Kokemuksia Pohjois-Portugalin ja Lissabonin väliltä?

Kesällä Portugaliin

Hei!
Oltais kiinnostuneita kuulemaan kokemuksistanne, jotka olette autolla liikuneet Pohjois-Portugalissa ja siitä etelämmäs aina Lissaboniin
saakka. Lennot, auto ja hotellit on jo varattu kesäkuulle, mutta mitä kaikkea mielenkiintoista nähtävää suosittelisitte?
Onko joku liikkunut esim. pohjoisen Penada-Geres luonnonpuistossa. Onko käymisen arvoinen? Matkassa on mukana lapsia (7-12v), joten ei mitään kovin pitkiä patikointeja voi ajatella.
Hotellimme ovat Viana de Castelosta ja Esposendestä. Mitä kivaa näiden lähistöltä?
Matkalla Lissaboniin on tasrkoitus käydä ainakin Portugalin suurimmiksi luoliksi kerrotussa Grutas de Alvados. Olisko jotain muuta, missä kannattas pysähtyä tällä Porto-Lissabon välillä?
Entä mitkä ois Lissabonissa yhden kokonaisen päivän aikana kannattavimmat vierailukohteet lapsiperheelle?
Odottelemme kommenttejanne...

5

2716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Barbeito

      Jaahas, mitähän muistuisi pohjoisesta mieleen. Ainakin Bragan kirkon rappuset kannattaa käydä katsastamassa. Upea paikka.

      Jos on joskus juonut Casal Garciaa, lienee nykyäänkin vastaanotto viinin tekotilalla Quinta da Aveledalla Penafielissa.

      Mateus-roseen kotitila on myös käymisen arvoinen paikka (tosin siat jo kauan sitten perivät pääsymaksun toisin kuin Qta da Aveledalla, siellä sai pullon talon tavaraa nauttia ihan ilmaiseksi).

      Porto on mielestäni maan hienoin kaupunki. Esim. rautatieaseman halli on upea kaakeleineen. Jossain portviinitalossa "toispuoljokkee" kannattaa tietysti pistätytyä.

      Coimbran yliopiston kampus on ihan jees, mutta se varsinainen must tuolla Porton ja Lissabonin välillä on ehdottomasti Batalhan luostari. Mielipuolisen hieno rakennus. Henrik Purjehtija on muuten haudattu sinne.

      Pohjoinenhan on kaikkiaan maan vehreintä ja vaurainta osaa. Jos Keski-Portugalin vuoristoon "eksyy", kannattaa ajaa Manteigasin kautta. Siellä kattilalaaksossa voisi viettää vanhuutensa...

      Jumprahuti, tässähän iskee matkakuume kun noita seutuja muistelee. Jos haluat tietää lisää, kysy, saatan jotain jopa muistaa.

      • Portugaliin kesällä

        Hei!
        Kiitos paljon, tosi kiva kuulla siellä käyneen kokemuksia eikä vaan lukea matkaoppaista, joissa aika usein mikä tahansa kuulostaa upealta.


    • venkalo

      Olimme vaimoni kanssa Pohjois-Portugalin retkellä 10 päivää huhtikuun lopulla 2006. Lisäksi poikamme oli kuljettajana ja hänen vaimonsa kartturina. Asustelimme kolmen Porton yön jälkeen neljässä Pousadassa eri puolilla pohjoista. Ajoimme mm. pohjoisessa luonnonsuojelualueen läpi ja se oli hieno kokemus. Varoitus lehmistä ja muista kotieläimistä! Pohjoisessa on useita pienehköjä, erittäin viehättäviä kaupunkeja, joiden pikkuisissa ravintoloissa sai todella hyvää ja halpaa ruokaa.
      Porto on kiintoisa kaupunki, jossa on paljon nähtävää.
      Lissaboniin ajaessa on pakko piipahtaa Coimbrassa.
      Lissabon on Euroopan kauniimpia pääkaupunkeja ja päivä siellä oloon on aivan liian vähän. Suosittelen tutustumista ennakkoon kirjaseen City Pack Lissabon (saa mm. lainastosta). Hyvän kokonaiskuvan saa kaupungista kiipeämällä johonkin turisteille tarkoitettuun kiertoajelubussiin, josta voi jäädä pois haluamassan paikassa ja jatkaa sitten matkaa. Belem on ainakin seutu, joka on "pakko" nähdä.

      • Portugaliin kesällä

        Kiitos viestesitä ja varmaan tosiaan Lissabon ansaitsisi paljon enemmän kuin vain yhden kokonaisen päivän. Juttu on kuitenkin niin, että olemme koko matkallamme 13 päivää ja Lissabon on vain sen päätepiste, josta lennämme kotiin. Menolento on Barcelonaan, josta on auto vuokrattuna. Sieltä ajamme Andorran kautta Pohjois-espanjaan ja länsiraannikkoa kohti etelää. Täytynee joskus tehdä ihan eri reissu Lissaboniin. Joka tapauksessa ajattelimme. että täytyy tälläkin matkalla hiukan ehtiä kaupunkia vilkaista, kun kerran sinne lentokentälle tulemme. Pääpaino reissussa on kuitenkin kaikessa siinä reitin varrella. Kyselin erikseen espanjan ja Andorran kokemuksia tuolla niiden maiden sivuilla ja kivasti niihinkin on tullut vastauksia.


      • Barbeito
        Portugaliin kesällä kirjoitti:

        Kiitos viestesitä ja varmaan tosiaan Lissabon ansaitsisi paljon enemmän kuin vain yhden kokonaisen päivän. Juttu on kuitenkin niin, että olemme koko matkallamme 13 päivää ja Lissabon on vain sen päätepiste, josta lennämme kotiin. Menolento on Barcelonaan, josta on auto vuokrattuna. Sieltä ajamme Andorran kautta Pohjois-espanjaan ja länsiraannikkoa kohti etelää. Täytynee joskus tehdä ihan eri reissu Lissaboniin. Joka tapauksessa ajattelimme. että täytyy tälläkin matkalla hiukan ehtiä kaupunkia vilkaista, kun kerran sinne lentokentälle tulemme. Pääpaino reissussa on kuitenkin kaikessa siinä reitin varrella. Kyselin erikseen espanjan ja Andorran kokemuksia tuolla niiden maiden sivuilla ja kivasti niihinkin on tullut vastauksia.

        Kun ajelette Barcelonasta Andorran kautta kohti Portugalia vaihtoehto ihan rannikkoa myöten ajelulle on pyyhkäistä viistosti Espanjan pohjoisosan läpi Portugalin koilliskolkkaan. Eli suunnilleen linjaa Vitoria - Valladolid - Zamora. Bragancan kaupunki on ihan viehko paikka todella Portugalin peräkylällä. Ei ole turistimeininkiä.

        Siellä sattui aikanaan hupaisa episodikin. Menimme myöhään illalla ravintolaan, jossa soi klassinen musiikki. Kyyppi näytti juuri heränneeltä (myöhemmin selvisi että olimme sekoilleet kellon kanssa ja menimme ravintolaan noin varttia ennen sulkemisaikaa) ja kyseli sitten mistä kaukaa vieraat ovat peräisin. No Suomesta, vastattiin tietysti. Jäpikkä lähti litomaan saman tien ja naureskeltiin että meni varmaan karttaa tutkimaan. Mitä vielä! Kohta alkoi Finlandia pauhata mahdottomalla volyymillä. Kaverillahan oli tuttuja Suomessa!

        No sitten siellä nokittiin ja kuten myöhemmin tosiaan selvisi, poistuttiin sieltä toista tuntia sulkemisajan jälkeen. Ei ihme että oli hiljaista...

        Kun menette kohti Lissabonia esim. Portosta, Guardan kaupunki ei oikein osu matkan varrelle, se kun on aika lähellä Espanjan rajaa. Jos kuitenkin viitsitte koukata, on paikka näkemisen arvoinen. Korkealla kukkulalla oleva linnoituskaupunki on todella synkeän ja karun näköinen paikka. Aivan erikoinen ja erilainen kuin mikään muu kaupunki Portugalissa. Paikan Grand Hotel ei sitten muuten ollut ainakaan reilut kymmenen vuotta sitten hintansa väärti.

        Maisemiltaan Porton ja Lissabonin väli - erityisesti etelämpänä - on ehkä mitättömimmän näköistä Portugalia joten maisemia kannattaa bongailla enemmän pohjoisessa ja sitten idempänä, missä on jo aiemmin mainitsemani keskisen Portugalin vuoristo.

        Hienoja rantapaikkojan piisaa koko matkan. Portugalin upeat hiekkarannat eivät suinkaan ole Algarven yksinoikeus. Viana do Castelo pohjoisessa on käymisen arvoinen, samoin jo mainittu Braga (sisämaassa).

        Amaranten pikkukaupounki lähellä Penafielia on hienon näköinen paikka. Kaupungin halki kulkee joki ja (kalliiden) ravintoloiden terassit ovat parvekkeina sen päällä.

        Kaiken kaikkiaan: nähtävää piisaa enemmän kuin ehditte.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe