pakko-otto

ei käyttöä

sain pankista kirjeen että kultakorttini loppuu maaliskuussa ja uusi korttini tulee olemaan visa- kortti eli entistä tavallista pankki korttia ei voi enää saada vaan mukana olevalla hakemuksella minut pakotetaan ottamaan visa kortti joka on minulle aivan tarpeeton. Ilman mitään kysymättä, sopimatta..Tilanteessa jossa olen kotiäitinä en tosiaankaan saa säännöllisiä palkkatuloja ja satunnaiseen pikapankkinostoon en visakorttia aio anoa enkä varmasti saisikaan.Paikallisosuuspankki kyseessä, liekö muutkin pankit näin toimii..

11

2040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pankintäti

      Kultakortin poisjäämisen taustalla Eu-säädös, kaikilla korttia käyttävillä asiakkailla pitää olla 1.1.2008 kansainvälinen kortti ja Kultakortti ei sitä ole. Osuuspankit ovat tehneet kortin vaihtoa jo reilun vuoden verran, ettei tämä tule asiakkaille ihan yllätyksenä.

      Kuten arvelitkin, visassa pitää olla työpaikka/säännölliset palkka-ja eläketulot, joten sinä et sitä ikävä kyllä välttämättä saa. Mutta Visa yhdistelmää sinun ei ole pakko ottaa, vaan Kultakortin tilalle käy myös Visa Electron. Sillä voi maksaa kaupoissa, nostaa Otoista rahaa ja se käy myös ulkomailla.

      Myöhemmin korttivalikoimaan on tulossa Visa Debit-kortti, joka on kultakortin kaltainen, mutta käy myös ulkomailla maksuvälineenä ja automaattinostoihin.

      • vaihtoehto?

        Siis kortit muuttuu visaksi ym. ja sitä ei myönnetä säännöllisiä tuloja saamattomalle.Mitäs sitte se porukka, kotiäidit, opiskelijat ym. muut.Mikä vaihtoehto heillä on?


      • avulias aatu
        vaihtoehto? kirjoitti:

        Siis kortit muuttuu visaksi ym. ja sitä ei myönnetä säännöllisiä tuloja saamattomalle.Mitäs sitte se porukka, kotiäidit, opiskelijat ym. muut.Mikä vaihtoehto heillä on?

        kuten pankintäti sanoi, visa electron on hyvä valinta mm. opiskelijoille/pienituloisille.


      • vaihtoehto? kirjoitti:

        Siis kortit muuttuu visaksi ym. ja sitä ei myönnetä säännöllisiä tuloja saamattomalle.Mitäs sitte se porukka, kotiäidit, opiskelijat ym. muut.Mikä vaihtoehto heillä on?

        Olen ymmärtänyt asian niin, että kotimaiset pankkikortit korvataan uudenlaisilla korteilla (esim. Visa Debit), jonka saa nykyisen pankkikortin tilalle, mutta vasta vuoden 2008 alusta alkaen. Luultavasti sellaisen saa aikanaan samoin edellytyksin kuin pankkikortinkin eli ei vaadita säänöllisiä tuloja. Vanhat kortit toimivat voimassaolokautensa loppuun saakka eli enintään vuoden 2010 loppuun. Esim. tänään saamani pankkikortti on voimassa tammikuun 2009 loppuun.

        Ikävää, jos osuuspankit eivät enää uudista omia pankkikorttejaan. Silloin jää jäljelle jo monessa kirjoituksessa mainittu Visa Electron ja kauppaketjukohtaiset tilikortit, kuten S-etukortti, jonka käytettävyys luultavasti laajenee tämän vuoden loppuun mennessä.


    • Pankit voivat myöntää kansallisia pankkikortteja tämän vuoden loppuun saakka ja ne saavat olla voimassa enintään vuoden 2010 loppuun. Itse sain juuri tänään ilmoituksen, että uusi pankkikorttini on konttorista noudettavissa. Toisesta pankista aiemmin saamani pankkikortti on voimassa vuoteen 2009.

      Visa Electron ei valitettavasti ole kotimaassa yhtä käyttökelpoinen kuin pankkikortti. Kaikissa paikoissa se ei kelpaa ollenkaan maksuvälineeksi ja sielläkin, missä se periaatteessa kelpaa, aika usein olen joutunut tietoliikenneongelmien vuoksi käyttämään jotakin muuta maksuvälinettä. Visa Electron kelpaa maksuksi vain silloin, kun tietoliikenneyhteys toimii. Sensijaan pankkikortilla voi maksaa, vaikkei olisi sähköäkään, jos myyjällä on "mankeli" ja "slippejä" (maksulomakkeita).

      • yhtä käyttökelpoinen

        Ne muovikortit, joilla maksujamme jatkuvasti hoitelemme tulevat tosiaan muuttumaan. Tämän ei pitäisi enää olla yllätys kenellekään!

        Itse asun pk-seudulla ja joudun toteamaan, että viimeisen vuoden aikana olen kahdesti joutunut tilanteeseen, jossa Visa Electron-korttini ei ole kelvannut maksuvälineeksi. Tällöin on ollut kyseessä juuri tietoliikenneyhteydet.

        Työskentelen pankissa, joten ongelmana ei ole tililtä puuttunut kate tai muutkaan sen semmoiset seikat. Kyseessä on ollut vain kaupalle hankitut liian hitaan yhteydet varmistuspalveluun. Pienen henkilökunnan haastattelun perusteella tämä on selvinnyt. Ovat luvanneet välittää viestin eteenpäin pomolle.

        Pankkikortti on toki kätevä väline kotimaan maksuliikenteessä. Voi käytännössä olla varma, että toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Silti, jatkuvasti tulee valituksia siitä, kuinka se toimii "liian hitaasti" eli veloitukset tililtä tapahtuvat liian myöhään asiakkaiden mielestä. Tällöin tapahtuu myös ns. tilin ylityksiä.

        Itse pyrin käyttämään Visa Electronia aina kun vain se on mahdollista. Tällöin pystyn seuraamaan tilini tilannetta reaaliaikaisesti. Pankkikortilla ostan vain niissä liikkeissä, joissa tiedän jo entuudestaan olevan antiikinaikaiset laitteet.


    • käytä pankkikorttina

      Aivan kuten tuossa edellä sinulle jo vastattiin, kyseessä on koko EU-alueen pyrkimys yhdenmukaistaa korttikäytäntöä ja saada kaikkiin turvallisuutta parantava siruominaisuus jne jne.

      Mutta vielä alkuperäiselle: vaikka sinulla nyt onkin sitten uusi kortti, jossa visa ja kenties luotto-ominaisuus, eihän sinun ole pakko käyttää sitä luottokorttina! Kortti kun kelpaa pankkikorttina aivan kuten ennenkin ja visa electron on korttina paljon huonompi, koska se ei kelpaa läheskään kaikissa maksupäätteissä ja sillä maksettaessa aina pitää olla toimiva nettiyhteys, jolla varmennetaan tilin käyttövara.

      Eli ota ihmeessä uusi korttisi äläkä vaihda sitä huonosti toimivaan Visa Electroniin. Käytä korttia tavalliseen tapaan pankkikorttina ja jos joskus matkailet, siellä sitten Visana/luottokorttina ja maksat laskun heti pois kun se tulee, näin ei tule korkoja.

      • Ymmärsin alkuperäisen kysyjän ongelmana olevan, että hän ei saa Visaa eikä siten myöskään yhdistelmäkorttia, jossa on Visa pankkikortti.


      • että muuta ei tilalle
        Timontti kirjoitti:

        Ymmärsin alkuperäisen kysyjän ongelmana olevan, että hän ei saa Visaa eikä siten myöskään yhdistelmäkorttia, jossa on Visa pankkikortti.

        minä taas niin, että kysyjä ihan vain itse arveli, ettei ko. korttia tarvitse. Jos pankki lopettaa yhden palvelun ja ihan itse tarjoaa toista korttia tilalle, ei se silloin kysy tulotasoa. Ja muuten, myös opiskelijat ja työttömät voivat nykyään saada luottokortin, eli varmasti ko. kortti annetaan jos sitä haluaa. Joku korttihan on nykypvänä 99% pakko olla.


      • että muuta ei tilalle kirjoitti:

        minä taas niin, että kysyjä ihan vain itse arveli, ettei ko. korttia tarvitse. Jos pankki lopettaa yhden palvelun ja ihan itse tarjoaa toista korttia tilalle, ei se silloin kysy tulotasoa. Ja muuten, myös opiskelijat ja työttömät voivat nykyään saada luottokortin, eli varmasti ko. kortti annetaan jos sitä haluaa. Joku korttihan on nykypvänä 99% pakko olla.

        Ei se kyllä vielä takaa luottokortin myöntämistä, että joku markkinointimielessä antaa tai lähettää sellaisen hakulomakkeen. Olen hiljattain nähnyt kielteisen päätöksen luottokorttihakemukseen. Perusteluksi oli merkitty "Ei työsuhdetta".


    • Maarut

      Hei! Tapiola maksaa sullekin kunnon koron, ja jos siirrät vakuutukset tapiolaan, sun ei tarvi maksaa edes mitään palvelumaksuja tai korttimaksuja ! Ei tarvi olla isoja säästöjä tai lainaa. Osuuspankki menee koko ajan huonompaan suuntaan, ennen arvostin, mutta sopimuksistakaan eivät tunnu välittävän taikka asetetuista maksukykyrajoista yms. Onneksi mulla ei ole enää mitään sen pankin kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe