henkilökunta tuo hevoset kolmea ennen sisälle, eihän siitä mitään tulisi jos jokainen ratsastaja hakisi tuntiponinsa tarhasta, ehei. Olen itsekkin nähnyt että hevoset ovat jo aamu yhdeksältä arkisin ulkoilemassa. Lauantaisin talli aukeaa yhdeksältä, ja sulkeutuu kolmelta. Hevoset ovat ilmeisesti sen jälkeen ulkona (minulla ei ole kokemusta lauantaista kun en ole silloin ratsastanut). Sunnuntaina talli ei ole auki jolloin tuntihepat ja -ponit ulkoilevat ilmeisesti pidempään. Minusta ei ole mitään syytä huoleen että tuntihepat tai -ponit olisivat liian vähän aikaa ulkona. Leppävaaran tallilla on muutenkin hyvin koulutetut opettajat ja osaavat hevoset.

    • heppatyttö123

      Hyvä kokenut ratsastaja,

      Näin ei todellakaan ole!! Asun lähellä ja ulkoilen koirien kanssa paljon. Hevoset tuntuvat pääsevän ulos ainostaan silloin, kun niiden selkään saadaan maksava ratsastaja. Muina aikoina talli on aika lailla autio, ja hevoset seisovat karsinoissaan, eivät tarhoissa tai laitumella, kuten pitäisi. Hevoset eivät ulkoile sunnuntaisinkaan (kuten eivät muinakaan päivinä), eivätkä ne ole päässeet laitumelle koko kesänä. MInusta on syytä suurenkiin huoleen ja toivottavasti muutkin tekisivät eläinsuojeluilmoitusta tallin toiminnasta, jotta asia joskus muuttuisi. Hevosten pitäisi päästä ulkoilemaan vapaasti vähintään puoleksi päiväksi joka päivä, niin vapaan liikkumisen kuin laumaeläimelle tärkeiden sosiaalisten kontaktien vuoksi. Nämä eivät toteudu kenttää kiertämällä!

    • Oivoivoivoi

      Aika moista hevonpas*aa. NE. PÄÄSEE. ULOS.

    • Sinsum

      Kokenut ratsastaja - pointti sun ILMEISESTI-sanassa. Eli et tosiasisssa tiedä, miten asiat on. Hip huraa, olet joskus nähny hevosia ulkona ysiltä. Nii mäkin, muutaman kerran, hyvin harvoin, ja sisälle viedään taatusti jo ennen kymmentä. EIKÄ TAATUSTI JOKA PÄIVÄ, EI EDES JOKA VIIKKO!! Paria heppaa ulkoilutetaan enemmän, voivat olla ulkona vielä jopa klo 12. Oisko yksityisiä? Ihmiset ei selvästikään välitä pätkääkään hevosten hyvinvoinnista, eivät omistajat eikä ratsastajat, vaan tällaisen välinpitämättömyyden annetaan jatkua vuosikymmenestä toiseen. HERÄTKÄÄ ja boikotoikaa tällaista!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe