Piltdown for dummies.

Labyrinthica

Kreationistit jaksavat jauhaa Piltdownista. Tässä tapauksesta lyhyesti kertova kuvaus sen ymmärtämiseen vaadittavine taustatietoineen. Asiansa tuntevat voivat hypätä kolmanneksi viimeiseen kappaleeseen. Ote on Hannu Lauerman v.2006 ilmestyneestä kirjasta "Usko, toivo ja huijaus", s.53-56:


"Piltdownin ihminen lienee legendaarisin tunnettu tiedeväärennös. Englannissa, Sussexin kreivikunnassa, muutoin maailmalle tuntemattomassa Piltdownin kylässä oli vuodesta 1908 alkaen löytynyt fossiileja, jotka 1912 kuvattiin ns. puuttuvana renkaana, apinoiden ja ihmisen välille kehityksessä sijoittuvana "apinamiehenä". Löytäjänä pidettiin Charles Dawsonia, joka oli juristi ja harrastelijaluonnontutkija. Muinaisihmisiä edustavia löytöjä oli tehty Manner-Euroopassa Saksassa, Ranskassa ja Portugalissa, mutta suurta aikaansa elävä Britannian imperiumi oli jäänyt kokonaan vaille maakohtaista ihmisen esihistoriaa. Neanderthalin, Cro Magnonin ja Heidelbergin ihmisen jälkeen Piltdownin ihminen, "löytäjänsä" mukaan Eoanthropus dawsoni eli "Dawsonin kuvaama aamunkoiton ihminen", oli briteille tärkeä ja kaivattu löytö."

"Nykyhetken perspektiivistä voi olla vaikea ymmärtää, miksi apinaihmisen todellinen tai kuviteltu fyysinen sijainti myöhemmällä Iso-Britannian saarella oli poliittisesti merkittäväksi katsottua. Aikansa supervalta, Ranskan ja nousevan Saksan kanssa kilpaileva siirtomaamahti saattoi kuitenkin tarvita juuri Piltdownin ihmisen kaltaista hahmoa ikiaikaisen ylemmyytensä edelläkävijäksi. Silloisen oletuksen mukaan aivot ja niiden myötä tietysti luinen ja maassa todisteena säilyvä aivokoppa suurenivat ensin, siten tehden ihmisestä lajin ylitse muiden. Piltdownin väärennöksessä onkin apinamainen eteentyöntyvä leuka yhdistettynä isoon päänkuoreen. Näin edistyneenä se olisikin tuon ajan käsityksen valossa jättänyt varjoonsa muut ajan fossiililöydökset todistaen täten että brittien ylivertaisuus ja oikeus maailmanvaltaan, "Britannia rules" -periaate, oli vanhaa perua."

"Piltdownin ihminen oli sananmukaisesti puoli-ihminen. Kaksi epätavallisen paksua kallon osaa olivat ilmeisesti keskiaikaisilta ihmisiltä, leuka taas noin 500 vuotta vanha orangutangin leuka. Myös eri lajeille kuuluneita vanhoja hampaita oli kullankaivajien termein kuvaten ilmeisesti "suolattu" Piltdownin kaivauksille."

"Piltdownin väärennösten alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Epäluulot ovat kohdistuneet niin surullista kuuluisuutta saaneeseen Dawsoniin kuin lukuisiin muihinkin osallisiin. Suurelle yleisölle kuuluisin epäilty on kuitenkin mies, joka ei muutoin juurikaan nivoudu paleontologiaan. Hän on sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), legendaarisen Sherlock Holmes -salapoliisihahmon luoja."

"Doyle, joka oli koulutukseltaan lääkäri, oli alkanut uskoa aikanaan suosittuun spiritismiin, keskusteluun vainajahenkien kanssa, ja joutunut joidenkin tiedemaailman edustajien pilkkaamaksi otettuaan vakavasti jotkut ajalle tyypilliset väärennetyt henkiolentovalokuvat. Kirjailija asui lähellä Piltdownia ja liikkui siellä kaivausten aikaan. Hänen syyllisyyteensä on esitetty viitanneen hänen esihistoriaan sijoitetussa The Lost World -kirjassaan esiintynyt lause "luu on yhtä helppo väärentää kuin valokuvakin". Doylen on esitetty olleen katkera osakseen tulleesta pilkasta ja halukas häpäisemään pilkkaajiensa edustajat. Maaperään sijoitetut väärät johtolangat ja niistä vaikeneminen kohun keskellä olisivat tietysti hyvin sherlockholmeslainen, muiden yläpuolelle asettuvan tarkkailijan teko. Doylen on kuitenkin kuvattu olleen huomattavan tunnontarkka ja ihanteellinenkin ihminen, jota monien on mahdotonta kuvitella aiheuttamassa arvostamalleen tieteenalalle satoja hukattuja tutkijatyövuosia. Lisäksi on arveltu, ettei hänellä olisi ollut mahdollisuutta pilan tekniseen toteutukseen."

"Piltdownin väärennös oli karkea, ja sen osakseen saama tieteellinen asema perustui paleontologian kehittymättömyyteen, pari vuotta myöhemmin alkaneeseen ensimmäiseen maailmansotaan, suureen tarpeeseen luoda Ison-Britannian suurvaltamahdille oma esihistoriallinen menneisyys, ja tutkijoiden väärään auktoriteettiasemaan. Epäilijöitä oli alusta alkaen, ja viilan jäljet kallon hampaissa olivat tiettävästi tavallisen luupinkin avulla nähtävissä kirkkaassa valossa. Vasta 1953 raportoitiin uusin menetelmin kiistatta todetut värjäyksen jäljet."

"Paradoksaalisesti Piltdownin ihmisen tarinaa käytetään kuitenkin edelleen verukkeena evoluution kiistämiseen niissä uskonnollisissa painostusryhmissä, joissa luomiskertomusta ei haluta hyväksyä myytiksi tai vertauskuvalliseksi tosikertomukseksi. Epärehellisyyden väitetään leimaavan juuri sen tieteenhaaran, joka itseasiassa on kunnostautunut omien virheidensä tunnetuiksi tekemisessä ja opin ottamisessa niistä. Ihmisen evoluutio ei sitä paitsi koskaan ole ollut Piltdownin ihmisen varassa, vaan sen todistuskappaleet ovat löytyneet aivan muualta."

"Jokaisen tieteen edustaja joutuu syystäkin jossain määrin miettimään ja kriittisesti arvioimaan myös alansa menneisyyttä vaikka onkin siihen henkilökohtaisesti syytön. Silti kritiikki tässä yhteydessä on groteskia. Fundamentalisti syyttämässä modernia paleontologia harhaanjohtavista todisteista on kuin paatunut, hurjastelullaan ihmishenkiä riistänyt rattijuoppo, joka solvaa tunnontarkkaa autoilijaa virheistä tämän todettua ääneen oma-aloitteisesti, että vilkkua täytyisi muistaa systemaattisemmin käyttää kaistaa vaihdettaessa."

"Aivan samanlainen suhde on esimerkiksi skientologilla ja omaa alaansa tavanomaisen kriittisesti tarkastelevalla psykiatrilla. Psykiatrin pohdittua hoitojen sivuvaikutuksia ja ongelmia skientologi tarjoaa näitä puheenvuoroja asiayhteydestään irrotettuina todisteina kammottavista ja salatuista väärinkäytöksistä. Tilalle tarjotaan riippuvuutta ja henkistä ja taloudellista riistoa ruokkivaa kulttimaista kurssitusta ja sen rahoittamiseksi velkakierrettä, joista tämä uususkontoa ja näennäistiedettä yhdistelevä lahko tai kaupallinen yritys on tullut tunnetuksi. Primitiivisessä propagandassa tieteen korkein hyve, itsekriittisyys, valjastetaan sumeilemattoman parjauksen välineeksi."

35

2130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Late 1

      "----Jokaisen tieteen edustaja joutuu syystäkin jossain määrin miettimään ja kriittisesti arvioimaan myös alansa menneisyyttä vaikka onkin siihen henkilökohtaisesti syytön. Silti kritiikki tässä yhteydessä on groteskia.----------------------"

      No siinä oli asenteellinen pintaraapaisu Piltdownin mieheen.
      Kritiikki tässä yhteydessä ei ole ollenkaan groteskia eikä edes tieteen oman arvomaailman vastaista!!!

      Tiede itse ohjeistaa ja suorastaan vaatii, että sitä vastaan on asetettava kritiikkiä ja se on myöskin kestettävä ja selvitettävä mahdollisimman pikaisesti.

      Eihän ongelma ole siinä, että tehdään ilmeisesti kaiken aikaa tieteellisiä väärennöksiä, vaan siinä
      että tiedemaailma liian köykäisin perustein menee ja on mennyt niihin mukaan, varsinkin jos väärennökset vähänkin tuntuvat todistavan makroevoluution puolesta.

      Se että Piltdownin alkuperäistä väärennystä ei edes asetettu puoluettomiin tutkimuksiin, vaan siitä tehtiin kipsikopioita ympäri maailman museoita, niin on suorastaan anteeksiantamatonta, että tiedemaailma julisti sen kuitenkin vuosisadan
      fossiililöydöksi ja selkeäksi välimuotofossiiliksi
      ihmisen ja apinan sukulaisuudesta, mutta samaan hengenvetoon kuitenkin väitetään että sitä epäiltiin alusta asti.

      Jos tässä ei näe ristiriitaongelmia niin ei sitten missään, kun virallisesti tuolla väärennyksellä ratsastettiin yksi sukupolvi ja aivopesun tuloksena vieläkin kauemmin populaarikulttuurin reunamilla.

      Olen vielä 2000-luvullakin kuullut erään tuoreen ylioppilaan väittäneen, että puheet Piltdownin väärennöksestä ovat kreationistien valehtelua??? Niin se väärä aivopesutiede on edennyt ja pitänyt sinnikkäästi pintansa. :)

      Sitäpaitsi Piltdownin tapaus ei ole edes kaikista
      hurjin tapaus mihin tiedemaailma on mennyt liian helposti mukaan, joskin se on vaikutuksiltaan ylivoimaisesti törkein.

      Tökeröin tidemaailman "riiaama" tapaus sensijaan
      on mielestäni se kun huijaritidemiehenä esiintynyt
      lehtimies kirjoitteli jatkokertomuksia New York Timesin tiedeosastolla kuussa asuvista siivellisistä lentävistä ihmisistä ja sen järvimaisemista. :) HEH!

      Tämä oli varmaankin ihmisen ensimmäisiä tosi tökeröjä yrityksiä todistaa elämää löytyvän myös muualta, koska tunnettuahan on, että ateisteja kauhistuttaa maapallon luodun näköinen pinta ja ihmisten ainutkertaisuus.

      Siis yhteenvetona sanottakoon, että minähän olen sydämestäni rehellisen tieteen fanittaja ja haluan ainoastaan poistaa epärehellisen uskon, jota evouskoksikin olen kutsunut, niin tieteen syöpäläisenä.

      Koska tieteelliset yhteisöt pelaavat "meidän" rahoilla, niin heillä on myös velvollisuus tehdä työtänsä avoimin kortein ja jos näin olisi toimittu, niin monet turhat apurahapalkkiot olisivat jääneet oikean tieteen tekemiseen.

      Jos biologian ympärillä oleva tiedeyhteisö haluaa päästä huuhaa-tieteen leimastaan, niin sen kannattaa putsata pesänsä "märänneistä omenista"
      sillä jos niitä ei poisteta pikaisesti, niin ne märännyttävät senkin osan, joka on oikeaa tiedettä.

      Nythän edelleenkin on se sairas tilanne, että fosiilin käsiinsä saaneet tiedemiehet vetävät löytönsä museoiden kellareihin ja siitä saa vain
      jäljennyksiä ja ryhmän ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa alkuperäistä tutkimaan.tämä on suuri epäkohta ja ihmettelen motiivia, sillä kyllähän aidon fosiilin päätutkijat voidaan nimetä ja myös palkita mikäli aihetta palkitsemiseen on.

      Tällainen "ulkopuollisten" tutkijoiden rajaaminen
      liian jyrkästi on jopa tieteen vastainen ainakin
      jos tukimukset julkaistaan kuten Piltdownin tapauksessakin vailla parempaa tietoa ja silloin tietenkin löydetään, mitä halutaan löytää ja jotkut tienasivat ja eräät ylennettiin Piltdown ansioistaan jopa kuninkaallisesti.

      Tämä megatörkeä Piltdownin tapaushan on ollut tosi
      vaikea pala evouskovien nieltäväksi ja he ensin yrittivät lakaista sen maton alle yrittäen kertoa, että miksi kaivella menneitä, mutta kun sitä ei ole mm. allekirjoittaneen ylläpitämänä pystytty hautaamaan, niin he ovat panikoineet, että he itse
      sen paljastivat? HEH! :) ÄLYKÄSTÄ?

      Siis itsekorjautuvaa tiedettä siis 40 v?
      Herää vaan kysymys, että montakohan kreationisti tiedemiestä sitä päästettiin tutkimaan??? :)

      • ei evolutionismi

        "Eihän ongelma ole siinä, että tehdään ilmeisesti kaiken aikaa tieteellisiä väärennöksiä, vaan siinä
        että tiedemaailma liian köykäisin perustein menee ja on mennyt niihin mukaan, varsinkin jos väärennökset vähänkin tuntuvat todistavan makroevoluution puolesta."

        Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.


      • Late 1
        ei evolutionismi kirjoitti:

        "Eihän ongelma ole siinä, että tehdään ilmeisesti kaiken aikaa tieteellisiä väärennöksiä, vaan siinä
        että tiedemaailma liian köykäisin perustein menee ja on mennyt niihin mukaan, varsinkin jos väärennökset vähänkin tuntuvat todistavan makroevoluution puolesta."

        Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.


      • Late 1 kirjoitti:

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.

        Kertauksena:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000021031575#22000000021031575


      • Late 1
        Late 1 kirjoitti:

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.

        Ja tässä kertausvastausta estot päällä ajavalle Illu-pojalle! HEH!


        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000021475476


      • evoluutiosta
        Late 1 kirjoitti:

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.

        Tässä on yksi todiste ihmisen evoluutiosta, sinun selittelyistä kun saa sellaisen kuvan ettei aitoja alkuihmisfossiileja ole löytynyt:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Turkana_boy


      • Piltdownin hengessä
        Late 1 kirjoitti:

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.

        "makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies."

        Mikä Piltdownin kallossa viittaa siihen, että sitä oltaisiin käytetty todisteena täysin uusien rakenteiden synnystä (=makroevoluution määritelmä) matkalla nykyihmiseksi? Kyllä taisivat väärentäjät olla ihan puhtaasti saatanallisten mikroevoluutkkojen asialla.


      • Late 1
        Piltdownin hengessä kirjoitti:

        "makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies."

        Mikä Piltdownin kallossa viittaa siihen, että sitä oltaisiin käytetty todisteena täysin uusien rakenteiden synnystä (=makroevoluution määritelmä) matkalla nykyihmiseksi? Kyllä taisivat väärentäjät olla ihan puhtaasti saatanallisten mikroevoluutkkojen asialla.

        "---Mikä Piltdownin kallossa viittaa siihen, että sitä oltaisiin käytetty todisteena täysin uusien rakenteiden synnystä (=makroevoluution määritelmä) matkalla nykyihmiseksi? Kyllä taisivat väärentäjät olla ihan puhtaasti saatanallisten mikroevoluutkkojen asialla.--------------"

        Heh! Vai ei löydy uusia rakenteita kallosta, kun leukaluu kuului orangille, hampaat joita oli viilattu ja värjätty niin yksi niistä oli simpanssin hammas lisäksi osat oli kerätty vielä eripaikoista ja olivat eri ikäisiä? jne. HEH! :)

        Uusia rakenteita oli siis syntynyt(toki tehdasmaisesti valmistaen)ja ilmankos löydöstä hehkutettiin vuosisadan fossiililöytönä joka oli
        selkeä välimuoto ihmisen ja apinan välillä. :)


      • Late 1
        illuminatus kirjoitti:

        jeesuspelle latelle:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000021480711

        [---------Tässä muutama esimerkki aiemmista sanomisistasi:

        >>Ehkäpä juuri tästä syystä mm. Piltdownin kaltaisia väärennöksiä on tehtailtu>Sukupuut ovat menneet uusiksi ja uusia entistä paremmin tehtailtuja fossiiliväärennöksiä on rakennettu.>Evoluutioteorian uskottavuus on taasen sen koko olemassaolonsa aikana mennyt ainoastaan takapakkia ja on nykyään miinuksen puolella, koska monet evouskovien rötösherrojen puuhastelut ovat tehneet siitä tieteen irvikuvan


      • Late 1
        illuminatus kirjoitti:

        jeesuspelle latelle:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000073&posting=22000000021480711

        [---------Tässä muutama esimerkki aiemmista sanomisistasi:

        >>Ehkäpä juuri tästä syystä mm. Piltdownin kaltaisia väärennöksiä on tehtailtu>Sukupuut ovat menneet uusiksi ja uusia entistä paremmin tehtailtuja fossiiliväärennöksiä on rakennettu.>Evoluutioteorian uskottavuus on taasen sen koko olemassaolonsa aikana mennyt ainoastaan takapakkia ja on nykyään miinuksen puolella, koska monet evouskovien rötösherrojen puuhastelut ovat tehneet siitä tieteen irvikuvan


      • Late 1 kirjoitti:

        [---------Tässä muutama esimerkki aiemmista sanomisistasi:

        >>Ehkäpä juuri tästä syystä mm. Piltdownin kaltaisia väärennöksiä on tehtailtu>Sukupuut ovat menneet uusiksi ja uusia entistä paremmin tehtailtuja fossiiliväärennöksiä on rakennettu.>Evoluutioteorian uskottavuus on taasen sen koko olemassaolonsa aikana mennyt ainoastaan takapakkia ja on nykyään miinuksen puolella, koska monet evouskovien rötösherrojen puuhastelut ovat tehneet siitä tieteen irvikuvan

        Sinulla onkin näemmä ihan uusi määritelmä termille tehtailu, joka käsitteenä liittyy nimenomaan massatuotantoon.

        Hyvä kuitenkin, jos olemme samaa mieltä siitä, että fossiiliväärennöksiä on vain muutama sadoista miljoonista. Se näet asettaa pötypuheesi oikeaan perspektiiviinsä.

        Fakta on, ettei evoluutioteoria ole, eikä ole koskaan ollut noiden muutaman huijaustapauksen varassa. Liioittelet siis systemaattisesti piltdownin merkitystä ja vähättelet satojamiljoonia oikeita fossiililöytöjä. Evoluutioteoria oli yli 50 vuotias ennen kuin Piltdownista kukaan oli kuullutkaan, ja jo Darwinilla oli riittävä todistusaineisto evoluutioteorian tueksi, ja tuon 50 vuoden aikana fossiileja löytyi valtavat määrät lisää. Puhumattakaan kaikesta siitä, mitä on löydetty viimeisen 100 vuoden aikana ja jatkuvasti löydetään.

        Kertauksena:
        http://www.talkorigins.org/faqs/piltdown.html
        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_piltdown.html

        >>Siis tässä tälläinen pikainen kurssitus yritysmaailman lainalaisuuksiin, otapa opiksesi! >Valitettavasti täytyy kyllä todeta että pelkästään bisnesmielessä ajateltuna häviämme Piltdown OY:lle sekä valmistustyötuntien määrässä että myyntihinnassa kirkkaasti. >Toki meille tärkein yrittämisen pilari on ollut ja tulee olemaan rehellisyys ja tuotteen toimintavarmuus. :) >Niin kyllähän tuo pitää täysin paikkansa sillä viimeisin paljastunut tehdasmainen väärennys tulee 2000-luvun korvilta, jota kinalaiseksi liskolinnuksikin on kutsuttu. :) >Tämänkin sinä haluat taasen tahallasi ymmärtää väärin. Minä leimaan tässä ainoastaan evohurmokseen menevät evouskovat evoluutiotukijat jotka ovat menneet liian helposti rötöksien taakse. Siis tämän listan ulkopuolelle jää paljon ihan oikeaa tutkimustyötä tekeviä tutkijoita joita maailmankatsomukselliset uskomukset eivät ohjaa. Onko vaikeeta tajuta onko?(ties monesko selitys?) >No aivan sama minkä "lipun alla" evouskovat pörhentelevät?(Nationala Geographicissa on paljon
        tutkijoita) En nyt väitä(enkä kerkiä tarkistamaan)mutta muistaakseni maksun suoritti museo? (voin olla väärässäkin) >No onneksi se kuinka kunniaksi olen Jumalalle ei onneksi ole sinun päätettävissäsi! :) >Jälleen kerran sinun valehtelusyytöksesi todistettiin pötypuheeksi. HEH! :)(hävettääkö?) >Miksi muuten sanot mielestäsi tyhmälle ihmiselle päin naamaa, että hän on tyhmä kuin vasemman jalan saapas????? >Me tehdään kyllä seurakunnassa ns. katupoikatyötä, mutta se tapahtuu kylläkin ulkomaille. Tuntuisi olevan aihetta miettiä, pitäisikö sellainen käynistää myös Suomessa? ;)


      • Late 1
        illuminatus kirjoitti:

        Sinulla onkin näemmä ihan uusi määritelmä termille tehtailu, joka käsitteenä liittyy nimenomaan massatuotantoon.

        Hyvä kuitenkin, jos olemme samaa mieltä siitä, että fossiiliväärennöksiä on vain muutama sadoista miljoonista. Se näet asettaa pötypuheesi oikeaan perspektiiviinsä.

        Fakta on, ettei evoluutioteoria ole, eikä ole koskaan ollut noiden muutaman huijaustapauksen varassa. Liioittelet siis systemaattisesti piltdownin merkitystä ja vähättelet satojamiljoonia oikeita fossiililöytöjä. Evoluutioteoria oli yli 50 vuotias ennen kuin Piltdownista kukaan oli kuullutkaan, ja jo Darwinilla oli riittävä todistusaineisto evoluutioteorian tueksi, ja tuon 50 vuoden aikana fossiileja löytyi valtavat määrät lisää. Puhumattakaan kaikesta siitä, mitä on löydetty viimeisen 100 vuoden aikana ja jatkuvasti löydetään.

        Kertauksena:
        http://www.talkorigins.org/faqs/piltdown.html
        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_piltdown.html

        >>Siis tässä tälläinen pikainen kurssitus yritysmaailman lainalaisuuksiin, otapa opiksesi! >Valitettavasti täytyy kyllä todeta että pelkästään bisnesmielessä ajateltuna häviämme Piltdown OY:lle sekä valmistustyötuntien määrässä että myyntihinnassa kirkkaasti. >Toki meille tärkein yrittämisen pilari on ollut ja tulee olemaan rehellisyys ja tuotteen toimintavarmuus. :) >Niin kyllähän tuo pitää täysin paikkansa sillä viimeisin paljastunut tehdasmainen väärennys tulee 2000-luvun korvilta, jota kinalaiseksi liskolinnuksikin on kutsuttu. :) >Tämänkin sinä haluat taasen tahallasi ymmärtää väärin. Minä leimaan tässä ainoastaan evohurmokseen menevät evouskovat evoluutiotukijat jotka ovat menneet liian helposti rötöksien taakse. Siis tämän listan ulkopuolelle jää paljon ihan oikeaa tutkimustyötä tekeviä tutkijoita joita maailmankatsomukselliset uskomukset eivät ohjaa. Onko vaikeeta tajuta onko?(ties monesko selitys?) >No aivan sama minkä "lipun alla" evouskovat pörhentelevät?(Nationala Geographicissa on paljon
        tutkijoita) En nyt väitä(enkä kerkiä tarkistamaan)mutta muistaakseni maksun suoritti museo? (voin olla väärässäkin) >No onneksi se kuinka kunniaksi olen Jumalalle ei onneksi ole sinun päätettävissäsi! :) >Jälleen kerran sinun valehtelusyytöksesi todistettiin pötypuheeksi. HEH! :)(hävettääkö?) >Miksi muuten sanot mielestäsi tyhmälle ihmiselle päin naamaa, että hän on tyhmä kuin vasemman jalan saapas????? >Me tehdään kyllä seurakunnassa ns. katupoikatyötä, mutta se tapahtuu kylläkin ulkomaille. Tuntuisi olevan aihetta miettiä, pitäisikö sellainen käynistää myös Suomessa? ;)

        "-- Sinulla onkin näemmä ihan uusi määritelmä termille tehtailu, joka käsitteenä liittyy nimenomaan massatuotantoon. -------"

        Vai liittyy tehtailu sinun mielestäsi pelkästään massatuotantoon?
        Nyt sekoilet alueilla mistä sinulla ei tunnu olevan mitään käsitystä?

        Massatuotanto on ainoastaan yksi toimintatapa tehtailussa. Haloo Illu! :)
        Voi olla myöskin tehdas joka valmistaa vaikkapa vai yhden tuotteen kutakin tuotetta ja silti sitä sanotaan tehdastekoiseksi tuotteeksi.
        Siis se tuote on tehtailtu.

        Kuinkahan juuri Sinun kanssa joutuu tällaisiin ihmeellisiin perusselvityksiin?????
        Ehkäpä siksi, että haluat kiinittää huomion pois varsinaisista väärennöksistä, millainen Piltdownkin 40v oli. :)

        "--Hyvä kuitenkin, jos olemme samaa mieltä siitä, että fossiiliväärennöksiä on vain muutama sadoista miljoonista. Se näet asettaa pötypuheesi oikeaan perspektiiviinsä. -----------"

        Niin hauskaahan tässä onkin juuri se, että todennäköisesti me molemmat tiedämme tasan tarkkaan kaikki olemassa olevat paljastuneet väärennökset ja niiden selitykset ja vastaselitykset ja vastaselityksien vastaselitykset.

        Itse olen aikoinaan niistä vääntänyt ja todennut ajanhukaksi mokoman vänkäämisen ja siksi olenkin
        ryhmittynyt hieman eritavalla nykyisin.

        Niin ja nuohan n. 250 000000 fossiililöytöä tipahtelevat kummasti totuttuihin perusryhmiin ja siten todistavat aina vain vankemmin luomisen
        puolesta, päinvastoin kuin Darwin juuri kaipaili,
        jotta äläpäs Illu ystävä ala niitä omimaan1 :)

        "---ja jo Darwinilla oli riittävä todistusaineisto evoluutioteorian tueksi------------------"

        Kas kas! Mikähän, jos olet perehtynyt Darwinin sanomisiin, niin saa aivan päinvastaisen kuvan hänen sanomisistaan??? :)


      • Latelle
        Late 1 kirjoitti:

        "---Mikä Piltdownin kallossa viittaa siihen, että sitä oltaisiin käytetty todisteena täysin uusien rakenteiden synnystä (=makroevoluution määritelmä) matkalla nykyihmiseksi? Kyllä taisivat väärentäjät olla ihan puhtaasti saatanallisten mikroevoluutkkojen asialla.--------------"

        Heh! Vai ei löydy uusia rakenteita kallosta, kun leukaluu kuului orangille, hampaat joita oli viilattu ja värjätty niin yksi niistä oli simpanssin hammas lisäksi osat oli kerätty vielä eripaikoista ja olivat eri ikäisiä? jne. HEH! :)

        Uusia rakenteita oli siis syntynyt(toki tehdasmaisesti valmistaen)ja ilmankos löydöstä hehkutettiin vuosisadan fossiililöytönä joka oli
        selkeä välimuoto ihmisen ja apinan välillä. :)

        Eli jos orankilapsella olisi ihmismäinen leuka, olisi tapahtunut makroevoluutiota nykyorankeihin nähden? Onko ihmisen leukakyhmy kenties se uusi rakenne apinoihin verrattuna, joka ei olekaan enää selitettävissä mikroevoluutiolla?


      • vanha-kissa

        Late 1 kirjoitti:
        "Jos tässä ei näe ristiriitaongelmia niin ei sitten missään, kun virallisesti tuolla väärennyksellä ratsastettiin yksi sukupolvi ja aivopesun tuloksena vieläkin kauemmin populaarikulttuurin reunamilla."

        Hm, mutta toisin kuin kreationistit ovat väittäneet, Piltdownista ei tehty kuin yksi tohtorinväitöskirja (vs. ne väitetyt yli 500) ja sekin siitä, miten Piltdownin ihminen vaikutti tuonajan paleoantropologian tieteenalassa.

        Ja kyllä sitä löytöä epäiltiin jo alusta lähtien. Brittien nationalismi vain esti löydön tarkemman tutkimisen.

        "Siis yhteenvetona sanottakoon, että minähän olen sydämestäni rehellisen tieteen fanittaja ja haluan ainoastaan poistaa epärehellisen uskon, jota evouskoksikin olen kutsunut, niin tieteen syöpäläisenä."

        Kirjoitustesi perusteella elät kylläkin jossain ihan toisessa todellisuudessa kuin minä tai moni muu meistä täällä. Sen pohjalta epäilen tuota lausumasi "rehellisen tieteen fanittaja" olevan ainakin älyllisesti epärehellinen määritelmä itsestäsi.

        Olet kyllä kova väittämään kaikenlaista, mutta evidenssiä et kyllä osaa väitteittesi taakse antaa. Mitä nyt puputat lisää kreationistipropagandaa. Esimerkkinä vaikka väitteesi, että väärennöksiä oikein tehtaillaan.

        Pitäisit nyt ensin oman pesäsi puhtaana, ennekuin tulet toisille asioista huutelemaan. Esittämääsi asennetta kutsutaan kaksinaismoralismiksi.


      • vanha-kissa
        Late 1 kirjoitti:

        "-- Sinulla onkin näemmä ihan uusi määritelmä termille tehtailu, joka käsitteenä liittyy nimenomaan massatuotantoon. -------"

        Vai liittyy tehtailu sinun mielestäsi pelkästään massatuotantoon?
        Nyt sekoilet alueilla mistä sinulla ei tunnu olevan mitään käsitystä?

        Massatuotanto on ainoastaan yksi toimintatapa tehtailussa. Haloo Illu! :)
        Voi olla myöskin tehdas joka valmistaa vaikkapa vai yhden tuotteen kutakin tuotetta ja silti sitä sanotaan tehdastekoiseksi tuotteeksi.
        Siis se tuote on tehtailtu.

        Kuinkahan juuri Sinun kanssa joutuu tällaisiin ihmeellisiin perusselvityksiin?????
        Ehkäpä siksi, että haluat kiinittää huomion pois varsinaisista väärennöksistä, millainen Piltdownkin 40v oli. :)

        "--Hyvä kuitenkin, jos olemme samaa mieltä siitä, että fossiiliväärennöksiä on vain muutama sadoista miljoonista. Se näet asettaa pötypuheesi oikeaan perspektiiviinsä. -----------"

        Niin hauskaahan tässä onkin juuri se, että todennäköisesti me molemmat tiedämme tasan tarkkaan kaikki olemassa olevat paljastuneet väärennökset ja niiden selitykset ja vastaselitykset ja vastaselityksien vastaselitykset.

        Itse olen aikoinaan niistä vääntänyt ja todennut ajanhukaksi mokoman vänkäämisen ja siksi olenkin
        ryhmittynyt hieman eritavalla nykyisin.

        Niin ja nuohan n. 250 000000 fossiililöytöä tipahtelevat kummasti totuttuihin perusryhmiin ja siten todistavat aina vain vankemmin luomisen
        puolesta, päinvastoin kuin Darwin juuri kaipaili,
        jotta äläpäs Illu ystävä ala niitä omimaan1 :)

        "---ja jo Darwinilla oli riittävä todistusaineisto evoluutioteorian tueksi------------------"

        Kas kas! Mikähän, jos olet perehtynyt Darwinin sanomisiin, niin saa aivan päinvastaisen kuvan hänen sanomisistaan??? :)

        Late 1 kirjoitti:
        "Vai liittyy tehtailu sinun mielestäsi pelkästään massatuotantoon?"

        Late hei, kyllä tehtailu tässä yhteydessä tarkoitta nimenomaa jatkuvaa tuotosta.

        "Voi olla myöskin tehdas joka valmistaa vaikkapa vai yhden tuotteen kutakin tuotetta ja silti sitä sanotaan tehdastekoiseksi tuotteeksi.
        Siis se tuote on tehtailtu."

        No ei. Mielenkiintoista tämä kreaattilogikka, jos tätä Laten esittämää voi yleistää kreationisteja koskevaksi. Käsityöläisetkin tekevät yksittäiskappaleita, tai peräti monistavat tuotettaan. Esimerkkinä vaikka kenkäsuutarit. Silti käsityöpaja ei ole tehdas sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta suutarikin voi tehtailla kenkiä.

        "Kuinkahan juuri Sinun kanssa joutuu tällaisiin ihmeellisiin perusselvityksiin????? "

        No sen takia, koska tunnut määrittävän ihan tavallisia sanoja uudella tapaa.

        "Ehkäpä siksi, että haluat kiinittää huomion pois varsinaisista väärennöksistä, millainen Piltdownkin 40v oli. :)"

        Enpä usko, että kukaan asiasta tietävä kiistää Piltdownin väärennöstä. Mutta liioittelet ihan selvästi sen merkitystä evoluutioteorialle tai tieteelle ylipäätään. Se on ihan oikeasti loistava esimerkki onnistuneesta huijauksesta ja usko pois, nykyään suhtaudutaan aika vakavasti kaikkiin huijausmahdollisuuksiin. Siksi ne paljastuvatkin aika nopeasti (vrt. tuo viimeisin archaeraptor vai mikä se oli).

        Mutta nyt näyttää siltä, että yrität peittää floodillasi oman mokasi väittämissäsi. Muuten en ymmärrä tuota tarvettasi määritellä sanalle "tehtailla" ihan uusi merkitys siten, että jo yksi väärennös (tai harva väärennös) sopisi "tehtailun" alle.

        Mutta kiemurtele vain, sotkeudut vain pahemmin.

        Ja muuten, mitähän faktaa viestissäsi oikeasti oli? Vai valehtelito viestisi otsikossa?


      • Late 1 kirjoitti:

        "-- Sinulla onkin näemmä ihan uusi määritelmä termille tehtailu, joka käsitteenä liittyy nimenomaan massatuotantoon. -------"

        Vai liittyy tehtailu sinun mielestäsi pelkästään massatuotantoon?
        Nyt sekoilet alueilla mistä sinulla ei tunnu olevan mitään käsitystä?

        Massatuotanto on ainoastaan yksi toimintatapa tehtailussa. Haloo Illu! :)
        Voi olla myöskin tehdas joka valmistaa vaikkapa vai yhden tuotteen kutakin tuotetta ja silti sitä sanotaan tehdastekoiseksi tuotteeksi.
        Siis se tuote on tehtailtu.

        Kuinkahan juuri Sinun kanssa joutuu tällaisiin ihmeellisiin perusselvityksiin?????
        Ehkäpä siksi, että haluat kiinittää huomion pois varsinaisista väärennöksistä, millainen Piltdownkin 40v oli. :)

        "--Hyvä kuitenkin, jos olemme samaa mieltä siitä, että fossiiliväärennöksiä on vain muutama sadoista miljoonista. Se näet asettaa pötypuheesi oikeaan perspektiiviinsä. -----------"

        Niin hauskaahan tässä onkin juuri se, että todennäköisesti me molemmat tiedämme tasan tarkkaan kaikki olemassa olevat paljastuneet väärennökset ja niiden selitykset ja vastaselitykset ja vastaselityksien vastaselitykset.

        Itse olen aikoinaan niistä vääntänyt ja todennut ajanhukaksi mokoman vänkäämisen ja siksi olenkin
        ryhmittynyt hieman eritavalla nykyisin.

        Niin ja nuohan n. 250 000000 fossiililöytöä tipahtelevat kummasti totuttuihin perusryhmiin ja siten todistavat aina vain vankemmin luomisen
        puolesta, päinvastoin kuin Darwin juuri kaipaili,
        jotta äläpäs Illu ystävä ala niitä omimaan1 :)

        "---ja jo Darwinilla oli riittävä todistusaineisto evoluutioteorian tueksi------------------"

        Kas kas! Mikähän, jos olet perehtynyt Darwinin sanomisiin, niin saa aivan päinvastaisen kuvan hänen sanomisistaan??? :)

        Ei tehtailu terminä edes liity pelkästään tehdastuotantoon: SM-liigassa voi tehtailla jäähyjä, poliitikko voi tehtailla lausuntoja ja lestadiolaiset mukuloita.

        >>Ehkäpä siksi, että haluat kiinittää huomion pois varsinaisista väärennöksistä, millainen Piltdownkin 40v oli. :) >Niin hauskaahan tässä onkin juuri se, että todennäköisesti me molemmat tiedämme tasan tarkkaan kaikki olemassa olevat paljastuneet väärennökset ja niiden selitykset ja vastaselitykset ja vastaselityksien vastaselitykset. >Niin ja nuohan n. 250 000000 fossiililöytöä tipahtelevat kummasti totuttuihin perusryhmiin ja siten todistavat aina vain vankemmin luomisen
        puolesta, päinvastoin kuin Darwin juuri kaipaili,
        jotta äläpäs Illu ystävä ala niitä omimaan1 :) >Kas kas! Mikähän, jos olet perehtynyt Darwinin sanomisiin, niin saa aivan päinvastaisen kuvan hänen sanomisistaan??? :)


      • So.kra
        Late 1 kirjoitti:

        "---Piltdownin tapauksessa brittien nationalismi oli syynä löydön ylistämiseen ja epäilyksien torjumiseen. Evoluutiosta oli vallan mainiosti todisteita tuona aikakautena.-------------"

        Niin kyllä harvoinhan syitä on vain yksi, mutta kyllä tällainen päällimmäisenä tällainen saatanallinen Piltdownin henki oli valtaamassa alaa ja Jumalan kurkistelua haluttiin vaimentaa, eikä vähäisimpänä joukossa huseerannut suinkaan katolinen pappi Teilhard De Gardin joka oli oiva osoitus katolisen kirkon uskon puhdistuksen tarpeellisuudesta.

        Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies.

        >> Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies. >>

        Jos ihan tarkkoja ollaan niin Piltdownin mies oli pikemminkin ONGELMA evoluutioteorialle, se ei tuntunut sopivan ihmisen kehityshistoriaan. Sitä epäiltiinkin alusta asti eikä se missään vaiheessa ollut tärkeä evoluution todiste. Kiistattomasti väärennökseksi se saatiin osoitettua valitettavan myöhään.

        Eikös sekin kerro sen merkityksestä jotain että siitä on tehty YKSI väitöskirja ja sekin väärennöksen vaikutuksesta? Voisit jo Late hyvä lopettaa tuon Piltdownista valehtelemisen ja meuhkaamisen.


      • So.kra
        So.kra kirjoitti:

        >> Juu juu mikroevoluutiosta oli kyllä tuolloinkin todistita mutta makroevoluution tuonaikainen paras todistus ja senaikaisen tieteen käsitys oli Piltdownin mies. >>

        Jos ihan tarkkoja ollaan niin Piltdownin mies oli pikemminkin ONGELMA evoluutioteorialle, se ei tuntunut sopivan ihmisen kehityshistoriaan. Sitä epäiltiinkin alusta asti eikä se missään vaiheessa ollut tärkeä evoluution todiste. Kiistattomasti väärennökseksi se saatiin osoitettua valitettavan myöhään.

        Eikös sekin kerro sen merkityksestä jotain että siitä on tehty YKSI väitöskirja ja sekin väärennöksen vaikutuksesta? Voisit jo Late hyvä lopettaa tuon Piltdownista valehtelemisen ja meuhkaamisen.

        Siis en väitä etteikö se ollut "merkittävä" löytö aikanaan mutta siis ei todellakaan niin merkittävä mitä kreationistit antavat ymmärtää tai suinkaan Ainoa todiste makroevouutiolle. Muistaakseni ainakin "jo" vuonna 1925 esitettiin epäilyksiä sen aitoudesta viitaten geologiaan. 1920 luvulla myös löytyi useita fossiileita jotka jäivät huomiotta Piltdownin takia, se on totta. Syy tähän oli se että Piltdown fossiilin mukaan aivot kehittyivät ennen leukaa.

        Muut fossiililöydöt osoittivat toiseen suuntaan mutta jäivät liian vähälle huomiolle, ei ehkä vähiten siitä syystä että ne löytyivät afrikasta. "Tietenkin" ihmisen piti olla lähtöisin euroopasta...


      • So.kra
        Late 1 kirjoitti:

        "---Mikä Piltdownin kallossa viittaa siihen, että sitä oltaisiin käytetty todisteena täysin uusien rakenteiden synnystä (=makroevoluution määritelmä) matkalla nykyihmiseksi? Kyllä taisivat väärentäjät olla ihan puhtaasti saatanallisten mikroevoluutkkojen asialla.--------------"

        Heh! Vai ei löydy uusia rakenteita kallosta, kun leukaluu kuului orangille, hampaat joita oli viilattu ja värjätty niin yksi niistä oli simpanssin hammas lisäksi osat oli kerätty vielä eripaikoista ja olivat eri ikäisiä? jne. HEH! :)

        Uusia rakenteita oli siis syntynyt(toki tehdasmaisesti valmistaen)ja ilmankos löydöstä hehkutettiin vuosisadan fossiililöytönä joka oli
        selkeä välimuoto ihmisen ja apinan välillä. :)

        Mitä uusia rakenteita tuossa mielestäsi on?

        Onko eri mallinen leuka makroevoluutiota vai? Siis kreationistien määritelmän mukaan. Vai millainen sinun makroevoluutio määritelmä on? Se kun tuntuu monilla vaihtelevan aina tilanteen mukaan...


      • Late 1
        vanha-kissa kirjoitti:

        Late 1 kirjoitti:
        "Jos tässä ei näe ristiriitaongelmia niin ei sitten missään, kun virallisesti tuolla väärennyksellä ratsastettiin yksi sukupolvi ja aivopesun tuloksena vieläkin kauemmin populaarikulttuurin reunamilla."

        Hm, mutta toisin kuin kreationistit ovat väittäneet, Piltdownista ei tehty kuin yksi tohtorinväitöskirja (vs. ne väitetyt yli 500) ja sekin siitä, miten Piltdownin ihminen vaikutti tuonajan paleoantropologian tieteenalassa.

        Ja kyllä sitä löytöä epäiltiin jo alusta lähtien. Brittien nationalismi vain esti löydön tarkemman tutkimisen.

        "Siis yhteenvetona sanottakoon, että minähän olen sydämestäni rehellisen tieteen fanittaja ja haluan ainoastaan poistaa epärehellisen uskon, jota evouskoksikin olen kutsunut, niin tieteen syöpäläisenä."

        Kirjoitustesi perusteella elät kylläkin jossain ihan toisessa todellisuudessa kuin minä tai moni muu meistä täällä. Sen pohjalta epäilen tuota lausumasi "rehellisen tieteen fanittaja" olevan ainakin älyllisesti epärehellinen määritelmä itsestäsi.

        Olet kyllä kova väittämään kaikenlaista, mutta evidenssiä et kyllä osaa väitteittesi taakse antaa. Mitä nyt puputat lisää kreationistipropagandaa. Esimerkkinä vaikka väitteesi, että väärennöksiä oikein tehtaillaan.

        Pitäisit nyt ensin oman pesäsi puhtaana, ennekuin tulet toisille asioista huutelemaan. Esittämääsi asennetta kutsutaan kaksinaismoralismiksi.

        "--Olet kyllä kova väittämään kaikenlaista, mutta evidenssiä et kyllä osaa väitteittesi taakse antaa. Mitä nyt puputat lisää kreationistipropagandaa. Esimerkkinä vaikka väitteesi, että väärennöksiä oikein tehtaillaan. -----------------"

        "--Ei tehtailu terminä edes liity pelkästään tehdastuotantoon: SM-liigassa voi tehtailla jäähyjä, poliitikko voi tehtailla lausuntoja ja lestadiolaiset mukuloita.--------------"

        Tässä tuo usein peesamasi Illu-evouskis todistaa
        itseään vastaan! :)

        Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin.

        Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut.
        Ei käy Late on valehtelia. :)HEH!

        Mutta ehkä minä tästä juuri ja juuri toivun, varsinkin kun tasan tarkkaan tiedän mistä "kenkä puristaa" :)HEH!

        Hyvää yötä Jeesus myötä!
        Lupaan muistaa teitä rakkaat "kirje"-ystävät iltarukouksessani.


      • Fennisti
        Late 1 kirjoitti:

        "--Olet kyllä kova väittämään kaikenlaista, mutta evidenssiä et kyllä osaa väitteittesi taakse antaa. Mitä nyt puputat lisää kreationistipropagandaa. Esimerkkinä vaikka väitteesi, että väärennöksiä oikein tehtaillaan. -----------------"

        "--Ei tehtailu terminä edes liity pelkästään tehdastuotantoon: SM-liigassa voi tehtailla jäähyjä, poliitikko voi tehtailla lausuntoja ja lestadiolaiset mukuloita.--------------"

        Tässä tuo usein peesamasi Illu-evouskis todistaa
        itseään vastaan! :)

        Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin.

        Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut.
        Ei käy Late on valehtelia. :)HEH!

        Mutta ehkä minä tästä juuri ja juuri toivun, varsinkin kun tasan tarkkaan tiedän mistä "kenkä puristaa" :)HEH!

        Hyvää yötä Jeesus myötä!
        Lupaan muistaa teitä rakkaat "kirje"-ystävät iltarukouksessani.

        Sallitaanko asian käsittelyä sivusta seuranneen kommentti tähän "tehtailuun"?

        "Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin."

        Minun kielitajuni mukaan tässä tapauksessa maalien "tehtailu" tarkoittaa sitä, että maaleja on tehty epätavallisen paljon (kolme maalia samalta tekijältä yhdessä ottelussa ei ole tavallista) ja ne ovat olleet ns. helppoja maaleja. Siis tavallaan sarjatuotantoa. Eihän voida sanoa, että Selänne olisi tehtaillut maaleja, jos hän olisi tehnyt niitä vain yhden tai jos useampi maali olisi tullut esim. jatkoajalla kovan ylivoimaväännön jälkeen.

        Samalla analogialla poliitikko ei voi "tehtailla" vain yhtä lausuntoa tai lestadiolaisperhe yhtä lasta. Vai voiko sinusta?

        "Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut."

        Semantiikka on tietenkin pitkälle subjektiivista tulkintaa eikä ole kovin hedelmällistä väitellä siitä, mitä yksittäinen sana tarkoittaa tai ei tarkoita, mutta uskoisin, että useimpien suomea äidinkielenään puhuvien kielitajussa "tehtailu" liitetään juuri massatuotantoon.

        Ilman sen suurempaa paniikkia uskallan väittää, että alkuperäisestä virkeestäsi välittyy väite, että väärennöksiä on todella systemaattisesti ja suunnitelmallisesti valmistettu useita.

        Kengän puristamiseen en osaa sanoa mitään.


      • Turkana
        Fennisti kirjoitti:

        Sallitaanko asian käsittelyä sivusta seuranneen kommentti tähän "tehtailuun"?

        "Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin."

        Minun kielitajuni mukaan tässä tapauksessa maalien "tehtailu" tarkoittaa sitä, että maaleja on tehty epätavallisen paljon (kolme maalia samalta tekijältä yhdessä ottelussa ei ole tavallista) ja ne ovat olleet ns. helppoja maaleja. Siis tavallaan sarjatuotantoa. Eihän voida sanoa, että Selänne olisi tehtaillut maaleja, jos hän olisi tehnyt niitä vain yhden tai jos useampi maali olisi tullut esim. jatkoajalla kovan ylivoimaväännön jälkeen.

        Samalla analogialla poliitikko ei voi "tehtailla" vain yhtä lausuntoa tai lestadiolaisperhe yhtä lasta. Vai voiko sinusta?

        "Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut."

        Semantiikka on tietenkin pitkälle subjektiivista tulkintaa eikä ole kovin hedelmällistä väitellä siitä, mitä yksittäinen sana tarkoittaa tai ei tarkoita, mutta uskoisin, että useimpien suomea äidinkielenään puhuvien kielitajussa "tehtailu" liitetään juuri massatuotantoon.

        Ilman sen suurempaa paniikkia uskallan väittää, että alkuperäisestä virkeestäsi välittyy väite, että väärennöksiä on todella systemaattisesti ja suunnitelmallisesti valmistettu useita.

        Kengän puristamiseen en osaa sanoa mitään.

        kun jatko oli:

        "Täysin ylivoimainen määrä väärennöksiä tieteissä selittyy luonnontieteiden puolella ainoastaan evouskovaisuuden tieteitä raiskaavalla valheen hengellä."


      • vanha-kissa
        Late 1 kirjoitti:

        "--Olet kyllä kova väittämään kaikenlaista, mutta evidenssiä et kyllä osaa väitteittesi taakse antaa. Mitä nyt puputat lisää kreationistipropagandaa. Esimerkkinä vaikka väitteesi, että väärennöksiä oikein tehtaillaan. -----------------"

        "--Ei tehtailu terminä edes liity pelkästään tehdastuotantoon: SM-liigassa voi tehtailla jäähyjä, poliitikko voi tehtailla lausuntoja ja lestadiolaiset mukuloita.--------------"

        Tässä tuo usein peesamasi Illu-evouskis todistaa
        itseään vastaan! :)

        Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin.

        Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut.
        Ei käy Late on valehtelia. :)HEH!

        Mutta ehkä minä tästä juuri ja juuri toivun, varsinkin kun tasan tarkkaan tiedän mistä "kenkä puristaa" :)HEH!

        Hyvää yötä Jeesus myötä!
        Lupaan muistaa teitä rakkaat "kirje"-ystävät iltarukouksessani.

        Late 1 kirjoitti:
        "Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin."

        Kuitenkin Teemu on tehnyt sentään useamman maalin, kuin vain yhden tai kaksi.

        Joten jos väärennösten tehtailusta puhutaan, niin silloin jonkun tekijän pitäisi siis tuottaa ainakin kolme väärennöstä, eikö niin?

        "Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut."

        Ei tässä ole paniikista (ainakaan tässä leirissä) tietoakaan. Ja ihan totta, et ole puhunut määristä mitään. Mutta kuitenkin voit puhtaalla omallatunnolla väittää, että väärennöksiä(*) olisi oikein tehtailtu - tuota minä en voi millään ymmärtää.

        Nimittäin MOT Suomi 1.0a sanakirja sanoo sanasta "tehtailla" seuraavaa:
        'tehtailla
        1 harjoittaa tehdasteollisuutta, -liikettä 2 kuv. varsinkin nopeasta, paljosta tekemisestä
        Täällä on taas tehtailtu pontikkaa. Tehtailla ponsia eduskunnalle, hallitukselle. Sergei Bubka jatkoi urallaan pitkään ennätysten tehtailua seiväshypyssä.'

        (*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen.

        "Ei käy Late on valehtelia. :)HEH! "

        No jos et valehtelija, niin ainakin pupun puhuja. Väität puhuvasi faktaa tai faktoista, mutta faktoja juuri ei näy eikä kuulu. Aika suoraselkäistä toimintaa, vai mitä?

        "Mutta ehkä minä tästä juuri ja juuri toivun, varsinkin kun tasan tarkkaan tiedän mistä "kenkä puristaa" :)HEH!"

        Tjaa, olet vetänyt sen kengän päähäsi, ja se tässä nyt puristaa.


      • Late 1
        vanha-kissa kirjoitti:

        Late 1 kirjoitti:
        "Nimittäin jos esim. joku sanoo Teemu Selänteen tehtailleen kolme maalia, niin ei kukaan sekoile tuohon "tehtailu" sanaan sen kummemmin."

        Kuitenkin Teemu on tehnyt sentään useamman maalin, kuin vain yhden tai kaksi.

        Joten jos väärennösten tehtailusta puhutaan, niin silloin jonkun tekijän pitäisi siis tuottaa ainakin kolme väärennöstä, eikö niin?

        "Mutta jos Late sanoo evouskovien tehtailleen väärennöksiä, niin siihen "tehtailu"sanaan takerrutaan heti kuin hukkuvan paniikissa, vaikka Late ei ole määristä puhunut mitään ja vieläpä täsmentänyt sanomisiaan mitä hän oikein on tarkoittanut."

        Ei tässä ole paniikista (ainakaan tässä leirissä) tietoakaan. Ja ihan totta, et ole puhunut määristä mitään. Mutta kuitenkin voit puhtaalla omallatunnolla väittää, että väärennöksiä(*) olisi oikein tehtailtu - tuota minä en voi millään ymmärtää.

        Nimittäin MOT Suomi 1.0a sanakirja sanoo sanasta "tehtailla" seuraavaa:
        'tehtailla
        1 harjoittaa tehdasteollisuutta, -liikettä 2 kuv. varsinkin nopeasta, paljosta tekemisestä
        Täällä on taas tehtailtu pontikkaa. Tehtailla ponsia eduskunnalle, hallitukselle. Sergei Bubka jatkoi urallaan pitkään ennätysten tehtailua seiväshypyssä.'

        (*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen.

        "Ei käy Late on valehtelia. :)HEH! "

        No jos et valehtelija, niin ainakin pupun puhuja. Väität puhuvasi faktaa tai faktoista, mutta faktoja juuri ei näy eikä kuulu. Aika suoraselkäistä toimintaa, vai mitä?

        "Mutta ehkä minä tästä juuri ja juuri toivun, varsinkin kun tasan tarkkaan tiedän mistä "kenkä puristaa" :)HEH!"

        Tjaa, olet vetänyt sen kengän päähäsi, ja se tässä nyt puristaa.

        "--(*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen. -----------"

        Vai niin meinaat? Ja tuoko on sinun faktasi?

        Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi
        muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan.

        Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)

        1. Selvä ykkönen on tietenkin vanha kunnon Piltdownin mies. :)

        2. Nebraskan apinaihminen, joka rakennettiin sianhampaan ympärille.

        3. Piltdown-linnuksikin kutsuttu Archaeoraptor, jonka otin mukaan lähinnä esimerkkinä 2000-luvun korvilta, mutta jonka vaikutusaika jäi aika lyhyeksi verrattuna edellisiin tapauksiin.

        Tässä tapauksessa voi nähdä jo positiivisiakin piirteitä valvonnan aktiivisuudesta ja siitä että
        enään ei kovin helposti ratsasteta koko sukupolvea
        väärenöksillä.

        Prantamisen varaa edelleen löytyy
        ja mm. museoiden kätköjen kaikki varastot alkperäisistä fosiileista pitäisi saada pemuloitua
        julkisuudelle.

        On suorastaan uskomatonta, että ovia voidaan pitää
        suljettuna alan puolueettomilta asiantuntijoilta
        varsinkin kun tiedostamme sen tosiasian, että ne ovat julkisin varoin sinne varastoitu.

        Tässä muutama hätäisesti katseltu linkki aiheeseen suomeksi:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/ihmisfossiilit.htm

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=5

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm


      • vanha-kissa
        Late 1 kirjoitti:

        "--(*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen. -----------"

        Vai niin meinaat? Ja tuoko on sinun faktasi?

        Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi
        muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan.

        Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)

        1. Selvä ykkönen on tietenkin vanha kunnon Piltdownin mies. :)

        2. Nebraskan apinaihminen, joka rakennettiin sianhampaan ympärille.

        3. Piltdown-linnuksikin kutsuttu Archaeoraptor, jonka otin mukaan lähinnä esimerkkinä 2000-luvun korvilta, mutta jonka vaikutusaika jäi aika lyhyeksi verrattuna edellisiin tapauksiin.

        Tässä tapauksessa voi nähdä jo positiivisiakin piirteitä valvonnan aktiivisuudesta ja siitä että
        enään ei kovin helposti ratsasteta koko sukupolvea
        väärenöksillä.

        Prantamisen varaa edelleen löytyy
        ja mm. museoiden kätköjen kaikki varastot alkperäisistä fosiileista pitäisi saada pemuloitua
        julkisuudelle.

        On suorastaan uskomatonta, että ovia voidaan pitää
        suljettuna alan puolueettomilta asiantuntijoilta
        varsinkin kun tiedostamme sen tosiasian, että ne ovat julkisin varoin sinne varastoitu.

        Tässä muutama hätäisesti katseltu linkki aiheeseen suomeksi:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/ihmisfossiilit.htm

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=5

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm

        Late 1 kirjoitti:
        [Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen]

        Nyt siis puhutaan väärennöksistä, ei virhetulkinnoista. Väärennös on harhauttamistarkoituksessa tehty, virhetulkinnan motiivi harvemmin on harhautus.

        Toiseksi, kyse on tieteessä läpimenneestä väärennöksestä. Tieteessä yleensäkin on mahdollista tarkastella löytöjä uudestaan, kun uutta tietoa (tai välineitä tiedon hankkimiseen) ilmaantuu - tällöin voivat edeltävät tulkinnat osoittautua virhetulkinnoiksi.

        "Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan."

        Vai enempi tai vähempi? No katsotaanpa niitä esimerkkejä.

        "Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)"

        Ja noista kolmesta väärennöksesi osoittautuivat vain tuo Piltdown ja Archaeoraptor.

        Ja ainoastaan Piltdown meni tieteessä läpi niin, että sitä ei havaittu väärennökseksi kuin vasta pitkän ajan kuluttua. Archaeraptorin tutkijat havaitsivat väärennökseksi heti. National Geographic lehti ei muuten ole mikään tiedelehti, joten siihen on ihan turha vedota.

        Late, sinun keissisi kuivuu kokoon koko ajan.

        Muuten, Nebraskan ihminen ei mennyt tieteessä läpi mitenkään. Jopa Osborn itse oli varovainen asiasta: 'Osborn, in fact, specifically avoided making any extravagant claims about Hesperopithecus being an ape-man or human ancestor ...' http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_nebraska.html

        'Most other scientists were skeptical even of the more modest claim that the Hesperopithecus tooth belonged to a primate. It is simply not true that Nebraska Man was widely accepted as an ape-man, or even as an ape, by scientists, and its effect upon the scientific thinking of the time was negligible'

        Noista sinun antamistasi linkeistä sen verran, että siellä majailee ainakin yksi valhe:
        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm, luvussa "Valheen jäljet" Pälikkö kirjoittaa seuraavaa:
        "*V. 1928 Nebraskan apinaihmisen hampaan, joka oli pääosassa oikeudenkäynnissä todisteena ihmisen kehittymisestä apinamaisesta alkuihmisestä, todettiin kuuluneen sikaeläimelle, jonka edustaja tavattiin myöhemmin elossa Paraguayssa"

        Tuo väitetty Nebraskan apinaihmisen hammas _ei_koskaan_ ollut todisteena Scopesin apinaoikeudessa. Pälikkö esittää siis ilmiselvän valheen.

        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_nebraska.html :
        'Creationists often claim that Nebraska Man was used as proof of evolution during the Scopes Monkey Trial in 1925, but this claim is apocryphal. No scientific evidence was presented at the trial. (Some evidence was read into the trial record, but even this did not refer to Nebraska Man.) '

        Pälikkö käyttää tämän väitteen lähteenä kirjaa In the Minds of men/Ian T. Taylor.

        Ian Taylor muuten itsekin myöntää, ettei ko. hammasta esitetty tuossa apinaoikeudenkäynnissä todisteena (http://www.answersingenesis.org/creation/v13/i4/nebraska.asp): 'The trial was an arranged affair, but the tooth was not brought in as evidence because there was dissension.'

        Tuo mainittu talk.origins - artikkeli mainitsee myös, että 'Nor is it true, as Ian Taylor (1995) has said, that the retraction of the original identification was not publicized and never made the headlines.'

        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/taylor.html

        Eivätpä nämä meidän arvon kreationistitkaan saa omaa pesäänsä kovin puhtaaksi. Pitäisikö minun sitten luotta Lubenowin ja kumppaneiden tulkintoihin jotenkin vakuuttuneemmin kuin näihin muihin alan ammattilaisiin? Miksi minun pitäisi?

        Ja mitä muita väärennöksiä evoluutioteoriaan sitten liittyy?

        Ja heti ensialkuun, Haeckelin sikiöpiirrokset eivät kelpaa evoteorian väärennöksiksi.


      • juutas.
        Late 1 kirjoitti:

        "--(*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen. -----------"

        Vai niin meinaat? Ja tuoko on sinun faktasi?

        Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi
        muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan.

        Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)

        1. Selvä ykkönen on tietenkin vanha kunnon Piltdownin mies. :)

        2. Nebraskan apinaihminen, joka rakennettiin sianhampaan ympärille.

        3. Piltdown-linnuksikin kutsuttu Archaeoraptor, jonka otin mukaan lähinnä esimerkkinä 2000-luvun korvilta, mutta jonka vaikutusaika jäi aika lyhyeksi verrattuna edellisiin tapauksiin.

        Tässä tapauksessa voi nähdä jo positiivisiakin piirteitä valvonnan aktiivisuudesta ja siitä että
        enään ei kovin helposti ratsasteta koko sukupolvea
        väärenöksillä.

        Prantamisen varaa edelleen löytyy
        ja mm. museoiden kätköjen kaikki varastot alkperäisistä fosiileista pitäisi saada pemuloitua
        julkisuudelle.

        On suorastaan uskomatonta, että ovia voidaan pitää
        suljettuna alan puolueettomilta asiantuntijoilta
        varsinkin kun tiedostamme sen tosiasian, että ne ovat julkisin varoin sinne varastoitu.

        Tässä muutama hätäisesti katseltu linkki aiheeseen suomeksi:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/ihmisfossiilit.htm

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=5

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm

        Ajatella: Ainakin kolme fossiiliväärennöstä todettu miljoonista fossiileista. Kyllä se evoluutioteoria nyt tuohon kaatui...

        Kyllä niihin fossiileihin varmaan asialliset tutkijat halutessaan pääsevät käsiksi. Vai onko sinulla esittää joku tapaus, että olisi tutkiminen estetty? Vai tarkoitatko julkiseksi tuomisella sitä, että Seiskan toimittajat tulisivat suurennuslasit kourassa niitä hypistelemään?

        Kreationistitutkijat voivat halutessaan kaivella myös maasta omat fossiilinsa, tehdä ajoitukset ja rakentaa parempana pitämänsä sukupuut ja eliöiden syntyteoriat. Ja sitten vaan tulokset vertaisarviointiin. Niin se tiede etenee...

        Vai meinaatko, että on olemassa joku maailmanlaajuinen tiedemiesten salaliitto, joka "tehtailee" jossain luolissa fossiiliväärennyksiä liukuhihnalta ja kirjoittelee väärennettyjä tutkimustuloksia sekä estää "oikeiden" tutkijoiden työn ja niiden julkaisun?


      • vanha-kissa
        Late 1 kirjoitti:

        "--(*) Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen. -----------"

        Vai niin meinaat? Ja tuoko on sinun faktasi?

        Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi
        muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan.

        Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)

        1. Selvä ykkönen on tietenkin vanha kunnon Piltdownin mies. :)

        2. Nebraskan apinaihminen, joka rakennettiin sianhampaan ympärille.

        3. Piltdown-linnuksikin kutsuttu Archaeoraptor, jonka otin mukaan lähinnä esimerkkinä 2000-luvun korvilta, mutta jonka vaikutusaika jäi aika lyhyeksi verrattuna edellisiin tapauksiin.

        Tässä tapauksessa voi nähdä jo positiivisiakin piirteitä valvonnan aktiivisuudesta ja siitä että
        enään ei kovin helposti ratsasteta koko sukupolvea
        väärenöksillä.

        Prantamisen varaa edelleen löytyy
        ja mm. museoiden kätköjen kaikki varastot alkperäisistä fosiileista pitäisi saada pemuloitua
        julkisuudelle.

        On suorastaan uskomatonta, että ovia voidaan pitää
        suljettuna alan puolueettomilta asiantuntijoilta
        varsinkin kun tiedostamme sen tosiasian, että ne ovat julkisin varoin sinne varastoitu.

        Tässä muutama hätäisesti katseltu linkki aiheeseen suomeksi:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/ihmisfossiilit.htm

        http://www.evoluutio.com/?o=0&a=5

        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm

        Ai niin, alkuperäinen väitteesi muuten oli, että väärennöksiä on oikein tehtailtu.

        Tämähän kääntyi niin, että ainoastaan määrittämällä termi "tehtailla " uusiksi päästäisiin siihen, että väärennöksiä on "tehtailtu", t.s. väärentäminen olisi yleisempääkin evoluutioteoriaan liittyen.

        Toiseksi, näistä väärennöksistä ainakin jälkimmäinen oli tehty tienaamistarkoituksessa. Ko. väärennöksen tehnyt kiinalainen farmari oli liimannut kaksi palaa toisiinsa ilmeisesti ansaintamielessä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Archaeoraptor

        Piltdownin tapauksessa niin väärentäjä kuin väärentämisen motiivi on jäänyt ratkaisematta.

        Joka tapauksessa, olet kyllä tosiaan kova kaveri väittämään, mutta pohjatyösi teet kyllä surkean huonosti.


      • Late 1
        vanha-kissa kirjoitti:

        Late 1 kirjoitti:
        [Ainoa todellinen väärennös, joka on mennyt tieteessä läpi on tosiaan tuo Piltdown, joka kuitenkin havaittiin väärennökseksi - tosin n. 40v "löydön" jälkeen]

        Nyt siis puhutaan väärennöksistä, ei virhetulkinnoista. Väärennös on harhauttamistarkoituksessa tehty, virhetulkinnan motiivi harvemmin on harhautus.

        Toiseksi, kyse on tieteessä läpimenneestä väärennöksestä. Tieteessä yleensäkin on mahdollista tarkastella löytöjä uudestaan, kun uutta tietoa (tai välineitä tiedon hankkimiseen) ilmaantuu - tällöin voivat edeltävät tulkinnat osoittautua virhetulkinnoiksi.

        "Nyt täytyy sitten varmaankin kumota tuo väittämäsi muutamalla esimerkillä väärennöksistä joihin tiede on enempi tai vähempi mennyt mukaan."

        Vai enempi tai vähempi? No katsotaanpa niitä esimerkkejä.

        "Tässä nyt kolme selkeää fossiiliväärennystä(evoteoriaan liittyviä väärennöksiähän on mitakin kuin fossiilit)joista
        pitäisi vallita yksimielisyys. :)"

        Ja noista kolmesta väärennöksesi osoittautuivat vain tuo Piltdown ja Archaeoraptor.

        Ja ainoastaan Piltdown meni tieteessä läpi niin, että sitä ei havaittu väärennökseksi kuin vasta pitkän ajan kuluttua. Archaeraptorin tutkijat havaitsivat väärennökseksi heti. National Geographic lehti ei muuten ole mikään tiedelehti, joten siihen on ihan turha vedota.

        Late, sinun keissisi kuivuu kokoon koko ajan.

        Muuten, Nebraskan ihminen ei mennyt tieteessä läpi mitenkään. Jopa Osborn itse oli varovainen asiasta: 'Osborn, in fact, specifically avoided making any extravagant claims about Hesperopithecus being an ape-man or human ancestor ...' http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_nebraska.html

        'Most other scientists were skeptical even of the more modest claim that the Hesperopithecus tooth belonged to a primate. It is simply not true that Nebraska Man was widely accepted as an ape-man, or even as an ape, by scientists, and its effect upon the scientific thinking of the time was negligible'

        Noista sinun antamistasi linkeistä sen verran, että siellä majailee ainakin yksi valhe:
        http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa2/03.htm, luvussa "Valheen jäljet" Pälikkö kirjoittaa seuraavaa:
        "*V. 1928 Nebraskan apinaihmisen hampaan, joka oli pääosassa oikeudenkäynnissä todisteena ihmisen kehittymisestä apinamaisesta alkuihmisestä, todettiin kuuluneen sikaeläimelle, jonka edustaja tavattiin myöhemmin elossa Paraguayssa"

        Tuo väitetty Nebraskan apinaihmisen hammas _ei_koskaan_ ollut todisteena Scopesin apinaoikeudessa. Pälikkö esittää siis ilmiselvän valheen.

        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_nebraska.html :
        'Creationists often claim that Nebraska Man was used as proof of evolution during the Scopes Monkey Trial in 1925, but this claim is apocryphal. No scientific evidence was presented at the trial. (Some evidence was read into the trial record, but even this did not refer to Nebraska Man.) '

        Pälikkö käyttää tämän väitteen lähteenä kirjaa In the Minds of men/Ian T. Taylor.

        Ian Taylor muuten itsekin myöntää, ettei ko. hammasta esitetty tuossa apinaoikeudenkäynnissä todisteena (http://www.answersingenesis.org/creation/v13/i4/nebraska.asp): 'The trial was an arranged affair, but the tooth was not brought in as evidence because there was dissension.'

        Tuo mainittu talk.origins - artikkeli mainitsee myös, että 'Nor is it true, as Ian Taylor (1995) has said, that the retraction of the original identification was not publicized and never made the headlines.'

        http://www.talkorigins.org/faqs/homs/taylor.html

        Eivätpä nämä meidän arvon kreationistitkaan saa omaa pesäänsä kovin puhtaaksi. Pitäisikö minun sitten luotta Lubenowin ja kumppaneiden tulkintoihin jotenkin vakuuttuneemmin kuin näihin muihin alan ammattilaisiin? Miksi minun pitäisi?

        Ja mitä muita väärennöksiä evoluutioteoriaan sitten liittyy?

        Ja heti ensialkuun, Haeckelin sikiöpiirrokset eivät kelpaa evoteorian väärennöksiksi.

        Se että onko jokin hammas ollut oikeudessa tai ei
        on taasen niin niiiiin...,,?
        Ei jaksa!

        Tässä kuitenkin oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä:

        "--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"

        Että se siitä ja toistaiseksi vähän muustakin, sillä ilmeisesti asian muuttaminen että Piltdown
        oli mielestäsi ainut väärennös johon tiede on mennyt mukaan, niin vaatisi kymmeniä todistuksia
        joilla ei sinulle kuitenkaan olisi mitään merkitystä. :)

        Siispä saat minun puolesta pitää oman uskomuksesi aivan tällä puheella ja minä pidän omani. :) HEH!


      • Majestic12
        Late 1 kirjoitti:

        Se että onko jokin hammas ollut oikeudessa tai ei
        on taasen niin niiiiin...,,?
        Ei jaksa!

        Tässä kuitenkin oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä:

        "--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"

        Että se siitä ja toistaiseksi vähän muustakin, sillä ilmeisesti asian muuttaminen että Piltdown
        oli mielestäsi ainut väärennös johon tiede on mennyt mukaan, niin vaatisi kymmeniä todistuksia
        joilla ei sinulle kuitenkaan olisi mitään merkitystä. :)

        Siispä saat minun puolesta pitää oman uskomuksesi aivan tällä puheella ja minä pidän omani. :) HEH!

        Siis miten tämän on tarkoitus olla vastaus edelliseen. Kysymyshän oli mitä väärennöksiä tieteessä on mennyt lävitse. Vanha kissa osoitti että, tiedeyhteisö ei koskaan pitänyt nebraskan ihmista tai araeox... mikä nyt ikinä olikaan oikeina jäännöksiä.
        Oikeudenkäynti juttu oli selitystä taustaa kirjan valheista. Samalta sivultahan löytyy myös tuo kuupölykello valhe http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/17.htm

        Ihmettelen vain mitä oleellista tässä on

        >>"--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"


      • Majestic 12
        Late 1 kirjoitti:

        Se että onko jokin hammas ollut oikeudessa tai ei
        on taasen niin niiiiin...,,?
        Ei jaksa!

        Tässä kuitenkin oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä:

        "--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"

        Että se siitä ja toistaiseksi vähän muustakin, sillä ilmeisesti asian muuttaminen että Piltdown
        oli mielestäsi ainut väärennös johon tiede on mennyt mukaan, niin vaatisi kymmeniä todistuksia
        joilla ei sinulle kuitenkaan olisi mitään merkitystä. :)

        Siispä saat minun puolesta pitää oman uskomuksesi aivan tällä puheella ja minä pidän omani. :) HEH!

        Siis miten tämän on tarkoitus olla vastaus edelliseen. Kysymyshän oli mitä väärennöksiä tieteessä on mennyt lävitse. Vanha kissa osoitti että, tiedeyhteisö ei koskaan pitänyt nebraskan ihmista tai araeox... mikä nyt ikinä olikaan oikeina jäännöksiä.
        Oikeudenkäynti juttu oli selitystä taustaa kirjan valheista. Samalta sivultahan löytyy myös tuo kuupölykello valhe http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/17.htm

        Ihmettelen vain mitä oleellista tässä on

        >>"--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"


      • Majestic 12
        Majestic 12 kirjoitti:

        Siis miten tämän on tarkoitus olla vastaus edelliseen. Kysymyshän oli mitä väärennöksiä tieteessä on mennyt lävitse. Vanha kissa osoitti että, tiedeyhteisö ei koskaan pitänyt nebraskan ihmista tai araeox... mikä nyt ikinä olikaan oikeina jäännöksiä.
        Oikeudenkäynti juttu oli selitystä taustaa kirjan valheista. Samalta sivultahan löytyy myös tuo kuupölykello valhe http://www.kp-art.fi/taustaa/taustaa1/17.htm

        Ihmettelen vain mitä oleellista tässä on

        >>"--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"

        ....


      • vanha-kissa
        Late 1 kirjoitti:

        Se että onko jokin hammas ollut oikeudessa tai ei
        on taasen niin niiiiin...,,?
        Ei jaksa!

        Tässä kuitenkin oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä:

        "--Propagandaa näistä kuvista tekee se, että ihmissukuun kuuluvat erectukset ja eläimiin kuuluvat australopithecukset esitetään siten, että jauhot ja vellit sekoitetaan tahallaan. Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä. (* K.Gregory, "Hesperopithecus Apparently Not An Ape Nor A Man", Science, Vol 66, December 1927, p. 579)-------------"

        Että se siitä ja toistaiseksi vähän muustakin, sillä ilmeisesti asian muuttaminen että Piltdown
        oli mielestäsi ainut väärennös johon tiede on mennyt mukaan, niin vaatisi kymmeniä todistuksia
        joilla ei sinulle kuitenkaan olisi mitään merkitystä. :)

        Siispä saat minun puolesta pitää oman uskomuksesi aivan tällä puheella ja minä pidän omani. :) HEH!

        Late 1 kirjoitti:
        "Se että onko jokin hammas ollut oikeudessa tai ei on taasen niin niiiiin...,,?
        Ei jaksa!"

        No voi jummi jammi, jos Pälikkö menee kirjoittamaan, että ko. hammas oli pääosassa Scopesin apinaoikeudenkäynnissä todisteena, ja näin ei todellakaan ollut, niin kyse on ilmiselvästä väärästä tiedosta. Pälikkö ei tosin ole ollut ainoa kreationisti, joka tuota on väittänyt. Mutta jos tuo väärä tieto on levitetty tietoisesti on kyse valheen levittämisestä. Virehitä toki voi sattua, ja tässä tapauksessa Pälikkö ei ole tarkistanut lainkaan lähteittensä paikkaansapitävyyttä. Tieteessä taas moinen ei enää onnistukaan, koska siitä jää hyvin äkkiä kiinni.

        Onko muuten sinulle vaikeata myöntää sitä, että kreationistit osaavat levittää väärää tietoa?

        "Tässä kuitenkin oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä:
        ... Mm. "Nebraskan apinaihminen"-väite korjattiin Science-lehdessä, kyse ei ollut ihmisen jäännöksestä."

        Tuoko oli se oleellinen asia Nebraskan apinaihmisestä? Tuossa ei ollut mitään uutta, eli se sinun pointtisi oli, mikä?

        "Että se siitä ja toistaiseksi vähän muustakin, sillä ilmeisesti asian muuttaminen että Piltdown
        oli mielestäsi ainut väärennös johon tiede on mennyt mukaan, niin vaatisi kymmeniä todistuksia
        joilla ei sinulle kuitenkaan olisi mitään merkitystä. :)"

        Argh, jos puhutaan tieteestä yleisesti, onhan noita väärennöksiä ollut enemmänkin, varsinkin arkeologian puolella.

        Ja tietenkin on mahdollista, että on noita väärennöksiä tai yrityksiä ollut evoluutioteoriaakin koskevalla tai sivuavalla tieteenalallakin, niistä minulla vaan ei ole tietoa.

        Mutta mitään johdonmukaista väärentämistä ja väärennösten _tehtailua_ ei ole ollut. Tämän minä uskallan väittää. Ja tietämäni mukaan Piltdown on tosiaan ainoa (ihmisen) evoluutioon liittyen tieteen piirissä läpimennyt _väärennös_. _Virhetulkintojahan_ on ollut kokolailla enemmän ajan saatossa.

        Jos sinulla on tosiaan esittää niitä kymmeniä todistuksia väärennöksistä (ja nimenomaan väärennöksistä eikä virhetulkinnoista), niin olen erittäin kiinnostunut niistä kuulemaan.

        "Siispä saat minun puolesta pitää oman uskomuksesi aivan tällä puheella ja minä pidän omani. :) HEH!"

        Hmm, yritin kyllä saada sinut vähän enemmän kiinni tähän maailmaan, mutta se taitaa olla mahdoton tehtävä.

        Mutta niin taitaa kreationistit olla sokeita omien väitteidensä ja puheittensa suhteen. Mikä on toisaalta ymmärrettävää mutta tuskin hyväksyttävää.


      • vanha-kissa kirjoitti:

        Ai niin, alkuperäinen väitteesi muuten oli, että väärennöksiä on oikein tehtailtu.

        Tämähän kääntyi niin, että ainoastaan määrittämällä termi "tehtailla " uusiksi päästäisiin siihen, että väärennöksiä on "tehtailtu", t.s. väärentäminen olisi yleisempääkin evoluutioteoriaan liittyen.

        Toiseksi, näistä väärennöksistä ainakin jälkimmäinen oli tehty tienaamistarkoituksessa. Ko. väärennöksen tehnyt kiinalainen farmari oli liimannut kaksi palaa toisiinsa ilmeisesti ansaintamielessä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Archaeoraptor

        Piltdownin tapauksessa niin väärentäjä kuin väärentämisen motiivi on jäänyt ratkaisematta.

        Joka tapauksessa, olet kyllä tosiaan kova kaveri väittämään, mutta pohjatyösi teet kyllä surkean huonosti.

        Hemmetti, että meni mainio keskustelu sivu suun työmatkan takia :D

        >>Ko. väärennöksen tehnyt kiinalainen farmari oli liimannut kaksi palaa toisiinsa ilmeisesti ansaintamielessä.


    • Aikoinaan
      kovan etsintätyön (½-1h) selailun tuloksena löysin VP:n artikkelin,
      joka ei
      ollut kuukauden kirja mutta melkein yhtä suuri:
      "TUHANSIEN VUOSIEN VÄÄRENNÖS; Sattumalta löytynyt
      todistusaineisto paljasti tiedemiehen hämärän salaisuuden",
      Ian
      Cunningham, Valitut palat, Lokakuu 1998, s.133-140.

      Tekijäksi paljastetaan mies, jonka arkun kannessa lukee M.A.C.H.
      Arkussa on raudalla ja mangaanilla värjättyjä luita,
      samoilla ruskeilla väriaineilla kuin Piltdown-kallo
      värjättiin.
      M.A.C.H=Martin Alister Campbell Hinton.
      Perustuu 1996 Brian Gardinerin julkistamiin tuloksiin.

      "Gardiner oli alkanut epäillä Hintonia, kun hän Oakleyn
      kanssa juttellessaan kuuli oudosta tapahtumasta vuodelta 1949 eli
      neljä vuotta ennen kuin huijaus paljastui.
      Oakley oli ollut aloittamassa luentoa fluoritesteistään, kun
      Hintonin vaimo Dina lähestyi häntä.''Jätä ne
      rauhaan'', nainen
      oli sanonut tiukkaan sävyyn, ennen kuin oli mennyt paikalleen.
      Saattoiko huijari olla Hinton ? Hänen ensimmäinen tieteellinen
      julkaisunsa oli koskettanut soraesiintymissä syntyviä
      mangaanitahroja. Teoksessa Kuka kukin on hän jopa mainitsi olevansa
      kiinnostunut huijauksista."

      Palkattomien avustajien tavoin hän toimi nuorena
      luonnonhistoriallisessa museossa ahkerasti, mutta syrjäytettiin
      aina kun työntekijöitä nimitettiin.

      "Kaksi vuotta ennen Piltdownin tapausta Arthur Smith Woodward pyysi
      häntä luetteloimaan museon jyrsijäfossiilit. Hinton otti
      innoissaan tehtävän vastaan, mutta koska hän halusi kovasti
      päästä eroon silloisesta päivätyöstään, hän pyysi
      säännöllistä palkkaa. Woodward epäsi pyynnön. Kun
      luettelo olisi
      valmis, Hintonille maksettaisiin kertakorvaus. Woodwardin taipumaton
      asenne varmasti suututti Hintonia, joka vakinaistettiin vasta vuonna
      1921. Olisiko tunnustuksen puute yllyttänyt häntä kostamaan
      huijauksella ?"
      ...
      "Tarkoituksena oli antaa huipulla oleville hienostelijoille opetus.
      Jäännökset löydettäisiin, ja itse suuri Woodward
      ilmoittaisi niistä maailmalle. Kun ne osoittautuisivat
      väärennöksiksi, Woodward menettäisi kasvonsa. ''Mutta jekku
      onnistuikin liian hyvin. Kaikki halusivat uskoa piltdowninihmiseen.
      Sillä välin Hinton sai vakituisen
      paikan museosta ja loi itselleen maineen. Hän ei olisi ikinä
      voinut myöntää totuutta''."
      Hinton toimi luonnonhistoriallisen museon eläintieteen osaston
      johtajana vuosina 1936-1945.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2192
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1294
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      985
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      972
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      850
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe