Vesi-hiekkapuhallus

vesimies80

Omaan Kärcheriin sais sellaisen vesi-hiekkapuhallus sarjan. Sillä ilmeisesti lähtis vanha huonosti kiinni tarttunut maalikin kyljistä??? Olis tarkoitus maalata koko vene ja tuolla ilmeisesti vanhanmaalinpoisto käy näppärästi? Ja myrkkymaali myös??? Ainakin aikaisemmassa viestissä jotain sen tyylistä juttua?
Onko kokemusta kuinka tehokas tuollainen laite on? Ilmeisesti ei aivan yhtä tehokan kuin hiekkupuhalluskoje. Tarkoitan vaan, että syökö tuo sekunnissa reiän lasikuituveneeseen jos ruiskuttaa hetken liian kauan samaan paikkaan?

7

4994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tehokas2

      Tehoero kuivan hiekan kanssa ei ole merkittävä eli varovainen on syytä olla ettei tule vahinkoa.

      Hyvänä puolena on, ettei pölyä niin kuin kuivahiekkapuhallus.

      • heikko teho

        Itse erehdyin ostamaan tuollaisen vesihiekkapuhallussarjan 120bar:in vehkeeseeni ja aika heppoinen tuo on teholtaan, ei sillä kyllä reikää saa lasikuituveneeseen millään. Maalit se kyllä irroittaa.
        Kauhea kasa märkää hiekkaa lopputuloksena, samoin vehje tukkeutui aina välillä, pelkkä myrkkymaali lähtee esim. Hempelin kemikaalillakin. Epoksi on sitten erikseen.


      • vesimies80
        heikko teho kirjoitti:

        Itse erehdyin ostamaan tuollaisen vesihiekkapuhallussarjan 120bar:in vehkeeseeni ja aika heppoinen tuo on teholtaan, ei sillä kyllä reikää saa lasikuituveneeseen millään. Maalit se kyllä irroittaa.
        Kauhea kasa märkää hiekkaa lopputuloksena, samoin vehje tukkeutui aina välillä, pelkkä myrkkymaali lähtee esim. Hempelin kemikaalillakin. Epoksi on sitten erikseen.

        Täytyy hakea sellainen laite Kärcheriltä ja koittaa kuinka käy. Näytti maksavan n.70€.


    • Tein saman homman 7m veneeseen viime keväänä. Kului n. 50 säkkiä 25 kg/kpl hiekkaa. Kärcherin hiekkapuhalluslaitteen suuttimen muoviosa halkesi ennen homman puoliväliä. Onneksi maahantuojan edustaja antoi takuussa uuden. Epäili kyllä että olin pessyt koko kylän veneet. Se kommentti "vitutti", kun oma vene oli vasta puolivälissä ja olin tehnyt töitä n. 40 tuntia. Kyllä jos aamusta iltaan tekee niin viikossa selviää. Minulla maalit oli tiukassa, oli vaan niin paksu lohkeileva kerros, että katsoin parhaaksi poistaa kaikki alta. Se on ihan pistemäistä poistoa ja kun pinta-alaa on 15 m2, niin se kestää jonkin aikaa. Ja tukossa on suutin 5 min välein. Siinä sitten suojalasit, kaasunaamari ja kumihaalari päällä räpläät suutinta auki. Jos homma olisi taas edessä, teettäisin ammattilaisella.
      Hiekkaan meni rahaa 50 x 5,5 e/säkki, ostin 15 säkkiä kerralla niin sain 2 euroa alennusta/säkki.
      Lopputulos oli kyllä hyvä. Ei kyllä millään mene lasikuituun asti, ellei nukahda suutin kädessä. Pinnasta tulee matta, ei muuta kuin pyyhkii rasvanpoistoaineella kostutetulla rätillä ja maalaa epoksimaalilla päälle.

      • tehnyt

        Poistin vanhat maalit pohjasta myöskin n. 7m veneestä viime keväänä.

        Todettakoon että primeri istui hitosti. Yritin ensin sandvikin kovametalliterillä mutta kun niitä meni 10kpl eikä syntynyt kovinkaan paljon tulosta niin piti muuttaa menetelmää. Eli märkä hiekkapuhallus kotikonstein.

        150bar kärcherillä meni ihan "ok" (=järein "ei ammattimalli"). Hiekkaa kului n. 2000kg. Hiekat kannattaa hakea suoraan valmistajalta. Itse maksoin n. 80EUR hiekasta (=2000kg 40kg säkeissä). Raekoko pitää olla 0.2- 1mm ja tietysti kuivattua hieakkaa. Jos käyttää 1-2mm niin suuttimen keraaminen pää kuluu turhan nopeasti ja lopputulos on karheampi. Keraamista päätä voi kiertää jos se lähtee kulumaan ainoastaan yhdestä kohtaa. HUOM! keraaminen pää on vaihdettavissa mutta ei ole varastokamaa, tosin hinta kovahko verrattuna Bauhausista ostettuun puhalluslaitteeseen (muistaakseni n. 60% pelkästään keraamisesta päästä verrattuna koko pakettiin).

        Suutin ei tukkeutunut kertaakaan! Aikaa minulla meni n. 20tuntia yhteensä tuon 2000kg hiekan puhaltamiseen.


    • ammattilainen

      Kärcherin leluilla ei oo mitään virkaa. Vesihiekkapuhalluksessa vettä pitää käyttää erittäin vähän sen ainoa tehtävä on estää pölyäminen ja jos puhalletaan ammatti kellolla ja kompuralla hiekan sijaan käytetään hienoja lasikuulia.

    • Anonyymi

      Terve minulla olisi tuohon sinun puhallus työhön Kemiran kaasunaamareita uusia osta pois kokonaamari on paras vaihtoehto puhallus työssä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe