Suomalaiset matkailijat Filippiineillä

Cami~

Hei kaikki Filippiineistä kiinnostuneet!

Teen tutkimusta Filippiineihin matkustavista suomalaisista, joten haluaisin kuulla teidän kommentteja, kokemuksia ja mielipiteitä ko. maasta. Kaikki kommentit ovat tervetulleita.

Miksi sinne haluaa matkustaa/ miksi ei? Voisitteko suositella sitä matkakohteeksi? Jos siellä ei ole vielä käynyt, mutta suunnittelee menevänsä, niin mitä odotuksia teillä on Filippiineistä?

Kiitän kaikkia, jotka vastaavat tähän viestiin.

Salamat!

5

2236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JL-K

      1.3.07 lähdetään ja takaisin tullaan 24.3.07

      Puolituttu meni naimisiin filippiniläis-naisen kanssa ja on siten tutustunut maahan. Hän suositteli meille kovasti.

      Kiinnostavaa on maan kaukainen sijainti, edullinen hintataso, meri jne.

      Kommentoidaa lisää maykan jälkeen.

    • sanu

      Kiinnostukseni filippiineihin heräsi jo 14- vuotiaana kun sain kirjeenvaihtotoverin sieltä.
      Ahkeran kirjoittelun jälkeen kävin siellä 1990- luvun alussa ja nyt tammikuussa.

      Olen saanut muitakin filippiiniläisiä ystäviä kirjetoverini lisäksi, joten matka oli paljon enemmän kuin ns. normaali turistimatka. Sain tutustua paikallisiin tapoihin ja oloihin, asua perheissä ja kiertää Luzonin saarta ystävien kanssa.

      Parasta matkassa olivat ihmiset, jotka varallisuudesta riippumatta ovat ystävällisiä, kohteliaita ja iloisia.

      Itse koin vaikeana liikennekulttuurin. Manila ympäristökaupunkeineen oli valtavan ruuhkainen ja paljon aikaa kului autossa istumiseen. Hirvittävä pakokaasu ja lika ovat suomalaiselle vaikea asia. Miten ihmeessä paikallisten terveys voi kestää sen?
      Se, että olisi itse ajanut autoa tai moottoripyörää, tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Kolmen kaistan tielle muodostui neljäskin kaista ja ruuhka- aikana vastaantulevan liikenteen kaistaa käytettiin apukaistana tarvittaessa. Kuitenkin liikenne sujui ja vaikka varmasti pahojakin kolareita tulee niin ihmeen vähän niitä näimme kahden viikon lomalla.
      Kaikista kummallisinta oli tienviittojen puuttuminen. Vain kaikista isoimmat tiet oli viitoitettu eivätkä nekään aina. Paikalliset kuskimme kyselivät ajo- ohjeita kauppiailta ja mopokuskeita.

      Ruoka on hyvää ja edullista. Minä nautin erityiseti tuoreesta ja monipuolisesta kalavalikoimasta ja äyriäisistä.
      Paikallinen olut on hyvää. Eikä parane unohtaa mainita ihania mangomehuja ja kookosjuomaa. Teen ystävänä ihmettelin vähän sitä ettei esim. pikaruokapaikoissa tai konditorioissa ollut tarjolla teetä. Kahvia vain ja se on paikalliseen tapaan murukahvia. Jääteetä oli tarjolla useammin.

      Hiljaisuuteen tottuneelle suomalaiselle suurkaupungin äänet ovat kovia. Liikenteen metelin laannuttua ei tarvitse kauaa yöllä odotella kun kukot ja koirat aloittavat konserttinsa. Onneksi ilmastointilaitteen hyrinä peittää alleen yöllisiä ääniä.
      Kauppakeskuksissa on varsinainen biisien sekamelska. Joka putiikissa on isot äänentoistolaitteet joista otetaan kaikki irti.

      Manilan seutu mielestäni sopii sellaiselle joka pitää kaupungin kuhinasta ja ostosmatkailusta. Vaatteet, kengät ja laukut ovat hyvin edullisia. Pieni hienovarainen tinkiminen vielä lisäksi kuuluu asiaan. Voi kyllä olla vaikeaa löytää skandinaaviselle vartalolle sopivan isoja kokoja. Isoissa marketeissa sekin onnistuu.
      Monet- etenkin miehet- matkaavat Manilan seudulle baarielämää viettämään. Saahan sen loman sitenkin kulumaan- ja baareja on riittävästi.

      Paikalliset ystäväni suosittelivat rantalomaa ajatellen suuntaamaan kohti etelää. Mainitsivat esimerkkinä Borocayn saaren. Ehkäpä sinne suuntaan seuraavan kerran: ovathan Filippiinit ja sen kansalaiset vieneet sydämeni.

    • Filppari

      Mukavat ihmiset,kauniit naiselliset naiset,elämä kaikkineen ja aitous eri planeetalta kuin meillä suomessa,luonto,jännitys,seikkailu...jne vain muutamia mainitakseni. Siellä on myös paljon ikäviäkin asioita. Korruptiota,sotaa,pommeja,rikollisuutta, väkivaltaa,kaappauksia,luonnon katastrofeja,köyhyyttä ja kurjuutta kaikessa muodossa. Tylsyys on maasta kaukana. Hurja,karu,kaunis,monipuolinen,eläämää täynnä!

    • Nimetön

      Filippiinit on aivan loistava maa matkailla. Löytyy aivan mitä tahansa ihminen voi kuvitella....ruoka hyvää, ihmiset iloisia, luonto ehkäpä kauniimpi kuin missään muualla, alhainen hintataso jne. Tosin sitä varjopuoltakin on, mutta kun pysyy pois niiltä väkivaltaisilta alueilta kuten Mindanaon eteläalueet niin hyvin menee. Cebu erittäin hyvä paikka, hienoja rantoja, suurkaupungin elämää, rauhaisia kolkkia jne. Bohol tutustumisen arvoinen, Tagbilaran City ja Alona Beach mieleenjääviä juttuja kuten Chocolate Hilssit. Tietenkin myös ns. massakohteet kuten Boracay ovat käymisen arvoisia. Palawan hieno paikka....ja kyllähän noita siellä riittää....

      • erilainen?

        8 kuukautta ja 2 suomalaista nähnyt, en edes tavannut. Paikka Angeles City. Vihjeeksi niille, joille Pattayan tapaiset paikat ovat menemisen arvoisia, Angeles hakkaa ne mennen tullen. Lähes kaikki puhuvat englantia, lähes jokainen on ystävällinen. 'Sir' on nimi jota käytetään lähes aina kun puhutellaan ulkomaalaista mieshenkilöä.

        Kunhan Finnair aloittaa suorat lentonsa Kuala Lumpuriin (piti jo aloittaa huhti-touko-2007), sieltä pääsee AirAsian halvoilla lennoilla suoraan Clarkin lentokentälle, josta taksilla Angelesiin kestää vain noin 15 minuuttia. Manilan kautta ei kannata kierrellä muutenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5196
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1897
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1588
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1197
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe