Hyvä terästetty glögi

Ohje?

Glögiä osaan ostaa ja sitä jo löytyy kaapista. Mutta mitä punaviiniä suosittelette joukkoon? Vai tulisiko paras juoma, jos ostaa glögin jo valmiiksi terästettynä Alkosta? Onko kotitekoinen parempaa?

86

102446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huh-heijaa

      1. Suosittelen väriltään punaista.
      2. Sullahan on jo kaapissa glögiä.
      3. Kyllä kotipolttoinenkin on hyvää jos sen vain tislaa huolella.

      • Edes hauskaa?

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.


      • ja vali vali
        Edes hauskaa? kirjoitti:

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.

        Tuohan oli hauskaa ja hauskemmaksi sen teki, kun joku tiukkapipo vielä purnasi siitä. Kyllä alkuperäisen viestin kirjoittajan tulisi osata kirjoittaa asiansa selkokielellä eikä tyyliin "ossan ostaa glögiä ja mulla on sitä kaapissa". Mielestäni ei laisinkaan huono vastaus.


      • tujaus
        Edes hauskaa? kirjoitti:

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.

        sit rusinat ja mantelit kuuma ei kiehuva esim:marlin klögijuoma päälle.Lämmittää tosi ihanasti koko kroppaa ja on hyvää.


    • Elmeriz

      Jätät viinit suosiolle Alkon tiskille ja nappaat sen Koskenkorva pullon kainaloon.!
      Sitten glögi tulille ja 4sntl koskista ja loput glögiä. Manteleita ja rusinoita sekaan..! Siinä on hyvä pikkujoulusetti. Kossun voi kyllä korvata vaikkapa jolloin viron tuonti tuliais vodkalla ym.

    • I.S.O.

      -ohje. Glögi vuodelta 1876 ellen väärin muista.

      En muista aineita ulkoa, mutta siihen tulee pullo (huokeaa) punaviiniä, 1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.

      Etsi kirja kirjastosta ja kokeile, on erinomaista (älä pihtaile sokerin kanssa, se on se mitä siinä ohjeessa sanotaan).

      • wein

        ostapa alkosta saksalaista glühweiniä ja amarettoa tai rommiasuhde 2cl viinaa ja 2dl weiniä. Makuja maailmalta.


      • juoppohullu_

        1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.

        Tuon ymmärtäisi niin että alkoholiin pitäisi sokerin liueta? Ei sitten ihan helpolla liukene sinne alkoholiin... Sokeri pitää liottaa veteen johon se liukenee ja tämä neste sekoittuu hyvin alkoholin kanssa että näin jos haluaa sokeria alkoholiin pistää


      • juoppohullu_ kirjoitti:

        1dl viinaa jossa liuotetaan jonkin aikaa (1-7vrk) kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, kardemummaa, sokeria.

        Tuon ymmärtäisi niin että alkoholiin pitäisi sokerin liueta? Ei sitten ihan helpolla liukene sinne alkoholiin... Sokeri pitää liottaa veteen johon se liukenee ja tämä neste sekoittuu hyvin alkoholin kanssa että näin jos haluaa sokeria alkoholiin pistää

        Mutta hitaasti ja sekoittelematta. Katso kirjasta liköörien valmistus. Erinomaisia liköörejä saa itse valmistaen esim pöytäviinasta tai kossusta, marjat ja sokeri kossuun, odottelua ja sitten siivilöidään marjat pois, hyvää ja helposti,sopii vaikka lahjaksi. Kts kirja liköörien valmistus.


    • kolmen tähden jaloviinaa sekaan. maukkaampaa, kuin kossu. kannattaa ostaa monen merkkistä glögiä, kun ne ovat niin erimakuisia. seossuhteet löytyy sopiviksi illan mittaan.

      • Sulo Rientoliukas

        Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)


      • Jos asiatonta
        Sulo Rientoliukas kirjoitti:

        Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.


      • Sulo Rientoliukas kirjoitti:

        Suosittelen,että hankit puoli kiloa voita ja kossu pakkaseen:-)

        laitetaan tässä tapauksessa? ja miksi kossu pakkaseen?
        jallunkin suosittelen pöytälämpimänä, koska maku lähestulkoon katoaa kylmyyteen. glögi lämmitetään n.60 asteeseen c.


      • jep jep
        Jos asiatonta kirjoitti:

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen tyhjänpäiväistä suunpieksäntää.

        Kyseessähän on vanha klassikkolause


    • ja vodkaa

      tai ainakin rommia

      • thecolliwogs

        sain vähän aika sit oikein hyvää glögiä, siinä oli varmaan 3/4 kosenkorvaa tms. ja loput glögiä.. oli kyl melko tujua, luulisin et 1/4 viinaa ja loput glögiä ni ei rupee naama punottamaan niin paljoo.. :)


    • =ei buranaa

      Nuo monet punkut valmisglögit aiheuttavat useille ainakin 25% kivan päänsäryn seuraavana päivänä vaikka ei joisi kuin 2 lasillista!

      Kun sisältävät kaikenmaailman tanniineja ja happoja!

      1.Puhdas sokeriglögi pienienillä mausteilla höystettynä se 4cl kossua lasiin sopii varmaan jokaiselle!

      2.punaviinin ystäville MERLOT-punkkua sitä glögiä... kannattaa ostaa niitä 24cl pikkupulloja 2kpl jos ei mene koko isopullo kerralla! sit vajaan ison pullon lopun voi tyhjentää 24cl pulloon ja kun korkin sulkee= säilyy pitkään! ALKOn ohje....

      • *MOBIILI*

        Valkkaria, omenamehua, jouluiset mausteet ja tarvittaessa hieman sokerilientä, jos valkoviini täysin kuivaa.

        2 cl punssia terästykseksi.


      • minna_
        *MOBIILI* kirjoitti:

        Valkkaria, omenamehua, jouluiset mausteet ja tarvittaessa hieman sokerilientä, jos valkoviini täysin kuivaa.

        2 cl punssia terästykseksi.

        Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot


      • alatyyliä
        minna_ kirjoitti:

        Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot

        Jos tänne on pakko kirjoittaa asiatonta, niin soisi sen edes olevan joten kuten älykkään vitsikästä, eikä tuollaista totaalisen alatyylistä junttiääliöhengentuotetta.


      • minna_ kirjoitti:

        Osta litra halvinta punkkua, siihen yks alkoholiton olut, ja kuset siihen aamusta, avot

        sovittaisko terehvit? oot kyllä semmoinen kokki, että ototan innolla... on meinaan maukasta...


      • MASA_J

        Terve!

        25% saa päänsäryn... Tieteelisesti testattu otaksun? Mikäli viini on laadukasta epäilen vahvasti asiaa.

        Ja vielä kysymys... Merlot on rypäle. Minkä viinitilan viiniä ehdotat?
        ______________________________

        Mutta ketjun aloittajan mielenkiintoiseen kysymykseen:

        - Kaaada Marlin perinteistä mehuglögitiivistettä (lasipullo) kattilaan tai mielummin teekannun, sekaan vettä.
        - Laita kanelitanko, vaniljatanko (avattuna), muutama neilikka, hieman rusinoita melittapussiin jonka sidot "teepussiksi" sopivalla narulla.
        - Pussi kannuun ja kansi kiinni. Lämmitä hitaasti ja pitkään niin että aroomit ehtii irrota mausteista. ÄLÄ KEITÄ!
        - Terästä konjakilla, itse suosin Martellin v.s.o.p.:ta (XO ei juuri paranna makua - VS:ä huonontaa selkeästi). Vaihtoehdot terästykselle: Amaretto, viinin ystävällä ëhdotan portiviiniä (valmistajasta ei ole niin väliä)terästykseksi.
        - Sekoitussuhteet oman mielen mukaan.


    • ensin sitä

      aitoa pirtua ja sitte perään yks mansikka ja puoli desiä mehua antamaa väriä.

      • pirtua on

        vaikea saada,siksi sen voi korvata kossulla.
        Se kaadetaan boolimaljaan ja siihen lisätään 3-5 kpl. rusinoita.
        Jos haluaa väkevän boolin,voi rusinat korvata manteleilla,sillä ne eivät vedä sisäänsä niin paljoa kossua kuin rusinat ja näin on väkevämpi booli valmis maisteltavaksi!


    • ole väliä

      mitä punaviiniä laitat. Ihan tavallinen pöytäviini sopii hyvin. Tai sitten sellanen sangria tyyppinen glögi on hyvää eli punaviiniä ja hieman appelsiinimehua ja tietysti se glögiuute ja kuumennus. Sekaan voi laittaa appelsiinilohkoja ja sitruunalohkoja makua antamaan mutta ne täytyy kiehauttaa glögiuutteen kanssa ja sitten otaa pois ja sen jälkeen punaviini ja loraus kossua sekaa. Hedelmät imee alkoholin.. Vaniljakossu glögiuutteen sekaan on hyvää. Mitähän vielä.. Mustaherukkaviini? Rommi? Hunajarommi? Ei muuta kun maistelemaan!

    • Saija

      Itse käytän Valion Hehkua (saa tavan kaupasta)ja lämmityksen jälkeen lorautan sekaan vaaleaa rommia.....

    • Likööriä

      EN itse tykkää punaviini-glögi tai kirkas viina-glögi yhdistelmästä ja maistoin baarissa glögiä Vana Tallinnalla terästettynä...Oli tosi hyvää, likööri tuo oman mausteisen lisänsä, joskin glögistä tulee aika makeaa. Tuota voi lorauttaa sekaan aika vaikka vähän enemmänkin ja maku vaan paranee. Kannattaa kokeilla :)

      • glögifani

        Ja tuo glögi on hemmetin tehokastakin vielä kaiken lisäksi! Hyvää Alkon glögiä on myös se, missä on joulutähden kuva kyljessä. Niin ja tietty perinteinen kaupan glögi jellona-yhdistelmä toimii aina. :DD


    • testattu on

      2 pulloa koskenkorvaa 1/2 l,
      1 pullo pehmeää punviininiä
      1/2 pulloa port-viiniä.
      1 dl sokeria,
      1 dl vettä
      Kossupulloihin pariksi päivää molempiin pussi kanelitankoja, pussi neilikoita, kardemummapötkö.
      Siilaa kossusta mausteet pois.
      Ainekset sekaisin ja kuumenna sopiva annos kuumaksi, ei kiehuvaksi.
      Ja lasiin rusinat ja mantelit. Vielä tilkka konjakkia mausteeksi.
      Kehottaisin varovaisuuteen nauttimisessa, ettei jouluyö yllätä ennenaikaisesti :-).

    • Vinkki...

      Glögin saat kuumasta Carillosta voisilmällä höystettynä.Siinä voit aistia aniksen terävyyden ja hieman vaniljaisen maun.Käy makkararuokien tai silakkapaistosten kyytipojaksi,miksei myös pipareiden kera.Suosittelen lämpimästi,koko perheelle.

      • joukkoon...

        sour appelia ja kossua...2cl molempia


      • Spektaattori

        Merkillistä, että juuri tämä lähtökysymys on generoinut niin erityisen monta idioottivastausta. Mutta niin kai se on, että mitä helpompi kysymys, sen useampi urpo kokee haluavansa siihen likaisen etusormensa työntää.


      • Omat mausteet

        Miksi ihmeessä ostatte valmiita glögejä kun kaikkein parasta ja halvinta juomaa saa maustetusta mustaherukkamehusta. Jos on vielä saatavilla kotitekoista mehua niin vielä parempaa tulee (ja halvempaa) Minä valmistan glögini näin: Keitän mausteita(kanelitanko, kokonaisia neilikoita, kardemumman siemeniä) pienessä tilkassa vettä ja siivilöin ne sitten pois ja lisään mausteveden valmiiseen kuumennettuun mustaherukkamehuun. Terästän juoman sitten vain maun mukaan kirkkaalla viinalla.Lisään rusinat ja mantelit.


      • Kiitos sinulle
        Omat mausteet kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ostatte valmiita glögejä kun kaikkein parasta ja halvinta juomaa saa maustetusta mustaherukkamehusta. Jos on vielä saatavilla kotitekoista mehua niin vielä parempaa tulee (ja halvempaa) Minä valmistan glögini näin: Keitän mausteita(kanelitanko, kokonaisia neilikoita, kardemumman siemeniä) pienessä tilkassa vettä ja siivilöin ne sitten pois ja lisään mausteveden valmiiseen kuumennettuun mustaherukkamehuun. Terästän juoman sitten vain maun mukaan kirkkaalla viinalla.Lisään rusinat ja mantelit.

        Kiitos vinkistä!

        Oli loistava ohje!

        Ehdotus... Lisää vielä hieman vaniljatankoa. Terästyksenä toimi "Absolut Cassis" myös hyvin!


    • joukkoon

      alkon hehkuviini (suhde esim. 1litra holitonta, 1/2 ploa hehkuviiniä). Punaista, siis.

      Terästää voi peruskossun lisäksi amaretolla (ihan hurjan hyvää!) Amareton halpisversio sopii yhtä hyvin, eli suomalainen mantelilikööri.

      Ja oon kuullut laitettavan konjakkia ja bacardiakin joukkoon. Liian uhkarohkeaa kuitenkin mulle...

    • kerran vuodes

      Sellanen glögi, jossa on kimalteleva talvinen kuusen kuva etiketissä ja aromina rommi rusina. Harmi, kun en nyt muista tarkemmin valmistajaa, mutta se on aivan tautisen hyvää glöksyä.

      • Jantsu36

        Oikein kyttään koska joulukuusiglögi tulee Alkoon ja ostan heti. En mäkään nyt muista valmistajaa, mutta pullo on helppo tunnistaa tosta joulukuusesta.


      • todella
        Jantsu36 kirjoitti:

        Oikein kyttään koska joulukuusiglögi tulee Alkoon ja ostan heti. En mäkään nyt muista valmistajaa, mutta pullo on helppo tunnistaa tosta joulukuusesta.

        prosentteja kai 21 , et kannattaa muistaa ku maistaa


    • Tauno Mato

      Tavallista kaupan glögiä kattilaan, lämmitä liedellä,kaada kuppiin ja vähän Vana Tallin-likööriä sekaan. En tiedä voiko sitä sanoa glögiksi, mutta ihan juotavaa.Voi olla vähän makeaa.

    • yumi82

      punaviiniglögiä ja tavallista alkoholitonta glögiä 50/50 suhteella tujaus vodkaa maun mukaan
      reilusti rusinoita!

      oma kestosuosikki...

    • Miesten mies.

      Kaada Koskenkorva viinaa lasiin. Pudota rusina lasiin. Nauti!

      • Vappuna vaan

        Hei! Sulla meni nyt reseptit sekaisin. Toihan oli "Isin pikasiman" ohje ja sitä nautitaan vappuna.


      • kuumiehen malli
        Vappuna vaan kirjoitti:

        Hei! Sulla meni nyt reseptit sekaisin. Toihan oli "Isin pikasiman" ohje ja sitä nautitaan vappuna.

        tuostahan tuli mieleen reseptejä:
        talonmiehen vapaapäivä. jallukola ilman kolaa.


        somali kevätjäillä. kossua, päälle paljon jäitä ja siihen tiputetaan musta oliivi.


    • matkustaja

      Paras löytyy kun ostat valmista glögiä ja lisäät siihen amarettoa....ei tarvii manteleita lisätä..saksalaistyyppinen tulee...

    • Make60

      Osta kunnon glögiä alkosta joka on valmiiksi 12%
      ja siihen oman maun mukaan jotain väkevämpää sekaan niin johan maistuu. Itse olen laittanut vanhaa talinna liikööriä sekaan on vähän erilaisempaa glögiä mutta kyllä kossukin käy. Tarpeeksi juo glögiä on ihan sama mitä siihen on laitettu.

    • tipi

      Kuppiin 4 cl minttuviinaa ja loput lämmintä glökiä..On muuten hyvää!Testattiin pikkujouluissa.

    • glögiä mulle

      on glögi kun glögi merkistä riippumatta, mutta sekaan PITÄÄ olla Tia Mariaa -jos sitä jostain löytää.

      ihan parasta.

    • ans4

      laita kattilaan kanelitanko ja muutama kokonainen neilikka,
      lisää pullo huokeaa (mutta hyvää) punaviinia.

      jos haluat pientä pyöreyttä makuun, lisää pari teelusikallista
      sokeria.

      ei oo äklöä, kitalakeen tarttuvaa teinijuomaa, vaan laadukasta,
      pienieleistä juotavaa aikuiseen makuun.

    • aaaz

      Tää on yksinkertaisuudessaan parasta!

      2 cl Amaretto mantelilikööriä
      2-4 cl Finlandia vodka
      Sopivasti Marli glögitiiviste tai muu vastaava

    • ahvenanmaankeisari

      terästä

    • kuumiehen malli

      ehkä tällainen ohje tuossa jo on. en jaksa lukea kaikkia sepustuksia. käytän itse ja suosittelen:

      suhteet oman maun mukaan mutta...

      1 osa kaupan alkoholitonta glögiä kuumennettuna
      1 osa kiehuvaa vettä
      1 osa alkon glögiä, esim hehku tai vast
      1 osa jotain vodkaa

      tähän kun lisää vielä esim hunajaa ja mitä-ne-nyt-oli luontaistuote auringonkukkatippoja niin avot käy flunssaankin.

      tietty mantelit,rusinat ja tsydeemit maun mukaan.

    • Pukkijouluinen

      Otetaan kattila, laitetaan levy lämpiämään.
      Laita kossu pakkaseen tunniksi.

      Etsitään tarpeet ja nehän ovat:

      1l Koskenkorvaa
      1l Glögiä
      1 rasia rusinoita
      1 pussi manteleita

      Keitetään glögi heitetään sinne rusinat ja mantelit. Sitten otetaan kossu pakkasesta avataan kossu ja aletaan juoda. Glögin voi antaa lapsille ja rusinoita voi syödä samalla kun juo. Manteleista ei tykkää kukaan joten ne laitetaan oraville.

      • tuettua kossua

        Joo, mustaviinimarjamehu, vesi, kanelitanko ja rusinat kattilaan. Kattila liedelle. ÄLÄ laita liettä päälle.
        Korkkaa perhekossu, kylmä tai huoneenlämpöinen.
        Ota siivut.
        Ota toinen. Jne.

        Nyt on paljon itsevarmempi olo.
        Syö rusinat ja hauku muija.


    • hei tonttu ukot hyppikää

      pari rusinaa vinetto pulloon niin se on siinä!

    • tonttu

      Pari rusinaa ja vinettoa ja vähän kossua.

    • rymy-eetu

      parasta on kaupan glögiaine ja jaloviinaa sekaan

      • rommipommi

        kaupan glögi ja tummarommi/mantelilikööri/jallu terästyksenä


    • Toisinaan täällä

      ensimmäiset vastaukset, mutta ne olivat typeriä, enkä enää jaksanut lukea muita.

      Itse olen ostanut esim. Valion glögiä ja terästänyt sitä vodkalla. Toinen mahdollisuus toisinpäin, että ostat Alkon glögiä ja miedonnat sitä tällä ruokakaupan glögillä. Siinä on mausteet. Ja sitten vain lasiin rusinoita ja manteleita ja glögi lämpimäksi. Älä keitä!

    • Hannes28(Mikkeli)

      Miun jouluglögin resepti on sellanen että mie kaahan pullollisen viruvalge 80 % varge vin vodkaa puoli litraa lasiin ja nakkahan rusinoita joukkoon. Sitten mie sammun ja maksa pamahtaa minä hetkenä hyvänsä.

      • tuettua kossua

        Hannes voitti, hjyvä receptiooni.


    • Tiedän mitä vaan

      lasiin, ns.kaupan-glögiin ei kannata tuhlata punkkua

    • sissi_

      An jaksanut lukea kaikkia, joten joku on voinut tät suositellakin. Mutta paras teräste glögiin on punssi. Maku on pehmeäja ehkä hieman makeahko. Toimii ainakin minulla =)

    • Minun makuun

      Siis glögihän pitää terästää tummalla rommilla. Kanelit ja rusinat sekä muut tykötarpeet oman maun mukaan. Tietty jos pirtua löytyy, niin sillä voi vielä vähän kiilata makua. Kuitenkin rommi on se tärkein muistettava asia. Minä en lähtisi millään viininpliruilla leikkimään. Siitä ei tule kuin huono olo ja paha mieli kaikille. Viinit ovat tarkoitettu nautittavaksi sellaisenaan ruuan kera. Hyvää Joulunalusaikaa kaikille!

      • Minun makuun

        Homma toimii, kun glögi on alkoholitonta, siis kaupan värkkiä.


    • Tilannetajua

      Glögiä (Lidl) 1/2 ja pirtua 1/2. Tällä eväällä joulu pelastuu.
      Toinen: glögiä 1/2 ja kotikaljaa.

      • juopotteluhuone

        Arvatkaa kuinka hassulta tämä tissuttelun ihailu kuulostaa. Ainakin kun ei ole vuosiin asunut Suomessa. Miksi juopotteluhuoneeksi kotia muuttaisi???


    • Kääpiöheittäjä
      • nurpo

    • ohje

      Glögiä ja viiniä 70/30 tai 50/50 värin mukaan. Edullise viinit käy erinomaisesti.
      Lämmittää mukavasti mutta ei tule perskänniin (toki riippuu juodusta määrästä).

    • +the tonttu+

      Ihan tavallista kaupan glögiä siis sitä the joulusiideriä,onks se nyt golden capiä....kyllä tavallinen omenasiiderikin käy. sit jos tahtoo ni jotain pehmeen makusta, kirkasta viinaa - EI mitään viruvalgea!
      eli litra glögiä puoli litraa joulusiideriä kirkasta maun mukaan - kaikki kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen, ÄLÄ KEITÄ,tulee yli!siieri antaa mukavat poreet, ei ole ollenkaan tunkkasen makuista, mut joulun makuista kuitenkin!MAUSTEEKSI voi vielä laittaa kanelia tai kardemummaa!
      JA TÄTÄ JUO VARMASTI NEKIN JOTKA EI GLÖGISTÄ TYKKÄÄ! on se vaan niin hyvää!!

    • Kokeileppa sellaista glögi sekoitusta johon tulee gallianoa golden strike likööriä(kultahippu likööri) ja kuumennettua täysomenamehua.. Ei ollenkaan hullumpaa..

    • tietenkin

      tietenki keität lökin hiirenpaskasessa kattilassa ja laitat sitä väriksi talu (80%) mukiin... AVOT... taattu sepelin lento

      • semmosta...

        JOo kyllä voi sanoo että tuolla reseptillä lähtee sokat polvista ja RYLLINKI lentää!!!


    • Venus-62-

      Kyllä itse tehty täyteläisen, makean marjaisa viinimarjamehu, punaista ja mustaa, on parasta saunan jälkeen. Jouluna mehuun voi lisätä kanelitangon, rusinoita, ja kiehauttaa niin kauan, että kaneli ja rusinat hieman maistuvat. Siivilöinti ja kiehautus uudelleen. Marjojen maku ja täyteläisyys ei saa hävitä, jos vaikka lisäisi hieman vettä tai (glögimehua.)

      Käytän isoja savimukeja. Lämpö pysyy ja makukin on parempi kuin lasisissa....luulenko vain..;)

      Teen mukiin tai kattilaan maun mukaisen mehun ja tarkistan sokerin. Sitten hieman jäähtyneeseen lisään finlandivodkaa ja lusikallisen pari-kolme konjakkia. Jos konjakkia, niin en lisää mantelilastuja. Mantelirouhetta pohjalle ja herkuttelen sen sitten viimeisenä.

      Ekaan mehuun, jos lisää kossua ja lisukkeet tarjolla mielihalujen mukaan, niin jokainen saa mieleisen glögin. Tärkeintä on marjaisa, pehmeä maku. Kanelia aavistus.

      Lisukkeina juustoja, suolakeksejä ja suklaata, jos tykkää.
      Valaistus....kynttilät ym saa makunystyrät herkimmilleen. Kaiken a ja o ovat mys hyvin pestyt ja huuhdellut astiat. Varmasti pesuaineen maku poissa.

      • naapurin naisille

        Calvados, valkoviini ja omenamehu, johon haudutetaan glögimausteet. Maistellaan pakolliset lasilliset, sitten juodaan valkoviini ja lopuksi calvados. Kokeiltiin, ja oli niiiin hyvää ja hauska ilta, että otetaan uusiksi vähän isomman calvadoksen kera! Valkoviiniä unohtamatta.


    • Glögin suur kuluttaja

      Alkosta löytyy hyviä terästettyjä glögejä. Ihan kaupan glögistäkin saa hyvää kun terästää rommilla tai ihan kossulla.

      • rypälejussi

        Lisää glögiin 1/3 väkevää kirsikkaviiniä. Ei siihen tarvitse mitään muuta tajunnanlaajentajaa. Silloin säilyy vielä glögimäinen maku, mutta ei niin makeana.


      • URMAS
        rypälejussi kirjoitti:

        Lisää glögiin 1/3 väkevää kirsikkaviiniä. Ei siihen tarvitse mitään muuta tajunnanlaajentajaa. Silloin säilyy vielä glögimäinen maku, mutta ei niin makeana.

        kokeile valion hehku juomaa lämmitettynä ja sekaan loraus minttuviinaa,aah.


    • pekka1971

      Minun glöki on konjakkia omenamehua 40% 60%, joukkoon muutama kanelitanko. Lämmitä ja nauti

    • hyvää on

      kaupan glögiin pari senttiä Koskenkorva vaniljaa!

      • KulliPoliisi

        mäm


    • Joulu tulla jollottaa..

      Ihan parasta glögiä tulee tästä: Marlin glögiä (alkoholiton) n.2-3dl, 2-4cl minttuviinaa. Sekoita ja lämmitä, on hyvää!!

    • nimimerkki

      0.75l Koskenkorva Cranberry
      2l Jotain glögiä

      Toimii, testattu vaikka kuinka monta kertaa. Lopputuotoksessa on potkua sellaiset 7,87% eli liian vahvaakaan siitä ei tule.

    • Make

      Parasta glögiä saa lämmittämällä punaviiniä (ei tarvitse olla parasta mahdollista, mutta mielellään aika voimakas aromista) ja mausteita esim. kanelitankoja, neilikkaa, rusinoita yms. Lämmitettyyn punkkuun lisätään terästykseksi Amarettoa (mantelilikööriä). Rommikin käy, jos amarettoa ei satu olemaan. Sekoitussuhde maun mukaan. Taatusti parempaa kuin kaupan litkut!

    • SelväReino

      Minä olen usein tehnyt glögiä suhteella 1.4 litraa eli kaksi kolmen vartin pulloa Tapio viinaa. Laitetaan kaneli, inkivääri, neilikka, kardemumma pulloihin ja antaa olla viikon kaapissa (tämä on vaikein vaihe, koska ne harvoin säilyy!)
      Sitten ostan pullon Maguar punaviiniä ja keittelen sitä hetken kattilassa samojen mausteiden kanssa. Huom! Viini on vain maun vuoksi, joten ei ole maailman loppu, jos siitä haihtuu pari prosenttia alkoholia pois.
      Sitten tarjotaan juoma, jossa viinia 1/3, viinaa 2/3.
      Maukasta ja hyvää!

    • Anonyymi

      Vaalea Valion glögi on parasta terästettynä.. Laita puol litraa vaaleeta glögiä teräskattilaan ja levylle ja lämmitä n 70 asteiseksi.-.älä vaan kiehauta.. lorauta sekaan 02-03dl koskenkorvaa..sekoita ja nauti kuumana.. kyllä tekee sitten eetvarttia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe