Miten homeitiöt tavaroista

homeille altistunut

Olen kuullut, että homeet ovat myös tavaroissa, jotka ovat olleet hometalossa. Pysyvätkö ne tavaroissa, vaikka muuttaisi talosta pois? Miten ne saisi tuhottua tavaroista, vai onko ainut keino heittää tavarat menemään.

Jos "homeiset" tavarat vie mukanaan uuteen tilaan, kulkeutuuko ne tavaroissa ärsyttäen edelleen ja aiheuttaen oireita? Miten pitkään nuo tavarat voivat ärsyttää...

Muutan pois homeasunnosta, enkä haluaisi kaikkia vaatteitani ja muita tavaroitani tuhota :)

8

4814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Qqpe

      Otsonointi tuhoaa homeen. On yrityksiä jotka tarjoavat ko. palvelua kuten Rakentajan Konevuokraamo. Levitä vaatteet "naulakkoon" riippumaan niin että ilma pääsee kiertämään vaatteiden välistä myös kaikki huonekalut ja tavarat kannattaa viedä ko. tilaan. Toimenpide vie aikaa n- 1 - 2 vrk muistaen kuitenki mitään eloperäistä ei kannata pitää tilassa - poistaa kaiken hapen tilasta. Anna ammattilaisten hoitaa työ.

      • takaa mitään

        Otsonointi on tehokasta korkeintaan hajun poistamisessa, mutta haju on homeiden terveyshaittatekijöistä niitä pienimpiä. Ja vaikka otsonointi tappaisikin homeititöt, niin kuolleet itiöt ja muu toksinen aines ovat vähintään yhtä haitallisia kuin elävät homeitiöt. Tavaroiden puhdistamisen kannalta ei otsonoinnilla ole välttämättä mitään tekoa, se saattaa jopa pahentaa tilannetta.


      • hyötyä

        Meillä otsonoitiin koko asunto eikä sinne sen jälkeen ollut aikoihin mitään asiaa.Tuli vaan uusia outoja hajuja.


      • Metsäläinen2

        tuhottua lopullisesti vaillinaisesti tehdyn remontin jälkeen. Asiantuntijan mukaan asuntoon ei ole edes menemistä - oletko varma, mitä suosittelet? Ainakaan pahasti altistuneelle tällainen soppa ei käy plus siihen "onneton" remontti (johon ei voinut itse vaikuttaa).


      • Metsäläinen2 kirjoitti:

        tuhottua lopullisesti vaillinaisesti tehdyn remontin jälkeen. Asiantuntijan mukaan asuntoon ei ole edes menemistä - oletko varma, mitä suosittelet? Ainakaan pahasti altistuneelle tällainen soppa ei käy plus siihen "onneton" remontti (johon ei voinut itse vaikuttaa).

        tuotti tulosta, mutta aikamoista arpapeliähän se ilmeisesti on. Ja kallista arpapeliä vielä. Tosin meidän remontti oli nähtävästi paremmin tehty kuin ystäväsi asunnossa.


      • Anonyymi
        takaa mitään kirjoitti:

        Otsonointi on tehokasta korkeintaan hajun poistamisessa, mutta haju on homeiden terveyshaittatekijöistä niitä pienimpiä. Ja vaikka otsonointi tappaisikin homeititöt, niin kuolleet itiöt ja muu toksinen aines ovat vähintään yhtä haitallisia kuin elävät homeitiöt. Tavaroiden puhdistamisen kannalta ei otsonoinnilla ole välttämättä mitään tekoa, se saattaa jopa pahentaa tilannetta.

        Kokemuksesta tiedän että vaatteet on pestävä kahdesti 90’ pesussa tai kertapesu 90’ ja kuivaus 80’ 80 minuuttia. Jos menee pilalle niin roskiin, ei kierrätykseen. Huomaa väriä päästävät saman värisiin!

        Autoissa yms toimiva konsti on tuhota hometta mm Bilteman homeenpuhdiatus aineella. Käytettävä laimentamattomana. Sopii suihkutettavaksi tai pyyhintään. Aine jätetään pintaan. Kuivatus puhaltimella ja tuuletuksella.

        Sohvat, imurit, TVt ja tietokoneet roskiin, ei kierrätykseen, koska itiöt leviävät.

        Terveys on tavaraa tärkeämpi, joten raakasti roskiin ja sieltä jätteenpolttolaitokselle homeet ja tavarat. Varo erityisesti verhoja yms. jotka ovat vapaassa tilassa.


    • hätiköimätöntä

      Jos uusi asuntosi on puhdas, tavaroittesi mukana kulkeutuvista elävistä homeitiöistä ei ole vaaraa. Ja jos uudessa asunnossasikin on kosteusvaurio, on siellä todennäköisesti jo homeetkin omasta takaa.

      Homeasunnossa saastuneista tavaroista oireileminen on yksilöllistä. Se riippuu paitsi siitä, miten pahasta homeongelmasta on kyse, myös siitä kuinka herkistynyt sinä olet kosteusvauriohomeille. Ja lisäksi eri tavaroiden välillä on eroja: vaikka olisitkin ehtinyt sairastua pahemman kerran, niin esimerkiksi lasi- ja metalliastiat on helpoti pestävissä puhtaiksi.

      Yksi neuvo kuuluu, vie tavaroita yksi/vähän kerrallaan. Niin näet, mitä siedät. Ja siten huomaat myös, onko tavaroihisi tarttunut hajua. Haju on oma haittansa, ällöttävä sellainen, mutta sekään ei välttämättä implikoi sitä, ettet muuten sietäisi tavaroitasi.

      Pahimpia ovat tekstiilit, kirjat ym. paperi- ja huokoinen tavara, sekä elektroniikka. Esimerkiksi jos oireesi tuntuvat pahenevan tietokoneella, tarkoittaa se sitä, että tietokoneesi on imaissut pahan kerran homepölyä, jolloin tietokone vieläpä pöläyttää tuon pölyn silmillesi tietokonetta avatessasi, ja pöläyttää sen pilkottuna, siis entistäkin vaarallisempana. Tietokoneen puhdistaminen on vaikeaa, mutta jotkut ovat onnistuneet siinäkin hepasuodatin pölyimuria käyttäen.

      Vaatteiden ym. tekstiilien suhteen kokeile seuraavaa: pese väh. 60 asteessa, anna kuivua; toista tuo kolme kertaa, ja jos nytkään et siedä vaatetta, vaan se aiheuttaa kutinaa tms., niin ellet saa vinkkiä jostakin tehokkaasta pesuaineesta joka kohdallasi toimii (minun mielestäni poppakonsteja, mutta toki me olemme erilaisia, eli joku saa apuakin), niin valitettavasti joudut heittämään sellaiset tekstiilit pois. Ongelma erikseen ovat paksut tekstiilit, kuten patjat, talvivaatteet jne. Kokeile mitä kestät. Jos et kestä, ja reaktiosi on paha, älä altista itseäsi enempää.

      Jos olet ehtinyt sairastua vakavammin ja tavarasi ovat saaneet kunnon homepölytyksen, niin vaikeaa se puhdistaminen on. Kannattaa kokeilla mikrokuituliinoja, desinfiointiaineilla pyyhkimistä tms. Tavarakohtaisesti se saattaa auttaa. Jos oireilusi jatkuu uudessa asunnossasi, ja se on itsessään puhdas homeista, niin on luultavaa, että oireilu johtuu mukanasi viemissäsi tavaroissa olevasta homepölystä. Jotkut mikrobit, kuten sädesieni, kuuluvat olevan pahimpia. Mutta malttia! Käytä itseäsi instrumenttina, tunnustelijana, niin pärjäät tuossa vaikeassa tasapainoilussa ilman, että sinun tarvitsee heittää mitään turhaan pois.

      • juulia

        Hei!
        Meidän homekatasrofin pahin virhe oli viedä homeasunnon kaikki loput tavarat uuteen vuokra-asuntoon ja otsonoida koko uusi vuokra-asunto.Tiesimme otsonoinnin aiheuttavan pistävän hajun, niin epämiellyttäväksi ja ahdistavaksi emme sitä kuvitelleet.
        Meillä ei ollut mitään varmaa tietoa otsonoinnin vaikutuksesta homeitiöihin, sen tiesimme että ainakin hajun pitäisi lähteä, se ei paljon auta kun koko perheemme oli pahasti altistunut.
        Otsonoinni jälkeen huoneistossa oli pitkään hyvin inhottava otsonin haju(ilma oli ukonilman jäljeltä), lisäksi huoneilma oli kuiva ja meillä kaikilla inhottava kuiva yskä ja astma oireet.
        Edellisen kirjoittajan viestissä on paljon järkeä, kaikkea on niin tuskallista hävittää, mutta jos oireet ovat pahat, niin ei siinä muukaan oikein auta, altistuminen olisi hyvä saada mahdollisimman nopeasti poikki, homeitahan on jokapaikassa, mutta homealtistuneelle pitäisi saada edes koti sellaiseen kuntoon että pystyy edes jossain olemaan.Enpä oikein osaa muuta sanoa, tiedän miltä tuntuu hävittää kaatopaikalle suurinosa irtaimistosta ja huonekaluista,ei kivaa ja kalliiksi tulee uusien hommaaminenkin!
        Tsemppiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe