kissan synnytys

vanillie

kun kissa synnyttää ekan kerran niin huolehtiiko se ite yleensä niistä vai ootteko joutuneet monestikki puuttumaan asiaan?!kuoleeko ekassa synnytyksessä monikin pentu? onko totta että eka pentue on pienempi kuin seuraavat pentueet?! kirjottakaa omia kokemuksia kissojen synnytyksestä.

6

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma39

      kuten kissat itsekin ovat;)

      Olen aina mukana kissojeni synnytyksissä, on sitten kyseessä ensikertalainen tai kokeneempi emo. Autan emoa jos se apua tarvitsee ja jos ei niin sitten vain varmistan, että kaikki sujuu hyvin.

      Apua emo voi tarvita itse synnytyksessä tai sitten pentujen hoidossa=>kalvot pois kasvoilta, puhdistus ja hieronta frotee pyyhkeellä ja napanuorien katkaisu, ovat yleensä ne "kätilön" hommat. Pidän myös pennut pois emon tieltä kun se synnyttää, erillisessä lämpölaatikossa, silti emon välittömässä läheisyydessä jotta se tietää missä ne ovat eikä hermostu suotta.

      Jotkut emot suorastaan vaativat apua. Yksi emoistani (nyt jo kastraattina ollut monta vuotta), halusi minut mukaan synnytykseen. Se herätti aina hyvissä ajoin ennen aloitusta ja hermostui jos poistuin hakemaan jotain (kuumaa vettä tms.). Se selvästi odotti apua minulta vaikka synnytti pentunsa ilman ongelmia.

      Meillä on kyllä ollut niin päin, että ensimmäisessä pentueessa on ollut enemmän pentuja kuin toisessa tai kolmannessa (jos on teetetty samalla emolla enemmän kuin yksi pentue).

      Pentueen koko on riippuvainen astumismäärästä, yhdistelmästä (sisäsiitoksessa yleensä vähän pentuja), emon koosta ja tietysti vanhempien perimästä (millaisista pentueista ne itse ovat), ruokinnasta ja monesta muustakin asiasta. Osa alkioistahan voi menehtyä ja imeytyä takaisin elimistöön vielä raskauden aikanakin.

      Suurissa pentueissa monasti kuolee joku pennuista, meillä ei ensikertalaisilta ole kuollut ainoatakaan.

      Ongelmiin tulee aina varautua, vaikka kissa yleensä synnyttää ongelmitta, silti mitä vain voi tapahtua.

    • kissalan omistaja

      Kissojen ensimmäinen pentue saattaa olla kooltaan 3-4 pentua seuraava pentue saattaa olla kooltaan 6 tai enemmän. Ensimmäisestäkin pentueesta saattaa kuolla, joku. Huolehdi, että emolla on rauhallinen paikka synnyttää.Voit käydä tarkkailemassa synnytystä, jos osut paikalle, mutta muuten emo kyllä hoitaa pentueen. Luonto hoitaa tehtävänsä ja heikoimmat pennut tietysti kuolevat, sille ei voi tehdä mitään. Emo syö jokaisen poikasensa istukan. Jos pentuja on paljon yritä estää, ettei söisi enempää kuin kolme istukkaa. Muista madotuttaa emo parin päivän sisällä synnytyksestä!!!!!!!

      Opiskele jos tarvetta vaikka netin kautta kissan synnyttämisestä. Sitä on todella mielenkiintoista seurata, ja huomaat olevasi rikkaampi koettuasi.

    • kisun ystävä

      Hei!!

      kun kissasi on raskaana tärkeää on muistaa antaa kissalle kalkkia ennnen synnytystä pitemmällä aika välilä(ruokaan lisätään)ja synnytyksen jälkeen jotta pennut saavat kalkkia vahvojen luiden muodostamiseen. kissa saattaa joutua synnytyksen aikan/jälkeen joudu sokkiin. tämä tulee silloin kun kissan omat kalkki varastot ei riitä tässä tapahtumassa!!!!! jos näin käy niin heti eläinlääkäriin!!!!!!!!!!!!

    • Terhi

      Jennimme hoiti ensisynnytyksensä suvereenisti. Teki yön pesää parisänkyymme ja aamulla synnytyksen alkaessa suostui menemään hänelle laitettuun koriin. Maatiaispennut olivat virkeitä ja terhakoita heti alkuun, repivät itse kalvonsa auki ja Jenni nuoli ne puhtaiksi ja söi istukat. Jännittävää oli että kahden pennun jälkeen näytti tulevan pieni tauko ja päätin lähteä keittämään itselleni kahvit. Jennipä ei tykännyt tästä vaan tuli perässä naukuen hakemaan minut takaisin "et sinä vielä saa mennä, tämä hommaa on kesken". Ei muuta kuin takaisin ja kolmas pentu syntyi, kaikki löysivät maitolähteen ja Jennikin rauhoittui hoitamaan pesuettaan.
      Tässä tapauksessa kissa tai pennut eivät tarvinneet apua mutta emo selvästi halusi että emäntä oli paikalla.
      Hieno kokemus.

      Pesue piti sen verran meteliä öisin että siirsimme ne viereiseen huoneeseen asumaan. Tästäpä Jenni ei tykännyt vaan eräänä yönä kantoi pennut yksi kerrallaan vaatekaapin alahyllylle makuuhuoneeseen ja hyppäsi itse sänkyymme nukkumaan niin kuin ennenkin. Siinä se sitten kurisi vikiseviä pentujaan rauhoitellen koko yön. Aika pakkaus.

      • Vanillie

        aika unelma tapaus tuo teidän Jenni :) toivottavsti kaikki muukin hoituu yhtä hyvin!


    • Anonyymi

      Moi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe