MATRIX elokuvat

kysymysmerkki?

Matrix elokuvaa tehtiin kolme osaa. Mutta. Mistä siinä oikein loppujen lopuksi oli kysymys? Mielestäni se "ihmispattereineen" ja "Uusi Jerusalem" kaupunkeineen oli vain pelkkää tietokoneilla tehtyä tyhjää kikkailua ja efektiä ilman mitään muuta sisältöä.

Vain tietääkö joku jotain lisää aiheesta...?

10

1252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.I.C

      Melkeinpä joka painotettiin ,että Neo on valittu ja ainoastaan hän pystyy lopettamaan sodan. (tuttu juttu)

    • Freak

      Sammaa mieltä. Ykkösosa ihan kelvollinen, mutta jatko-osat tehosteilla kikkailua.Aikalailla on yliarvostettua kamaa nämä Matrixit.

    • ...

      Rätinää ja mäiskettä - ja komeesti, sillä saa rahat irti.

      Ootko katsellut spessun Animatrix, 9 lyhytanimaation kokoelman Matrix- maailmasta? Niissä pätkissä on välillä ihan ideaakin. Ja jos ei ole niin ainakin ovat nättejä.

    • Scifisti77

      Ollaan vuodessa 2100 tai jotain sellaista. Ihmiskunta on tuhottu ja jäljellä on enää pieni jäämistö ihmisiä, jotka elävät syvällä maankuoren sisällä Zion nimisessä kaupungissa.

      Koneet ovat vallanneet maailman. Ihmisiä viljellään pelloilla. Ihmiset kytketään vauvasta lähtien eräänlaiseen voimalaan, jossa koneet ovat kehittäneet mekanismin käyttää ihmisiä sähköntuottajina. Ihmisten mielet ovat pienestä pitäen kytketty suureen virtuaalitodellisuuteen nimeltä Matrix. Matrixissa elävät ihmiset eivät tajua että mikään heidän elämässään ei ole todellista. Matrixissa on vuosi 1999.

      Mr. Anderson alias Neo on yksi Matrixiin kytketty mies ja hänestä on aina tuntunut että jotain on pielessä. Todellisesta maailmasta, Zionista tuleva ryhmä lataa itsensä Matrixiin ja vapauttaa Neon tästä virtuaalitodellisuudesta, koska tämän ryhmä johtaja on varma että Neo on se valittu, joka vapauttaa ihmiskunnan tästä keinotodellisuuden harhasta lopulta.

      Tämä on siis juoni ja idea.

      Scifisti77

      • red pill

        3 osan juoni lienee se että Matrix:issa vallansaanut ohjelma riistäytyy hallinnasta ja koko Matrix tarvitsee Neon apua reboottiin.

        Jokseenkin näin , ja sitä sitten puidaan uutena alkuna ja mahdollisena rauhana koneiden ja ihmisten välillä.


    • Baxter

      Itse mietiskelin aikanaan koko Matrix-ilmiötä ja tämän keskustelun yhteydessä päätin sanoa kaiken mitä minulla on aiheesta sanottavaa.


      Minä nimittäin vihaan Matrixeja. Vihasin ensimmäistä ja vihasin vielä enemmän jatko-osia.

      Minulle on ihan turha tulla puhumaan Matrixin yhteydessä mistään niin jaloista ajatuksista kuin "tarinasta" tai "ideasta", koska minun silmäni ovat sumentuneet näkemään Matrixin taikinassa vain nämä ainesosaset:

      1. Lauma näyttelijöitä (osa ihan hyvämaineisiakin) lausuu mitä älyttömimpiä ja monimutkaisempia repliikkejä naama pokalla vailla mitään tunnesisältöä.

      2. Kaikilla on oltava mustat kuteet joiden tyyli viittaa enemmän tai vähemmän natsikaapuihin.

      3. Kaikkien on pakko käyttää aurinkolaseja pimeälläkin, jotta silmät eivät näy ja voi näinollen väittää olevansa jotenkin cool (ja minä eritoten vihaan kaikkia joille on tärkeää olla cool päätyen näin olemaan vain wannabe-kuul).

      4. Lyödään hidastus päälle vaikkahan joku vain kävelee. Tai vaikka mitään ei tapahdu niin pannaan siihenkin hidastus kun ei muuta keksitä.

      5. Leikkauksen pitää olla nopeampaa kuin mitä kunnolla ehtii nähdä koska MTV:llä aivonsa grillanneen lökäpöksysukupolven mielestä se on "v*tun siistiiii".

      6. Otetaan käyttöön uusi "mullistava" erikoisefekti (tässä tapauksessa perspektiivin muuttuminen hidastuksen aikana, mutta koska se ei kuulosta kovin mediaseksikkäältä niin nimitetään sitä kuulimmin "bullet-timeksi") ja keskitytään enemmän siihen kuin näyttelijöiden ohjaamiseen.

      7. Pannaan ääniraita täyteen jotain loputonta tekno- ja/tai hevijynkkyä joka yhdistettynä hidastuksiin ja "bullet-timeen" aiheuttaa MTV:llä aivonsa grillanneessa sukupolvessa puoliäänekkään "wou"-reaktion.

      8. Mainostetaan elokuvaa 2000-luvun Blade Runnerina, jossa kaiken edellä mainitun lisäksi pohditaan vakavasti ihmisen minuutta ja todellisuuden syvintä olemusta - paitsi että niitä ei ikinä pohdita.

      9. Kuinka saadaan keskinkertainen elokuva näyttämään modernilta klassikolta? Tehdään sille kaksi täysjöötiä jatko-osaa, jolloin ihmiset haksahtavat muistelemaan että "nyt on eksytty kauas ykkösestä" - huomatkaa että Selin käytti samaa kikka Levottomien kanssa.

      10. Käytetään rahaa. Paljon rahaa. Ja sen jälkeen kun on käytetty paljon rahaa, käytetään vielä paljon enemmän rahaa. Ja sitten vielä vähän enemmän paljon rahaa, jotta voidaan kehua sillä kuinka kallis leffa nyt olisi tarjolla.

      Mitä tulee Matrixin ns. tarinaan niin "treenaa-kunnes-voitat" -kuvio on nähty miljoonissa uhreiluleffoissa (Rockyt, Karate Kidit, jne.) ja "yksi-mies-kaataa-ison-organisaation" -temppu on nähty kaikissa agenttisarjoissa (esim. Bondit). Joten se siitä omaperäisyydestä.

      ...jaa kuinka? Ettäkö aina ei tarvitse analysoida leffoja syvällisesti? Ja että ei sen tarvitse olla mikään älykäs laatuelokuva, pääasia että katsojalla on hauskaa ja että viihtyy?

      No sehän antaakin kaiken anteeksi.




      "The question is: what is the Matrix?" Vastaus: Yhtä tyhjän kanssa.

    • Yks turust

      Kuka idiootti katelee tollasta paskaa ? EI KIITOS !!!

      • Veteranfan

        Eikös tämä Matrixin viesti mennyt kaikille kaaliin ? Minkälaista Scifi-leffan pitäisi olla ?
        Mielestäni Wachowski-veljesten sarjakuva pitoisessa seikkailussa on selkeä varoitus tieto-tekniikan vaaroista,ihmisestä on tulossa enemmän sokea teknologiaan uskova ja luonnosta syrjäytyvä olento.


      • hah hah
        Veteranfan kirjoitti:

        Eikös tämä Matrixin viesti mennyt kaikille kaaliin ? Minkälaista Scifi-leffan pitäisi olla ?
        Mielestäni Wachowski-veljesten sarjakuva pitoisessa seikkailussa on selkeä varoitus tieto-tekniikan vaaroista,ihmisestä on tulossa enemmän sokea teknologiaan uskova ja luonnosta syrjäytyvä olento.

        Latelit sujuvasti tyhjää retoriikkaa ja tekstisi sisältö oli kuin Matrix-elokuvan roolisuorituksesta.

        Kolmannen Matrix -osan lopussa oli outo puistokohtaus... Mitä se tarkoitti? Ei muuta kuin tyhjää potaskaa lisää, jotta elokuva saisi paremmin kulttielokuvan maineen... ja epäonnistui siinäkin täysin.


      • Veteranfan
        hah hah kirjoitti:

        Latelit sujuvasti tyhjää retoriikkaa ja tekstisi sisältö oli kuin Matrix-elokuvan roolisuorituksesta.

        Kolmannen Matrix -osan lopussa oli outo puistokohtaus... Mitä se tarkoitti? Ei muuta kuin tyhjää potaskaa lisää, jotta elokuva saisi paremmin kulttielokuvan maineen... ja epäonnistui siinäkin täysin.

        Täytyy myöntää jatko-osien olevan kliseitä pursuavaa meininkiä,mutta mitä Hollywood leffalta nykyään odottaisikaan ? Perus idea Matrix elokuvissa on kuitenkin hyvin esillä,kiitos Wachowski-veljesten.
        Ensimmäinen Matrix oli Scifi-leffaa parhaimmillaan,vai löytyykö joitakin selkeämpiä ja ajatuksia herättävämpiä pätkiä.Tuleehan heti mieleen James Cameronin Terminator,jossa on aivan samantapainen Tietokoneen maailman valloitus.

        Mielestäni Matrixissa on jokaiselle jotakin,viihteellinen toiminta-pläjäys mitä nyt vähän kikkaillaan digi-tehosteilla,mutta kokonaisuutena aivan erinomainen elokuvallisia arvoja tarjoava uuden sukupolven Cyper-punk leffa.Eivät kaikki maailman kriitikot voi olla väärässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe