Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ostin tässä taannoin

kolme seepraa

joista kahdelta puuttui silmä. Toinen silmätön voi huonosti useamman päivän joten lopetin sen eilen ja näytti niin kuin sillä olisi ollut vesipöhö. Ainakin suomut näytti törröttävän ellen sitten nähnyt harhoja.

Luin että vesipöhö tulee sittä, että kala on saanut sisäänsä bakteereja. Eli miten kalat saavat bakteereja? Luulisi että kaikki nielevät jonkinlaisia bakteereja, mutta miksi osa vain sairastuu? Vai saavatko bakteerit muuta kautta? Menevätkö ihon lävitse vai voisiko olla että olisi silmän kautta päässyt kalan sisälle?

2

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotilo-kaktusfani

      vastaa näihin:

      1 vesiarvot

      2 akvaarion koko

      3 kuinka usein vaihdat vettä

      4 kuinka usein ruokit

    • fish KING

      Kalat voivat sairastua myynti altaassa tai kuljetuksen aikana kotiin, tukkurilta kauppiaalle tai viljelijältä tukkurille.

      Yleensä kuljetuksen aikana heikoimmat yksilöt eivät vaa pysty pitämään immunitettiaan niin korkealla etteivät sairastuisi jo niiden sisällä olevien lois bakteerien tai muiden sairauden aiheuttajien johdosta. Pelkkää fyysistä kestävyyttä siis nuo terveet kalat jotka selviävät kotiin asti pitkän reissun jälkeen.
      Villeinä kalastetut kalat luonnossa kantavat vaikka mitä tauteja ja niitä sitten koitetaan jossain vaiheessa lääkitä terveiksi oikealla tavalla karanteeni akvaarioissa.

      Bakteereja on siis kaloje uima vedessä ja ne tarttuvat heikkoihin yksilöihin helpommin ja pääsevät tekemään pahojaan kalan heikosta kunnosta johtuen.

      Monet akvaario liikkeet ovatkin ottaneet vastuukseen korvata kyseiset kalat uusilla jos sairaasta yksilöstä on näyttää faktaa, porras on aikas pieni mutta jotkut näkevät tämän asiakas ystävällisempänä ratkaisuna kuin että kerrottaisiin vain tylysti, "paska tsägä ryydy siihen mopo".

      Kyllä tuollainen avoin silmä muna jossain vaiheessa on ollut erittäin vastaan ottavainen pöpöbakuille että sellasta........

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe