Glögiä osaan ostaa ja sitä jo löytyy kaapista. Mutta mitä punaviiniä suosittelette joukkoon? Vai tulisiko paras juoma, jos ostaa glögin jo valmiiksi terästettynä Alkosta? Onko kotitekoinen parempaa?
Hyvä terästetty glögi
86
102831
Vastaukset
- Huh-heijaa
1. Suosittelen väriltään punaista.
2. Sullahan on jo kaapissa glögiä.
3. Kyllä kotipolttoinenkin on hyvää jos sen vain tislaa huolella.- Edes hauskaa?
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.
- ja vali vali
Edes hauskaa? kirjoitti:
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.
Tuohan oli hauskaa ja hauskemmaksi sen teki, kun joku tiukkapipo vielä purnasi siitä. Kyllä alkuperäisen viestin kirjoittajan tulisi osata kirjoittaa asiansa selkokielellä eikä tyyliin "ossan ostaa glögiä ja mulla on sitä kaapissa". Mielestäni ei laisinkaan huono vastaus.
- tujaus
Edes hauskaa? kirjoitti:
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.
sit rusinat ja mantelit kuuma ei kiehuva esim:marlin klögijuoma päälle.Lämmittää tosi ihanasti koko kroppaa ja on hyvää.
- Elmeriz
Jätät viinit suosiolle Alkon tiskille ja nappaat sen Koskenkorva pullon kainaloon.!
Sitten glögi tulille ja 4sntl koskista ja loput glögiä. Manteleita ja rusinoita sekaan..! Siinä on hyvä pikkujoulusetti. Kossun voi kyllä korvata vaikkapa jolloin viron tuonti tuliais vodkalla ym. - I.S.O.
-ohje. Glögi vuodelta 1876 ellen väärin muista.
En muista aineita ulkoa, mutta siihen tulee pullo (huokeaa) punaviiniä, 1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.
Etsi kirja kirjastosta ja kokeile, on erinomaista (älä pihtaile sokerin kanssa, se on se mitä siinä ohjeessa sanotaan).- wein
ostapa alkosta saksalaista glühweiniä ja amarettoa tai rommiasuhde 2cl viinaa ja 2dl weiniä. Makuja maailmalta.
- juoppohullu_
1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.
Tuon ymmärtäisi niin että alkoholiin pitäisi sokerin liueta? Ei sitten ihan helpolla liukene sinne alkoholiin... Sokeri pitää liottaa veteen johon se liukenee ja tämä neste sekoittuu hyvin alkoholin kanssa että näin jos haluaa sokeria alkoholiin pistää juoppohullu_ kirjoitti:
1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.
Tuon ymmärtäisi niin että alkoholiin pitäisi sokerin liueta? Ei sitten ihan helpolla liukene sinne alkoholiin... Sokeri pitää liottaa veteen johon se liukenee ja tämä neste sekoittuu hyvin alkoholin kanssa että näin jos haluaa sokeria alkoholiin pistääMutta hitaasti ja sekoittelematta. Katso kirjasta liköörien valmistus. Erinomaisia liköörejä saa itse valmistaen esim pöytäviinasta tai kossusta, marjat ja sokeri kossuun, odottelua ja sitten siivilöidään marjat pois, hyvää ja helposti,sopii vaikka lahjaksi. Kts kirja liköörien valmistus.
kolmen tähden jaloviinaa sekaan. maukkaampaa, kuin kossu. kannattaa ostaa monen merkkistä glögiä, kun ne ovat niin erimakuisia. seossuhteet löytyy sopiviksi illan mittaan.
- Sulo Rientoliukas
Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)
- Jos asiatonta
Sulo Rientoliukas kirjoitti:
Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.
Sulo Rientoliukas kirjoitti:
Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)
laitetaan tässä tapauksessa? ja miksi kossu pakkaseen?
jallunkin suosittelen pöytälämpimänä, koska maku lähestulkoon katoaa kylmyyteen. glögi lämmitetään n.60 asteeseen c.- jep jep
Jos asiatonta kirjoitti:
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.
Kyseessähän on vanha klassikkolause
- ja vodkaa
tai ainakin rommia
- thecolliwogs
sain vähän aika sit oikein hyvää glögiä, siinä oli varmaan 3/4 kosenkorvaa tms. ja loput glögiä.. oli kyl melko tujua, luulisin et 1/4 viinaa ja loput glögiä ni ei rupee naama punottamaan niin paljoo.. :)
- =ei buranaa
Nuo monet punkut valmisglögit aiheuttavat useille ainakin 25% kivan päänsäryn seuraavana päivänä vaikka ei joisi kuin 2 lasillista!
Kun sisältävät kaikenmaailman tanniineja ja happoja!
1.Puhdas sokeriglögi pienienillä mausteilla höystettynä se 4cl kossua lasiin sopii varmaan jokaiselle!
2.punaviinin ystäville MERLOT-punkkua sitä glögiä... kannattaa ostaa niitä 24cl pikkupulloja 2kpl jos ei mene koko isopullo kerralla! sit vajaan ison pullon lopun voi tyhjentää 24cl pulloon ja kun korkin sulkee= säilyy pitkään! ALKOn ohje....- *MOBIILI*
Valkkaria, omenamehua, jouluiset mausteet ja tarvittaessa hieman sokerilientä, jos valkoviini täysin kuivaa.
2 cl punssia terästykseksi. - minna_
*MOBIILI* kirjoitti:
Valkkaria, omenamehua, jouluiset mausteet ja tarvittaessa hieman sokerilientä, jos valkoviini täysin kuivaa.
2 cl punssia terästykseksi.Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot
- alatyyliä
minna_ kirjoitti:
Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot
Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen alatyylistä junttiääliöhengentuotetta.
minna_ kirjoitti:
Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot
sovittaisko terehvit? oot kyllä semmoinen kokki, että ototan innolla... on meinaan maukasta...
- MASA_J
Terve!
25% saa päänsäryn... Tieteelisesti testattu otaksun? Mikäli viini on laadukasta epäilen vahvasti asiaa.
Ja vielä kysymys... Merlot on rypäle. Minkä viinitilan viiniä ehdotat?
______________________________
Mutta ketjun aloittajan mielenkiintoiseen kysymykseen:
- Kaaada Marlin perinteistä mehuglögitiivistettä (lasipullo) kattilaan tai mielummin teekannun, sekaan vettä.
- Laita kanelitanko, vaniljatanko (avattuna), muutama neilikka, hieman rusinoita melittapussiin jonka sidot "teepussiksi" sopivalla narulla.
- Pussi kannuun ja kansi kiinni. Lämmitä hitaasti ja pitkään niin että aroomit ehtii irrota mausteista. ÄLÄ KEITÄ!
- Terästä konjakilla, itse suosin Martellin v.s.o.p.:ta (XO ei juuri paranna makua - VS:ä huonontaa selkeästi). Vaihtoehdot terästykselle: Amaretto, viinin ystävällä ëhdotan portiviiniä (valmistajasta ei ole niin väliä)terästykseksi.
- Sekoitussuhteet oman mielen mukaan.
- ensin sitä
aitoa pirtua ja sitte perään yks mansikka ja puoli desiä mehua antamaa väriä.
- pirtua on
vaikea saada,siksi sen voi korvata kossulla.
Se kaadetaan boolimaljaan ja siihen lisätään 3-5 kpl. rusinoita.
Jos haluaa väkevän boolin,voi rusinat korvata manteleilla,sillä ne eivät vedä sisäänsä niin paljoa kossua kuin rusinat ja näin on väkevämpi booli valmis maisteltavaksi!
- ole väliä
mitä punaviiniä laitat. Ihan tavallinen pöytäviini sopii hyvin. Tai sitten sellanen sangria tyyppinen glögi on hyvää eli punaviiniä ja hieman appelsiinimehua ja tietysti se glögiuute ja kuumennus. Sekaan voi laittaa appelsiinilohkoja ja sitruunalohkoja makua antamaan mutta ne täytyy kiehauttaa glögiuutteen kanssa ja sitten otaa pois ja sen jälkeen punaviini ja loraus kossua sekaa. Hedelmät imee alkoholin.. Vaniljakossu glögiuutteen sekaan on hyvää. Mitähän vielä.. Mustaherukkaviini? Rommi? Hunajarommi? Ei muuta kun maistelemaan!
- Saija
Itse käytän Valion Hehkua (saa tavan kaupasta)ja lämmityksen jälkeen lorautan sekaan vaaleaa rommia.....
- Likööriä
EN itse tykkää punaviini-glögi tai kirkas viina-glögi yhdistelmästä ja maistoin baarissa glögiä Vana Tallinnalla terästettynä...Oli tosi hyvää, likööri tuo oman mausteisen lisänsä, joskin glögistä tulee aika makeaa. Tuota voi lorauttaa sekaan aika vaikka vähän enemmänkin ja maku vaan paranee. Kannattaa kokeilla :)
- glögifani
Ja tuo glögi on hemmetin tehokastakin vielä kaiken lisäksi! Hyvää Alkon glögiä on myös se, missä on joulutähden kuva kyljessä. Niin ja tietty perinteinen kaupan glögi jellona-yhdistelmä toimii aina. :DD
- testattu on
2 pulloa koskenkorvaa 1/2 l,
1 pullo pehmeää punviininiä
1/2 pulloa port-viiniä.
1 dl sokeria,
1 dl vettä
Kossupulloihin pariksi päivää molempiin pussi kanelitankoja, pussi neilikoita, kardemummapötkö.
Siilaa kossusta mausteet pois.
Ainekset sekaisin ja kuumenna sopiva annos kuumaksi, ei kiehuvaksi.
Ja lasiin rusinat ja mantelit. Vielä tilkka konjakkia mausteeksi.
Kehottaisin varovaisuuteen nauttimisessa, ettei jouluyö yllätä ennenaikaisesti :-). - Vinkki...
Glögin saat kuumasta Carillosta voisilmällä höystettynä.Siinä voit aistia aniksen terävyyden ja hieman vaniljaisen maun.Käy makkararuokien tai silakkapaistosten kyytipojaksi,miksei myös pipareiden kera.Suosittelen lämpimästi,koko perheelle.
- joukkoon...
sour appelia ja kossua...2cl molempia
- Spektaattori
Merkillistä, että juuri tämä lähtökysymys on generoinut niin erityisen monta idioottivastausta. Mutta niin kai se on, että mitä helpompi kysymys, sen useampi urpo kokee haluavansa siihen likaisen etusormensa työntää.
- Omat mausteet
Miksi ihmeessä ostatte valmiita glögejä kun kaikkein parasta ja halvinta juomaa saa maustetusta mustaherukkamehusta. Jos on vielä saatavilla kotitekoista mehua niin vielä parempaa tulee (ja halvempaa) Minä valmistan glögini näin: Keitän mausteita(kanelitanko, kokonaisia neilikoita, kardemumman siemeniä) pienessä tilkassa vettä ja siivilöin ne sitten pois ja lisään mausteveden valmiiseen kuumennettuun mustaherukkamehuun. Terästän juoman sitten vain maun mukaan kirkkaalla viinalla.Lisään rusinat ja mantelit.
- Kiitos sinulle
Omat mausteet kirjoitti:
Miksi ihmeessä ostatte valmiita glögejä kun kaikkein parasta ja halvinta juomaa saa maustetusta mustaherukkamehusta. Jos on vielä saatavilla kotitekoista mehua niin vielä parempaa tulee (ja halvempaa) Minä valmistan glögini näin: Keitän mausteita(kanelitanko, kokonaisia neilikoita, kardemumman siemeniä) pienessä tilkassa vettä ja siivilöin ne sitten pois ja lisään mausteveden valmiiseen kuumennettuun mustaherukkamehuun. Terästän juoman sitten vain maun mukaan kirkkaalla viinalla.Lisään rusinat ja mantelit.
Kiitos vinkistä!
Oli loistava ohje!
Ehdotus... Lisää vielä hieman vaniljatankoa. Terästyksenä toimi "Absolut Cassis" myös hyvin!
- joukkoon
alkon hehkuviini (suhde esim. 1litra holitonta, 1/2 ploa hehkuviiniä). Punaista, siis.
Terästää voi peruskossun lisäksi amaretolla (ihan hurjan hyvää!) Amareton halpisversio sopii yhtä hyvin, eli suomalainen mantelilikööri.
Ja oon kuullut laitettavan konjakkia ja bacardiakin joukkoon. Liian uhkarohkeaa kuitenkin mulle... - kerran vuodes
Sellanen glögi, jossa on kimalteleva talvinen kuusen kuva etiketissä ja aromina rommi rusina. Harmi, kun en nyt muista tarkemmin valmistajaa, mutta se on aivan tautisen hyvää glöksyä.
- Jantsu36
Oikein kyttään koska joulukuusiglögi tulee Alkoon ja ostan heti. En mäkään nyt muista valmistajaa, mutta pullo on helppo tunnistaa tosta joulukuusesta.
- todella
Jantsu36 kirjoitti:
Oikein kyttään koska joulukuusiglögi tulee Alkoon ja ostan heti. En mäkään nyt muista valmistajaa, mutta pullo on helppo tunnistaa tosta joulukuusesta.
prosentteja kai 21 , et kannattaa muistaa ku maistaa
- Tauno Mato
Tavallista kaupan glögiä kattilaan, lämmitä liedellä,kaada kuppiin ja vähän Vana Tallin-likööriä sekaan. En tiedä voiko sitä sanoa glögiksi, mutta ihan juotavaa.Voi olla vähän makeaa.
- yumi82
punaviiniglögiä ja tavallista alkoholitonta glögiä 50/50 suhteella tujaus vodkaa maun mukaan
reilusti rusinoita!
oma kestosuosikki... - Miesten mies.
Kaada Koskenkorva viinaa lasiin. Pudota rusina lasiin. Nauti!
- Vappuna vaan
Hei! Sulla meni nyt reseptit sekaisin. Toihan oli "Isin pikasiman" ohje ja sitä nautitaan vappuna.
- kuumiehen malli
Vappuna vaan kirjoitti:
Hei! Sulla meni nyt reseptit sekaisin. Toihan oli "Isin pikasiman" ohje ja sitä nautitaan vappuna.
tuostahan tuli mieleen reseptejä:
talonmiehen vapaapäivä. jallukola ilman kolaa.
somali kevätjäillä. kossua, päälle paljon jäitä ja siihen tiputetaan musta oliivi.
- matkustaja
Paras löytyy kun ostat valmista glögiä ja lisäät siihen amarettoa....ei tarvii manteleita lisätä..saksalaistyyppinen tulee...
- Make60
Osta kunnon glögiä alkosta joka on valmiiksi 12%
ja siihen oman maun mukaan jotain väkevämpää sekaan niin johan maistuu. Itse olen laittanut vanhaa talinna liikööriä sekaan on vähän erilaisempaa glögiä mutta kyllä kossukin käy. Tarpeeksi juo glögiä on ihan sama mitä siihen on laitettu. - tipi
Kuppiin 4 cl minttuviinaa ja loput lämmintä glökiä..On muuten hyvää!Testattiin pikkujouluissa.
- glögiä mulle
on glögi kun glögi merkistä riippumatta, mutta sekaan PITÄÄ olla Tia Mariaa -jos sitä jostain löytää.
ihan parasta. - ans4
laita kattilaan kanelitanko ja muutama kokonainen neilikka,
lisää pullo huokeaa (mutta hyvää) punaviinia.
jos haluat pientä pyöreyttä makuun, lisää pari teelusikallista
sokeria.
ei oo äklöä, kitalakeen tarttuvaa teinijuomaa, vaan laadukasta,
pienieleistä juotavaa aikuiseen makuun. - aaaz
Tää on yksinkertaisuudessaan parasta!
2 cl Amaretto mantelilikööriä
2-4 cl Finlandia vodka
Sopivasti Marli glögitiiviste tai muu vastaava - ahvenanmaankeisari
terästä
- kuumiehen malli
ehkä tällainen ohje tuossa jo on. en jaksa lukea kaikkia sepustuksia. käytän itse ja suosittelen:
suhteet oman maun mukaan mutta...
1 osa kaupan alkoholitonta glögiä kuumennettuna
1 osa kiehuvaa vettä
1 osa alkon glögiä, esim hehku tai vast
1 osa jotain vodkaa
tähän kun lisää vielä esim hunajaa ja mitä-ne-nyt-oli luontaistuote auringonkukkatippoja niin avot käy flunssaankin.
tietty mantelit,rusinat ja tsydeemit maun mukaan. - Pukkijouluinen
Otetaan kattila, laitetaan levy lämpiämään.
Laita kossu pakkaseen tunniksi.
Etsitään tarpeet ja nehän ovat:
1l Koskenkorvaa
1l Glögiä
1 rasia rusinoita
1 pussi manteleita
Keitetään glögi heitetään sinne rusinat ja mantelit. Sitten otetaan kossu pakkasesta avataan kossu ja aletaan juoda. Glögin voi antaa lapsille ja rusinoita voi syödä samalla kun juo. Manteleista ei tykkää kukaan joten ne laitetaan oraville.- tuettua kossua
Joo, mustaviinimarjamehu, vesi, kanelitanko ja rusinat kattilaan. Kattila liedelle. ÄLÄ laita liettä päälle.
Korkkaa perhekossu, kylmä tai huoneenlämpöinen.
Ota siivut.
Ota toinen. Jne.
Nyt on paljon itsevarmempi olo.
Syö rusinat ja hauku muija.
- hei tonttu ukot hyppikää
pari rusinaa vinetto pulloon niin se on siinä!
- tonttu
Pari rusinaa ja vinettoa ja vähän kossua.
- rymy-eetu
parasta on kaupan glögiaine ja jaloviinaa sekaan
- rommipommi
kaupan glögi ja tummarommi/mantelilikööri/jallu terästyksenä
- Toisinaan täällä
ensimmäiset vastaukset, mutta ne olivat typeriä, enkä enää jaksanut lukea muita.
Itse olen ostanut esim. Valion glögiä ja terästänyt sitä vodkalla. Toinen mahdollisuus toisinpäin, että ostat Alkon glögiä ja miedonnat sitä tällä ruokakaupan glögillä. Siinä on mausteet. Ja sitten vain lasiin rusinoita ja manteleita ja glögi lämpimäksi. Älä keitä! - Hannes28(Mikkeli)
Miun jouluglögin resepti on sellanen että mie kaahan pullollisen viruvalge 80 % varge vin vodkaa puoli litraa lasiin ja nakkahan rusinoita joukkoon. Sitten mie sammun ja maksa pamahtaa minä hetkenä hyvänsä.
- tuettua kossua
Hannes voitti, hjyvä receptiooni.
- Tiedän mitä vaan
lasiin, ns.kaupan-glögiin ei kannata tuhlata punkkua
- sissi_
An jaksanut lukea kaikkia, joten joku on voinut tät suositellakin. Mutta paras teräste glögiin on punssi. Maku on pehmeäja ehkä hieman makeahko. Toimii ainakin minulla =)
- Minun makuun
Siis glögihän pitää terästää tummalla rommilla. Kanelit ja rusinat sekä muut tykötarpeet oman maun mukaan. Tietty jos pirtua löytyy, niin sillä voi vielä vähän kiilata makua. Kuitenkin rommi on se tärkein muistettava asia. Minä en lähtisi millään viininpliruilla leikkimään. Siitä ei tule kuin huono olo ja paha mieli kaikille. Viinit ovat tarkoitettu nautittavaksi sellaisenaan ruuan kera. Hyvää Joulunalusaikaa kaikille!
- Minun makuun
Homma toimii, kun glögi on alkoholitonta, siis kaupan värkkiä.
- Tilannetajua
Glögiä (Lidl) 1/2 ja pirtua 1/2. Tällä eväällä joulu pelastuu.
Toinen: glögiä 1/2 ja kotikaljaa.- juopotteluhuone
Arvatkaa kuinka hassulta tämä tissuttelun ihailu kuulostaa. Ainakin kun ei ole vuosiin asunut Suomessa. Miksi juopotteluhuoneeksi kotia muuttaisi???
- Kääpiöheittäjä
Pirkassa on hyvä terästetyn glögin ohje ja pirun hyvät naposteltavat päälle:
http://www.pirkka.fi/ruoka/arkisto/2005/11/25/glogi-ja-sen.aspx- nurpo
Kaikkeahan voi kokeilla, mutta on noita valmiita testattukin:
http://plaza.fi/ellit/joulu/jouluruoka/ellien-suuri-glogitesti
- ohje
Glögiä ja viiniä 70/30 tai 50/50 värin mukaan. Edullise viinit käy erinomaisesti.
Lämmittää mukavasti mutta ei tule perskänniin (toki riippuu juodusta määrästä). - +the tonttu+
Ihan tavallista kaupan glögiä siis sitä the joulusiideriä,onks se nyt golden capiä....kyllä tavallinen omenasiiderikin käy. sit jos tahtoo ni jotain pehmeen makusta, kirkasta viinaa - EI mitään viruvalgea!
eli litra glögiä puoli litraa joulusiideriä kirkasta maun mukaan - kaikki kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen, ÄLÄ KEITÄ,tulee yli!siieri antaa mukavat poreet, ei ole ollenkaan tunkkasen makuista, mut joulun makuista kuitenkin!MAUSTEEKSI voi vielä laittaa kanelia tai kardemummaa!
JA TÄTÄ JUO VARMASTI NEKIN JOTKA EI GLÖGISTÄ TYKKÄÄ! on se vaan niin hyvää!! Kokeileppa sellaista glögi sekoitusta johon tulee gallianoa golden strike likööriä(kultahippu likööri) ja kuumennettua täysomenamehua.. Ei ollenkaan hullumpaa..
- tietenkin
tietenki keität lökin hiirenpaskasessa kattilassa ja laitat sitä väriksi talu (80%) mukiin... AVOT... taattu sepelin lento
- semmosta...
JOo kyllä voi sanoo että tuolla reseptillä lähtee sokat polvista ja RYLLINKI lentää!!!
- Venus-62-
Kyllä itse tehty täyteläisen, makean marjaisa viinimarjamehu, punaista ja mustaa, on parasta saunan jälkeen. Jouluna mehuun voi lisätä kanelitangon, rusinoita, ja kiehauttaa niin kauan, että kaneli ja rusinat hieman maistuvat. Siivilöinti ja kiehautus uudelleen. Marjojen maku ja täyteläisyys ei saa hävitä, jos vaikka lisäisi hieman vettä tai (glögimehua.)
Käytän isoja savimukeja. Lämpö pysyy ja makukin on parempi kuin lasisissa....luulenko vain..;)
Teen mukiin tai kattilaan maun mukaisen mehun ja tarkistan sokerin. Sitten hieman jäähtyneeseen lisään finlandivodkaa ja lusikallisen pari-kolme konjakkia. Jos konjakkia, niin en lisää mantelilastuja. Mantelirouhetta pohjalle ja herkuttelen sen sitten viimeisenä.
Ekaan mehuun, jos lisää kossua ja lisukkeet tarjolla mielihalujen mukaan, niin jokainen saa mieleisen glögin. Tärkeintä on marjaisa, pehmeä maku. Kanelia aavistus.
Lisukkeina juustoja, suolakeksejä ja suklaata, jos tykkää.
Valaistus....kynttilät ym saa makunystyrät herkimmilleen. Kaiken a ja o ovat mys hyvin pestyt ja huuhdellut astiat. Varmasti pesuaineen maku poissa.- naapurin naisille
Calvados, valkoviini ja omenamehu, johon haudutetaan glögimausteet. Maistellaan pakolliset lasilliset, sitten juodaan valkoviini ja lopuksi calvados. Kokeiltiin, ja oli niiiin hyvää ja hauska ilta, että otetaan uusiksi vähän isomman calvadoksen kera! Valkoviiniä unohtamatta.
- Glögin suur kuluttaja
Alkosta löytyy hyviä terästettyjä glögejä. Ihan kaupan glögistäkin saa hyvää kun terästää rommilla tai ihan kossulla.
- rypälejussi
Lisää glögiin 1/3 väkevää kirsikkaviiniä. Ei siihen tarvitse mitään muuta tajunnanlaajentajaa. Silloin säilyy vielä glögimäinen maku, mutta ei niin makeana.
- URMAS
rypälejussi kirjoitti:
Lisää glögiin 1/3 väkevää kirsikkaviiniä. Ei siihen tarvitse mitään muuta tajunnanlaajentajaa. Silloin säilyy vielä glögimäinen maku, mutta ei niin makeana.
kokeile valion hehku juomaa lämmitettynä ja sekaan loraus minttuviinaa,aah.
- pekka1971
Minun glöki on konjakkia omenamehua 40% 60%, joukkoon muutama kanelitanko. Lämmitä ja nauti
- hyvää on
kaupan glögiin pari senttiä Koskenkorva vaniljaa!
- KulliPoliisi
mäm
- Joulu tulla jollottaa..
Ihan parasta glögiä tulee tästä: Marlin glögiä (alkoholiton) n.2-3dl, 2-4cl minttuviinaa. Sekoita ja lämmitä, on hyvää!!
- nimimerkki
0.75l Koskenkorva Cranberry
2l Jotain glögiä
Toimii, testattu vaikka kuinka monta kertaa. Lopputuotoksessa on potkua sellaiset 7,87% eli liian vahvaakaan siitä ei tule. - Make
Parasta glögiä saa lämmittämällä punaviiniä (ei tarvitse olla parasta mahdollista, mutta mielellään aika voimakas aromista) ja mausteita esim. kanelitankoja, neilikkaa, rusinoita yms. Lämmitettyyn punkkuun lisätään terästykseksi Amarettoa (mantelilikööriä). Rommikin käy, jos amarettoa ei satu olemaan. Sekoitussuhde maun mukaan. Taatusti parempaa kuin kaupan litkut!
- SelväReino
Minä olen usein tehnyt glögiä suhteella 1.4 litraa eli kaksi kolmen vartin pulloa Tapio viinaa. Laitetaan kaneli, inkivääri, neilikka, kardemumma pulloihin ja antaa olla viikon kaapissa (tämä on vaikein vaihe, koska ne harvoin säilyy!)
Sitten ostan pullon Maguar punaviiniä ja keittelen sitä hetken kattilassa samojen mausteiden kanssa. Huom! Viini on vain maun vuoksi, joten ei ole maailman loppu, jos siitä haihtuu pari prosenttia alkoholia pois.
Sitten tarjotaan juoma, jossa viinia 1/3, viinaa 2/3.
Maukasta ja hyvää! - Anonyymi
Vaalea Valion glögi on parasta terästettynä.. Laita puol litraa vaaleeta glögiä teräskattilaan ja levylle ja lämmitä n 70 asteiseksi.-.älä vaan kiehauta.. lorauta sekaan 02-03dl koskenkorvaa..sekoita ja nauti kuumana.. kyllä tekee sitten eetvarttia..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367639Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361893Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251870- 911613
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791535Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104978- 49910
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28810Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4769- 32764