Paras viski (Irish Coffeehen)?

mie vaan

Juu eli siis kyselisin mielipiteitä, että mikä on paras viski Irish Coffeehen, kun en ite kovinkaan viskitietäjä oo. Viskiä tulee välillä kyllä pelkiltäänkin litkittyä, niin sais se olla hyvää muutenkin kuin kahvin kanssa (kun todennäkösesti ei niin paljoo oo väliä vaikka oiskin joku halppisviski mitä kahviin sotkee...)
Ja tottakai paras ois jos se vielä ois suhteellisen halpaa (jos halpaa ja hyvää nyt ees on olemassa)

Irish coffeehen vois kuvitella parasta olevan irlantilainen viski (vai?), mutta miltäs se maistuu pelkiltään sitten? (okei, mielipideasioita...)
Vai pitäiskö ostaa esim ihan perus Johnnie Walkeria??

Joka tapauksessa mielipiteitä viskeistä nyt kaipailisin. Tai vaikka mielipiteitä yleisesti eri valmistuspaikoissa valmistetuista viskeistä (skottiviskit, irkkuviskit, amerikkalaiset viskit...)
Ja ois myös kiva tietää, onko halvimmat viskit jotain aivan kamalaa, eli onko niistä mihinkään (eli onko mitään järkeä ostaa)..

13

10138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thai

      No,

      tietysti tunnelman takia voi käyttää mieluiten irkkuviskejä. Ovat kohtuu kevyitä eivätkä ainakaan suurimmaksi osaksi turhan kalliita. Toisena vaihtoehtona perus-blended viskit, eli luokkaa mainitsemasi JW red label. Mallasviskejä tai vanhempia sekoitettuja tahi US/CA tuotteita en käyttäisi, voimakkaat maut saattavat riidellä kahvin kanssa tai kalliilla hinnalla hankitut aromit peittyvät kahvin sekaan.

      Toisaalta jämäkkä bourbon tai islay malt voisi ollakin kokeilemisen arvoista, mutta onko se sitten jotain muuta kuin irish coffee?

    • elmeri99

      Heip!

      Itse käytän mieluusti scottiwiskyä sekä paljaalteen että Irish coffeeseen.

      Jenkkiwiski en sekottais kahvin kanssa, tosin sehän nyt riippuu siitä mistä itse pitää, mutta jos tajoat muille Irish coffeeta, niin jenkkiwiskyn voimakas maku voi olla hieman outo tottumattomalle. Scotti ja irkkuwisky on mun mielestä kuitenkin aika lähellä toisiaan.

      Mä tiedän kyllä ihan wiskeistä itsekin todella vähän, joten jäänemme odottelemaan muiden asiantuntijoiden kommentteja.

      1 maltaan wisky on kait kuitenkin ihan laadukasta. ja blended wiskit ihan paskaa.... tai jotain...niin nen isot pojat on kertonu!

    • helppojuttu

      moi,
      Oikeaan Irish Coffee juomaan tulisi tosiaan laittaa irkkuviskiä. Jamesonin edullisin käy hyvin. Sitä voi maistella sellaisenaankin. Perus skotti viskit, siis joissa lukee blended, on kaikki aika samanlaisia. Ei sovi sekoitettavaksi koska tähän kuuluva makeus puuttuu. Oikeat single malt viskit juodaan sitten sellaisenaan ilman jäitä. Jos haluaa avata vähän makua voi lisätä tipan kaksi vettä. Perus halpis viskit, joissa siis lukee blended, on ihan juotavaa tavaraa. Niihin voi sekoittaa eri juomia kokiksesta lähtien.

    • Jameson Irish

      Tottakai irkkuviskiä tähän käyttöön, jos vain mahdollista. Jameson on hyvää myös sellaisenaan juotuna, ja se on tyylikkäämässä pullossa kuin esim. Old Bushmills. Ei skottiviskistä tässä toki kuole, mutta siinä on vahvempi savun maku kuin irkuissa, ja savu maistuu vähän ikävältä kahvin ja kerman kanssa.
      Ja lopuksi toivomus: ÄLÄ aloita kirjoituksiasi sanoilla "Juu eli siis" tai "elikkä". Ja keksi joku vähemmän anteeksipyytävä nimimerkki kuin "mie vaan".
      Rinta rottingille!

      • mie vaan

        Heh, helpompi tulla anteekspyytelevällä asenteella, kun kyselee asiasta mistä ei mitään tiedä :)
        (okei, nimimerkki on kyllä ehkä huonoin mahdollinen (varsinkin keskustelun aloittajalle) mutta ei aivot toiminu sillä hetkellä). Noh, parannan seuraavaan kertaan mennessä! :)


    • Jorma!

      Kyllä Irish Coffiin kuuluu irlantilainen viski ilman muuta. Pääsyynä kahviin sointuva pehmeä ja puhdas maku.

      Halvimmat pullotteet käy kahviin aivan hyvin. 10 vuotiaat kannattaa nauttia paljaana, vesitilkan kanssa.

      Ihmetyttää oikein oman maun kehitys. Nuorempana join bourboneita ja kanadalaisia viskejä sitten siirryin skottilaisten mallasviskien kautta irlantilaisiin ja nykyisin ei mieleenikään tulisi juoda muita kuin Irlantilaisia viskejä.

      Kun lisää viskiin noin puolet puhdasta hyvää vettä niin alkoholin polttavuus häviää ja viskin oma aromi pääsee parhaiten esille. Kokeilkaapa!

      Tiesittekö miten Iris Coffey on syntynyt? Ennen vanhaan lentoveneillä lennettiin Irlannin saarelta Englannin puolelle ja takaisin. Säät oli kosteita ja kylmiä useinkin ja lentäjät kaipasivat lämmikettä. Eivät kuitenkaan halunneet matkustajien nähden juoda viskiä. Sopivat sitten baarimikkojen kanssa järjestelystä että lentäjien kahvimukiin lisätään tilkka viskiä. Kerran vahingossa amerikkalainen toimittaja sai kuitenkin lentäjän kahvimukin ja ihastui juomaan. Sai selville reseptin ja julkaisi sen Time lehdessä. Näin sai alkunsa yksi maailman suosituimpia juomasekoituksia!

    • mie vaan

      Taidanpa noitten puheitten perusteella ton Jamesonin puoleen kääntyä tossa Irish Coffee -tarkoituksessa.
      Tekishän sitä kauheesti mieli vaikka mitä maistella, mutta se lienee kannattavampaa baareissa/pubeissa (ettei ihan kaikki rahat katoa :)). Täytyypi siis ettiä joku baari/pub, missä ois hyvät viskivalikoimat niin pääsis testailemaan. Jos vaikka oppis viskeistäkin jotain :)

    • Viskeeraaja

      Irkkuviskit savuttomia, skottiviskit savuisia. Valmistustavassa on iso ero.

      Irish Coffeeseen käyttäisin edullisimman pään irkkuviskiä: Millars Special Reserve tai perus-Bushmills. Kahvin sekaan ei kannata tuhlata ihan mitä herkkua vaan – siellä se menettää parhaan teränsä joka tapauksessa. Jamesonin varaisin himpun kalliimpana jo sellaisenaan juotavaksi.

      Sellaisenaan juon tosin vieläkin mieluummin skottilaisia. Olen siis ”savuviskien” ystävä. Islayn saari on minulle viskien Mekka.

      Yllättävää sinänsä, että nuo halvimmatkin Alkossa myytävät irkkuviskit ovat tuntuvasti kalliimpia kuin halvemman pään skottilaiset sekoiteviskit (blended).

      Kanadalaiset viskit ovat (mielestäni) paljonkin lähempänä irlantilaista kuin skottilaista makusuuntausta. Niinpä jokin Lord Calvert voisi toimia kahvin seassa irkkuviskin korvikkeena ihan hyvin, jos haluaa halvalla päästä. Se maksaa alle ¾ siitä mitä halvimmat irkkuviskit eli ero on ihan merkittävä!

    • Larry The Chef

      Skottiviskistä tehtynä juoma on Ylämaankahvi tai skottikahvi.

    • alaa opiskeleva

      Oikea viski irish coffeen on JAMESON

      • Viskeeraaja

        Tullamore D.E.W. on aavistuksen halvempaa (29,50 € vs. 30,90 €), ajaa kahvissa aivan saman asian ja kelpaa mainiosti juotavaksi sellaisenaankin. Lempeänmakuista tavaraa.


      • Hjgjhghjhhgji
        Viskeeraaja kirjoitti:

        Tullamore D.E.W. on aavistuksen halvempaa (29,50 € vs. 30,90 €), ajaa kahvissa aivan saman asian ja kelpaa mainiosti juotavaksi sellaisenaankin. Lempeänmakuista tavaraa.

        Ehdottomasti Jamesson!


    • Anonyymi

      Italian rannalla ja isovanhemmat olivat jo ehtineet korkeaan ikään. Minä olin nuori ja mukana ja muita kun joimme kahvit ja irish coffee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1629
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1361
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    Aihe