Tahtoisin tietää.....

Lukihäiriöinen

Miksi en saa osallistua keskusteluun?

35

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta-Kai
      • Lukihäiriöinen

        Ajattelin vaan tuota luutimista, eihän se ole kiva, kun kirjoitukset häviää.
        Mitä julistamiseen tulee, en minä ole muuta kuin käymässä täällä, joskin olen huomannut että tarvetta on tulla tänne, en ole pysyvästi missään, koska menen sinne minne minut lähetetään.


      • xaliaotherside
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Ajattelin vaan tuota luutimista, eihän se ole kiva, kun kirjoitukset häviää.
        Mitä julistamiseen tulee, en minä ole muuta kuin käymässä täällä, joskin olen huomannut että tarvetta on tulla tänne, en ole pysyvästi missään, koska menen sinne minne minut lähetetään.

        munkin viesti poistettiin hellaripalstalta. Pyysin vain rahaa kun olen vähävarainen, vedoten vuorisaarnaan. Tarttisin pikaisesti tonnin. Ehkä sinä voit hyvänä ja Raamatun sanaa noudattavana lainata minulle tonnin?


      • Visiteeraamassa itsekin
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Ajattelin vaan tuota luutimista, eihän se ole kiva, kun kirjoitukset häviää.
        Mitä julistamiseen tulee, en minä ole muuta kuin käymässä täällä, joskin olen huomannut että tarvetta on tulla tänne, en ole pysyvästi missään, koska menen sinne minne minut lähetetään.

        Kun et liene tietoinen, niin tällä palstalla on jo useampikin tyyppi (ellei se ole aina sama tyyppi joka käyttää eri nimiä) julistanut Jeesuksen ilosanomaa, joten erittäin hyvin on jo tiedossa se sanoma. Tuskin sinä voit siihen mitään lisätä, ja jos tulee jotain kysyttävää niin ainahan me jokainen kai sen verran osaamme lukea että voimme tarkistaa sinulle tärkeät asiat Uudesta Testamentista. Meillä kun ei kaikilla ole lukihäiriötä. Eikä me kaikki muutkaan tällä palstalla asuta, eli turha ajatella että täällä joku pakanain mörköjoukko odottaa juuri nimenomaan sinun tuomaasi pelastusta. Juoksentelemme irrallamme useilla eri palstoilla!

        Mene siis rauhassa.


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Ajattelin vaan tuota luutimista, eihän se ole kiva, kun kirjoitukset häviää.
        Mitä julistamiseen tulee, en minä ole muuta kuin käymässä täällä, joskin olen huomannut että tarvetta on tulla tänne, en ole pysyvästi missään, koska menen sinne minne minut lähetetään.

        Hei taas! ;D

        Yksi asia mitä voisit vähän miettiä on se, että aika harva tällä palstalla on kovin tosissaan oman "uskonsa" suhteen. Osataan jo relata ja suvaita ihmisten uskoa omalla tavallaan, tuskin siitä Jumala ja Jeesuskaan suuttuvat? Muutenhan Jumala teki aika pahan mokan luodessaan ihmiselle aivot? Eikös suunnittelijallakin ole jokin vastuu suunnittelemastaan?

        Jumala on jo sen verran "ISO HERRA", että luulis ainakin jo hänellä olevan jotain vastuuta tekemisistään? Täällä maanpäällähän taitaa nykyisin olla niin, että mitä isompi herra, niin sitä pienempi vastuu. Toivottavasti ainakin siellä taivaassa on vähän paremmin asia hoidettu...

        Ainahan voi tietenki sanoa, että ihmisellä on vapaa tahto, joka syrjäyttää Jumalan vastuun ja tekee hänestä ikäänkuin syyntakeettoman. Niinpä niin...

        Olen sen verran hullu, että julkenen tässä väittää oppineeni Jumalasta (ehkä juuri siksi kun olen hullu? ;-D) yhtä sun toista ja se mitä olen oppinut on aika päinvastaista mitä ns. "uskovat" hänestä usein sanovat.

        Olen oppinut, että Jumala on aika uskomaton tyyppi, joka ei välitä siitä mitä hänestä ajatellaan, eikä hän kaipaa mitään palvontamenoja sun muita hölmöilyjä. Sellanen rakastava tyyppi, joka haluaa kaikkien vaan tajuavan, että hän hyväksyy ja rakastaa meitä juuri sellaisina kuin olemmekin. Ei kukaan lastaankaan oikeasti rakastava vanhempikaan lakkaa rakastamasta lastaan, vaikka tämä eläisikin huonosti! Onko Jumalan rakkaus meitä kohtaan sitten jotenkin vähäisempää kuin ihmisvanhemman rakkaus lapseensa?

        Väittävät, että Jumala ON Rakkaus, eikä todellinen Rakkaus koskaan hylkää, uhkaile, tuomitse tai arvostele!

        Ja silti ihmiset keksivät, että on helvettejä ja tuomioita ja vaikka mitä mielestäni, anteeksi vain, silkkaa hölynpölyä!

        Uskoisin, että se mitä Jumala meistä eniten haluaa, on se että oppisimme tuntemaan rakkauden, siis oikeastaan hänet! Ja, että ennenkaikkea oppisimme rakastamaan itseämme ja sitä kautta muitakin!

        Ja sitten tulevat "uskovaiset" uhkailuineen ja kiristyksineen. Sekö on rakkauden tapa toimia? Minusta ainakaan ei ole! Sanovat sitä hienosti "Love bombing" "Rakkaus pommitukseksi".

        Olen sitä mieltä, että jos nämä "uskovat" ovat täysin oikeassa, niin kyllä on maailma silloin köyhä ja ahdas paikka ja ainakin minun kokemukseni mukaan maailma on kaikkea muuta kuin köyhä ja ahdas paikka. No, Jeesushan sanoi, että vaikea on kamelin mennä neulansilmän lävitse. Niinpä niin...

        Maailma vain testaa meitä ihmisiä syöttämällä meille välillä varsinaisia emävalheita ja jää sitten odottamaan, että upposiko vai eikö uponnut? Mutta ei maailma meitä pahantahtoisuuttaan testaa, vaan omaksi hyväksemme. Ihminen vain kapinoi maailmaa ja Jumalaa vastaan ja silloin saa välillä vähän näpilleenkin mutta sekin vain omaksi hyväksemme jotta "kasvaisimme" sieluina ja oppisimme näkemään maailman hienona paikkana ja osaisimme kiittää Jumalaa siitä, että saamme itsekin olla osa tätä hienoa maailmaa!

        Kun nyt ollaan täällä "Idän uskonnoissa" niin uskonhan minä jälleensyntymään ja karmaan, vaikka en allekirjoita suinkaan kaikkea sitä, mitä itämailla näistä asioista sanovat ja opettavat. Omakohtainen kokemukseni niistä painaa paljon enemmän kuin mitkään ihmisten kirjoitukset tai "gurujen" höpinät. Ja jos oma kokemukseni väittää muuta kuin mitä joku minulle väittää tai mitä jostain luen, niin silloin uskon enemmän omaan kokemukseeni.

        Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tietäisin jo kaiken! Olen "etsijä", joka etsii kunnes löytää ja onneksi maailmassa etsimistä riittää! Eikös Jeesuskin sanonut, että koputtavalle ovi avataan eli kehoitti meitä nimenomaan etsimään!

        Ihmiset ovat erilaisia ja joku ei ehkä jaksa enää etsiskellä ja silloin hän ehkä pysähtyy jollekin "henkiselle keitaalle" ja lopettaa etsimisen. Joku toinen taas etsii koko elämänsä ja nauttii siitä ihan yhtä paljon kuin sellainen, joka uskoo jo kaiken löytäneensä. Tosin näyttäisi siltä, että valitettavan usein nämä "kaiken löytäneet" ovat menneet kehityksessään takapakkia, ainakin siinä vaiheessa kun ovat alkaneet muille julistaa omaa totuuttaan kaikkien muiden totuuksien yli!

        Maailma on valtava ja ihmeellinen paikka ja etsimistä täynnä, joten ymmärtäähän sen jos joku ei enää vain jaksa etsiä ja päättää jäädä paikalleen, uskotellen itselleen, että on muka löytänyt ainoan ja oikean totuuden. Todellisuudessa hän on vain löytänyt itselleen sillä hetkellä kaipaamansa "levähdyspaikan", eikä suinkaan mitään "suurinta totuutta"!

        Jossain Intialaisessa eepoksessa eräs muinainen sankari pääsi taivaaseen, jossa hänen vihamiehensä juhlivat ja kaikki hänen ystävänsä olivat joutuneet helvettiin. Sankaria pyydettiin liittymään joukkoon, mutta hän kieltäytyi ja sanoi haluavansa helvettiin missä hänen rakkaansakin olivat. Lopuksi kävi kuitenkin niin, että tätä sankaria oltiin vain testattu ja etenkin hänen kykyään rakastaa, jonka hän oli osoittanut juuri sillä, että oli ollut valmis luopumaan jopa taivaan iloista saadakseen olla rakkaintensa kanssa!

        Näin se maailma todellakin meitä täällä usein vain "testaa"!

        Itsekin luultavasti kieltäytyisin taivaan iloista jos kaikki tuttuni olisivat helvetissä mutta kokemukseni on osoittanut, että Jumala on hoitanut kaiken vallan loistokkaasti ja ihan kaikkien meidän kannalta ja siksi häntä niin penteleesti diggaankin! ;-D

        Joitain ihmisiä tietenkin pelottaa kaikki nämä "mystiset" jutut reinkarnaatiosta ja karmastakin ja ymmärtäähän sen! Se mitä ei vielä tunne on todellakin kaikille meille vähän pelottavaakin. Kun kuitenkin pimeyttäkin vähän valaistaan, niin sieltähän saattaa paljastua vaikka kuinka ihana maailma! Kaunein maisemakin on yöllä yhtä pimeyttä, mutta kun aamu jälleen koittaa niin mikä väriloisto ja kauneus sieltä eteemme paljastuukaan!

        Erilaisia näkemyksiäkin aina tarvitaan "tasapainoittamaan" maailmaa. Aikoinaanhan heitäkin jotka väittivät maata palloksi pidettiin harhaoppisina ja vaikka minä mutta kuinkas sitten kävikään? Ja sama meininki jatkuu yhä, onneksi jo lievempänä. Aina tulee niitä, jotka väittävät aurinkoa kuuksi tai ihan mitä tahansa ja siinä meitä jälleen testataan! Uskommeko sokeasti vai yritämmekö itse ottaa asioista selvän?

        Itse en suoraan sanoen usko "tutkimattomat ovat Herran tiet" lastenloruun! Jos jaksaa vaan ahkerasti etsiä, niin kaikki lopulta myös paljastuu. Kristityilläkin on omat mystikkonsa, jotka alkoivat vain itse etsiä Jumalaa, eivätkä uskoneet sokeasti siihen mitä kirkko opetti. Juutalaisilla on Kabbalansa, muslimeilla sufilaisuus ja muillakin uskonnoilla oma mystiikkansa, mitä ei ole tarkoitettukaan tavalliselle kansalle, vaan heille jotka haluavat kehittää ymmärrystään ja oppia itse tuntemaan Jumalaa.

        Minusta mystiikka ei edes ole yhtään vaikeaa. Kyse on vain siitä uskaltaako/jaksaako pitää silmänsä täällä auki ja luottaa omaan kokemukseensa, intuitioihinsa ja tunteisiinsa? Lapsikin osaa tulkita mystiikkaa, itseasiassa lapset ovat luonnostaan mystikkoja. He näkevät asiat suoraan, ilman turhia ennakkoluuloja ja jäykkiä traditioita! Tässäkin taas paljastuu lapsenmielisyyden suuri merkitys!

        ;-)


      • Lukihäiriöinen
        Visiteeraamassa itsekin kirjoitti:

        Kun et liene tietoinen, niin tällä palstalla on jo useampikin tyyppi (ellei se ole aina sama tyyppi joka käyttää eri nimiä) julistanut Jeesuksen ilosanomaa, joten erittäin hyvin on jo tiedossa se sanoma. Tuskin sinä voit siihen mitään lisätä, ja jos tulee jotain kysyttävää niin ainahan me jokainen kai sen verran osaamme lukea että voimme tarkistaa sinulle tärkeät asiat Uudesta Testamentista. Meillä kun ei kaikilla ole lukihäiriötä. Eikä me kaikki muutkaan tällä palstalla asuta, eli turha ajatella että täällä joku pakanain mörköjoukko odottaa juuri nimenomaan sinun tuomaasi pelastusta. Juoksentelemme irrallamme useilla eri palstoilla!

        Mene siis rauhassa.

        Olipa kiva kun vastasit, näyt tietävän mitä asiaa minulla on.
        minä en kuitenkaan ole teille lakia lukemassa, päin vastoin olen elävän uskon asialla, ja se on aivan eri asia, kuin usko joka on kuollut, jumaliahan on monta.


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        Hei taas! ;D

        Yksi asia mitä voisit vähän miettiä on se, että aika harva tällä palstalla on kovin tosissaan oman "uskonsa" suhteen. Osataan jo relata ja suvaita ihmisten uskoa omalla tavallaan, tuskin siitä Jumala ja Jeesuskaan suuttuvat? Muutenhan Jumala teki aika pahan mokan luodessaan ihmiselle aivot? Eikös suunnittelijallakin ole jokin vastuu suunnittelemastaan?

        Jumala on jo sen verran "ISO HERRA", että luulis ainakin jo hänellä olevan jotain vastuuta tekemisistään? Täällä maanpäällähän taitaa nykyisin olla niin, että mitä isompi herra, niin sitä pienempi vastuu. Toivottavasti ainakin siellä taivaassa on vähän paremmin asia hoidettu...

        Ainahan voi tietenki sanoa, että ihmisellä on vapaa tahto, joka syrjäyttää Jumalan vastuun ja tekee hänestä ikäänkuin syyntakeettoman. Niinpä niin...

        Olen sen verran hullu, että julkenen tässä väittää oppineeni Jumalasta (ehkä juuri siksi kun olen hullu? ;-D) yhtä sun toista ja se mitä olen oppinut on aika päinvastaista mitä ns. "uskovat" hänestä usein sanovat.

        Olen oppinut, että Jumala on aika uskomaton tyyppi, joka ei välitä siitä mitä hänestä ajatellaan, eikä hän kaipaa mitään palvontamenoja sun muita hölmöilyjä. Sellanen rakastava tyyppi, joka haluaa kaikkien vaan tajuavan, että hän hyväksyy ja rakastaa meitä juuri sellaisina kuin olemmekin. Ei kukaan lastaankaan oikeasti rakastava vanhempikaan lakkaa rakastamasta lastaan, vaikka tämä eläisikin huonosti! Onko Jumalan rakkaus meitä kohtaan sitten jotenkin vähäisempää kuin ihmisvanhemman rakkaus lapseensa?

        Väittävät, että Jumala ON Rakkaus, eikä todellinen Rakkaus koskaan hylkää, uhkaile, tuomitse tai arvostele!

        Ja silti ihmiset keksivät, että on helvettejä ja tuomioita ja vaikka mitä mielestäni, anteeksi vain, silkkaa hölynpölyä!

        Uskoisin, että se mitä Jumala meistä eniten haluaa, on se että oppisimme tuntemaan rakkauden, siis oikeastaan hänet! Ja, että ennenkaikkea oppisimme rakastamaan itseämme ja sitä kautta muitakin!

        Ja sitten tulevat "uskovaiset" uhkailuineen ja kiristyksineen. Sekö on rakkauden tapa toimia? Minusta ainakaan ei ole! Sanovat sitä hienosti "Love bombing" "Rakkaus pommitukseksi".

        Olen sitä mieltä, että jos nämä "uskovat" ovat täysin oikeassa, niin kyllä on maailma silloin köyhä ja ahdas paikka ja ainakin minun kokemukseni mukaan maailma on kaikkea muuta kuin köyhä ja ahdas paikka. No, Jeesushan sanoi, että vaikea on kamelin mennä neulansilmän lävitse. Niinpä niin...

        Maailma vain testaa meitä ihmisiä syöttämällä meille välillä varsinaisia emävalheita ja jää sitten odottamaan, että upposiko vai eikö uponnut? Mutta ei maailma meitä pahantahtoisuuttaan testaa, vaan omaksi hyväksemme. Ihminen vain kapinoi maailmaa ja Jumalaa vastaan ja silloin saa välillä vähän näpilleenkin mutta sekin vain omaksi hyväksemme jotta "kasvaisimme" sieluina ja oppisimme näkemään maailman hienona paikkana ja osaisimme kiittää Jumalaa siitä, että saamme itsekin olla osa tätä hienoa maailmaa!

        Kun nyt ollaan täällä "Idän uskonnoissa" niin uskonhan minä jälleensyntymään ja karmaan, vaikka en allekirjoita suinkaan kaikkea sitä, mitä itämailla näistä asioista sanovat ja opettavat. Omakohtainen kokemukseni niistä painaa paljon enemmän kuin mitkään ihmisten kirjoitukset tai "gurujen" höpinät. Ja jos oma kokemukseni väittää muuta kuin mitä joku minulle väittää tai mitä jostain luen, niin silloin uskon enemmän omaan kokemukseeni.

        Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tietäisin jo kaiken! Olen "etsijä", joka etsii kunnes löytää ja onneksi maailmassa etsimistä riittää! Eikös Jeesuskin sanonut, että koputtavalle ovi avataan eli kehoitti meitä nimenomaan etsimään!

        Ihmiset ovat erilaisia ja joku ei ehkä jaksa enää etsiskellä ja silloin hän ehkä pysähtyy jollekin "henkiselle keitaalle" ja lopettaa etsimisen. Joku toinen taas etsii koko elämänsä ja nauttii siitä ihan yhtä paljon kuin sellainen, joka uskoo jo kaiken löytäneensä. Tosin näyttäisi siltä, että valitettavan usein nämä "kaiken löytäneet" ovat menneet kehityksessään takapakkia, ainakin siinä vaiheessa kun ovat alkaneet muille julistaa omaa totuuttaan kaikkien muiden totuuksien yli!

        Maailma on valtava ja ihmeellinen paikka ja etsimistä täynnä, joten ymmärtäähän sen jos joku ei enää vain jaksa etsiä ja päättää jäädä paikalleen, uskotellen itselleen, että on muka löytänyt ainoan ja oikean totuuden. Todellisuudessa hän on vain löytänyt itselleen sillä hetkellä kaipaamansa "levähdyspaikan", eikä suinkaan mitään "suurinta totuutta"!

        Jossain Intialaisessa eepoksessa eräs muinainen sankari pääsi taivaaseen, jossa hänen vihamiehensä juhlivat ja kaikki hänen ystävänsä olivat joutuneet helvettiin. Sankaria pyydettiin liittymään joukkoon, mutta hän kieltäytyi ja sanoi haluavansa helvettiin missä hänen rakkaansakin olivat. Lopuksi kävi kuitenkin niin, että tätä sankaria oltiin vain testattu ja etenkin hänen kykyään rakastaa, jonka hän oli osoittanut juuri sillä, että oli ollut valmis luopumaan jopa taivaan iloista saadakseen olla rakkaintensa kanssa!

        Näin se maailma todellakin meitä täällä usein vain "testaa"!

        Itsekin luultavasti kieltäytyisin taivaan iloista jos kaikki tuttuni olisivat helvetissä mutta kokemukseni on osoittanut, että Jumala on hoitanut kaiken vallan loistokkaasti ja ihan kaikkien meidän kannalta ja siksi häntä niin penteleesti diggaankin! ;-D

        Joitain ihmisiä tietenkin pelottaa kaikki nämä "mystiset" jutut reinkarnaatiosta ja karmastakin ja ymmärtäähän sen! Se mitä ei vielä tunne on todellakin kaikille meille vähän pelottavaakin. Kun kuitenkin pimeyttäkin vähän valaistaan, niin sieltähän saattaa paljastua vaikka kuinka ihana maailma! Kaunein maisemakin on yöllä yhtä pimeyttä, mutta kun aamu jälleen koittaa niin mikä väriloisto ja kauneus sieltä eteemme paljastuukaan!

        Erilaisia näkemyksiäkin aina tarvitaan "tasapainoittamaan" maailmaa. Aikoinaanhan heitäkin jotka väittivät maata palloksi pidettiin harhaoppisina ja vaikka minä mutta kuinkas sitten kävikään? Ja sama meininki jatkuu yhä, onneksi jo lievempänä. Aina tulee niitä, jotka väittävät aurinkoa kuuksi tai ihan mitä tahansa ja siinä meitä jälleen testataan! Uskommeko sokeasti vai yritämmekö itse ottaa asioista selvän?

        Itse en suoraan sanoen usko "tutkimattomat ovat Herran tiet" lastenloruun! Jos jaksaa vaan ahkerasti etsiä, niin kaikki lopulta myös paljastuu. Kristityilläkin on omat mystikkonsa, jotka alkoivat vain itse etsiä Jumalaa, eivätkä uskoneet sokeasti siihen mitä kirkko opetti. Juutalaisilla on Kabbalansa, muslimeilla sufilaisuus ja muillakin uskonnoilla oma mystiikkansa, mitä ei ole tarkoitettukaan tavalliselle kansalle, vaan heille jotka haluavat kehittää ymmärrystään ja oppia itse tuntemaan Jumalaa.

        Minusta mystiikka ei edes ole yhtään vaikeaa. Kyse on vain siitä uskaltaako/jaksaako pitää silmänsä täällä auki ja luottaa omaan kokemukseensa, intuitioihinsa ja tunteisiinsa? Lapsikin osaa tulkita mystiikkaa, itseasiassa lapset ovat luonnostaan mystikkoja. He näkevät asiat suoraan, ilman turhia ennakkoluuloja ja jäykkiä traditioita! Tässäkin taas paljastuu lapsenmielisyyden suuri merkitys!

        ;-)

        Olipa mielenkiintoinen mielipide.
        Sinä kuitenkin olet tutustunut ja etsinyt, totuutta.
        Minun pappanikin aina sanoi, isälleni ruoki aina harakoita minä synnyn uudelleen harakkana, minun kotonani olikin aivan erikoisen lihavia harakoita.
        Ei milään pahalla kerroin vain mitä olen kokenut, kyllä minäkin olen kulkenut ennen uskoon tuloani, kaiken mailman ennustajat ja piritismit.
        Kokemusta on, mutta se on mennyttä aikaa, kun synnyin ylhäältä uudesti ja sain uskon joka kannattelee minut kaikien pahojen kokemuksien yli, en Jeesusta vaihtais ikinä mihinkään, minun sisälläni on nyt rauha ja tasapaino, ei ahdista mailman seka sorto ei mikään, sodat ja mullistukset ovat minulle rukous aiheita, minua ei pelota.
        Tunnen olevani kaikkien vaikkeitten asioiden kautta kasvanut, ja tiedän että ei ole helppoa sekään jos tuntee, että mieli ei ole tasapainossa.
        Monet asiat voivat vaikuttaa esimerkiksi melikuvitus, on sellainen, joka saa aikaan vaikka mitä, suuret pelotkin sieltä lähtevät.
        Jeesus on minua auttanut, monissa tilanteissa, ei Hän ole minua hyljännyt, välillä uskoni on ollut niin heikko, että olen vaipan tupsussa roikkunut.
        Ei minun tarvitse ketään katsella ylhäältä päin.
        Joka itsensä korottaa se alennetaan.
        Jeesus kuitenkin kieltää sanassaan, itsensä alentamisen, ja huluksi sanomisen.
        Mielen terveydellä ja niillä asioilla, ei tule panna itseään alas.
        Tedän että sillä asialla ei tule leikkiä laskea.
        Miten lienee sinun kohdallasi, en tiedä.
        Minä kuitenkin ymmärrän juuri heitä, jotka kärsivät kaikkiaisia vaivoja.
        Siksihän Jeesus ristille menikin, että hän autta juuri heitä, auttaa ja rakastaa, ei painosta ei tuomitse.
        Hän on pitkämielinen kärsivällinen, ei riko vaan eheytää.
        Jokaisella on mahdollisuus tulla, hänen rakkautensa lämpöön, ei hän pois häädä, hän korjaa särkynen, antaa elävää vettä raamatun sanan kautta, eheytää ja puhdistaa.
        Hänen rakkautensa on vertaa vailla.


      • xaliaotherside
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Olipa kiva kun vastasit, näyt tietävän mitä asiaa minulla on.
        minä en kuitenkaan ole teille lakia lukemassa, päin vastoin olen elävän uskon asialla, ja se on aivan eri asia, kuin usko joka on kuollut, jumaliahan on monta.

        ja sillä on tuhansittain nimiä. En voi uskoa että vielä löytyy sellaista logiikkaa että Jumalia olisi monta. Kaikissa uskonnoissa on vain yksi Jumala, niin mistä väännät tämän monijumalaisuuden?

        Nii oisko sulla vippaa mulle tonni tarvitsen asunnon takuita varten. Please...


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Olipa mielenkiintoinen mielipide.
        Sinä kuitenkin olet tutustunut ja etsinyt, totuutta.
        Minun pappanikin aina sanoi, isälleni ruoki aina harakoita minä synnyn uudelleen harakkana, minun kotonani olikin aivan erikoisen lihavia harakoita.
        Ei milään pahalla kerroin vain mitä olen kokenut, kyllä minäkin olen kulkenut ennen uskoon tuloani, kaiken mailman ennustajat ja piritismit.
        Kokemusta on, mutta se on mennyttä aikaa, kun synnyin ylhäältä uudesti ja sain uskon joka kannattelee minut kaikien pahojen kokemuksien yli, en Jeesusta vaihtais ikinä mihinkään, minun sisälläni on nyt rauha ja tasapaino, ei ahdista mailman seka sorto ei mikään, sodat ja mullistukset ovat minulle rukous aiheita, minua ei pelota.
        Tunnen olevani kaikkien vaikkeitten asioiden kautta kasvanut, ja tiedän että ei ole helppoa sekään jos tuntee, että mieli ei ole tasapainossa.
        Monet asiat voivat vaikuttaa esimerkiksi melikuvitus, on sellainen, joka saa aikaan vaikka mitä, suuret pelotkin sieltä lähtevät.
        Jeesus on minua auttanut, monissa tilanteissa, ei Hän ole minua hyljännyt, välillä uskoni on ollut niin heikko, että olen vaipan tupsussa roikkunut.
        Ei minun tarvitse ketään katsella ylhäältä päin.
        Joka itsensä korottaa se alennetaan.
        Jeesus kuitenkin kieltää sanassaan, itsensä alentamisen, ja huluksi sanomisen.
        Mielen terveydellä ja niillä asioilla, ei tule panna itseään alas.
        Tedän että sillä asialla ei tule leikkiä laskea.
        Miten lienee sinun kohdallasi, en tiedä.
        Minä kuitenkin ymmärrän juuri heitä, jotka kärsivät kaikkiaisia vaivoja.
        Siksihän Jeesus ristille menikin, että hän autta juuri heitä, auttaa ja rakastaa, ei painosta ei tuomitse.
        Hän on pitkämielinen kärsivällinen, ei riko vaan eheytää.
        Jokaisella on mahdollisuus tulla, hänen rakkautensa lämpöön, ei hän pois häädä, hän korjaa särkynen, antaa elävää vettä raamatun sanan kautta, eheytää ja puhdistaa.
        Hänen rakkautensa on vertaa vailla.

        En epäile löytämääsi uskoa ja onnea. Ajattelen, että sinä olet itsellesi oman onnesi Jeesuksesta löytänyt ja minä taas oman onneni enemmänkin jostain muusta, mutta tokihan Jeesuskin on ollut itsellenikin suuri vaikuttaja sekä "Idoli"!

        Voihan sitä aina jälleensyntymälläkin vitsailla. Joskus kauan sitten eräs "kollegani", siis "hullu" myös itsekin, kertoi erään kaverinsa kerran hautausmaalla huutaneen hienojen hautamuistomerkkien edessä: "Mitäs tekin siinä oikein brassailette! Koirina te seuraavalla kerralla tänne synnytte!" ;-)

        Täsmennättäköön nyt sen verran, että en usko ihmisen syntyvän seuraavalla kerralla eläimeksi, vaikka Intialaiset uskonnot sitä opettavatkin. En ole siis mikään hindu tai buddhalainen, vaan paremminkin uskossani "freestyleri"! ;-)

        Ei sinun tarvitse huolestua ja pahoitella sitä, että olen itseäni "hulluksikin" mainostanut. Jossain leffassakin sanottiin, että hullussa maailmassa vain hullut ovat terveitä!

        Oikeastaan "hulluus" kohdallani tarkoittaa vaan sitä, että osaa jo relata elämässään ja ymmärtää egoisminsa ansatkin ehkä vähän paremmin kuin "terveet". Hulluhan voi kuvitella ja uskoa olevansa yhtä hyvin niin kuningas kuin kerjäläinenkin, ja hänen elämänsä saattaakin olla kaikkein rikkainta ihmiselämää mitä vain olemassa olla saattaa! Sanotaan vielä, että hullulla on halvat huvitkin. Hulluus on suurimpia mysteereitä maailmassa!

        Sanoikos Jeesuskin muuten jotain sellaistakin kuin: "Tullakseen viisaaksi, on ensin tultava hulluksi"??? ;-)

        Tietysti se "tuntematon" tässä "hulluudessakin" monia ihmisiä pelottaa ja tiettyä "kunnioitusta" kannattaa siis ihan oikeasti myös "hulluuttakin" kohtaan osoittaa.

        Minähän vaan ajan koko ajan mielisairaidenkin asiaa tässä kertoen, että siinä ei ole yhtään mitään hävettävää! Tiesitkös muuten, että intiaanit sanoivat hulluista, että Jumala on koskettanut heitä???

        Ja se on todellakin hyvin sanottu ja pitää mielestäni täysin paikkansa!

        Näet selvästi kaiken sen Jeesuksessa mitä taas itse näen Jumalassa. Kaikki tuo mitä sanot Jeesuksesta sopii myös Jumalaan ja onkos sillä niin väliä turvaanko Isään, poikaan tai pyhään henkeen? Eikös niihin jokaiseen ole aivan yhtä hyvä turvata? Ehkä juuri siksihän Jumala mielletään kolmiyhteiseksi, että saamme valita niistä jonkin itsellemme parhaiten sopivan puolen? Sinä siis turvaat enemmän Poikaan ja minä taas enemmän Isään! Oletkos koskaan ajatellut näin??? :-)

        Mutta sinä olet todella piristävä "uskis" muiden joukossa ja olemmehan me jo vanhoja "tuttujakin" täällä netissä ja ennenkin olen sinua täällä arvostanut. Olet selvästi jo kokenut ihminen ja tiedän, että uskosi myös monessa "liemessä" koeteltu. Ansaitset täyden kunnioituksen vakaamuksessasi!

        ;-)


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        En epäile löytämääsi uskoa ja onnea. Ajattelen, että sinä olet itsellesi oman onnesi Jeesuksesta löytänyt ja minä taas oman onneni enemmänkin jostain muusta, mutta tokihan Jeesuskin on ollut itsellenikin suuri vaikuttaja sekä "Idoli"!

        Voihan sitä aina jälleensyntymälläkin vitsailla. Joskus kauan sitten eräs "kollegani", siis "hullu" myös itsekin, kertoi erään kaverinsa kerran hautausmaalla huutaneen hienojen hautamuistomerkkien edessä: "Mitäs tekin siinä oikein brassailette! Koirina te seuraavalla kerralla tänne synnytte!" ;-)

        Täsmennättäköön nyt sen verran, että en usko ihmisen syntyvän seuraavalla kerralla eläimeksi, vaikka Intialaiset uskonnot sitä opettavatkin. En ole siis mikään hindu tai buddhalainen, vaan paremminkin uskossani "freestyleri"! ;-)

        Ei sinun tarvitse huolestua ja pahoitella sitä, että olen itseäni "hulluksikin" mainostanut. Jossain leffassakin sanottiin, että hullussa maailmassa vain hullut ovat terveitä!

        Oikeastaan "hulluus" kohdallani tarkoittaa vaan sitä, että osaa jo relata elämässään ja ymmärtää egoisminsa ansatkin ehkä vähän paremmin kuin "terveet". Hulluhan voi kuvitella ja uskoa olevansa yhtä hyvin niin kuningas kuin kerjäläinenkin, ja hänen elämänsä saattaakin olla kaikkein rikkainta ihmiselämää mitä vain olemassa olla saattaa! Sanotaan vielä, että hullulla on halvat huvitkin. Hulluus on suurimpia mysteereitä maailmassa!

        Sanoikos Jeesuskin muuten jotain sellaistakin kuin: "Tullakseen viisaaksi, on ensin tultava hulluksi"??? ;-)

        Tietysti se "tuntematon" tässä "hulluudessakin" monia ihmisiä pelottaa ja tiettyä "kunnioitusta" kannattaa siis ihan oikeasti myös "hulluuttakin" kohtaan osoittaa.

        Minähän vaan ajan koko ajan mielisairaidenkin asiaa tässä kertoen, että siinä ei ole yhtään mitään hävettävää! Tiesitkös muuten, että intiaanit sanoivat hulluista, että Jumala on koskettanut heitä???

        Ja se on todellakin hyvin sanottu ja pitää mielestäni täysin paikkansa!

        Näet selvästi kaiken sen Jeesuksessa mitä taas itse näen Jumalassa. Kaikki tuo mitä sanot Jeesuksesta sopii myös Jumalaan ja onkos sillä niin väliä turvaanko Isään, poikaan tai pyhään henkeen? Eikös niihin jokaiseen ole aivan yhtä hyvä turvata? Ehkä juuri siksihän Jumala mielletään kolmiyhteiseksi, että saamme valita niistä jonkin itsellemme parhaiten sopivan puolen? Sinä siis turvaat enemmän Poikaan ja minä taas enemmän Isään! Oletkos koskaan ajatellut näin??? :-)

        Mutta sinä olet todella piristävä "uskis" muiden joukossa ja olemmehan me jo vanhoja "tuttujakin" täällä netissä ja ennenkin olen sinua täällä arvostanut. Olet selvästi jo kokenut ihminen ja tiedän, että uskosi myös monessa "liemessä" koeteltu. Ansaitset täyden kunnioituksen vakaamuksessasi!

        ;-)

        Minä todella uskon kaikeen kolmeen Isään Poikaan ja Pyhään Hekeen, koska ne täydllisiä ovat yhdessä.
        Raamattukin sanoo, että usko on uskottomalle hullutus.
        Ja tiedän senkin että milen terveys potilaat, ovat usein miten hyvin älykkäitä.
        Riitämmätömyyden tunne joskus on se, joka aiheuttaa paikallen pysätuneisyyttä, ja tahtoa hapuilua sinne tänne, eikä tiedä mitä tahtoo.

        Mielenkiintoinen on tuo ihmis luonto, aina on jotain asioita jota tahtoisi tietää, kait se on uteliaisuutta, onko ruoho vihreämpää toisella puolen.

        Minähän olen itsekin kurkistellut ja etsinyt oikea tietä.
        Onnekseni löysin Jeesuksen, siksipä sitä mielellän kerron siitä.
        Elämähän on kaiken kaikkiaan, aika mielenkiintoista, kaikkine vivahteineen.
        Aamulla kun nousen ylös Rukoilen Jeesuksen nimessä, ja sanon Jeesukselle siunaappa tämäkin päivä, ja iloiten jatkan eteenpäin.
        Itsekullekkin päivälle omat tehtävät, joskus raskaitakin tehtäviä.
        Itselleni en juurikaan pyydä mitään, lähimäiset ovat tärkeämpiä.
        Mielenkiinnolla odotan vastaustasi.


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Minä todella uskon kaikeen kolmeen Isään Poikaan ja Pyhään Hekeen, koska ne täydllisiä ovat yhdessä.
        Raamattukin sanoo, että usko on uskottomalle hullutus.
        Ja tiedän senkin että milen terveys potilaat, ovat usein miten hyvin älykkäitä.
        Riitämmätömyyden tunne joskus on se, joka aiheuttaa paikallen pysätuneisyyttä, ja tahtoa hapuilua sinne tänne, eikä tiedä mitä tahtoo.

        Mielenkiintoinen on tuo ihmis luonto, aina on jotain asioita jota tahtoisi tietää, kait se on uteliaisuutta, onko ruoho vihreämpää toisella puolen.

        Minähän olen itsekin kurkistellut ja etsinyt oikea tietä.
        Onnekseni löysin Jeesuksen, siksipä sitä mielellän kerron siitä.
        Elämähän on kaiken kaikkiaan, aika mielenkiintoista, kaikkine vivahteineen.
        Aamulla kun nousen ylös Rukoilen Jeesuksen nimessä, ja sanon Jeesukselle siunaappa tämäkin päivä, ja iloiten jatkan eteenpäin.
        Itsekullekkin päivälle omat tehtävät, joskus raskaitakin tehtäviä.
        Itselleni en juurikaan pyydä mitään, lähimäiset ovat tärkeämpiä.
        Mielenkiinnolla odotan vastaustasi.

        Väittävät, että ihmisellä olisi jokin erityinen geenikin, joka suorastaan ajaisi ihmisen uskomaan johonkin korkeampaan. Ehkä meillä molemmilla on tämä geeni, vaikka hieman eritavoin uskommekin?

        Hienoa, että olet löytänyt elämällesi suunnan ja merkityksen ja osaat iloita joka hetkestä täysin rinnoin. Mutta älä nyt noin "vaatimaton" ole, vaikka et itsellesi mitään pyytäisikään!

        Nöyryys on yleensä hyväksi, mutta liian nöyrä on jo puoliksi ylpeä, sanovat juutalaisetkin mutta jos sitäkin vähän miettii, niin eikös ihmisen pidä myös vähän ylpeäkin olla? Terveellä tavalla tietenkin! ;-)

        Ihminen on kieltämättä aika jännä otus mutta itse taidan tuntea ihmisluonnon jo vähän liiankin hyvin. Mikään mihin ihminen täällä kykenee, niin hyvässä kuin pahassakaan, ei enää minua yllätä. Psykologia varsinkin on hyvin mielenkiintoisaa mutta sen lisäksi tarvitaan paljon viisautta ja elämänkokemustakin, jotta näkisi kokonaisuuden, eikä vain osasia siitä.

        Kuten olen aiemminkin täällä "mainostanut" niin itselleni ei enää pelkkä usko ja uskominen riitä, vaan haluan oppia tuntemaan Jumalankin koko ajan paremmin ja paremmin. Tietysti usko auttaa tätä pyrkimystäni merkittävästi. Jos en uskoisi, niin en pystyisi näkemään koko kuvaa kaiken toisarvoisen takaa. Keskittyisin silloin vain kaikenmaailman epäoleellisen, lähinnä aineellisen keräilyyn ja ahnehtimiseen.

        Me täällä puhumme usein "sielun vanhuudesta" ja se tarkoittaa vain sitä, että on elänyt täällä maanpäällä jo lukuisia elämiä ennenkin ja jotkut meistä "vanhoistakin" vieläkin lukuisampia. Ja kun on "vanha" niin silloin osaa jo elää vähän paremmin kuin "nuoremmat". Ei enää sorru niin helposti "pahuuteenkaan" ja antaa muidenkin ihmisten elää rauhassa.

        Näin minä uskon ja saan siitä tarkoituksen ja mielekyyden elämälleni. Tietysti asia ei ole ihan näin yksinkertainen ja jos haluat tietää lisää, niin voit lueskella tämän palstan muita kirjoituksia.

        Uskon myös, että kun olen riittävän "vanha" niin silloin en enää tänne maanpäälle synny ja saan jäädä "taivaaseen". Ei ole enää mitään syytä syntyä tänne jos kaikki täällä on jo koettu ja opittu. Tietysti tämäkin asia vaatisi paljon selvittelyä mutta pääpiirteittäin asia on näin yksinkertainen.

        Ja kärsimyskään ei enää pelota niin paljon kun uskoo myös kärsimyksensä ansaineensa. Se on vain karman laki! Jos teen pahaa, saan siitä myös kärsiä, jos en suoranaisesti vielä tässä elämässäni, niin sitten tulevissa.

        Minusta Jumala itse on luonut tämän "jälleensyntymä- ja karmajärjestelmän" Se ei ole vähääkään ristiriidassa Jumalan totuuden kanssa, vaan se on Jumalan totuus ja hieno sellainen!

        Saamme aina uuden mahdollisuuden ja juuri sillälailla Todellinen Rakkaus aina toimiikin!

        Sinä et varmaankaan halua uskoa näihin asioihin kun raamatussakaan ei näistä mitään mainita. Väitetään tosin, että raamatusta olisi aikoinaan poistettu kaikki reinkarnaatioon viittaava ja, että Jeesuksen aikaan jälleensyntymää olisi vielä opetettu, ainakin kaikkein vihkiytyneimmille ja valveutuneimmille ihmisille. Jos ihminen ei vielä ole tarpeeksi "kehittynyt" sielu, niin silloin on parempi, että hän ei näistä asioista myöskään paljoa tiedä. Omasta mielestäni ihmiskunta alkaa olla nykyisin sillä "tasolla", että sille voidaan jo vähitellen kertoa miten asiat todellisuudessa ovat.

        Ihmiskunnan on jo aika saada tietää tämä kaikki, jotta he tajuaisivat tekevänsä loppujen lopuksi kaiken pahan myös itsellensä. Karmaa on täysin mahdotonta paeta, se seuraa aina kintereillämme jos olemme jotain pahaa tehneet!

        Ja jos saastutamme maat ja meret, me tulemme itse syntymään tänne näihin kurjiin olosuhteisiin ja niistä kärsimään. Me olemme itse "huomisen lapsia" ja saamme edestämme löytää eilisen tekomme. Jos ihmiskunta ymmärtäisi tämän se ehkä lopettaisi koko planeettansa raiskaamisen!

        Jo nyt joukossamme on monia "valveutuneita" sieluja, jotka haluavat auttaa maaplaneettaa ja ihmiskuntaa ja estää koko ihmiskuntaa tekemästä "joukkoitsemurhaa". Ja jos ihminen todellakin tajuaa ja syvällisesti sisäistää, että sen minkä taakseen jättää, edestään löytää, meillä on ehkä vielä vähän aikaa muuttaa koko tämä nykyinen ihmiskunnan "törmäyskurssi".

        Minun oma "uskoni" pyrkii tähän! Jokainen voi miettiä omasta uskostaan mihin se vuorostaan pyrkii?

        Uskon pitäisi aina näkyä myös teoissa ja ymmärryksessä! Uskon pitäisi auttaa uskojaansa mutta myös muita ihmisiä rakentamaan maailmastamme paremman paikan, sillä usko ilman tekoa on kuollutta uskoa!

        ;-D

        Epäillähän aina saa! Näin minun uskoni ainakin on minua opettanut! Ja jos Jumala näkee hyväksi "jatko-opintoni", niin nöyränä ne myös vastaanotan! ;-)


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        Väittävät, että ihmisellä olisi jokin erityinen geenikin, joka suorastaan ajaisi ihmisen uskomaan johonkin korkeampaan. Ehkä meillä molemmilla on tämä geeni, vaikka hieman eritavoin uskommekin?

        Hienoa, että olet löytänyt elämällesi suunnan ja merkityksen ja osaat iloita joka hetkestä täysin rinnoin. Mutta älä nyt noin "vaatimaton" ole, vaikka et itsellesi mitään pyytäisikään!

        Nöyryys on yleensä hyväksi, mutta liian nöyrä on jo puoliksi ylpeä, sanovat juutalaisetkin mutta jos sitäkin vähän miettii, niin eikös ihmisen pidä myös vähän ylpeäkin olla? Terveellä tavalla tietenkin! ;-)

        Ihminen on kieltämättä aika jännä otus mutta itse taidan tuntea ihmisluonnon jo vähän liiankin hyvin. Mikään mihin ihminen täällä kykenee, niin hyvässä kuin pahassakaan, ei enää minua yllätä. Psykologia varsinkin on hyvin mielenkiintoisaa mutta sen lisäksi tarvitaan paljon viisautta ja elämänkokemustakin, jotta näkisi kokonaisuuden, eikä vain osasia siitä.

        Kuten olen aiemminkin täällä "mainostanut" niin itselleni ei enää pelkkä usko ja uskominen riitä, vaan haluan oppia tuntemaan Jumalankin koko ajan paremmin ja paremmin. Tietysti usko auttaa tätä pyrkimystäni merkittävästi. Jos en uskoisi, niin en pystyisi näkemään koko kuvaa kaiken toisarvoisen takaa. Keskittyisin silloin vain kaikenmaailman epäoleellisen, lähinnä aineellisen keräilyyn ja ahnehtimiseen.

        Me täällä puhumme usein "sielun vanhuudesta" ja se tarkoittaa vain sitä, että on elänyt täällä maanpäällä jo lukuisia elämiä ennenkin ja jotkut meistä "vanhoistakin" vieläkin lukuisampia. Ja kun on "vanha" niin silloin osaa jo elää vähän paremmin kuin "nuoremmat". Ei enää sorru niin helposti "pahuuteenkaan" ja antaa muidenkin ihmisten elää rauhassa.

        Näin minä uskon ja saan siitä tarkoituksen ja mielekyyden elämälleni. Tietysti asia ei ole ihan näin yksinkertainen ja jos haluat tietää lisää, niin voit lueskella tämän palstan muita kirjoituksia.

        Uskon myös, että kun olen riittävän "vanha" niin silloin en enää tänne maanpäälle synny ja saan jäädä "taivaaseen". Ei ole enää mitään syytä syntyä tänne jos kaikki täällä on jo koettu ja opittu. Tietysti tämäkin asia vaatisi paljon selvittelyä mutta pääpiirteittäin asia on näin yksinkertainen.

        Ja kärsimyskään ei enää pelota niin paljon kun uskoo myös kärsimyksensä ansaineensa. Se on vain karman laki! Jos teen pahaa, saan siitä myös kärsiä, jos en suoranaisesti vielä tässä elämässäni, niin sitten tulevissa.

        Minusta Jumala itse on luonut tämän "jälleensyntymä- ja karmajärjestelmän" Se ei ole vähääkään ristiriidassa Jumalan totuuden kanssa, vaan se on Jumalan totuus ja hieno sellainen!

        Saamme aina uuden mahdollisuuden ja juuri sillälailla Todellinen Rakkaus aina toimiikin!

        Sinä et varmaankaan halua uskoa näihin asioihin kun raamatussakaan ei näistä mitään mainita. Väitetään tosin, että raamatusta olisi aikoinaan poistettu kaikki reinkarnaatioon viittaava ja, että Jeesuksen aikaan jälleensyntymää olisi vielä opetettu, ainakin kaikkein vihkiytyneimmille ja valveutuneimmille ihmisille. Jos ihminen ei vielä ole tarpeeksi "kehittynyt" sielu, niin silloin on parempi, että hän ei näistä asioista myöskään paljoa tiedä. Omasta mielestäni ihmiskunta alkaa olla nykyisin sillä "tasolla", että sille voidaan jo vähitellen kertoa miten asiat todellisuudessa ovat.

        Ihmiskunnan on jo aika saada tietää tämä kaikki, jotta he tajuaisivat tekevänsä loppujen lopuksi kaiken pahan myös itsellensä. Karmaa on täysin mahdotonta paeta, se seuraa aina kintereillämme jos olemme jotain pahaa tehneet!

        Ja jos saastutamme maat ja meret, me tulemme itse syntymään tänne näihin kurjiin olosuhteisiin ja niistä kärsimään. Me olemme itse "huomisen lapsia" ja saamme edestämme löytää eilisen tekomme. Jos ihmiskunta ymmärtäisi tämän se ehkä lopettaisi koko planeettansa raiskaamisen!

        Jo nyt joukossamme on monia "valveutuneita" sieluja, jotka haluavat auttaa maaplaneettaa ja ihmiskuntaa ja estää koko ihmiskuntaa tekemästä "joukkoitsemurhaa". Ja jos ihminen todellakin tajuaa ja syvällisesti sisäistää, että sen minkä taakseen jättää, edestään löytää, meillä on ehkä vielä vähän aikaa muuttaa koko tämä nykyinen ihmiskunnan "törmäyskurssi".

        Minun oma "uskoni" pyrkii tähän! Jokainen voi miettiä omasta uskostaan mihin se vuorostaan pyrkii?

        Uskon pitäisi aina näkyä myös teoissa ja ymmärryksessä! Uskon pitäisi auttaa uskojaansa mutta myös muita ihmisiä rakentamaan maailmastamme paremman paikan, sillä usko ilman tekoa on kuollutta uskoa!

        ;-D

        Epäillähän aina saa! Näin minun uskoni ainakin on minua opettanut! Ja jos Jumala näkee hyväksi "jatko-opintoni", niin nöyränä ne myös vastaanotan! ;-)

        Sanon, etten usko uudelleen syntymään, kuten jo arvelitkin.
        Minusta on tarpeen muutekin, elää Jeesukselle kunniaksi, ja toimia oikein.
        Miksi sinulle kerroin, että en pyydä itselleni mitään.
        Sillä tarkoita vain sitä, että minun ei tarvitse, sillä Herra tietää mitä tarvitsen.
        Minä saan sen mitä tarvitsen,mielenkiintoista vai mitä sanot, joskus ajattelen jotakin asiaa, tiedän tarvitsevani jotain, kohta joku tuo sen minulle, tai saan ostaa sen polku hintaan.
        Tässsä asiassa näen siunauksen kohdallani, kun ahkerasti palvelen Jeesusta.
        Tiedän, että itsekeskeisyys on vallitsevana tänä aikana, kaikki hamuaa itselleen, vähän on niitä, jotka tekevät hyvää lähimmäisten hyväksi unohtaen itsensä, ja tehden työtä.
        On antamassa, vasemmalla kädellä oikean käden tietämättä.

        Pyyteetöntä työtä tämä on, mutta Herrani maksaa palkan ajallansa.
        Mitä mieltä siitä olet, kun tulee loppu tästä mailman ajasta, kuinka karman silloin käy?
        Minä uskon olevani silloin taivaassa.
        Ja nautin niistä työn hedelmistä, mitä maan päällä ansaitsin.


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Sanon, etten usko uudelleen syntymään, kuten jo arvelitkin.
        Minusta on tarpeen muutekin, elää Jeesukselle kunniaksi, ja toimia oikein.
        Miksi sinulle kerroin, että en pyydä itselleni mitään.
        Sillä tarkoita vain sitä, että minun ei tarvitse, sillä Herra tietää mitä tarvitsen.
        Minä saan sen mitä tarvitsen,mielenkiintoista vai mitä sanot, joskus ajattelen jotakin asiaa, tiedän tarvitsevani jotain, kohta joku tuo sen minulle, tai saan ostaa sen polku hintaan.
        Tässsä asiassa näen siunauksen kohdallani, kun ahkerasti palvelen Jeesusta.
        Tiedän, että itsekeskeisyys on vallitsevana tänä aikana, kaikki hamuaa itselleen, vähän on niitä, jotka tekevät hyvää lähimmäisten hyväksi unohtaen itsensä, ja tehden työtä.
        On antamassa, vasemmalla kädellä oikean käden tietämättä.

        Pyyteetöntä työtä tämä on, mutta Herrani maksaa palkan ajallansa.
        Mitä mieltä siitä olet, kun tulee loppu tästä mailman ajasta, kuinka karman silloin käy?
        Minä uskon olevani silloin taivaassa.
        Ja nautin niistä työn hedelmistä, mitä maan päällä ansaitsin.

        Jotkut uskovat tosiaankin näyttävät saavansa Jumalan "ohjauksessa" materiaalistakin hyvää. Itse ajattelen siitä, että he saavat nyt tässä elämässään hyvää siksi, että joutuivat edellisessä/edellisissä elämissään kokemaan suurta köyhyyttä. Heille siis ikäänkuin "hyvitetään" tuo puute nyt tässä elämässään.

        Suomessakin taitaa jo tätä nykyä olla ns. "menestysteologiaa" jonka kannattajat uskovat kovasti saavansa myös materiaalista hyvää koska uskovat. No, saihan jo Jobikin aikoinaan kovasti materiaalistakin hyvää...

        Itsekään en paljoa tarvitse. Täällä Suomessahan köyhäkin on rikas jos lähdetään todella vertailemaan miten asiat tuolla muualla maailmalla ovat? Suurin osa ihmiskunnasta elää paljon kurjemmin kuin me täällä Suomessa elämme ja siksi kiitän Jumalaa kovasti siitä, että olen saanut syntyä tänne Suomeen, vaikka oikeasti ajattelen, että tähän elämääni minun pitikin syntyä Suomeen. Lapsellisesti siis sanon "kiittäväni" Jumalaa, vaikka hän ei sitä mitenkään tarvitse. Hänhän tietää kyllä sen! Jumalahan tuntee kaikki meidät läpikotaisin!

        Ei sillä ole oikeastaan paljon mitään käytännön merkitystä miten ja mihin uskoo jos vaan osaa elää täällä itseään ja lähimmäistään rakastaen. On aika samantekevää uskonko jälleensyntymiseen tai en?

        "Korkeampi tieto" on monille liian vaikeaa ja rankkaa "sulateltavaa" ja siksi meillä onkin "matalampaa tietoa" joka riittää vallan mainiosti hyvään elämiseen. Ateistikin osaa elää oikein jos vain osaa ottaa muutkin ihmiset huomioon. En usko, että Jumala olisi siitä millään tavalla "mustasukkainen". Hän tuntee ateistinkin ja tietää, että jonain päivänä ateistinkin on pakko kääntyä "korkeamman" puoleen. Jumala on äärimmäisen kärsivällinen meidän suhteen, sillä sekin on yksi todellisen Rakkauden ilmenemismuodoista!

        Mitähän oikein ajoit takaa tuolla "maailman ajan loppumisella"? Maailmanloppua? Omaa kuolemaa?

        Maailmanloppuihin en usko ja kuoleman jälkeenkin teemme eräänlaisen "loppuraportin" siitä, miten elmämme täällä maan päällä oikein meni. Näemme kaikki tekomme ikäänkuin "pikakelauksena", ja myös sen miten muut ihmiset joutuivat teoistamme kärsimään. Jos aiheutimme muille paljon pahaa, niin näämme edessämme paljon karmaa, jonka takia meidän on synnyttävä uudestaan sovittamaan pahat tekomme.

        Ajatteles, että ei olekaan mitään kuolemanjälkeistä helvettiä johon me joutuisimme, vaan meidän pitää uudelleensyntymän. Minusta se on aivan oikeudenmukaista ja hieno järjestely. Helvetti taas on epäoikeudenmukainen ja suoraan sanoen sairas tapa rangaista meitä ajallisesta pahuudesta. Rangaistuksen pitäisi aina opettaa meitä tekemään ensi kerralla oikein, eikä tuhota meitä!

        ;-)


      • Daniel 1
        Ganda kirjoitti:

        Jotkut uskovat tosiaankin näyttävät saavansa Jumalan "ohjauksessa" materiaalistakin hyvää. Itse ajattelen siitä, että he saavat nyt tässä elämässään hyvää siksi, että joutuivat edellisessä/edellisissä elämissään kokemaan suurta köyhyyttä. Heille siis ikäänkuin "hyvitetään" tuo puute nyt tässä elämässään.

        Suomessakin taitaa jo tätä nykyä olla ns. "menestysteologiaa" jonka kannattajat uskovat kovasti saavansa myös materiaalista hyvää koska uskovat. No, saihan jo Jobikin aikoinaan kovasti materiaalistakin hyvää...

        Itsekään en paljoa tarvitse. Täällä Suomessahan köyhäkin on rikas jos lähdetään todella vertailemaan miten asiat tuolla muualla maailmalla ovat? Suurin osa ihmiskunnasta elää paljon kurjemmin kuin me täällä Suomessa elämme ja siksi kiitän Jumalaa kovasti siitä, että olen saanut syntyä tänne Suomeen, vaikka oikeasti ajattelen, että tähän elämääni minun pitikin syntyä Suomeen. Lapsellisesti siis sanon "kiittäväni" Jumalaa, vaikka hän ei sitä mitenkään tarvitse. Hänhän tietää kyllä sen! Jumalahan tuntee kaikki meidät läpikotaisin!

        Ei sillä ole oikeastaan paljon mitään käytännön merkitystä miten ja mihin uskoo jos vaan osaa elää täällä itseään ja lähimmäistään rakastaen. On aika samantekevää uskonko jälleensyntymiseen tai en?

        "Korkeampi tieto" on monille liian vaikeaa ja rankkaa "sulateltavaa" ja siksi meillä onkin "matalampaa tietoa" joka riittää vallan mainiosti hyvään elämiseen. Ateistikin osaa elää oikein jos vain osaa ottaa muutkin ihmiset huomioon. En usko, että Jumala olisi siitä millään tavalla "mustasukkainen". Hän tuntee ateistinkin ja tietää, että jonain päivänä ateistinkin on pakko kääntyä "korkeamman" puoleen. Jumala on äärimmäisen kärsivällinen meidän suhteen, sillä sekin on yksi todellisen Rakkauden ilmenemismuodoista!

        Mitähän oikein ajoit takaa tuolla "maailman ajan loppumisella"? Maailmanloppua? Omaa kuolemaa?

        Maailmanloppuihin en usko ja kuoleman jälkeenkin teemme eräänlaisen "loppuraportin" siitä, miten elmämme täällä maan päällä oikein meni. Näemme kaikki tekomme ikäänkuin "pikakelauksena", ja myös sen miten muut ihmiset joutuivat teoistamme kärsimään. Jos aiheutimme muille paljon pahaa, niin näämme edessämme paljon karmaa, jonka takia meidän on synnyttävä uudestaan sovittamaan pahat tekomme.

        Ajatteles, että ei olekaan mitään kuolemanjälkeistä helvettiä johon me joutuisimme, vaan meidän pitää uudelleensyntymän. Minusta se on aivan oikeudenmukaista ja hieno järjestely. Helvetti taas on epäoikeudenmukainen ja suoraan sanoen sairas tapa rangaista meitä ajallisesta pahuudesta. Rangaistuksen pitäisi aina opettaa meitä tekemään ensi kerralla oikein, eikä tuhota meitä!

        ;-)

        Lukihäiriöinen ei varmastikaan missään tapauksessa tarkoita mitään menestysteologiaa. Hän ottaa paremminkin oppia vain Jeesuksesta, sillä kyllähän JEESUKSELLEKIN tuli joskus nälkä, ja hän tarvitsi ruokaa, jolloin Taivaan Isä sitä hänelle järjesti. Ja jos Hänellä oli rankka päivä takana, hän saattoi ehkä ajatella, että saisipa nyt vaikka kunnon pihvin ja taas se järjestyi esim. niin että joku opetuslapsista "sattui" saamaan juuri silloin lahjoituksena vaikka joltain aiemmin parannetulta kilon paistin.

        Ateisti ei varmasti pysty täysin Jumalan mielen mukaisesti elämään, koska häneltä puuttuu Pyhä Henki, joka annetaan vain uudestisyntyneille kristityille. Kaikki ateistit eivät myöskään valitettavasti käänny Jumalan puoleen ajoissa, vaan voivat esim joutua masennukseen ja tehdä itsemurhan, mikä on kauhea rikos, pahempi vielä kuin tavallinen murha.

        Oikea usko on päinvastoin kuin sanot, juuri erittäin tärkeä asia, koska vain Raamatun Pyhä Sana ohjaa ihmistä oikealle tielle, kaikki muut tiet ovat vain humpuukia sen rinnalla. Jos olisit uudestisyntynyt Kristitty, niin tietäisit kyllä, mitä tarkoitan, mutta nyt ovat silmäsi vielä toistaiseksi peiteyt, etkä ymmärrä totuutta JEESUKSESSA KRISTUKSESSA. Ainoa tarpeellinen "korkea" tieto on tieto siitä, että Jeesus Kristus on kuollut syntiemme puolesta.

        Maailman ajan loppumisella Lukihäiriöinen varmasti tarkoitti sitä, kun Raamatussa sanotaan, että Jeesus tulee hakemaan omansa pois tästä pahasta maailmasta, ja muut jäävät tänne sitten kilpailemaan todella vaikeihin olosuhteisiin. Silloin ei ole enää puhtaita opettajia, ja taivaaseenkin pääsee enää marttyyrikuoleman kautta. Silloin Ilmestyskirjassa mainittu peto hallitsee. (Ehkä Eu paholaisen lähettiläs.)


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        Jotkut uskovat tosiaankin näyttävät saavansa Jumalan "ohjauksessa" materiaalistakin hyvää. Itse ajattelen siitä, että he saavat nyt tässä elämässään hyvää siksi, että joutuivat edellisessä/edellisissä elämissään kokemaan suurta köyhyyttä. Heille siis ikäänkuin "hyvitetään" tuo puute nyt tässä elämässään.

        Suomessakin taitaa jo tätä nykyä olla ns. "menestysteologiaa" jonka kannattajat uskovat kovasti saavansa myös materiaalista hyvää koska uskovat. No, saihan jo Jobikin aikoinaan kovasti materiaalistakin hyvää...

        Itsekään en paljoa tarvitse. Täällä Suomessahan köyhäkin on rikas jos lähdetään todella vertailemaan miten asiat tuolla muualla maailmalla ovat? Suurin osa ihmiskunnasta elää paljon kurjemmin kuin me täällä Suomessa elämme ja siksi kiitän Jumalaa kovasti siitä, että olen saanut syntyä tänne Suomeen, vaikka oikeasti ajattelen, että tähän elämääni minun pitikin syntyä Suomeen. Lapsellisesti siis sanon "kiittäväni" Jumalaa, vaikka hän ei sitä mitenkään tarvitse. Hänhän tietää kyllä sen! Jumalahan tuntee kaikki meidät läpikotaisin!

        Ei sillä ole oikeastaan paljon mitään käytännön merkitystä miten ja mihin uskoo jos vaan osaa elää täällä itseään ja lähimmäistään rakastaen. On aika samantekevää uskonko jälleensyntymiseen tai en?

        "Korkeampi tieto" on monille liian vaikeaa ja rankkaa "sulateltavaa" ja siksi meillä onkin "matalampaa tietoa" joka riittää vallan mainiosti hyvään elämiseen. Ateistikin osaa elää oikein jos vain osaa ottaa muutkin ihmiset huomioon. En usko, että Jumala olisi siitä millään tavalla "mustasukkainen". Hän tuntee ateistinkin ja tietää, että jonain päivänä ateistinkin on pakko kääntyä "korkeamman" puoleen. Jumala on äärimmäisen kärsivällinen meidän suhteen, sillä sekin on yksi todellisen Rakkauden ilmenemismuodoista!

        Mitähän oikein ajoit takaa tuolla "maailman ajan loppumisella"? Maailmanloppua? Omaa kuolemaa?

        Maailmanloppuihin en usko ja kuoleman jälkeenkin teemme eräänlaisen "loppuraportin" siitä, miten elmämme täällä maan päällä oikein meni. Näemme kaikki tekomme ikäänkuin "pikakelauksena", ja myös sen miten muut ihmiset joutuivat teoistamme kärsimään. Jos aiheutimme muille paljon pahaa, niin näämme edessämme paljon karmaa, jonka takia meidän on synnyttävä uudestaan sovittamaan pahat tekomme.

        Ajatteles, että ei olekaan mitään kuolemanjälkeistä helvettiä johon me joutuisimme, vaan meidän pitää uudelleensyntymän. Minusta se on aivan oikeudenmukaista ja hieno järjestely. Helvetti taas on epäoikeudenmukainen ja suoraan sanoen sairas tapa rangaista meitä ajallisesta pahuudesta. Rangaistuksen pitäisi aina opettaa meitä tekemään ensi kerralla oikein, eikä tuhota meitä!

        ;-)

        Daniel on käynyt ja vastanut, sinulle puolestani.
        Kyllä olen samalla linjalla.
        Sinulta kuitenkin kysyisin, jos tietäisit ja uskoisit mailman loppuvan, millä tavalla suhtautuisit asiaan?
        Jeesushan on todella näin luvannut tulla hakemaan omiaan, eikä se niin kaukana ole, vielä tämän sukupolven aikana.
        Pelottako sinua, jos jäät tämän joukon ulkopuolelle.
        Ei varmaan se helvetti vaihto ehtona ole, helppo ajatus.
        Onko sinulle tullut tietoon kuinka monesi olet, syntynyt uudelleen?
        Mikä olet ollut entisessä elämässä?
        Karman laki on kyllä, aika merkillinen, kun toden sanon.
        Kirjoitellaan.


      • Ganda
        Daniel 1 kirjoitti:

        Lukihäiriöinen ei varmastikaan missään tapauksessa tarkoita mitään menestysteologiaa. Hän ottaa paremminkin oppia vain Jeesuksesta, sillä kyllähän JEESUKSELLEKIN tuli joskus nälkä, ja hän tarvitsi ruokaa, jolloin Taivaan Isä sitä hänelle järjesti. Ja jos Hänellä oli rankka päivä takana, hän saattoi ehkä ajatella, että saisipa nyt vaikka kunnon pihvin ja taas se järjestyi esim. niin että joku opetuslapsista "sattui" saamaan juuri silloin lahjoituksena vaikka joltain aiemmin parannetulta kilon paistin.

        Ateisti ei varmasti pysty täysin Jumalan mielen mukaisesti elämään, koska häneltä puuttuu Pyhä Henki, joka annetaan vain uudestisyntyneille kristityille. Kaikki ateistit eivät myöskään valitettavasti käänny Jumalan puoleen ajoissa, vaan voivat esim joutua masennukseen ja tehdä itsemurhan, mikä on kauhea rikos, pahempi vielä kuin tavallinen murha.

        Oikea usko on päinvastoin kuin sanot, juuri erittäin tärkeä asia, koska vain Raamatun Pyhä Sana ohjaa ihmistä oikealle tielle, kaikki muut tiet ovat vain humpuukia sen rinnalla. Jos olisit uudestisyntynyt Kristitty, niin tietäisit kyllä, mitä tarkoitan, mutta nyt ovat silmäsi vielä toistaiseksi peiteyt, etkä ymmärrä totuutta JEESUKSESSA KRISTUKSESSA. Ainoa tarpeellinen "korkea" tieto on tieto siitä, että Jeesus Kristus on kuollut syntiemme puolesta.

        Maailman ajan loppumisella Lukihäiriöinen varmasti tarkoitti sitä, kun Raamatussa sanotaan, että Jeesus tulee hakemaan omansa pois tästä pahasta maailmasta, ja muut jäävät tänne sitten kilpailemaan todella vaikeihin olosuhteisiin. Silloin ei ole enää puhtaita opettajia, ja taivaaseenkin pääsee enää marttyyrikuoleman kautta. Silloin Ilmestyskirjassa mainittu peto hallitsee. (Ehkä Eu paholaisen lähettiläs.)

        En häntä miksikään menestysteologiksi väittänytkään, kunhan asiasta mainitsin.

        Jokaisella on hänelle itselleen sopiva usko ja näkemys maailmasta ja sitä pitää mielestäni kunnioittaa.

        Eräs kristitty kirkonmies aikoinaan sanoi muuten jälleensyntymästä, että se on oppi, joka kyllä tyydyttää sekä järjen, että tunteen, mutta hän ei ainakaan siihen voi uskoa. Hienoa rehellisyyttä tältä kirkonmieheltä.

        Tarkoitukseni ei ole kenenkään uskoa viedä ja uskoviahan usein varoitetaan "eksytyksestä" mutta päätinpä vähän valaista sitä miten itse ainakin uskon tai ehkä paremmin, uskon tietäväni. Jälleensyntyminen ja karman laki kun todellakin tyydyttävät sekä järjen, että tunteenkin, ainakin omalla kohdallani.

        Valitettavan monen uskovan usko pelastuu paljolti pelkoon mikä on mielestäni hälyyttävää. Uskon kun pitäisi mielestäni perustua aivan päinvastaiseen. Pelko on tietysti aivan ymmärrettävää, onhan kirkollakin vuosisatainen, ellei vuosituhntinen "pelottelupolitiikka" takanaan.

        Itse koen uskoni Jumalaan vain syventyneen näitäkin asioita tutkiessani. Olen todellakin sitä mieltä, että ne eivät ole missään ristiriidassa ajatuksen, että Jumala on Rakkaus, kanssa.

        Älykäs ja viisas suunnittelijahan tekee "järjestelmästään" mahdollisimman automaattisen, ettei hänen tarvitse itse enää jokaiseen yksityiskohtaan puuttua. Sellainenhan on ideaalisin järjestelmä mikä vain olla saattaa!

        Ihmiskunta on kehittynyt ja keksinyt nämäkin tietokonejärjestelmänsä ja oppinut siinä samalla myös aimo annoksen sitäkin miten tieto toimii ja käyttäytyy. Jumalahan on käyttänyt näitä samoja teknillisiä kikkailuja aina. Hänelle tietokoneet eivät ole mitään uutta. Jumalahan on aina ollut "järjestelmäsuunnittelija" itsekin! Meillä on taas loistava tilaisuus oppia hänestä lisää juuri kehittämällä uutta teknologiaa. Jumala tietää ja tuntee meidät läpikotaisin ja meidän tulee taas vuorostaan oppia tuntemaan hänet ja siinä meitä auttaa myös uuden teknologian kehittäminen!

        Monelle ei pelkkä uskominen siis enää riitä, vaan he haluavat jo TIETÄÄ!

        Onneksi niin näyttäisi tapahtuvan aivan väkisinkin! Jotkut ihmiset tietysti vastustavat kaikkea kehitystäkin, mutta vastustamistakin aina täällä tarvitaan!

        Tarinat "runsaudensarvesta" jätän omaan arvoonsa. Jos ihminen on jotenkin vielä järjissään, niin kyllä hän jostain elantonsa aina keksii. Jeesuskin oli arvostettu "rabbi" jolla oli omat kannattajansa, jotka häntä myös kestitsivät. Siinä ei ole mitään outoa.

        Olen sitä mieltä edelleenkin, että ateistikin voi elää hyvää ja tasapainoista elämää. Usko voi tottakai auttaa ja helpottaa ihmisen elämää, mutta joskus uskokin voi ajaa ihmisen jopa itsemurhaankin, aivan samoin kuin ateismikin. Sellainen "usko" ei tietenkään voi olla oikeaa uskoa, mutta tämä ihminen on varmasti yrittänyt parhaansa?

        Tiedän, että uskoville itsemurha on "punainen vaate" ja synnistä pahimpia ja siitä joutuu helvettiin. Itse en todellakaan ajattele näin. Kukaan ei murhaa itseään huvikseen ja omasta kokemuksestani tiedän millainen "helvetti" voi ihmisen pääkopan sisällä vallita. Siellä se oikea ja todellinen helvetti nimittäin sijaitsee, aivan kuten taivaskin!

        Eikös Jeesuskin sanonut, että Jumalan valtakunta on teissä, sisällänne!

        Miksei siis aivan hyvin helvettikin?

        Mutta en todellakaan halua viedä sinulta uskoasi! Kun nyt "tunkeuduit käärmeen pesään" niin saat vähän ajattelemisen aihetta, ja en ole sinusta mitenkään huolestunut. Usein vain teikäläisten kirjoituksia lukiessani tulee jotenkin sellainen ahdistunut ilmapiiri, ikäänkuin "aura" ympärilleni. Tiedän, että joillekin uskoville tunne on pahasta. Raamatussa taidetaan puhua sydämmen petollisuudestakin. ASiat eivät ole minusta näin yksinkertaisia ja ehdottomia. Raamatun tulkinta vaatii rutkasti ymmärrystä ja viisauttakin, muuten siitä syntyy paljon ahdistusta ja jopa suoranaista pahuutta, kuten kristinuskon historiikistakin on niin helposti havaittavissa.

        Emme onneksi enää elä keskiajalla, vaikka osa nykyisistäkin asenteistamme valitettavasti ovat siellä lähes yhä.

        Itse kuulun kirkkoon, vaikka eräistä asioista eri mieltä olenkin. Miten ihmeessä kaikki voisivatkaan olla koko ajan kaikesta samaa mieltä? Tässä maailmassamme sellainen ei oikein tahdo toimia, olemme liian erilaisia ja kehityksessämme eri "tasolla". Ehkä tälläinen "konsensus" vallitsee vasta sitten siellä taivaassa? Mutta sinne on "pitkä ja kivinen tie", jonka itse ajattelen tarkoittavan jatkuvaa jälleensyntymistä, joka kyllä päättyy kun kaikki on täällä maanpäälle ensin opittu.

        Mutta mihinkäänhän ei ole pakko uskoa, ei edes totuuteen ja näyttäisi siltä, että valhe on usein jopa se "herkullisempi" asia mihin uskoa!

        En oikein jaksa uskoa tuohon kristittyjen "ylös tempaukseen". Se on liian helppo ja lapsellinen tapa toimia. Ehkä Jehovantodistajat ovat tässä kaikkein "huvittavimpia" mutta varmasti uskovat uskovansa oikein, kuten tekevät kaikki muutkin eri "uskovat"! Ihminenhän usein uskoo, että juuri hänen kirkkonsa tai lahkonsa on se ainoa oikea.

        Kristinusko on siis jo jakaantunut itseään vastaan ja sellaisestahan usein sanotaan, ettei se kestä.

        Mutta mihin näitä kirkkoja sun muita tarvitaan? Eikö se oma henkilökohtainen usko ole se pääasia?

        Siis "suhe" Jumalaan?

        Itselleni on ihan sama kuka täällä on loppujen lopuksi oikeassa? Voin olla täysin väärässäkin, eikä se minua juuri haittaa. Tietysti se varmaan vähän kirpaisisi, mutta vain sillä "suloisella" tavalla!

        Voin vaihtaa oman uskoni jo huomenna jos jotain parempaa ilmaantuu!

        ;-)


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Daniel on käynyt ja vastanut, sinulle puolestani.
        Kyllä olen samalla linjalla.
        Sinulta kuitenkin kysyisin, jos tietäisit ja uskoisit mailman loppuvan, millä tavalla suhtautuisit asiaan?
        Jeesushan on todella näin luvannut tulla hakemaan omiaan, eikä se niin kaukana ole, vielä tämän sukupolven aikana.
        Pelottako sinua, jos jäät tämän joukon ulkopuolelle.
        Ei varmaan se helvetti vaihto ehtona ole, helppo ajatus.
        Onko sinulle tullut tietoon kuinka monesi olet, syntynyt uudelleen?
        Mikä olet ollut entisessä elämässä?
        Karman laki on kyllä, aika merkillinen, kun toden sanon.
        Kirjoitellaan.

        >>Sinulta kuitenkin kysyisin, jos tietäisit ja uskoisit mailman loppuvan, millä tavalla suhtautuisit asiaan?


      • Daniel 1
        Ganda kirjoitti:

        En häntä miksikään menestysteologiksi väittänytkään, kunhan asiasta mainitsin.

        Jokaisella on hänelle itselleen sopiva usko ja näkemys maailmasta ja sitä pitää mielestäni kunnioittaa.

        Eräs kristitty kirkonmies aikoinaan sanoi muuten jälleensyntymästä, että se on oppi, joka kyllä tyydyttää sekä järjen, että tunteen, mutta hän ei ainakaan siihen voi uskoa. Hienoa rehellisyyttä tältä kirkonmieheltä.

        Tarkoitukseni ei ole kenenkään uskoa viedä ja uskoviahan usein varoitetaan "eksytyksestä" mutta päätinpä vähän valaista sitä miten itse ainakin uskon tai ehkä paremmin, uskon tietäväni. Jälleensyntyminen ja karman laki kun todellakin tyydyttävät sekä järjen, että tunteenkin, ainakin omalla kohdallani.

        Valitettavan monen uskovan usko pelastuu paljolti pelkoon mikä on mielestäni hälyyttävää. Uskon kun pitäisi mielestäni perustua aivan päinvastaiseen. Pelko on tietysti aivan ymmärrettävää, onhan kirkollakin vuosisatainen, ellei vuosituhntinen "pelottelupolitiikka" takanaan.

        Itse koen uskoni Jumalaan vain syventyneen näitäkin asioita tutkiessani. Olen todellakin sitä mieltä, että ne eivät ole missään ristiriidassa ajatuksen, että Jumala on Rakkaus, kanssa.

        Älykäs ja viisas suunnittelijahan tekee "järjestelmästään" mahdollisimman automaattisen, ettei hänen tarvitse itse enää jokaiseen yksityiskohtaan puuttua. Sellainenhan on ideaalisin järjestelmä mikä vain olla saattaa!

        Ihmiskunta on kehittynyt ja keksinyt nämäkin tietokonejärjestelmänsä ja oppinut siinä samalla myös aimo annoksen sitäkin miten tieto toimii ja käyttäytyy. Jumalahan on käyttänyt näitä samoja teknillisiä kikkailuja aina. Hänelle tietokoneet eivät ole mitään uutta. Jumalahan on aina ollut "järjestelmäsuunnittelija" itsekin! Meillä on taas loistava tilaisuus oppia hänestä lisää juuri kehittämällä uutta teknologiaa. Jumala tietää ja tuntee meidät läpikotaisin ja meidän tulee taas vuorostaan oppia tuntemaan hänet ja siinä meitä auttaa myös uuden teknologian kehittäminen!

        Monelle ei pelkkä uskominen siis enää riitä, vaan he haluavat jo TIETÄÄ!

        Onneksi niin näyttäisi tapahtuvan aivan väkisinkin! Jotkut ihmiset tietysti vastustavat kaikkea kehitystäkin, mutta vastustamistakin aina täällä tarvitaan!

        Tarinat "runsaudensarvesta" jätän omaan arvoonsa. Jos ihminen on jotenkin vielä järjissään, niin kyllä hän jostain elantonsa aina keksii. Jeesuskin oli arvostettu "rabbi" jolla oli omat kannattajansa, jotka häntä myös kestitsivät. Siinä ei ole mitään outoa.

        Olen sitä mieltä edelleenkin, että ateistikin voi elää hyvää ja tasapainoista elämää. Usko voi tottakai auttaa ja helpottaa ihmisen elämää, mutta joskus uskokin voi ajaa ihmisen jopa itsemurhaankin, aivan samoin kuin ateismikin. Sellainen "usko" ei tietenkään voi olla oikeaa uskoa, mutta tämä ihminen on varmasti yrittänyt parhaansa?

        Tiedän, että uskoville itsemurha on "punainen vaate" ja synnistä pahimpia ja siitä joutuu helvettiin. Itse en todellakaan ajattele näin. Kukaan ei murhaa itseään huvikseen ja omasta kokemuksestani tiedän millainen "helvetti" voi ihmisen pääkopan sisällä vallita. Siellä se oikea ja todellinen helvetti nimittäin sijaitsee, aivan kuten taivaskin!

        Eikös Jeesuskin sanonut, että Jumalan valtakunta on teissä, sisällänne!

        Miksei siis aivan hyvin helvettikin?

        Mutta en todellakaan halua viedä sinulta uskoasi! Kun nyt "tunkeuduit käärmeen pesään" niin saat vähän ajattelemisen aihetta, ja en ole sinusta mitenkään huolestunut. Usein vain teikäläisten kirjoituksia lukiessani tulee jotenkin sellainen ahdistunut ilmapiiri, ikäänkuin "aura" ympärilleni. Tiedän, että joillekin uskoville tunne on pahasta. Raamatussa taidetaan puhua sydämmen petollisuudestakin. ASiat eivät ole minusta näin yksinkertaisia ja ehdottomia. Raamatun tulkinta vaatii rutkasti ymmärrystä ja viisauttakin, muuten siitä syntyy paljon ahdistusta ja jopa suoranaista pahuutta, kuten kristinuskon historiikistakin on niin helposti havaittavissa.

        Emme onneksi enää elä keskiajalla, vaikka osa nykyisistäkin asenteistamme valitettavasti ovat siellä lähes yhä.

        Itse kuulun kirkkoon, vaikka eräistä asioista eri mieltä olenkin. Miten ihmeessä kaikki voisivatkaan olla koko ajan kaikesta samaa mieltä? Tässä maailmassamme sellainen ei oikein tahdo toimia, olemme liian erilaisia ja kehityksessämme eri "tasolla". Ehkä tälläinen "konsensus" vallitsee vasta sitten siellä taivaassa? Mutta sinne on "pitkä ja kivinen tie", jonka itse ajattelen tarkoittavan jatkuvaa jälleensyntymistä, joka kyllä päättyy kun kaikki on täällä maanpäälle ensin opittu.

        Mutta mihinkäänhän ei ole pakko uskoa, ei edes totuuteen ja näyttäisi siltä, että valhe on usein jopa se "herkullisempi" asia mihin uskoa!

        En oikein jaksa uskoa tuohon kristittyjen "ylös tempaukseen". Se on liian helppo ja lapsellinen tapa toimia. Ehkä Jehovantodistajat ovat tässä kaikkein "huvittavimpia" mutta varmasti uskovat uskovansa oikein, kuten tekevät kaikki muutkin eri "uskovat"! Ihminenhän usein uskoo, että juuri hänen kirkkonsa tai lahkonsa on se ainoa oikea.

        Kristinusko on siis jo jakaantunut itseään vastaan ja sellaisestahan usein sanotaan, ettei se kestä.

        Mutta mihin näitä kirkkoja sun muita tarvitaan? Eikö se oma henkilökohtainen usko ole se pääasia?

        Siis "suhe" Jumalaan?

        Itselleni on ihan sama kuka täällä on loppujen lopuksi oikeassa? Voin olla täysin väärässäkin, eikä se minua juuri haittaa. Tietysti se varmaan vähän kirpaisisi, mutta vain sillä "suloisella" tavalla!

        Voin vaihtaa oman uskoni jo huomenna jos jotain parempaa ilmaantuu!

        ;-)

        Niin, usko JEESUKSEEN KRISTUKSEEN on kyllä parempaa kuin mikään muu maan päällä. Voisit oikeastaan kokeilla saman tien: Lue ns. syntisen rukous, joka menee suurinpiirtein näin: Tunnustan olevani syntinen ja kadotettu ihmisparka; anna minulle, oi Pyhä Jumala minun suuret syntini anteeksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen Golgatalla vuotaneen kalliin sovintoveren tähden. Ota minut omaksi lapseksesi tässä ja nyt.

        Lue tämä rukous, niin varmasti Pyhä Jumala antaa sinulle vielä paremman uskon ja koko elämän. Saat nimittäin ainakin Pyhän Hengen sisimpääsi, mikä vastaa kevyesti sataa lottovoittoa, eikö riitäkään !!

        Sillä vaikka elämäsi vaikuttaakin kiijoitustesi perusteella hyvin seesteiseltä, niin sinulta puuttuu kuitenkin sisäinen rauha ja varmuus pelastuksesta, koska tiedän, että ne voidaan saavuttaa vain uskomalla JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.


      • G. ;-)
        Daniel 1 kirjoitti:

        Niin, usko JEESUKSEEN KRISTUKSEEN on kyllä parempaa kuin mikään muu maan päällä. Voisit oikeastaan kokeilla saman tien: Lue ns. syntisen rukous, joka menee suurinpiirtein näin: Tunnustan olevani syntinen ja kadotettu ihmisparka; anna minulle, oi Pyhä Jumala minun suuret syntini anteeksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen Golgatalla vuotaneen kalliin sovintoveren tähden. Ota minut omaksi lapseksesi tässä ja nyt.

        Lue tämä rukous, niin varmasti Pyhä Jumala antaa sinulle vielä paremman uskon ja koko elämän. Saat nimittäin ainakin Pyhän Hengen sisimpääsi, mikä vastaa kevyesti sataa lottovoittoa, eikö riitäkään !!

        Sillä vaikka elämäsi vaikuttaakin kiijoitustesi perusteella hyvin seesteiseltä, niin sinulta puuttuu kuitenkin sisäinen rauha ja varmuus pelastuksesta, koska tiedän, että ne voidaan saavuttaa vain uskomalla JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.

        Laitetaan "tarjous" tuonne mieleni sopukoihin hautumaan!

        Ja laitetaan samalla ne "lottovoitotkin" hakuseen.

        Ei sitä tiedä mihin tässä vielä pääsee...

        ;-)


      • kristityt ovat päästä sekaisin
        Daniel 1 kirjoitti:

        Niin, usko JEESUKSEEN KRISTUKSEEN on kyllä parempaa kuin mikään muu maan päällä. Voisit oikeastaan kokeilla saman tien: Lue ns. syntisen rukous, joka menee suurinpiirtein näin: Tunnustan olevani syntinen ja kadotettu ihmisparka; anna minulle, oi Pyhä Jumala minun suuret syntini anteeksi Poikasi Jeesuksen Kristuksen Golgatalla vuotaneen kalliin sovintoveren tähden. Ota minut omaksi lapseksesi tässä ja nyt.

        Lue tämä rukous, niin varmasti Pyhä Jumala antaa sinulle vielä paremman uskon ja koko elämän. Saat nimittäin ainakin Pyhän Hengen sisimpääsi, mikä vastaa kevyesti sataa lottovoittoa, eikö riitäkään !!

        Sillä vaikka elämäsi vaikuttaakin kiijoitustesi perusteella hyvin seesteiseltä, niin sinulta puuttuu kuitenkin sisäinen rauha ja varmuus pelastuksesta, koska tiedän, että ne voidaan saavuttaa vain uskomalla JEESUKSEEN KRISTUKSEEN.

        mikset usko barbi nukkeen?


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        >>Sinulta kuitenkin kysyisin, jos tietäisit ja uskoisit mailman loppuvan, millä tavalla suhtautuisit asiaan?

        Mielestäni sinusta on yhden tekevää lopuuko maapallo, näin se vain on enhän minä sitä itse keksinyt, se on raamatun mukaista.
        En minä näitä kysymyksiä heitellyt sinnulle kiusatakseni.
        Tahdoin vaan tietää koska minulle se on niin outo asia.
        Niin voin sanoa kokemuksesta, että maanpäällä oleminen, on kaiken aikaa isensä kieltämistä, ja lähimäisen huomioon ottamista.
        Silloin ainakin, kun tahtoo Jeesuksen kanssa kulkea.
        Minun mielestäni se ei kuitenkaan ole vaikeaa, kun tahto on taipunut.
        Monet taistelut olen kulkenut, mutta en missän tapaukssa ole kaikki tietävä, tiedän vai sen osa alueen jonka olen, kokenut ja raamatusta lukenut.
        Onneksi minun ei tarvitsekkaan loistaa titävyydessä.
        Tyydyn juuri tähän, ja se että jos ylhäältä tietoa lisätään, kiitollisuudella otan vastaan.
        kirjotellaan.


      • Lukihäiriöinen
        kristityt ovat päästä sekaisin kirjoitti:

        mikset usko barbi nukkeen?

        Niin sinä sanot hulluksi,
        HENGELLISYYTTÄ EI VOI KÄSITÄÄ, MUUTA KUIN HENGELLINEN.


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Mielestäni sinusta on yhden tekevää lopuuko maapallo, näin se vain on enhän minä sitä itse keksinyt, se on raamatun mukaista.
        En minä näitä kysymyksiä heitellyt sinnulle kiusatakseni.
        Tahdoin vaan tietää koska minulle se on niin outo asia.
        Niin voin sanoa kokemuksesta, että maanpäällä oleminen, on kaiken aikaa isensä kieltämistä, ja lähimäisen huomioon ottamista.
        Silloin ainakin, kun tahtoo Jeesuksen kanssa kulkea.
        Minun mielestäni se ei kuitenkaan ole vaikeaa, kun tahto on taipunut.
        Monet taistelut olen kulkenut, mutta en missän tapaukssa ole kaikki tietävä, tiedän vai sen osa alueen jonka olen, kokenut ja raamatusta lukenut.
        Onneksi minun ei tarvitsekkaan loistaa titävyydessä.
        Tyydyn juuri tähän, ja se että jos ylhäältä tietoa lisätään, kiitollisuudella otan vastaan.
        kirjotellaan.

        Joskushan tämäkin planeetta väkisinkin lakkaa olemasta mutta sinne on vielä sen verran pitkä aika, että moisesta en huolta kantaisi.

        Mukavaahan se on, että kyselet. Enhän minä nyt siitä loukkaannu! Minäkin kyselen jatkuvasti ihmisiltä, jotka ovat asioita itse tutkineet. Itse ainakin arvostan tietoa kovasti, enkä ajattele, että se mitenkään tuskaani lisäisi. Voihan jokin tieto sellaistakin olla, että se tuskaakin saattaa aiheuttaa mutta yleisesti kokisin tiedon vapauttavana asiana.

        Mielestäni Raamattu ei kyllä ihan suoraan sano, jos nyt aivan oikein muistan, että ihmiskuntaa kohtaisi mikään "maailmanloppu". Riippuu tietysti siitä kuka raamattua tulkitsee mutta mitään täysin ristiriidatonta tietoa tästä asiasta ei mielestäni raamatussa ole.

        Tämä maailmamme on vain väliaikainen kotimme jonne olemme tulleet oppimaan ankarissa olosuhteissa eroa Jumalasta. Siis oppiaksemme tuntemaan paremmin itseämme ja myös Jumalaamme. Sielumme jostain syystä suorastaan janoavat tätä epätäydellisyyden tunnetta, joka on täällä maanpäällä mahdollista kokea. Ehkä sielummekin kasvaa ja kasvaminenhan on usein paljon kipuakin. Sanotaan myös, ettei ole edistystä, jos ei ole kipua. Englanniksi "No pain, no gain!".

        Ehkä henkimaailmassa/taivaassa sielumme kasvaa hyvin hitaasti ja siksi haluamme tulla tänne maanpäälle?

        Tämä maailmamme on joka tapauksessa vain "sijaiskotimme" eikä tätä maailmaa oikeastaan tarvita ollaksemme olemassa. Tämä planeetta on vain yksi miljoonista tai jopa miljardeista mahdollisista paikoista jossa voimme olla olemassa.

        Tietysti tämä planeetta on annettu meille eräänlaiseksi "puutarhaksi" jota tulisi vaalia. Tehtävämme on myös oppia säilyttämään elämää. Emme voi olla pelkästään itsekkäitä ja ajatella, että ei sillä ole mitään väliä miten me tätä planeettaamme kohtelemme. Yksi rakkauden "läksy" on se, että rakastamme ja suojelemme myös tätä kaunista pientä sinistä planeettaamme.

        Tämä onkin suuri "elämän haaste" meille!

        Liian usein uskovat vain odottavat maailmanloppua ja jopa suoranaisesti toivovat sitä. Sellainen on mielestäni sielullisesti kovasti "keskenkasvuista" ajattelua, eikä minään "valittuna kansana" olemista!

        Jos ihminen toivoo tuhoa, voiko hän silloin oikeasti olla Jumalasta? Minusta hän ei ole oppinut vielä tuntemaan kovin hyvin itseään, eikä missään nimessä Jumalaakaan!

        Ja voiko ihminen joka haluaa koko tämän kauniin pienen planeetan tuhoa, olla oikeasti uskossa?

        Tietysti Jeesus puhui joskus hyvinkin rankin sanankääntein mutta häntä ei tulisi tulkita kirjaimellisesti. Osa hänen puheistaan koski sitä millaiseksi hän oman elämänsä täällä koki. Hänen sanotaan olleen ns. "vanha sielu" joka on jo lähes kaiken kokenut ja oppinut. Hänen kaltaistensa on jo hyvin vaikeaa elää täällä koska suurin osa ihmisistä on vielä niin paljon hänenlaistaan "nuorempia" sieluja, jotka eivät täysin kykene vielä ymmärtämään kaikkea ja siksi käyttäytyvät välillä erittäin raakalaismaisestikin. "Vanhoja sieluja" pidetään usein hulluinakin ja se mitä Jeesuksellekin kävi kertoo jo jotain siitä millaista se usein on, kun ihminen on jo muita selvästi "henkisempi" tapaus!

        Sinulla on oma "tiesi" jota nöyränä kuljet. Seuraat Jeesusta ja saat uskostasi mitä tarvitset. Kaikki eivät vain voi uskoa täysin samalla tavalla, koska olemme eri "tasoisia" sieluja. Jollekkin riittää vähempi ja vaatimattomampi henkinen/hengellinen "ravinto", kun joku toinen haluaa jo vaikeammin sulateltavaa. Pienelle vauvallekkaan ei voi vielä antaa kiinteämpää ravintoa kuin pieniä määriä ja kun lapsi kasvaa myös ravinto muuttuu. Näin yksinkertaisesti asiasta on mielestäni kyse myös "henkisyydessäkin".

        Maailma on mielestäni monissa asioissa melko yksinkertainen paikka olla ja elää ja silti niin monimutkaisen tuntuinen. Viisas mielestäni ymmärtää tämän asian, mikä tuntuu olevan monille huippuälykkäille kovin vaikeaa ymmärtää. Älyn "vaara" piileekin juuri tässä! Äly ei millään halua uskoa maailman olevan perimmiltään melko yksinkertainen paikka! ;-)

        Tieto on kuitenkin salattua jotta kaikki pystyisivät täällä elämään, tuntematta itseään täysin "keskenkasvuisiksi". Jos kaikille kerrottaisiin avoimesti, että heillä on vielä valtavasti opittavaa ja lukuisia elämiä edessään niin sellainen saattaisi suorastaan musertaa tällaisen ihmisen ja siksi nämä asiat ovatkin mysteereitä eli salattuja.

        Oma käsitykseni on kuitenkin se, että koittaa aika jolloin ihmiskunta on edennyt kehityksessään niin pitkälle, että mysteereitä voidaan jo alkaa heille yleisemmin paljastaa. Mielestäni tämä aika alkaa olla jo lähellä, eikä se todellakaan ole mikään "maailmanloppu", vaan paremminkin ihmiskunnan henkisyyden yleinen "kohotus". Ja sitä täällä todellakin tarvitaan, kun katsoo mihin tilaan me olemme tämän planeetan ja itsemme ajaneet!

        Ja jos joku haluaa nähdä vain tuhoa ja itsekkäästi toivoa samalla säästyvänsä tuolta tuholta, niin olisikohan syytä vähän ensin miettiä kumman joukoissa itse kukin silloin seisoo, Jumalanko vaiko jonkun aivan muun?

        Haluaako vihata vai rakastaa?

        Se on tietysti välillä kovin vaikeaa, mutta täysin opittavissa...

        ;-)


      • Lukihäiriöinen
        Ganda kirjoitti:

        Joskushan tämäkin planeetta väkisinkin lakkaa olemasta mutta sinne on vielä sen verran pitkä aika, että moisesta en huolta kantaisi.

        Mukavaahan se on, että kyselet. Enhän minä nyt siitä loukkaannu! Minäkin kyselen jatkuvasti ihmisiltä, jotka ovat asioita itse tutkineet. Itse ainakin arvostan tietoa kovasti, enkä ajattele, että se mitenkään tuskaani lisäisi. Voihan jokin tieto sellaistakin olla, että se tuskaakin saattaa aiheuttaa mutta yleisesti kokisin tiedon vapauttavana asiana.

        Mielestäni Raamattu ei kyllä ihan suoraan sano, jos nyt aivan oikein muistan, että ihmiskuntaa kohtaisi mikään "maailmanloppu". Riippuu tietysti siitä kuka raamattua tulkitsee mutta mitään täysin ristiriidatonta tietoa tästä asiasta ei mielestäni raamatussa ole.

        Tämä maailmamme on vain väliaikainen kotimme jonne olemme tulleet oppimaan ankarissa olosuhteissa eroa Jumalasta. Siis oppiaksemme tuntemaan paremmin itseämme ja myös Jumalaamme. Sielumme jostain syystä suorastaan janoavat tätä epätäydellisyyden tunnetta, joka on täällä maanpäällä mahdollista kokea. Ehkä sielummekin kasvaa ja kasvaminenhan on usein paljon kipuakin. Sanotaan myös, ettei ole edistystä, jos ei ole kipua. Englanniksi "No pain, no gain!".

        Ehkä henkimaailmassa/taivaassa sielumme kasvaa hyvin hitaasti ja siksi haluamme tulla tänne maanpäälle?

        Tämä maailmamme on joka tapauksessa vain "sijaiskotimme" eikä tätä maailmaa oikeastaan tarvita ollaksemme olemassa. Tämä planeetta on vain yksi miljoonista tai jopa miljardeista mahdollisista paikoista jossa voimme olla olemassa.

        Tietysti tämä planeetta on annettu meille eräänlaiseksi "puutarhaksi" jota tulisi vaalia. Tehtävämme on myös oppia säilyttämään elämää. Emme voi olla pelkästään itsekkäitä ja ajatella, että ei sillä ole mitään väliä miten me tätä planeettaamme kohtelemme. Yksi rakkauden "läksy" on se, että rakastamme ja suojelemme myös tätä kaunista pientä sinistä planeettaamme.

        Tämä onkin suuri "elämän haaste" meille!

        Liian usein uskovat vain odottavat maailmanloppua ja jopa suoranaisesti toivovat sitä. Sellainen on mielestäni sielullisesti kovasti "keskenkasvuista" ajattelua, eikä minään "valittuna kansana" olemista!

        Jos ihminen toivoo tuhoa, voiko hän silloin oikeasti olla Jumalasta? Minusta hän ei ole oppinut vielä tuntemaan kovin hyvin itseään, eikä missään nimessä Jumalaakaan!

        Ja voiko ihminen joka haluaa koko tämän kauniin pienen planeetan tuhoa, olla oikeasti uskossa?

        Tietysti Jeesus puhui joskus hyvinkin rankin sanankääntein mutta häntä ei tulisi tulkita kirjaimellisesti. Osa hänen puheistaan koski sitä millaiseksi hän oman elämänsä täällä koki. Hänen sanotaan olleen ns. "vanha sielu" joka on jo lähes kaiken kokenut ja oppinut. Hänen kaltaistensa on jo hyvin vaikeaa elää täällä koska suurin osa ihmisistä on vielä niin paljon hänenlaistaan "nuorempia" sieluja, jotka eivät täysin kykene vielä ymmärtämään kaikkea ja siksi käyttäytyvät välillä erittäin raakalaismaisestikin. "Vanhoja sieluja" pidetään usein hulluinakin ja se mitä Jeesuksellekin kävi kertoo jo jotain siitä millaista se usein on, kun ihminen on jo muita selvästi "henkisempi" tapaus!

        Sinulla on oma "tiesi" jota nöyränä kuljet. Seuraat Jeesusta ja saat uskostasi mitä tarvitset. Kaikki eivät vain voi uskoa täysin samalla tavalla, koska olemme eri "tasoisia" sieluja. Jollekkin riittää vähempi ja vaatimattomampi henkinen/hengellinen "ravinto", kun joku toinen haluaa jo vaikeammin sulateltavaa. Pienelle vauvallekkaan ei voi vielä antaa kiinteämpää ravintoa kuin pieniä määriä ja kun lapsi kasvaa myös ravinto muuttuu. Näin yksinkertaisesti asiasta on mielestäni kyse myös "henkisyydessäkin".

        Maailma on mielestäni monissa asioissa melko yksinkertainen paikka olla ja elää ja silti niin monimutkaisen tuntuinen. Viisas mielestäni ymmärtää tämän asian, mikä tuntuu olevan monille huippuälykkäille kovin vaikeaa ymmärtää. Älyn "vaara" piileekin juuri tässä! Äly ei millään halua uskoa maailman olevan perimmiltään melko yksinkertainen paikka! ;-)

        Tieto on kuitenkin salattua jotta kaikki pystyisivät täällä elämään, tuntematta itseään täysin "keskenkasvuisiksi". Jos kaikille kerrottaisiin avoimesti, että heillä on vielä valtavasti opittavaa ja lukuisia elämiä edessään niin sellainen saattaisi suorastaan musertaa tällaisen ihmisen ja siksi nämä asiat ovatkin mysteereitä eli salattuja.

        Oma käsitykseni on kuitenkin se, että koittaa aika jolloin ihmiskunta on edennyt kehityksessään niin pitkälle, että mysteereitä voidaan jo alkaa heille yleisemmin paljastaa. Mielestäni tämä aika alkaa olla jo lähellä, eikä se todellakaan ole mikään "maailmanloppu", vaan paremminkin ihmiskunnan henkisyyden yleinen "kohotus". Ja sitä täällä todellakin tarvitaan, kun katsoo mihin tilaan me olemme tämän planeetan ja itsemme ajaneet!

        Ja jos joku haluaa nähdä vain tuhoa ja itsekkäästi toivoa samalla säästyvänsä tuolta tuholta, niin olisikohan syytä vähän ensin miettiä kumman joukoissa itse kukin silloin seisoo, Jumalanko vaiko jonkun aivan muun?

        Haluaako vihata vai rakastaa?

        Se on tietysti välillä kovin vaikeaa, mutta täysin opittavissa...

        ;-)

        Joh. 6.47
        Totisesti totisesti:sillä joka uskoo, on ikuinen elämä.
        Joh. 10 28-30
        Jeesus sanoo: minä annan heille ikuisen elämän.
        He eivät joudu hukkaan, eikä kukaan riisä heitä minulta. Isäni on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.
        Joh. 11:25
        "Jeesus sanoi:" minä olen ylös nousemus ja elämä.
        Joka minuun uskoo saa elää, vaikka olisi kuollutkin.
        Joh. 16 16
        "Vielä vähän aikaa,ettekä näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen."
        Matteus 25.31 -32
        "Kun Ihmisen Poika tulee kirkaudessaan kaikkien enkelten kanssa, hän istuu kirkkaudessa valtaistuimelle. kaikki kansat kohotetaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin lampaat vuohista".
        Markus 14: 61-62
        Jeesus saoi: ja te saatte nähdä ihmisen Pojan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien keskellä".
        Tässä ote raamatusta, yksi päivä on tuhat vuotta, ja päiviä on lyhennetty, elämme nyt toisen päivän alkua, ja pian olemme siinä ajassa josta raamattu sanoo, jolloin Jeesus tulee.
        Näin sanoo sana en minä.
        Monikin tahtoo ajatella niinkuin sinäkin, mutta joka valvoo ei nuku silloin, kun Jeesus saapuu.
        Raamattu puhuu Paavalin kautta, kuinka Paavali kävi 3: nessa taivaassa.
        Monikin on käynyt taivaassa, tullut sitten kertomaan kokemuksista, eräs video kertoo miehestä joka oli kuollut, ja hän palasi takaisin ja kertoi käyneensä, enkelin kanssa helvetissä.
        Enpä haluaisi sinne mennä, saanko rukoilla sinun puolestasi, sinä kun olet niin mielenkiintoinen persoona?


      • Ganda
        Lukihäiriöinen kirjoitti:

        Joh. 6.47
        Totisesti totisesti:sillä joka uskoo, on ikuinen elämä.
        Joh. 10 28-30
        Jeesus sanoo: minä annan heille ikuisen elämän.
        He eivät joudu hukkaan, eikä kukaan riisä heitä minulta. Isäni on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.
        Joh. 11:25
        "Jeesus sanoi:" minä olen ylös nousemus ja elämä.
        Joka minuun uskoo saa elää, vaikka olisi kuollutkin.
        Joh. 16 16
        "Vielä vähän aikaa,ettekä näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen."
        Matteus 25.31 -32
        "Kun Ihmisen Poika tulee kirkaudessaan kaikkien enkelten kanssa, hän istuu kirkkaudessa valtaistuimelle. kaikki kansat kohotetaan hänen eteensä, ja hän erottaa ihmiset toisistaan, niin kuin lampaat vuohista".
        Markus 14: 61-62
        Jeesus saoi: ja te saatte nähdä ihmisen Pojan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien keskellä".
        Tässä ote raamatusta, yksi päivä on tuhat vuotta, ja päiviä on lyhennetty, elämme nyt toisen päivän alkua, ja pian olemme siinä ajassa josta raamattu sanoo, jolloin Jeesus tulee.
        Näin sanoo sana en minä.
        Monikin tahtoo ajatella niinkuin sinäkin, mutta joka valvoo ei nuku silloin, kun Jeesus saapuu.
        Raamattu puhuu Paavalin kautta, kuinka Paavali kävi 3: nessa taivaassa.
        Monikin on käynyt taivaassa, tullut sitten kertomaan kokemuksista, eräs video kertoo miehestä joka oli kuollut, ja hän palasi takaisin ja kertoi käyneensä, enkelin kanssa helvetissä.
        Enpä haluaisi sinne mennä, saanko rukoilla sinun puolestasi, sinä kun olet niin mielenkiintoinen persoona?

        Ihan tuttuja Raamatun kohtiahan tuohon laitoit.

        Sinä haluat uskoa siihen, että Jeesus tulee "omiaan" hakemaan kun "Lopun ajat" koittavat. Saathan sinä niin uskoa. Joskus parikymppisenä minäkin ajattelin, että minutkin "haettaisiin" tästä pahasta maailmasta jonnekin parempaan paikkaan mutta se nyt oli vain sellaista lapsellista hömppää. Kun tänne maanpäälle on kerran synnytty, niin kyllä tämä "leikki" täytyy silloin myös kestää.

        Jos meillä on vain tämä yksi elämämme, niin miksi me tänne edes vaivaannumme ylipäätään syntyä, varsinkin jos kovasti odottaa, että joku tulisi ja hakisi pois, ja nopeasti!

        Mihin tätä maailmaa silloin edes tarvitaan? Kun itse uskon lukuisiin elämiin, niin silloinhan tämä maailma muuttuu jo ihan mielekääksikin, mutta kukin uskokoon/kuvitelkoon/tietäköön tietenkin ihan miten haluaa! ;-)

        Eiväthän minun juttunikaan mitään "ikiomiani" oikeasti ole! En minäkään nyt sentään "totuutta" yksin omista, tai ei minulla siihen mitään "yksinoikeutta" ole, kunhan lainailen "löydöksiäni" sieltä täältä.

        On joukku ihmisiä, jotka ovat hyvinkin lähellä omaa uskoani, tai mielummin puhuisin jopa jo tiedostakin. Kaikki ihmisethän löytävät nämä ihan samat "totuudet" jos vain haluavat itse etsiä. Jos joku keksisi jotain täysin uutta jota kukaan ei ole koskaan vielä osannut aikaisemmin ajatella, niin olisihan se jo perin merkillistä.

        Elämähän opettaa kaikille meille nämä ihan samat opetukset. Ei siinä mitään sen kummempaa ole.

        Olen kyllä tutustunut näihin taivaassa ja helvetissä käyneiden ihmisten kertomuksiin ja olen niistä sitä mieltä, että aika ovat sadun oloisia tarinoita olleet. Jos nämä tarinat olisivat täysin totta, niin mielestäni se vain osoittaisi tämän maailman olevan melko lapsellinen luomus ja ainakin minun kokemukseni maailmasta ovat ihan jotain muuta.

        Luulis jo ainakin Jumalan keksivän jo jotain vähän parempaa varallamme? Ja itse ainakin uskon hänen niin tehneenkin. Se Jumala jonka ainakin minä olen oppinut tuntemaan on ihan jotain muuta, kuin inhimillistetty kuva hänestä usein antaa olettaa. Todellisen Jumalan ei tarvitse meitä erikseen arvostella, tuomita tai rankaista. Rakastava vanhempikin rakastaa lastaan, teki tämä sitten elämässään mitä tahansa ja Jumala on ääretön kertaa rakastavampi kuin kukaan ihminen koskaan kykenee!

        VT:n Jumala oli kiivas ja mustasukkainen "sadisti". Jeesus tulikin kumoamaan tuon mielikuvan mutta mielestäni "maailmanlopun" odottelijat ovat jälleen tuon saman mielikuvan eloon herättäneet. Mutta mitä minä heistä? Se kuuluu vaan heidän "kehitykseensä", että uskovat kuten uskovat. Minäkin olen edellisissä elämissäni uskonut varmasti aivan yhtä hedelmättömästi ja silti selvinnyt eteenpäin.

        Onhan se välillä tietysti raskasta nähdä muiden vielä rämpivän samassa suossa, mutta sellaista se vaan on. Se täytyy vain ymmärtää!

        Ja kyllähän ihmiset saavat tyydytyksensä mitä erikoisimmista asioista ja se kai on se pääasia, että ylippätänsä jaksavat täällä useamman elämän edestä hillua?

        Jos haluat puolestani rukoilla, niin mikäpäs siinä mutta ei minun puolestani sitä tarvitse tehdä. Uskon, että kaikki menee kohdallani juuri niin kuin pitääkin ja jos tämä "vakaamukseni" minut johonkin helvettiin johtaa, niin olenpahan ainakin ollut täysin vilpitön ja rehellinen ennenkaikkea itselleni ja Jumala tietää sen aivan varmasti.

        Ja jos sinne taivaaseen menisin, niin silloin minulla olisi muutama eriävä mielipiteeni Jumalan kanssa koskien tätä helvettiasiaa. Jeesuskin pyysi ristillään Jumalaa armahtamaan häntä vastaan rikkoneet ihmiset, jotka eivät tienneet mitä tekivät. Maailmahan on yhä edelleen täynnä tällaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä mitä tekevät ja heille tulisi antaa se anteeksi ja ainakin itse uskon juuri niin käyvänkin, sillä Jumala on todellakin SUURI!

        ;-D


      • Neiti A Karmanen
        Ganda kirjoitti:

        Ihan tuttuja Raamatun kohtiahan tuohon laitoit.

        Sinä haluat uskoa siihen, että Jeesus tulee "omiaan" hakemaan kun "Lopun ajat" koittavat. Saathan sinä niin uskoa. Joskus parikymppisenä minäkin ajattelin, että minutkin "haettaisiin" tästä pahasta maailmasta jonnekin parempaan paikkaan mutta se nyt oli vain sellaista lapsellista hömppää. Kun tänne maanpäälle on kerran synnytty, niin kyllä tämä "leikki" täytyy silloin myös kestää.

        Jos meillä on vain tämä yksi elämämme, niin miksi me tänne edes vaivaannumme ylipäätään syntyä, varsinkin jos kovasti odottaa, että joku tulisi ja hakisi pois, ja nopeasti!

        Mihin tätä maailmaa silloin edes tarvitaan? Kun itse uskon lukuisiin elämiin, niin silloinhan tämä maailma muuttuu jo ihan mielekääksikin, mutta kukin uskokoon/kuvitelkoon/tietäköön tietenkin ihan miten haluaa! ;-)

        Eiväthän minun juttunikaan mitään "ikiomiani" oikeasti ole! En minäkään nyt sentään "totuutta" yksin omista, tai ei minulla siihen mitään "yksinoikeutta" ole, kunhan lainailen "löydöksiäni" sieltä täältä.

        On joukku ihmisiä, jotka ovat hyvinkin lähellä omaa uskoani, tai mielummin puhuisin jopa jo tiedostakin. Kaikki ihmisethän löytävät nämä ihan samat "totuudet" jos vain haluavat itse etsiä. Jos joku keksisi jotain täysin uutta jota kukaan ei ole koskaan vielä osannut aikaisemmin ajatella, niin olisihan se jo perin merkillistä.

        Elämähän opettaa kaikille meille nämä ihan samat opetukset. Ei siinä mitään sen kummempaa ole.

        Olen kyllä tutustunut näihin taivaassa ja helvetissä käyneiden ihmisten kertomuksiin ja olen niistä sitä mieltä, että aika ovat sadun oloisia tarinoita olleet. Jos nämä tarinat olisivat täysin totta, niin mielestäni se vain osoittaisi tämän maailman olevan melko lapsellinen luomus ja ainakin minun kokemukseni maailmasta ovat ihan jotain muuta.

        Luulis jo ainakin Jumalan keksivän jo jotain vähän parempaa varallamme? Ja itse ainakin uskon hänen niin tehneenkin. Se Jumala jonka ainakin minä olen oppinut tuntemaan on ihan jotain muuta, kuin inhimillistetty kuva hänestä usein antaa olettaa. Todellisen Jumalan ei tarvitse meitä erikseen arvostella, tuomita tai rankaista. Rakastava vanhempikin rakastaa lastaan, teki tämä sitten elämässään mitä tahansa ja Jumala on ääretön kertaa rakastavampi kuin kukaan ihminen koskaan kykenee!

        VT:n Jumala oli kiivas ja mustasukkainen "sadisti". Jeesus tulikin kumoamaan tuon mielikuvan mutta mielestäni "maailmanlopun" odottelijat ovat jälleen tuon saman mielikuvan eloon herättäneet. Mutta mitä minä heistä? Se kuuluu vaan heidän "kehitykseensä", että uskovat kuten uskovat. Minäkin olen edellisissä elämissäni uskonut varmasti aivan yhtä hedelmättömästi ja silti selvinnyt eteenpäin.

        Onhan se välillä tietysti raskasta nähdä muiden vielä rämpivän samassa suossa, mutta sellaista se vaan on. Se täytyy vain ymmärtää!

        Ja kyllähän ihmiset saavat tyydytyksensä mitä erikoisimmista asioista ja se kai on se pääasia, että ylippätänsä jaksavat täällä useamman elämän edestä hillua?

        Jos haluat puolestani rukoilla, niin mikäpäs siinä mutta ei minun puolestani sitä tarvitse tehdä. Uskon, että kaikki menee kohdallani juuri niin kuin pitääkin ja jos tämä "vakaamukseni" minut johonkin helvettiin johtaa, niin olenpahan ainakin ollut täysin vilpitön ja rehellinen ennenkaikkea itselleni ja Jumala tietää sen aivan varmasti.

        Ja jos sinne taivaaseen menisin, niin silloin minulla olisi muutama eriävä mielipiteeni Jumalan kanssa koskien tätä helvettiasiaa. Jeesuskin pyysi ristillään Jumalaa armahtamaan häntä vastaan rikkoneet ihmiset, jotka eivät tienneet mitä tekivät. Maailmahan on yhä edelleen täynnä tällaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä mitä tekevät ja heille tulisi antaa se anteeksi ja ainakin itse uskon juuri niin käyvänkin, sillä Jumala on todellakin SUURI!

        ;-D

        Menkää naimisiin, jos satutte olemaan eri sukupuolta. Olette täydellisiä toisillenne.


      • liirum laarum
        Neiti A Karmanen kirjoitti:

        Menkää naimisiin, jos satutte olemaan eri sukupuolta. Olette täydellisiä toisillenne.

        Eihän se ole nykyään mikään este naimahommille vaikka olisikin samaa sukupuolta...


      • Gantis
        Neiti A Karmanen kirjoitti:

        Menkää naimisiin, jos satutte olemaan eri sukupuolta. Olette täydellisiä toisillenne.

        Eikun mennään ME naimisiin!

        Mee nukkuun...

        ;-)


      • Zool
        Ganda kirjoitti:

        Ihan tuttuja Raamatun kohtiahan tuohon laitoit.

        Sinä haluat uskoa siihen, että Jeesus tulee "omiaan" hakemaan kun "Lopun ajat" koittavat. Saathan sinä niin uskoa. Joskus parikymppisenä minäkin ajattelin, että minutkin "haettaisiin" tästä pahasta maailmasta jonnekin parempaan paikkaan mutta se nyt oli vain sellaista lapsellista hömppää. Kun tänne maanpäälle on kerran synnytty, niin kyllä tämä "leikki" täytyy silloin myös kestää.

        Jos meillä on vain tämä yksi elämämme, niin miksi me tänne edes vaivaannumme ylipäätään syntyä, varsinkin jos kovasti odottaa, että joku tulisi ja hakisi pois, ja nopeasti!

        Mihin tätä maailmaa silloin edes tarvitaan? Kun itse uskon lukuisiin elämiin, niin silloinhan tämä maailma muuttuu jo ihan mielekääksikin, mutta kukin uskokoon/kuvitelkoon/tietäköön tietenkin ihan miten haluaa! ;-)

        Eiväthän minun juttunikaan mitään "ikiomiani" oikeasti ole! En minäkään nyt sentään "totuutta" yksin omista, tai ei minulla siihen mitään "yksinoikeutta" ole, kunhan lainailen "löydöksiäni" sieltä täältä.

        On joukku ihmisiä, jotka ovat hyvinkin lähellä omaa uskoani, tai mielummin puhuisin jopa jo tiedostakin. Kaikki ihmisethän löytävät nämä ihan samat "totuudet" jos vain haluavat itse etsiä. Jos joku keksisi jotain täysin uutta jota kukaan ei ole koskaan vielä osannut aikaisemmin ajatella, niin olisihan se jo perin merkillistä.

        Elämähän opettaa kaikille meille nämä ihan samat opetukset. Ei siinä mitään sen kummempaa ole.

        Olen kyllä tutustunut näihin taivaassa ja helvetissä käyneiden ihmisten kertomuksiin ja olen niistä sitä mieltä, että aika ovat sadun oloisia tarinoita olleet. Jos nämä tarinat olisivat täysin totta, niin mielestäni se vain osoittaisi tämän maailman olevan melko lapsellinen luomus ja ainakin minun kokemukseni maailmasta ovat ihan jotain muuta.

        Luulis jo ainakin Jumalan keksivän jo jotain vähän parempaa varallamme? Ja itse ainakin uskon hänen niin tehneenkin. Se Jumala jonka ainakin minä olen oppinut tuntemaan on ihan jotain muuta, kuin inhimillistetty kuva hänestä usein antaa olettaa. Todellisen Jumalan ei tarvitse meitä erikseen arvostella, tuomita tai rankaista. Rakastava vanhempikin rakastaa lastaan, teki tämä sitten elämässään mitä tahansa ja Jumala on ääretön kertaa rakastavampi kuin kukaan ihminen koskaan kykenee!

        VT:n Jumala oli kiivas ja mustasukkainen "sadisti". Jeesus tulikin kumoamaan tuon mielikuvan mutta mielestäni "maailmanlopun" odottelijat ovat jälleen tuon saman mielikuvan eloon herättäneet. Mutta mitä minä heistä? Se kuuluu vaan heidän "kehitykseensä", että uskovat kuten uskovat. Minäkin olen edellisissä elämissäni uskonut varmasti aivan yhtä hedelmättömästi ja silti selvinnyt eteenpäin.

        Onhan se välillä tietysti raskasta nähdä muiden vielä rämpivän samassa suossa, mutta sellaista se vaan on. Se täytyy vain ymmärtää!

        Ja kyllähän ihmiset saavat tyydytyksensä mitä erikoisimmista asioista ja se kai on se pääasia, että ylippätänsä jaksavat täällä useamman elämän edestä hillua?

        Jos haluat puolestani rukoilla, niin mikäpäs siinä mutta ei minun puolestani sitä tarvitse tehdä. Uskon, että kaikki menee kohdallani juuri niin kuin pitääkin ja jos tämä "vakaamukseni" minut johonkin helvettiin johtaa, niin olenpahan ainakin ollut täysin vilpitön ja rehellinen ennenkaikkea itselleni ja Jumala tietää sen aivan varmasti.

        Ja jos sinne taivaaseen menisin, niin silloin minulla olisi muutama eriävä mielipiteeni Jumalan kanssa koskien tätä helvettiasiaa. Jeesuskin pyysi ristillään Jumalaa armahtamaan häntä vastaan rikkoneet ihmiset, jotka eivät tienneet mitä tekivät. Maailmahan on yhä edelleen täynnä tällaisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä mitä tekevät ja heille tulisi antaa se anteeksi ja ainakin itse uskon juuri niin käyvänkin, sillä Jumala on todellakin SUURI!

        ;-D

        Olet Olevaisessa-.-,niinkuin me kaikki,toiset ymmärtävät ja toiset eivät,mutta kukaan ei ole toista suurempi;),ja Rakkaus,Elämä,joka on Kaikkialla,on Meissäkin,Lain kirjain Sydämmissämme-.-,Elävä vesi sisällämme,Olen ja en Ole,sillä Elämä on minut 'tehnyt'Eläväksi.
        Nämä asiat ovat 'Sisimpään'kätkettynä,jo lähtiessämme Uudelle 'kierrokselle',on 'Merkki'jo valmiina,Elävän Elämän Merkki,Karitsan symboli,joka on käsittämatön Armo ja Rakkaus joka meissä on,älköön se tulko paatuneeksi,mutta nämä ovat vain Sanoja jos ei ymmärryksellä ymmärrä,ja kaikkea en minäkään voi sanoa,Etsijän on etsittävä,kaikki me etsimme,Totuutta itsestämme,joka On.
        Viisautta ja rauhaa Etsijöille.
        Z.


      • LUKIHÄIRIÖINEN
        Neiti A Karmanen kirjoitti:

        Menkää naimisiin, jos satutte olemaan eri sukupuolta. Olette täydellisiä toisillenne.

        Nauroin makeasti kommentillesi, mielenkiintoista.
        No enpä kuitenkaan, ole naimisiin menossa.


      • LUKIHÄIRIÖINEN
        Zool kirjoitti:

        Olet Olevaisessa-.-,niinkuin me kaikki,toiset ymmärtävät ja toiset eivät,mutta kukaan ei ole toista suurempi;),ja Rakkaus,Elämä,joka on Kaikkialla,on Meissäkin,Lain kirjain Sydämmissämme-.-,Elävä vesi sisällämme,Olen ja en Ole,sillä Elämä on minut 'tehnyt'Eläväksi.
        Nämä asiat ovat 'Sisimpään'kätkettynä,jo lähtiessämme Uudelle 'kierrokselle',on 'Merkki'jo valmiina,Elävän Elämän Merkki,Karitsan symboli,joka on käsittämatön Armo ja Rakkaus joka meissä on,älköön se tulko paatuneeksi,mutta nämä ovat vain Sanoja jos ei ymmärryksellä ymmärrä,ja kaikkea en minäkään voi sanoa,Etsijän on etsittävä,kaikki me etsimme,Totuutta itsestämme,joka On.
        Viisautta ja rauhaa Etsijöille.
        Z.

        Niin ehä se voi olla tuo vakaumus kysymys sellainen, ei tarkoitukseni ole ketään käännyttä.
        Jokainen on oman ratkaisun tehnyt tai tekemässä.
        Minä kuitenkin, olen varma Jeesuksen tulosta ja sillä sipuli.
        Mitä vanhaan testamentiin tulee, on sielä lupaukset Jeesuksesta, tosin aika peitetysti, mutta, kun vertaa siltä löytyy.
        Malakia kertoo: 2
        Puhdistus työstä ja kuinka puhdistetaan, kuin pesiän saippua, ja poltetaan ja sulatetaan.
        Tätäkään kohtaa ei ymärrä jos ei ole, Pyhällä Hengellä täyttynyt.
        Moni asia on piilossa, eikä sitä voi ymmärtää, ellei sitä kirkasteta.
        Mitä tahtoisin tietää vielä, ehkä sen miksi ristin usko on vastenmielinen asia?


      • Lexcius
        LUKIHÄIRIÖINEN kirjoitti:

        Niin ehä se voi olla tuo vakaumus kysymys sellainen, ei tarkoitukseni ole ketään käännyttä.
        Jokainen on oman ratkaisun tehnyt tai tekemässä.
        Minä kuitenkin, olen varma Jeesuksen tulosta ja sillä sipuli.
        Mitä vanhaan testamentiin tulee, on sielä lupaukset Jeesuksesta, tosin aika peitetysti, mutta, kun vertaa siltä löytyy.
        Malakia kertoo: 2
        Puhdistus työstä ja kuinka puhdistetaan, kuin pesiän saippua, ja poltetaan ja sulatetaan.
        Tätäkään kohtaa ei ymärrä jos ei ole, Pyhällä Hengellä täyttynyt.
        Moni asia on piilossa, eikä sitä voi ymmärtää, ellei sitä kirkasteta.
        Mitä tahtoisin tietää vielä, ehkä sen miksi ristin usko on vastenmielinen asia?

        http://www.youtube.com/watch?v=fKvJ_m6VX7U
        http://www.youtube.com/watch?v=ciFIQduQSrQ
        http://www.youtube.com/watch?v=v0BVBVNk6uc
        Thou belive what thou wish to belive.


      • Ganda
        LUKIHÄIRIÖINEN kirjoitti:

        Niin ehä se voi olla tuo vakaumus kysymys sellainen, ei tarkoitukseni ole ketään käännyttä.
        Jokainen on oman ratkaisun tehnyt tai tekemässä.
        Minä kuitenkin, olen varma Jeesuksen tulosta ja sillä sipuli.
        Mitä vanhaan testamentiin tulee, on sielä lupaukset Jeesuksesta, tosin aika peitetysti, mutta, kun vertaa siltä löytyy.
        Malakia kertoo: 2
        Puhdistus työstä ja kuinka puhdistetaan, kuin pesiän saippua, ja poltetaan ja sulatetaan.
        Tätäkään kohtaa ei ymärrä jos ei ole, Pyhällä Hengellä täyttynyt.
        Moni asia on piilossa, eikä sitä voi ymmärtää, ellei sitä kirkasteta.
        Mitä tahtoisin tietää vielä, ehkä sen miksi ristin usko on vastenmielinen asia?

        Kaikkihan täällä "käännyttämistä" on! ;-)

        Olishan se tietenkin erikoista ja mielenkiintoisaa jos Jeesus tulisi takaisin.

        Minusta se on vaan vähän "halpa" tapa tulla "pilvessä" (ei SIINÄ pilvessä! ;D) ja siksi uskon, että jos Jeesus palaa, niin hän syntyy taas ihmisestä ihmiseksi.

        Hipit muuten olivat sitä mieltä, että Jeesus olisi syntynytkin uudestaan ihmismuotoon 1960-luvulla, siis pahimpaan hippiaikaan. Heillä oli myös "ennustus", jonka mukaan "Jeesus", (lainausmerkeissä tietenkin koska eihän hänen nimensä enää ole Jeesus!) olisi lapsuudessaan kuullut paljon tuon ajan musiikkia, erinoten Beatlesia.

        Että tämmönen Nyyeits tarina! ;-)

        Minusta se on vaan ziljoona kertaa "mystisempää" jos Jeesus todellakin syntyisi uudestaan yhdeksi meistä? On liian helppoa ja heikosti "katu-uskottavaa" tulla vain jostain avaruuksista kaikessa loistossaan!

        Tiedän kyllä nuo Raamatun "puhdistusjutut". Natsithan pitivät kovasti kaikenmaailman "puhdistuksista". En nyt vertaa uskovia natseihin, mutta vähän samanlainen mielikuva minulle vain syntyy, kun ajattelen tätä uskovien kovasti odottamaa "puhdistusta". Minusta sellainen on kovin alkeellinen tapa toimia ja siksi en sellaiseen uskokaan. Se Jumala jonka minä olen oppinut tuntemaan ei "harrasta" mitään "puhdistuksia"!

        Jälleensyntymisen kierrossa on minusta jo ihan tarpeeksi "puhdistusta"! ;-)

        Millä tavallla vastenmielinen asia tuo "ristin usko" sitten on? Minusta kukin uskokoon tavallaan ja kristittyjen parissa olen havainnut myös paljon hengen läsnäoloa. Olen minäkin joskus käynyt jossain tilaisuuksissa ja kokenut, että Jumalan henki on todellakin läsnä!

        Ehkä kyse on vaan iänikuisesta makuasioista. Joku uskoo ristin sovitustyöhön, toinen Buddhaan ja kolmas omaan itseensä? Pitäisikö kaikkien olla toistensa klooneja ja uskoa täsmälleen samalla tavalla? Minusta se on jo aika mahdotonta. Ihmiset ovat niin kovin erilaisia ja minusta se on ainakin vaan rikkaus!

        Tai oikeastaan "pinnan alla" kaikki ihmiset ovat aika samanlaisia!

        Ehkä jonain päivänä kaikki uskonnot ja ismit ovat "kuolleet" ja ihmiset ovat jo ulospäinkin hyvin samanlaisia, olematta kuitenkaan toistensa klooneja.

        Kehitys kehittyy ja minusta näyttäisi, että nimenomaan tähän suuntaan! ;-D

        Tuo on ihan sinun omaa "vainoharhaisuuttasi", että koet ihmisten ajattelevan sinunkaltaistesi olevan uskossaan jotenkin vastenmielisiä. Tietysti osa uskovista enemmänkin loitontaa muita uskosta meuhkaamalla ja jopa uhkailemalla ihmisiä helvetillä. He ovat tietenkin pieni, mutta varsin äänekäs joukko. Moni tapaamani kristitty on aivan päinvastainen.

        Ja olenhan minäkin "kristitty". Kuulun kirkkoon ja ehkä kaikkein eniten minussa onkin kristittyä, vaikka olen myös paljon muutakin. Ei siinä ole mielestäni mitään kummaa ja ristiriitaista. Kristinukossakin on omat mystikkonsa, jotka eivät ole kaikesta siitä mitä kirkko opettaa aivan samaa mieltä! Mutta hekin sanovat olevansa kristittyjä.

        Netti varsinkin on sellainen paikka, joka tuntuu kovasti vetävän puoleensa kaikenmaailman uskostaankin meuhkaavia sieluja. En tarkoita sinua. Sinulla on ihan hyvä "tyyli"! ;-)

        Lisäksi varsinkin nuoret juuri uskoon tulleet ihmiset tuppaavat usein olemaan niitä, joilla on kova kiire "käännyttää" muita. Se tietysti kuuluu nuoreen ikään, että "hurahtaa" johonkin ja sitten kaikkien muidenkin pitäisi "hurahtaa" samaan asiaan koska tuo asia on "maailman paras"!

        Näin se vaan yleensä menee!

        Joidenkin uskovien suurin ongelma on juuri se, että ei näe enää metsää puilta ja ymmärrä sitä, että olemme erilaisia ja uskommekin eri tavoin, vaikka samaa Jumalaa palvelisimmekin. Se on todellakin vain rikkaus!

        Tietysti jos uskoo kovasti "puhdistuksiin", kun Raamatussa niistäkin kovasti puhutaan, niin miksi enää ihmettelet sitä, että miksi kaikki eivät usko juuri siten kuin haluaisit heidän uskovan?

        Heidäthän "hoidetaan" "puhdistuksessa"!

        En kyllä moiseen usko, mutta saas nähä! ;-)


      • muutkin
        LUKIHÄIRIÖINEN kirjoitti:

        Niin ehä se voi olla tuo vakaumus kysymys sellainen, ei tarkoitukseni ole ketään käännyttä.
        Jokainen on oman ratkaisun tehnyt tai tekemässä.
        Minä kuitenkin, olen varma Jeesuksen tulosta ja sillä sipuli.
        Mitä vanhaan testamentiin tulee, on sielä lupaukset Jeesuksesta, tosin aika peitetysti, mutta, kun vertaa siltä löytyy.
        Malakia kertoo: 2
        Puhdistus työstä ja kuinka puhdistetaan, kuin pesiän saippua, ja poltetaan ja sulatetaan.
        Tätäkään kohtaa ei ymärrä jos ei ole, Pyhällä Hengellä täyttynyt.
        Moni asia on piilossa, eikä sitä voi ymmärtää, ellei sitä kirkasteta.
        Mitä tahtoisin tietää vielä, ehkä sen miksi ristin usko on vastenmielinen asia?

        >Mitä tahtoisin tietää vielä, ehkä sen miksi ristin usko on vastenmielinen asia?

        OTA PENTTI VASTAAN. PENTTI RAKASTAA SUA. PENTTI KITISI SYNTIESI TÄHDEN. PENTTI PENTTI PENTTI PENTTI PENTTI PENTTI.

        Tuollaista lopotusta kun kuuntelet jotain tuhat kertaa päivässä vuodesta toiseen niin ehkei se Pentti jaksa oikein enää innostaa.


    • Lukihäiriöinen

      Mikä on oikea tie, Jeesuksen ohjaama tie.
      Minua on pikattu ja pidetty pellenä, sitä minä en ole päin vastoin, olen ylpeä Jeesuksen nimestä.
      Jeesus on minunkin puolesta käynyt ristin kuoleman, ja Hänen nimensä kautta Jumala näkee minut puhtaana.
      Nuhtelen voimallisesti niitä, jotka pilkaan käyvät.
      Minä olen Jeesuksen ystävä,enkä ole kenekään pilkattavissa.
      Jeesus tulee omiaan hakemaan, ja se on totuus.
      Jumala ei tee mitään kertomatta sitä ensin ystävilleen.
      Uskokaa tai palakaa helvetin tulessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe