Vaarallisia eläimiä Kreikassa

Juhas63

Kreikassa esiintyy useita ihmiselle vaarallisia tai haitallisia eläimiä. Varsinkin niille, jotka haluavat liikku luonnossa ja uimareille on syytä sanoa muutama varoituksen sana.

Olen koonnut kotisivuilleni listan Kreikassa olevista vaarallisista eläimistä, joiin turisti saattaa matkallaan törmätä.

http://www.kolumbus.fi/juha.wahlstedt/Greece/stories/Kreikka_artikkelit.html

Juhas

14

13224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt

      ..sivusto, kiva kun tännekin tulee vähän eloa. Viime kesänä taisivat nuo meduusat olla suurin riesa, joskus saariristeilyillä ovat kyllä varoitelleet haista, toivottavasti kyse on ollut vain jännitysmomentin luomisesta..

    • erch

      Läheskään kaikki tässä olevat tiedot eivät pidä paikkansa. Kannattaa ottaa asiantuntijalta selvää eikä kirjoittaa mitä mieli tuo mieleen.

      • Susa

        Minusta lista on hyvä ja linkeissä on faktaa ja lisätietoa. Lisäksi tiedot pitävät yhtä kreikka.net:ssä olevan listan kanssa.

        S


      • Juhas63
        Susa kirjoitti:

        Minusta lista on hyvä ja linkeissä on faktaa ja lisätietoa. Lisäksi tiedot pitävät yhtä kreikka.net:ssä olevan listan kanssa.

        S

        Hei Susa

        Käytinkin oman luetteloni pohjana kreikka.netin artikkelia.
        http://www.kreikka.net/artikkelit/luonnonvaarat.html

        Skorpioneja koskevassa kohdassa löysin ristiriidan B.occitanuksen esiintymisestä kreikassa: http://www.ub.ntnu.no/scorpion-files/european_scorp.php

        Lisäsin luetteloon myös tarkat tiedot haihyökkäyksistä Välimerellä ja Kreikassa.
        http://www.flmnh.ufl.edu/fish/sharks/statistics/GAttack/MapEurope.htm

        Asiantuntija en ole, mutta tiedot perustuvat mielestäni luotettaviin lähteisiin. Jokainen arvioikoon tiedon luotettavuuden itse.


    • Anonyymi

      Onko kreetalla myrkylislisiä hämähäkkejä

    • Anonyymi

      Eiks noi saaret oo täynnänsä kaikenlaisia afrikkalaisia elukoita?

      • Anonyymi

        Jatka sinä siellä lähiön elukkabaarissa, jonne normaali ihminen ei voi mennä rauhassa ottamaan olutta, sillä samantien on suomiapina haastamassa riitaa. Kummasti sinuakin kiinnostaa, mutta kun rahasi eivät riitä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatka sinä siellä lähiön elukkabaarissa, jonne normaali ihminen ei voi mennä rauhassa ottamaan olutta, sillä samantien on suomiapina haastamassa riitaa. Kummasti sinuakin kiinnostaa, mutta kun rahasi eivät riitä...

        Jep, jep. Eläkettä enempi, kuin sulla niska limassa siitä rupisesta duunista liksaa :)


    • Anonyymi

      Siellä ei muuten kannata mennä jokiin ja järviin kahlamaan. Siellä on alkueläimiä ja erilainen bakteerikanta.
      Työkaverin veljen vaimon siskon naapurissa aikoinaan 80-luvulla asuneen perheen äidin nuorimman sisaren luokkakaverin isä sai aikoinaan sieltä sellaisen taudin, että jouduttiin viidesti leikkaamaan. Toinen pakara poistettiin melkein kokonaan, ainakin juttujen mukaan.
      Vatsakin oli niin kuralla, että uimalla joutui tulemaan Ateenaan ja sieltä sitten tavarajunalla Suomeen, kun ei istua kärsinyt minuuttiakaan.
      Suoraan sanon: Älkää menkö. Kamala kohtalo.

    • Anonyymi

      Isokulkuekehrääjä on alkukeväästä vaarallinen kun sen piikkiset väkässuojapistokkeet madon selässä esiintyvät pystyssä, ovat huippumyrkyllisiä. Ne voivat irtoilla ja lentää tuulessa ja samoin pinja männyssä olevat valkoiset härmämäiset pesät jossa voi olla kymmeniä isokulkuekehrääjä toukkia, ovat huippumyrkyllisiä. Monet koirat erehtyvät menemään liian lähelle ja niille voi tulla kuolioita piikkien myrkystä ja lihan pois leikkaus kohtia joudutaan tekemään kun niiden liha esim suun alueella menee toukkien piikkien myrkystä kuolioon, koira voi joskus harvoin jopa kuolla jos niellyt vatsaan esim myrkkyä niistä, niin vatsa menee kuolioon. Samanlaista voi tapahtua myös ihmiselle jos joutuu toukkien myrkyn kanssa tekemisiin. varottava isokulkuetoukkia siis!.

      Välimeressä uidessa voi olla siipisimppuja eli leijonakaloja jotka hyvin haitallisia myrkyllisine piikkeinen. Kivikalojen päälle ei myöskään kannata astua, aiheuttavat mahtavan suuren kivun josta voi tulla suurin piirtein hulluksi. En osaa sanoa minkä verran pelottavia meduusoja on poltin lonkerolankoineen ehkä niitä esiintyy ajoittaisesti. ja en osaa sanoa onko välimeressä kuutiomeduusoita jotka ovat erittäin erittäin myrkyllisiä luulenpa että kuutiomeduusoita on enemmän Australian ja Thaimaan vesialueilla kuitenkin, eli ei juurikaan välimerellä?.

      Tuollaista en ole kuullut että olisi joissa ja järvissä alku eläimiä ja vaarallisia veri ameeboita mutta uskon jos joku nyt on sitten varma että niitä Kreikassa olisi. Yleensähän siellä on etelän tutistialuueella joet ja mahd järvet kuivuneet kuumuudessa jo toukokuun aikana että kesäkuussa ei jokia ole ollut niissä saarissa missä olen käynyt kreikassa että korkeintaan joku lähde saattanut olla makea vetisenä jäljellä mutta niissä ei kyl tietääkseni ollut ameeboja tai muuta vaarallista jollei joku turisti tyhmyydessään jotain vaarallista ollut niihin kaatanut? mutta lähde alueet olleet uitavia.. Käärmeet aika lievä myrkkyisiä kreikassa ehkä se kyysukuinen jonka nimeä en muista niin vähäsen meidän vastaavaa mustaa kyytä ihan vähän haitallisempi myrkyltään mutta ei paljoakaan enemmän. Noista kreikan skorpioneista en tiedä oikein mutta en uskoisi olevan mitään niin myrkyllistä lajia kuin jossain Egyptin saharassa löytyy että jos on ja epäonnekseen törmää, niin kai se on niitä isompia joiden pistos sattuu mutta siihen kai auttaa joku kipulääke jota annetaan usein alussa. Kreikassa varmaan harvinaisempaa törmätä skoprpioniin kuin Italiassa ja en tiedä onko sielläkään kauhean yleistä mutta ehkä siellä joskus voi törmätä. Hämähäkkejä en sieltä Kreikasta tunne mutta ei kai pitäisi olla mitään kovin vaarallisia sellaisia olla siellä.

    • Anonyymi

      Äsken kun luettelin noita Kreikan mahdollisia myrkyllisiä tai haitallisia maa- ja vesieläimiä ja eliöitä niin tuo käärme kohta taisi mennä hieman mulla nyt pieleen koska Kreikassa on kuitenkin olemassa hietakyy joka on melkoisen myrkyllinen vaikka en saanut nyt selvää tappaako se vuosittain siellä ihmisiä?? Riippuu kai onnestakin; kun jos on vuoristokengät jalassa niin vaikka sillä hietakyyllä on isot myrkkykulmahampaat niin ehkä ei aina mene vuoristokengästä purema läpi?. Ja pitää saada vastamyrkkyseerumia nopeaan myös sairaalasta.. hietakyyn pistokseen? Jos osuu omaan lihaan saakka. Yleensä ei kai Kreikan saarilla juuri ole käärmeitä?. Mutta näin esim Neapoliksessa mantereen (tai sehän osa isoa niemeä, muistaakseni peloponnesoksen niemeä) niin puolella maaseudulla pari käärmettä, joiden päältä taksikuski ajoi päättäväisesti että toinen käärme taisi ehtiä alta pois muttei toinen ei. Leviatanin kyy kuitenkin Miloksen saarella todella hirmuisen myrkyllinen kyy, tappavan, esiintyy neljällä saarella ymmärtääkseni Miloksen lähellä ne neljä saarta. (EI tainnut olla edes vastamyrkkyä olemassa että miloksella ei ehkä kannata vaeltaa luonnossa?) Sitten oli vuorikyy joka olikohan koillis- Kreikassa. Että vaativat lääkärin hoitoa ja vastamyrkkyä jos pääsevät pistämään. Ja on siis selvästi myrkyllisempiä kyitä kuin Suomen kyy(sori tuosta).. Suomen tapaistakin kyytä esiintyy esim Pohjois Kreikassa. Oli mahdollisesti vielä joku muukin kyylaji olemassa Kreikassa mutta se kannattaa tarkastaa luonto sivuilta noista asiaa, jos tosissaan esim vaeltaa luonnossa niin voi olla mahdollista että tosiaan vaellussaappaat suojaavat esim hietakyyltä?? (Sitä en tiedä suojaako tarpeeksi? vai meneekö läpi sen hampaat) mutta kannattaa siitä asiasta kysyä paikallisilta ihmisiltä neuvoa esim.. ja ehkä pitää huolta ettei vaella siellä luonnossa yksin?

    • Anonyymi

      Katselin äsken englantilaisia nettisivuja ja englantilaiset Kreikan Miloksessa luonnossa vaeltajat sanoivat etteivät edes olleet tienneet että Miloksella on erityisen myrkyllistä kyytä olemassa ja kukaan ei ollut nähnyt muitakaan kyitä siellä tai muita käärmeitä vaeltaessaan Miloksen luonnossa. Että englantilaisille ei ollut onnea nähdä minkään näköisiä käärmeitä Miloksella esim. Luin että miloksen kyy joka ilm sama kuin tuo levantin kyy josta mainitsin edellä kirjoituksessani, niin on kuolemassa sukupuuttoon että on aika ihmeellistä jos siihen törmää..?. Mutta niin hyvähän se tietää että on mahdollista että sellainen voisi olla vielä olemassa.. ettei ainakaan ota tuntemattomia kyylajeja itselle käteen tarkasteltavaksi kun ei kukaan varmaan ota edes sellaista eurooppalaista peruskyytäkään jota meilläkin on olemassa Suomessa niin ikinä käteensä kun sekin puree kiukkuisesti mahdollisesti ja aiheuttaa lääkärikäynnin purressaan. Että lapsia pitää katsoa etteivät ota käärmeitä käteensä ainakaan Kreikassa kun siellä on niin myrkyllisiä kyitä olemassa mahdollisesti..

    • Anonyymi

      Kreetalla ei ole käärmeitä? Joku nettisivu kirjoitti niin mutta en tiedä onko paikkaansa pitävä juttu? (ja vieläkin esim?(kun aikaa mennyt siitä kirjoituksesta jonka luin) )

    • Anonyymi

      Aloittajan linkki, ei enää toimi? Samoin kreikka sivun linkkikään ei aukea täällä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe