Pelkään parturia

Pelkääjä

Pelkään parturia ja saan lähes aina jonkin sortin paniikkihäiriön kun olen parturissa. En pelkää saksia vaan tämän toisen henkilön läsnäoloa. En ole ollut koskaan hieronnassa tms ja en tiedä tapahtuisiko sama siellä. Kerran olin juosta parturista ulos toinen puoli hiuksista leikattuna. Ja arvatkaa hajoanko lisää, kun ajattelen mikä roska oikein olen. Hämähäkkien ja käärmeiden pelkäämiset sentään ovat selvästi "fiksumpia" pelkoja kuin tälläinen, mutta kun en voi asialle mitään. Oxepam-pöhnäkään ei auta.

11

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Mulla on kyllä sama juttu =]
      voisko kivempaa olla...

    • Perhonen

      Pojallani on sama juttu,hän miltei menee shokkiin kun mainitaankin sana parturi.

      Olen miettinyt paljon mikä siinä on takana ja nyt tuli ajatus myös että hän ei kestä kenenkään läheisyyttä.Fyysistä läheisyyttä.

      Onkohan se niin että hänenkin rajojaan on rikottu,joku -jotkut tehneet hänelle joskus jotain sellaista mitä hän ei tahdo,ei halua,joka ny sitä kautta aiheuttaa epämukavaa oloa ja kauhua.

      Ihmisen psyyke on niin herkkä ja siksi olisikin tosi ihanteellista kunnioittaa aina toista eikä tehdä toiselle mitään väkisin.Tällainen ajatus nousi mieleeni että jospa me vanhemmat olemme jo aiheuttaneet lapselle turhia pelkotiloja ja traumoja omalla tyhmällä käytöksellämme.

      • .

        Nimen omaan vanhempani ovat syyllisiä, mutta eipä se minua juurikaan kiinnosta kuka on syyllinen. Ei ratkaise mitään. Minulla myös masennuslääkitys. Lapsena minua mitätöitiin ja tehtiin väkisin aina eri tavalla kun halusin. Järjestelmällisesti isänikin näytti minulle että olin vain pieni sintti jolla ei ole aivoja.

        Psykiatri Martti Paloheimon kirja kotivammainen kertoo minun lapsuudestani.


      • .

        Nimen omaan vanhempani ovat syyllisiä, mutta eipä se minua juurikaan kiinnosta kuka on syyllinen. Ei ratkaise mitään. Minulla myös masennuslääkitys. Lapsena minua mitätöitiin ja tehtiin väkisin aina eri tavalla kun halusin. Järjestelmällisesti isänikin näytti minulle että olin vain pieni sintti jolla ei ole aivoja.

        Psykiatri Martti Paloheimon kirja kotivammainen kertoo lapsuudestani.


    • Matti (igor)

      lapsuudessasi voi laukaista vastaavan reaktion myöhemmällä iällä. Oma kokemukseni oli vastaavanlainen, sillä en kestänyt valkotakkisen parturi/kampaajan läheisyyttä yleensä ollenkaan. Syynä oli n. 5 vuotiaana kokemani erittäin epämiellyttävä kokemus, (tulehtuneen korvan tärykalvon puhkaisu) saati sitten valkotakkisten hoitajien antamat rokotukset.
      PELKOONNE ON SYYNÄ VALKOINEN TAKKI JOKA AIHEUTTAA VASTENMIELISEN REAKTION.
      Yleensa valkoinen takki kuuluu sairaanhoitohenkilöstölle mutta kun itse jouduin valkotakkisten joukkoon minulla oli pieniä vaikeuksia tottua n. 25 vuoden iässäkin tuohon takkiin. Syynä oli tuo trauma eli, lapsuudessa koettu kivun ja paon tunne pois kaikesta ikävästä ja kaikista valkotakkisista olioista!

      Valikoikaa sellainen lääkäri taikka sairaanhoitaja, parturi/kampaaja joka ei käytä valkoista takkia!
      Itse ainakin käytän työssäni, erittäin nuhrautuneita vaatteita joka saa potilaan tuntemaan itseään paremmaksi kuin tuo risuparta lääkäri, joka likaisenoloisissa farkuissaan ja nukkavierussa villapaidassaan on todella hyljeksittävän näköinen eliö.
      Osaa asiansa mutta kuinka selittää kotoväelle moisella vastaanotolla käyntinsä.
      Reseptit ainakin sai sairaudensa oireisiin ja niitä saatetaan myöhemminkin muunnella sairaudesta riippuen, ennenkuin se oikea lääkitys löytisi joka todella puree!

    • Karvapää

      Samoin, mullakin on aina vaikeuksia mennä sinne, joskus oli muutakin sos. til. pelkoa mutta ne on poissa, eli pidän esitelmiä isommallekin joukolle mennen tullen, mutta jostain syystä parturi-pelko jäi osittain.
      Menen parturiin, olentuolissa, no panic, mutta siinä on todella epämielyttävää olla, joskus tuntui tosiaan että on päästävä pois tuolista, maksoi mitä maksoi, ja myös leikkelin omat hiukset ettei sinne tarvitsisi mennä.

      Mistä tuo johtuu, sitä en osaa sanoa. Minulla ei ole ollut mitään mielenterv. ongelmia koskaan, olen sosiiaalinen ja tykkään läheisyydestä jne.
      Ilmeisesti tilanne jossa olet "toisen armoilla", siis että et pääse siitä tuolista pois vaan JOUDUT siinä istumaan saa mielen levottomaksi, sama tilanne jossa pääsisi ilman mitään sen kummempaa pois ei varmaan ahdistaisi ollenkaan niin paljoa, tarkoitan esim. että olet lina-autossa jossa ei ole vessaa, niin tulee mieleen että varmaan tulee hätä ja vatsa menee sekaisin ja kohta tulee kurat pöksyyn, mutta jos autossa on vessa niin se helpottaa mieltä eikä ko. tunnetta tule (vain vertaus, en kärsi tuosta)

      Ohjeena voin sanoa että etsi mukava ja kodikas parturi, käy aina samassa paikassa, uskon että se siitä muuttuu siedettäväksi.

    • pitkähiuksi

      Mulla on samanlainen kammo parturituolia kohtaan. Tuolissa tulee kauhea paniikki ja kerran olen jo lähtenytkin hiukset puoliksi leikattuina ulos liikkeestä. Oireina on muyös kauhea jäykkyyys ja leuka menee rintaan väkisin kiinni. Ole siinä sitten rennosti. Kammo tulle tod.näk. siitä avuttomuuden tunteesta, kun tuolista ei pääse pois. Apua, kohta pitäis taa antautua jännitysoireille. Voiko joku antaa neuvoja.

    • Toivonmenettänyt

      Olen kärsinyt parturipelosta jo n. 20v. Aivan kauhea kokemus istua tuolissa. Muuten en jännitä juuri mitään. En ole päässyt selville mistä tämä johtuu. Vaimonikaan ei tiedä asiasta

    • muistinvanhansäännön

      Kahdelle ei kannata keljuilla parturille ja hammaslääärille tuolissa ollessa.

    • siksuk

      osta sellanen kone jolla voit itse ajaa hiuksesi. sitten ohennussakset. Sitte katot YouTubesta miten niillä leikataan. Ongelma ratkaistu. Ja voit kysellä oisko tutuissa joku joka vois leikata, aika helppoo on oikeilla välineillä. Jos sitte pikkuhiljaa rohkenisit kun tutun kanssa harjottelisit ensin.

    • Esko_tuulosmaa_III

      Jos itse on parturi, niin pelkääkö sen jälkeen itseään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe