Olen miettinyt erilaisia jatko-opiskelumahdollisuuksia, mutta viime aikoina olen tullut entistä varmemmaksi siitä, että haluan lähteä opiskelemaan matematiikkaa HY:oon. Itse kysymys yksinkertaistettuna kuuluu, että millaista on matematiikka yliopistossa? Pääseekö muuten suoraan lukemaan matikkaa, jos kirjoituksista on alla pitkän matikan laudatur?
Lisäksi kiinnostaisi tietää, että miten matematiikan opiskelu pääasiassa eroaa lukio-opiskelusta? Onko opiskelu rankkaakin ja pitääkö sivuaineiksi ottaa välttämättä muita luma-aineita, kuten kemiaa ja/tai fysiikkaa (miten yleensä asia on?)?
Olen myös pohtinut teknillisiä aloja ja kauppatieteitä vaihtoehtoina, jolloin tottakai työllisyysnäkymät olisivat parempia. Paljon on puhuttu siitä, että onko kahden tutkinnon suorittaminen mahdollista ja lukemani mukaan se on ihan realistista. Jotenkin vaan tuntuu, siltä, että matematiikkaa olisi helpompi opiskella toisena tutkintona kuin monia muita aloja, olenko oikeassa?
Minkälaisia suuntaumisvaihtoehtoja matemaatikoilla on? Mitkään pedagogiset aineet eivät kiinnosta, eikä siis ole kiinnostusta ryhtyä opettajaksi.
Matematiikka yliopistossa
6
5889
Vastaukset
- auttaa
"Pääseekö muuten suoraan lukemaan matikkaa, jos kirjoituksista on alla pitkän matikan laudatur?"
Yliopistoilla on hakuoppaat netistä ja niistä selviää, miten viime vuonna oli missäkin yliopistossa. Käytännöt voi kuitenkin muuttua. - fysiikan opiskelija
Ällän kirjoittaneet pääsevät satavarmasti sisälle Helsingin Yliopistoon lukemaan matematiikkaa.
Yliopistossa matematiikassa ei niinkään lasketa, vaan todistetaan ja tutkitaan esim. alkulukujen ominaisuuksia. Tämä on toki hieman kurssikohtaista. Jollain analyysin kurssilla kyllä lasketaankin paljon. Eroa siis lukioon on. Minun mielestäni se ero ei ole kuitenkaan niin suuri kuin mitä joskus kuulee väitettävän.
Jos haluaa kuitenkin enemmän laskemista ja jatkoa lukiomatikalle, niin silloin kannattaa harkita vaikkapa hakeutumista fysikaalisten tieteiden koulutusohjelmaan. Siellä on omat matikan kurssit, joilla nimenomaan laskutekniikka on pääosassa. Sama pätee myös varmaankin tekniikanalan koulutusohjelmiin.
Fyssan laitoksen sivut: http://www.physics.helsinki.fi/#
Matikan laitoksen sivut: http://mathstat.helsinki.fi/index.fi.html - abina07
Mulla on itseasiassa vähän samanlainen tilanne ku sulla. Kirjotin nyt syksyllä L:n pitkästä, ja matikka kiinnostaa, mutta en tosiaankaan halua opettajaksi. Joten mitä muita sieltä voi valmistua. Olen kyllä yheltä sukulaiselta,joka työskentelee vakuutusyhtiössä, kuullut, että hänen työpaikalla on useampia korkeita henkilöitä joilla on matikan tutkinto (lisänä kait muitakin!) ja jotka nostavat huimaa palkkaa... Mutta yleensä varmaan opettajaksi sitä joutuu.=)
Niin, olen nyt siis kuitenkin aika varmasti hakemassa TKK:lle, joko tutalle tai teknilliseen fysiikkaan. Paperit kyllä varmaan lähtee myös matikkaan että on kuiteki se "varma" paikka.- gigo
Lukion matematiikkaan on kyllä jonkin verran eroa.ihan niin kuin oli lukion ja yläasteenkin välillä. itse olen nyt opiskellut puoli vuotta ja hyvin on mannyt, vaikka alkuun oli paljon epäilyjä siitä miten tulisi sujumaan.
todistaminen on suuremmassa roolissa kuin lukiossa, mutta sitä harjoitellaankin myös enemmän. Sehän on ihan loogista, että yliopistossa pitää osata tarkemmin perustella mistä mikäkin johtuu.
itse kirjoitin E:n ilman mitään valinnaisia matikan kursseja (lukiossani ei ollut valinnaisia, siillä se oli pieni lukio) ja välillä jäi joitain asioita käymättäkin ja silto olen pärjännyt ihan hyvin ainakin tähän asti. Oman työn osuus on suurempi kuin lukiossa, mutta ei pidä masetua, jos ei saa kaikkkia tehtäviä tehtyä, harvat saavat ja juuri niistä tehtävistä oppii.
sivuaineitahan on hyviä esim. tietotekniikka ja tilastotiede. nämä asiat kyllä selkiytyy kunhan saa opiselut rullaamaan. harvala on valmiit selkeät suunnitelmat jotkA pitävät opintojen alussa.
yleensä kuulee kaikenlaisia kauhutarinoita matemaiikasra, mutta ne kyllä ovat osoittautuneet vääriksi. - asdf
Itse opiskelen matematiikkaa ja tavoitteena on tutkijan ura yliopistossa. Niin se mielestäni on että sitä kiinnostavinta matematiikkaa ei tarvitse missään käytännössä. Ainoat sovelluskohteet ovat lähinnä teoreettisessa fysiikassa joten haluan varmasti yliopistotutkijaksi. Hyvä palkka ei ainakaan minulle ole (onneksi) tärkeintä vaan työn kiinnostavuus.
Ja siis kyllä matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on erikseen ihan opettajalinja että ei opettajaksi yleensä joudu ellei erityisesti halua.
Ainiin ja tiedoksi jos matematiikkaa haluat opiskella kunnolla niin et varmasti halua mennä TKK:lle. Toisaalta jos insinööritieteet noin muuten kiinnostaa niin ehkä sitten mutta ei kannata odottaa mitään kovin hienoa matematiikkaa siellä oppivansa. - teekari
asdf kirjoitti:
Itse opiskelen matematiikkaa ja tavoitteena on tutkijan ura yliopistossa. Niin se mielestäni on että sitä kiinnostavinta matematiikkaa ei tarvitse missään käytännössä. Ainoat sovelluskohteet ovat lähinnä teoreettisessa fysiikassa joten haluan varmasti yliopistotutkijaksi. Hyvä palkka ei ainakaan minulle ole (onneksi) tärkeintä vaan työn kiinnostavuus.
Ja siis kyllä matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on erikseen ihan opettajalinja että ei opettajaksi yleensä joudu ellei erityisesti halua.
Ainiin ja tiedoksi jos matematiikkaa haluat opiskella kunnolla niin et varmasti halua mennä TKK:lle. Toisaalta jos insinööritieteet noin muuten kiinnostaa niin ehkä sitten mutta ei kannata odottaa mitään kovin hienoa matematiikkaa siellä oppivansa."jos matematiikkaa haluat opiskella kunnolla niin et varmasti halua mennä TKK:lle"
Sovellettu matematiikka on matematiikkaa, ja sitä voi TKK:lla opiskella loistavasti. Vähemmänkin sovellettu onnistuu, mutta joitain kursseja joutuu ehkä lukemaan yo:lla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik113545MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar691886Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421578Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811204Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja611002Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33968Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60833- 171824
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3768