Kun marjat ja hedelmät on laitettu käymisastiaan toisissa ohjeissa sanotaan, että asiaa pitäisi heiluttaa voimakkaasti joka päivä, että käyminen tapahtuisi tasaisesti, toiseissa ohjeissa taas sanotaan, että annetaan olla ihan rauhassa koko käymisen ajan, kumpaa uskoisi.
Hölskyttää
6
1659
Vastaukset
- edistää käymistä
Jos ei käy millään, niin hölskytä sitten käymisastia, varmista ensin onko kansi kunnolla kiinni. Kun alkaa käymään eli vesilukossa kuplii reippaasti, noin 4-10 kuplinta minuutissa, voit jo lopettaa hölskymisen ja annettava sen käydä rauhassa loppuun asti. 1 kuplinta minuutissa alkaa käyminen pysähtyä.
- Pussissa
Toisaalta luulisi, että mehuainekset/aromit irtoavat paremmin pussista, jos astiaa hölskyttää kunnolla. Hölskytystä tuskin tarvitaan jos marjat ja hedelmät ovat suoraan astiassa.
- Kotiviinin ystävä
Pussissa kirjoitti:
Toisaalta luulisi, että mehuainekset/aromit irtoavat paremmin pussista, jos astiaa hölskyttää kunnolla. Hölskytystä tuskin tarvitaan jos marjat ja hedelmät ovat suoraan astiassa.
Minä en hölskyttele pyttyä, vaan sekoitan viiniä tammikepillä. Samalla voi marjapussia pitää nesteen alla ja kääntää toiseen asentoon. Alkuvaiheessa viini kuohuu kovasti, kun sitä sekoittelee. Mittaan myös ominaispainon samalla ja tiedän, kuinka hyvin viini on käynyt.
Sekoittelen viiniä n. joka toinen päivä, myöhemmin ehkä harventaen.
- haittaa
Mitä haittaa on siitä jos viini käy nopeammin valmiiksi? Miksi prosessia ei voisi nopeauttaa?
- hölskyminen käymisen loppuun
Ainakin tiedän yhden jutun varmasti. Tulee erittäin sakeata!Sameasta tulee sakkaa. Sakkaisesta juomasta tulee vatsa sekaisin. Minusta on ihanaa juoda kirkkaasta itsetekemästä kotiviinistäni ja humaltua kunnolla omasta viinistäni!Ilman krapulaa! :) kun tiedän mistä aineiksista viini on tehty. Jos haluat kiirehtia, käytä turbohiiva ja kärsi sen mukaan, tietenkin ihmiset ovat erilaisia, toiset eivät ole moksistaan mut toiset taas herkkiä. Kokeile ja viisastu yhdestä kokeilukerrasta! ;)
- poistuu
hölskyminen käymisen loppuun kirjoitti:
Ainakin tiedän yhden jutun varmasti. Tulee erittäin sakeata!Sameasta tulee sakkaa. Sakkaisesta juomasta tulee vatsa sekaisin. Minusta on ihanaa juoda kirkkaasta itsetekemästä kotiviinistäni ja humaltua kunnolla omasta viinistäni!Ilman krapulaa! :) kun tiedän mistä aineiksista viini on tehty. Jos haluat kiirehtia, käytä turbohiiva ja kärsi sen mukaan, tietenkin ihmiset ovat erilaisia, toiset eivät ole moksistaan mut toiset taas herkkiä. Kokeile ja viisastu yhdestä kokeilukerrasta! ;)
Viinin käymisen jälkeen viiniä pitää jokatapauksessa hölskyttää reilusti, jotta hiilihappo poistuisi. Kun hiilihappo poistuu viini myös kirkastuu paremmin ja viini sekoittuu ennen pullotusta. Vielä pullotusvaiheessakin pitää ravistaa pönttöä reipaasti, jotta saadaan kaikki hiilihappo pois. Näin sanotaan Karelia -viinin valmistusohjeissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli
Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei1836622- 1511841
- 1131608
- 511330
Suureksi onneksesi on myönnettävä
Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️481059Möykkähulluus vaati kuolonuhrin
Nuori elämä menettiin täysin turhaan tällä järjettömyydellä! Toivottavasti näitä ei enää koskaan nähdä Kauhavalla! 😢41991Älä mies pidä mua pettäjänä
En petä ketään. Älä mies ajattele niin. Anteeksi että ihastuin suhun varattuna. Pettänyt en ole koskaan ketään vaikka hu98952Reeniähororeeniä
Helvetillisen vaikeaa työskennellä hoitajana,kun ei kestä silmissään yhtään läskiä. Saati hoitaa sellaista. Mitä tehdä?5889Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa.
Väestö eläköityy, eli tarvitsemme lisää tekeviä käsiä ja veronmaksajia. Ainut ratkaisu löytyy maahanmuutosta. Nimenomaan248881- 41849