Ajovalojen värit?

Mikähän kantsiis..

Eli kun on olemassa kirkkaan sinisiä valoja, tavallisia valkoisia valoja ja vielä päälle raskaan keltaisia valoja ajovaloihin, niin mikä väri näistä olisi paras?

olen suunnitellut, että laittaisi ajovaloihin ja lisäpitkiin tavallisen väriset 30 pros. valot

sumuvaloihin nämä oikein keltaiset polttimot. onko hyötyä sumuvaloissa oikein keltaisista?

mitä näissä väreissä niin yleensäkin on eroa, muutakuin...väri, siis mitä ominaisuuksia?

8

1506

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Illo

   Ei niistä mitään hyötyä ole kuin korkeintaan ulkönäössä. Minusta pelkkää rahastusta vaikka aikanani niihin itsekin sorruin.

   Mistähän nuo prosentitkin tulevat? Ei varmasti ole jossain polttimossa 30 prosenttia enemmän valoa kuin toisessa. Ihmepolttimot tuntuvat palavankin huomattavasti tavallisia nopeammin.

   Omani haen tavallisesta marketista ja mitä halvempi sen parempi. Kestävät pitkään ja näyttävät saman kuin muutkin. Jos haluaa nähdä mahdollisimman hyvin kannattaa tarmo kohdistaa valojen puhtaanapitämiseen sen sijaan että kantaa noita taikalamppuja kotiin.

   • nimi

    Lisäprosentit on saatu aikaan pudottamalla valojen tarvitsemaa jännitettä, eli tuollaiset uudet 30% valot palavat kirkkaammin samalla jännitteellä kuin edelliset polttimosi. Ja samalla yleensä palavat loppuunkin nopeammin...


  • camry

   Kyllä polttimoiden tehoissa on eroa 80 X-treme Power on selvästi kirkaampi kuin "tavallinen" polttimo , huolimatta siitä vaikka ikä on lyhyempi.

   Polttimon ei tarvitse kestää kuin korkeintaan 2-3 vuotta , sen jälkeen valoteho laskee jyrkästi - sitä kuski ei välttämättä huomaa.

   Itse vaihdoin tällaiset http://www.xp-lamp.com/index.php?lc=fi ero oli VisioPlus-polttimoon selkeä .

   • Vanha.autosähkäri

    "Polttimon ei tarvitse kestää kuin korkeintaan 2-3 vuotta , sen jälkeen valoteho laskee jyrkästi - sitä kuski ei välttämättä huomaa"
    Tyypillinen teinipoikien levittämä valhe.
    Minulla on kahdessakin autossani enemmän kuin 10 v vanhat H4 -polttimot. Valaisevat yhä kuin uutena.

    Vihjeeksi:
    - selvitäpä itsellesi miksi se halogeeni on polttimossa
    - selvitäpä itsellesi miksi edistyksellisimmissä autoissa oli jo 30 v sitten ns päivävalot eli ajovalot toimivat alennetulla jännitteellä

    Nämä kun jotenkin saat selville, niin oletkin jo paljon viisaampi jakelemaan "neuvojasi" eikä sinun tarvitse jatkuvasti munata itseäsi tässä asiassa.


   • kynttiläsetäköSekoilee

    Ensinäkin vastailet vuoden 2006 juttuihin ja sitten kirjoitat paskaa. Halogeenit menettävät tehoaan ikääntyessään huomattavasti.


  • polttimot

   Omassa autossa olen käyttänyt lyhyissä (H4) General Electricin Megalight Plus 60%, jotka antavat todella kirkasta valkoista valoa. Pitkissä (H1) on ollut joko osramin Allseason tai bilteman gold polttimot, jotka siis antavat kumpikin kellertävää valoa.

   Nuo keltaiset ovat varsinkin sumulla ja sateella siitä hyvät, että näkee paremmin sen sumun läpi. Tavallisilla polttimoilla käy helposti niin, että pitkillä ei näe muuta kuin kirkkaan sumupilven edessä. Valoteholtaan nuo ovat suurinpiirtein samalla viivalla halpojen peruspolttimoiden kanssa. Kirkkaalla säällä pimeässä eivät kylläkään pärjää valotehossa vaikka noille valkoista valoa antaville LAADUKKAILLE polttimoille.

   Siniset Amis-xenon-bluet-oranget-greenit-jne. kannattaa jättää suosiolla vaan sinne hyllyyn, vaikka onkin hieno kiiltävä kovamuovipakkaus.

   Kannatan tuota normaali 30%, kunhan ovat ns.luetettavalta merkiltä. Keltaisista kirjoitinkin jo, ja ne ovat vähän maku/tottumiskysymys. Mutta harvemminhan suomessa oikeasti tarvitaan sumuvaloja.

  • tösmö

   Keltaisen etuvalon etu(lähes kuin punaisella): Ei vie kaikkea ihmisen hämäränäköä itseltä eikä vastaantulijalta; siksi kai Ranskassa niitä pakollisina ennen pidettiin. (Eivätkä Suomenkaan hirvi- ym luotokohteet ole valaistuja, joten hämäränäköä tarvittaisiin.) Ja haitta: punainen heijastin ei näy niillä. Mutta entä sallinta 2016?

   • kymmenenvuottavanhaa

    Jos vielä opettelisit kirjoittamaan ja tulkitsemaan kalenteria.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   149
   4100
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   255
   2681
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2203
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1908
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1187
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1104
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1093
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   946
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   864
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   806
  Aihe