Salaojien toimivuuden tarkastus?

tarkastus

Miten salaojien toimivuus tarkistetaan? Tarkastuskaivot löysin, mutta miten tästä etenen?

7

7336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loka-auto huuhtelemaan

      pääset helpoimmalla. Loka-auto suihkuttaa putket puhtaiksi ja imee loan pois. Jos loka-auton painesuutin ei läpäise tietään kaivolta toiselle, niin silloin salaoja on tukossa. Hintaa tulee noin 75-250 €. Soita liikkeille ja kysy tarjouksia.

      Toinen mahdolisuus on, että huuhtelet ne itse esim. puutarhaletkun kanssa ja imaiset vesi-imurilla kaivoja tyhjiksi. Mutta suosittelen loka-autoa.

    • Asiantuntijaaa

      Asiat on jo hyvällä mallilla,kun löysit tarkistuskaivot.Suomalainen (myyntimielessä) rakentaja kun jättää helposti nekin laittamatta vaikka pohjapiirroksessa olisivatkin.

      Seuraava ilonaihe on,jos löydät liikavedet pois johtavan salaojan.Pohjapiirroksessa sekin varmasti näkyy.Poistoputki löytyy luonnollisesti alimmasta tarkastuskaivosta.Poistoputken toimivuuden voi tarkastaa ihan vedellä.

      Tarkastuskaivojen väliset kutket voi tarkastaa vaikka työntämällä vaijeria putkeen,...tai vaikka laittamalla kytevä kuusenoksa alimpoaan kaivoon.Kansi kiinni ja tarkkailemaan muita kaivoja...

    • peukku68

      riippuu tietysti mitä epäilet viaksi, mutta laita kastelukannulla kaivoon vettä ja jos sieltä häviää niin kaivo toimii. Kannattaa ottaa selvää missä järjestyksessä kaivot on ja milloin ne menee viemäriin jotta saa koko reitin selville.

      Isommalla vedellä voi testailla sitten kun tietää ainakin pienellä toimivan..

      Putkistonb kunto selviää sateella. Kun sade alkaa mene odottamaan milloin vettä alkaa ilmestyä näkyviin. Jos ei koskaan niin ei toimi kun ei putkeen mene ollenkaan ja jos tulee pian niin loistavasti! Veden kyllä kuuluu sitten kadotakkin sieltä uudelleen eikä jäädä sinne lillumaan pitkäksi aikaa.

    • niemkl_88

      Ainoa miten selviää kunnolla on kun soitat lokaliikkeeseen ja tilaat kamera tarkastuksen sillä näkee panumat hiekat sun muut epäpuhtaudet,tai sitten toiseen kaivoon valoa lampulla ja peili toiseen, jos kaivoissa ei ole vettä,näitä on vuosien varrella koitettu vaikka millä mutta ei oo kameran voittanutta siitä saat vielä itsellesi joko videon taikka cd levyn josta näet mitä putket sisältää

      • nimmariton

        Meillä tehtiin asiantuntijan toimesta tutkimus, kun yhtiöstä löytyi laajalti kosteuksia. Ja oli löytynyt jo lähes 10 vuotta, vaikka siitä ei meille oltu mitään koskaan kerrottukaan. Että - tällaista porukkaa. No, mutta, meillä tehtiin näin:

        Kamera kehiin ja pitkä sivu ja pääty auki. Salaojat olivat väärässä kulmassa, väärää materiaalia, väärää täyttö"savea", osin kasassa ja varmaankaan eivät olleet toimineet asennuksen jälkeen pitkäänkään.

        Veden kaataminen kannulla johonkin kaivoon tai putkeen ei kerro salaojan toiminnasta totuutta. Tarkoutushan on selvittää, miten vesi ohjautuu putkeen, vai ohjautuuko ja pääseekö se ulos. Ja esim. kuinka paljon ohjautuu ohi...tai meneekö kaikki esim. talon alle. Maaperä/täyttö on myös ykköstutkimuskohde.

        Kannattaa käyttää asiantuntijaa, koska siitä jää ulkopuolisen antama dokumentti. Dokumentointi on omakotitalon ylläpidossa tärkeää, jos joskus tulee myyntihetki ajankohtaiseksi. Oma nikkarointi ja tutkimus on tosi halpaa, mutta kostautuu usein myöhemmin pahan kerran.


    • salaojien_tarkastus
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe